torsdag, november 29


Første helga i advent


Endelig er den her - den første helga i advent!
Både Arnt Håvard og jeg har avspassering i morgen, så vi føler at helga alt har begynt. Morgendagen skal brukes til julegavekjøp og en pizza på Peppes. :) Vi skal også ordne litt i huset til denne første adventshelga. I dag har jeg også fått gjort litt.


Lørdag skal vi henge opp lys utendørs, jeg skal også ordne i plantebordet. Tenkte å sette en lykt der, og pynte med en grandekorasjon. Jeg har også satt fram adventsstaken i dag, men den kommer det bilde av senere en dag. :)

Det har vært en koselig ettermiddag, alltid koselig å ordne til advent og jul!
Men, jeg har dessverre hatt et kjedelig uhell også.. huff og huff.. det får dere vite om til sist i dag..




På speilet i stua har jeg hengt opp denne kunstige grangreina sammen med to konglekuler i sølv. Det syns jeg ble kjempefint!





Jeg har valgt å holde fargene i sølv, sink og rustikk brunt.
Syns det er en herlig kombinasjon.
Her går fattigmannssølv igjen, det er jo den store favoritten, både i lysetaker, kuler og vaser. :)




Jeg skal ha et gammeldags julemotiv i den ene rammen.





Fil de fer-buret har jeg pynta med kristorn og en engel.




Vakker vase fra House Doctor sammen med en nydelig lysestake, et gammeldags bilde og en grankvist. Det vakre bildet er også fra House Doctor, mitt favorittmerke innen interiør. :) Jeg har lagt noen kongler til pynt øverst i vasen.




På knaggrekka henger en stor, flott kule fra chic antique, et God Jul skilt fra Bloomingville, en stjernekule fra House Doctor og et flott kremmerhus i sink. Jeg er ikke sikker på hvilket merke det er. Jeg syns dette passa godt sammen. Gleder meg til å sette meg ned og nyte synet. :)




Så til uhellet...
Den fineste lysestaken jeg har, falt ned og knustes mens jeg holdt på med å ordne i stua... Så trasig!!! Jeg kjøpte denne lysestaken på ferie i sommer. Den ble kjøpt på Amalie i Bodø. Jeg håper å finne en slik stake igjen, men det er jo ikke sikkert at jeg er så heldig.
Hvis du skulle komme over en slik en, hadde jeg blitt kjempeglad om du kunne kjøpe den for meg. Jeg betaler den selvfølgelig! Merket er House Doctor. Jeg har sjekket alle nettbutikker nå, uten hell...


Ønsker dere en koselig kveld, og ei fin helg!
- Den første helga i advent! -




tirsdag, november 27


Planer framover mot jul


Ja, jeg har jo så mange planer, bare tida strekker til så skal det bli ganske mye pusling og kos her i huset framover mot jul. Adventstida, som vi snart er inne i, er noe av det koseligste jeg vet. Det er jo så mye man kan få ut av den.

I går kjøpte jeg et grangirlander med lys som jeg skal henge ute over blomsterbordet som pappa snekret til meg i vår, det som står nede ved garasjen. Jeg skal sette et par Norgesglass på hyllene med lys i. I en kasse skal jeg lage en grandekorasjon.
Tenk så koselig å se på i denne søte førjulstid. :) Vi skal ordne det lørdag formiddag når det er lyst ute.


Men, over til bildene dere får se i dag. Her er det litt av hvert, bl.a en gammel postsekk som jeg har fått av et søskenbarn. Jeg får jo så mange ideer fra interiørblader. Jeg har falt helt for å lage putetrekk av slike grove stoffer. Jeg skal lage de nå før jul.





Etter at sekken fikk seg en god omgang i vaskemaskinen kom dette morsomme trykket til syne. (Ja, den var skitten!)




Post, 1973, Norge, Norvège.
Dette kommer til å bli supert på ei 50x50 pute.
Gleder meg til å sy den!!





Må også vise det røde stitcheryet som jeg har brodert på den siste julestrømpen. Syns det er skikkelig søtt. :) Det kommer fra Tilda.
I skrivende stund er nesten alle bestillingene klare. Nå skal jeg bare fylle juleposene med nellikspiker. :)




Her mangler kun God Jul. Det skal jeg stryke på med sort tekst.




Jeg liker så godt disse båndene. Det er noe gammeldags og fint over de. Jeg tenker på Jul i gamle dager når jeg ser på de. :)

Nå skal jeg se på tv og fylle nellikspiker i juleposene. Blir ordentlig julelukt i stua her nå. :)



lørdag, november 24


Julepynt og svibler



I dag har vi vært i byen, jeg kjøpte to nye bukser. En i dungeri, og en svart, finbukse. Er veldig fornøyd med de. :) Ellers ble det litt småtterier til julepynt og julekortlaginga som snart begynner.
Jeg har laget litt julepynt i ettermiddag. Ideene fant jeg fra det siste nummeret av BoligPluss. Syns det var så masse flott i dette nummeret!





Jeg har laget to julekurver. Jeg har skrevet ut et bilde på kartong. Deretter har jeg klippet ut et hjerte. Det hvite organzabåndet har jeg rynket på symaskinen. Jeg limte det på med små limputer. Limputene festa jeg i kartongen, klistra deretter båndet på. (Limputene har dobbelsidig lim.) Enkelt og greit! :o)




Jeg har laget en liten sølvglitterkant øverst på hjertet. For de som ikke har bladet, kan jeg si at hjertet er dobbelt. For å få de to hjertene til å sitte sammen har jeg klippet en remse på 2 cm. Jeg har bretta inn en halv cm på hver side av remsen, denne halve cm er limt fast i selve hjertet.




Jeg laget også dette hjertet i dag. Jeg fant et nydelig motiv med engler som jeg kunne bruke.




På dette hjertet har jeg laget en liten gullkant øverst. Jeg syns disse kantene gir det lille ekstra. :)
Det var veldig artig å lage disse hjertene, kanskje det blir noen flere etterhvert.




Det ene hjertet står foreløpig til pynt øverst på denne kassen.
Til jul skal jeg tømme kassen. Planen er å sette den ned, slik en kasse egentlig skal være. ;) Jeg skal lage en dekorasjon i den av svibler og mose, og annet. Gleder meg til det!




I mellomtida kan jeg kose meg med denne lille svibelen som kom i hus forrige helg. Den har vokst, og jeg håper at den springer ut første helga i advent. Jeg kjøpte den fine krukka i dag, på Hjerter Dame. :) Måtte pynte med litt mose, kongler og en sølvkule.




Svibelen står foran speilet på kjøpmannsdisken.


Nå skal vi se litt på tv og spise litt på lørdagskvelden.
Ha ei god helg!




torsdag, november 22



Romantisk julestrømpe


Jeg gjør siste innspurt på julebestillingene mine nå om dagen. I kveld har jeg klippet de tre siste julestrømpene. Gleder meg til å kunne begynne med julepynt til oss selv. Litt julegaver skal jeg også lage, er iallefall planen. :)

I dag skal dere få se en julestrømpe som er "spesialbestilt". Det er kunden som har kommet fram til hvordan den skulle se ut.

Jeg håper du blir fornøyd! :)

Husk at du kan klikke på bildene for å se de i større format.





Julestrømpen er sydd i beige linstoff, jeg har brukt en smal blonde til pynt, og til opphenget. Jeg har også strøket på dette vakre englebildet. Englevingene setter prikken over i-en.




Et nærbilde av den søte englejenta. Oppe i venstre hjørne står det God Jul på fransk; Joyeux Noël.





Englevingene er nydelige! Det er fint å pynte julstrømpen med noen små, kunstige grangrener. Julehjertet passer fint sammen med strømpen, syns jeg.


Skal sy litt mer nå, dere må ha en fin kveld, alle sammen!
Må takke igjen for alle kommentarene fra dere. Det gir meg masse inspirasjon! :)


PS: 1 uke til 1. desember!


tirsdag, november 20


Glimt fra "produksjonen"


I formiddag, før jeg begynte på jobb, fikk jeg sydd ferdig alle juleposene jeg hadde bestilling på. Godt å ha sydd de ferdige! Jeg fikk også sydd en av julestrømpene som var bestilt. Fire strømper til, så er jeg ferdig med julebestillingene. Jeg kommer ikke til å ta flere bestillinger nå. Planen er at i desember skal jeg lage noen julegaver, og litt småpynt til hus og hjem.





Her ligger juleposene på rad og rekke. Jeg har ikke rukket å stryke på alle motivene, men når de er sydd er mer enn halve jobben gjort. Jeg har heller ikke fyllt disse med nellikspiker. Det gjør jeg helt til slutt.





Det glitrer i sølv i noen av båndene, da blir det liksom jul med det samme. :) Noen har gammeldagse blonder, som får meg til å tenke på jul i gamle dager. Andre igjen har bånd med God Jul skrevet på. Her er alt hva hjertet måtte begjære.





Pappa har saget ut flere hjerter til meg. De skal dekoreres til jul, noen blir gitt bort og andre blir kanskje solgt, hvis det er interesse for det. :)
På toppen av hjertene ser dere noen merkelapper som kanskje kan brukes som pynt på noen av hjertene. Jeg får se hva det blir til.





Jeg har bestillt en hel haug med nostalgiske julebånd fra Stoff og Stil. Dette er bare en liten brøkdel av alt som kom i pakken. Kjekt å ha, og jeg vet jeg får bruk for mange meter av slikt bånd. :)
På toppen ligger et girlander av kristtorn fra Leonorah. Jeg har to slike. Det ene har jeg hengt rundt et ståltrådoppheng i et vindu.





Man kan finne mye fint på JYSK. I går fant jeg disse små halmkransene. Jeg har alltid likt slike figurer godt. Kanskje noen havner til pynt i vinduet.





En halmbukk var der også. :)




På JYSK har de også mange sinktags. Syns disse var fine! Har noen ideer for de, ja. :) Hvis man ikke er fornøyd med hjertet kan det lett fjernes.
Dette var altså dagens lille gratisreklame for JYSK. hehehe...


I morgen skal Arnt Håvard og jeg kjøpe adventskalenderting til hverandre etter jobb. Gleder meg! :)


søndag, november 18



Noen fine ting


Ei ny helg er forbi, og vi er enda nærmere adventstida. Gleder meg masse til det, det skal bli så koselig å begynne pyntinga i huset. :) Jeg skal ta fram litt til den første helga i advent.





Jeg hadde på en måte "lovet" meg selv, ikke å kjøpe svibler før til den første helga i advent. Men, da jeg så at det var kommet både svibler og julestjerner på OBS, kunne jeg ikke la være å kjøpe en med hjem. Unnskyldningen min er at denne er så liten, jeg må ha den i hus, slik at den kan springe ut til 1. søndag i advent. ;o)




Vi hadde besøk av foreldrene til Arnt Håvard denne helga. Jeg var så heldig å få disse nydelige vottene av svigermor. Jeg hadde ønsket meg slike til jul, men hun sa at det skulle være en førjulsgave. Det var ordentlig snilt og uventa. Skal ha de på meg på jobb i morgen.
Hvis du leser dette Anne Marie, så vil jeg bare si; Tusen takk, igjen. :o)





Fra Leonorah kommer denne rustikke kronen. Nydelig til lys. Måtte bare ha den!





Et lite stilleben til ære for bloggen og for dere som er innom og ser hos meg. :)




Til slutt i kveld må jeg bare vise fram dette nydelige opphenget som kom i posten på fredag. Det fikk jeg fra Dorthe i Sverige. Det er Dorthe som har den herlige bloggen En doft av Danmark. Hun hadde en utfordring på sin blogg, og jeg var heldig å få denne.







Her er et nærbilde av det søte bilde hun har brukt som pynt på skjellet. Dette er ganske så sjelden pynt, jeg er veldig glad for den, Dorthe!
Takk for alle hyggelige kommentarer dere har gitt meg i løpet av helga!

Ønsker dere alle sammen ei god, ny uke!
Klem fra Hulda :o)



fredag, november 16



Dekorering


Helg igjen!
Dagene går sannelig fort. Det er sjelden jeg legger inn nytt innlegg på formiddagen, men i dag måtte jeg, hvis det skulle bli tid til det.
I morgen får vi besøk av svigerforeldrene mine. Da er det koselig å pynte litt ekstra. Jeg har blant annet laget en liten blomsterdekorasjon.





Jeg har kjøpt en hvit st.Paulia på hagesenteret. De er utrolig flotte, med masse knopper. Jeg har pynta med mose, noen kongler og en stjerne, som jeg også kjøpte på hagesenteret. Ved siden av har jeg satt en lykt.
Flere steder i huset har jeg pynta med kongler, og naturmaterialer, jeg syns det bærer bud om at vi snart er inne i adventa.





Jeg har brukt en terrakottakrukke til dekorasjonen. Rundt den har jeg knytt et bånd, for å få fram den rustikke følelsen.





Ved siden av krukka har jeg lagt to nydelige kuler i fattigmannssølv.





I en vinduskarm har jeg satt en fil de fer kurv. I den har jeg plassert mange av kulene i fattigmannssølv.
Utrolig dekorative!
Syns disse kulene også er med på å vise at det er vinter og snart jul.





Lekre fasonger og fargespill.





I det samme vinduet har jeg satt lyktene jeg kjøpte fra Annas Rom. Se, så fint de lyser i mårramørtna. :)





I går kjøpte jeg dette lille kunstige oliventreet på Kremmerhuset. Det passet veldig fint på hylla i stua. :)




Lavendelposen har også fått en liten kule i fattigmannssølv som pynt sammen med to olivenblader og et emblem.


Da gjenstår det bare å ønske dere alle sammen ei god vinterhelg!
Håper dere koser dere, enten inne med levende lys og skjønne interiørblader, kanskje også med julepyntlaging. Eller ute i frisk luft. :)




tirsdag, november 13




Noen juletips


I dag har jeg nesten ikke hatt tid til å være på datan, har vært på personalmøte etter jobb, var hjemme litt før åtte i kveld. Kjenner at jeg er trøtt nå.. Sto opp tidlig i dag og bakte rundstykker og sydde før jeg skulle på jobb.
Det e godt å ha mårran med sæ! :)

I dag vil jeg dele noen dekoreringstips med dere.
- Selvfølgelig er det dekorering til jul det er snakk om. :)






Jeg kjøpte disse sølvkulene på Kremmerhuset her forleden. Fant også noen søte fugler, hjemme hos foreldrene mine har jeg en slik fugl, med farger på. Den har jeg hatt siden jeg var lita. Er akkurat samme systemet med klemmen på. Denne kan pynte fint opp på juletreet, men jeg har tre slike, og jeg tror jeg skal bruke en eller to i en dekorasjon også. :)

Jeg har en dør oppe i gangen som det er glass i. Planen min er å henge disse kulene opp foran glasset. De skal henge i sølvtråder i ulike lengder.

-Sammen med kulene skal jeg ha....




- noen av disse hjertene.

Er de ikke søte? Jeg fant de på min favoritt blomsterbutikk til en billig penge.
Jeg kan se for meg disse hjertene og kulene som henger foran glasset i døra, i ulik høyde. Det kommer til å bli stemningsfullt.

Hjertene som ikke blir brukt foran døra, skal jeg ha på ståltrådstrengen min i vinduet. Jeg har også et vindu til som skal få en slik tråd med julepynt på. Ser for meg små kuler av fattigmannssølv sammen med små grangrener.....





Jeg har handla på Annas Rom. Men, kan ikke vise så mye av det jeg kjøpte, siden det meste var julepresanger. Men, disse søte lyktene kan dere få se.
Jeg har ikke helt bestemt meg for plassering av de enda. Men, tror nok at noen kommer opp på en eller annen streng. :)
Det var tre slike lykter. Veldig fine!






Bestilte også en fin såpe. Den hadde Anniche pakket så stilig inn. :) Takk for det, Anniche!


*******


Til slutt i dag har jeg en liten utfordring. Det har seg sånn at jeg har skrevet i bloggen til Dorthe, som har bloggen En doft av Danmark. Hun hadde en utfording gående hos seg.

♥"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don’t know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog.


Kravet for å være med er å sende dette videre til dere. De tre første som kommenterer dette innlegget hos meg, får noe som jeg har laget. Dette sender jeg til dere tre før jul. :) Dere må ha en egen blogg slik at dere kan sende videre denne utfordringa!

De tre første som kommenterer må si fra om de vil delta på utfordringa eller ikke.





søndag, november 11



Et vindu fra pappa


Jeg har lenge sett på disse såkalte vinduene, i forskjellige nettbutikker. Jeg har ikke orket å kjøpe de, fordi jeg rett og slett har syntes at de var for dyre. Men, så en dag, fikk jeg ideen om å spørre pappa om han kunne sage ut et til meg. Det ble ferdig i går, da hadde jeg også rukket å male det og henge opp speilplaten som er i det midterste vinduet i nederste rekke.

Jeg er fornøyd med det!
Vi har ommøblert endel på bildene på veggene i stua. Vinduet henger over toseter-sofaen.
Just Perfect!

Du kan klikke på bildene for å se de i større format.






Her kan det ses i sin helhet. Jeg har malt det i en lys gråfarge. Syns det passet veldig godt både i stua, og til tingene jeg har pynta med. Gleder meg til å pynte med julepynt her. Da skal jeg henge opp små kuler i fattigmannsølv, gammeldagse julekort, kremmerhus, hjerter, og litt forskjellig.





Her er et av hjertene jeg nylig har laget. Hjertet med prismet kommer fra Leonorah.




Jeg har laget en grønn krans som også henger til pynt.




Slik ser det ut på hylla.
Jeg har lagt en grønn ranke bakerst, den passet så fint til tingene. Her har jeg en kronelysestake, en skjønn engel fra Linneas Hage, en lysestake og to små glassflasker.




Jeg fikk nylig pakke med ting jeg har bestilt fra Linneas Hage, deriblant denne søte engelen i keramikk. Jeg kjøpte endel julegaver derfra, så kan ikke vise resten fram her enda.
Speilet i midten er min idè, vi har festet speilflisen med kraftig tape.





Skjønne detaljer.




Englevinger, et kort og et stort emblem fra Agave, en blomster-og interiørbutikk her i byen.






Flaskene hang i kjøkkenvinduet tidligere. Jeg har laget et oppheng av ståltråd på de. Den ene har også et rundt emblem til pynt.
Jeg må bare kommentere den grønne ranken igjen: den er bare så stilig, og passer så godt inn! :o)


Nå skal jeg kose meg, jeg holder på å lage noen julegaver.
Ha en fin søndag!