søndag, desember 21. søndag i advent


Vi har hatt en veldig koselig 1. søndag i advent. Til frokost tente vi det første lyset i staken. Vi har hele tre adventstaker i ulike utgaver. ;) Viser bilder her i dag.
Vi har vært på middag hos foreldrene mine, er faktisk nettopp kommet derfra. Riktig så koselig, med mange tente lys, ikke bare det ene adventlyset.


Nå tenner vi det første lys,
alene må det stå.
Vi venter på det lille barn
som i en krybbe lå.


Slik lyder det første vers i en kjent og kjær adventsalme. Den har vi i min familie brukt å synge fra jeg var lita. Jeg syns den er så fin.

Her ser dere den første adventstaken. Den står på kjøkkenbordet.
"Gamle" bloggere kjenner den igjen fra i fjor advent. Arnt Håvard og jeg laget den første adventa vi var sammen. Det ligger mange koselige minner i denne staken.

Jeg har lilla lys i denne. Lilla er jo adventsfargen.
Her ser dere det andre adventskortet.
Maria og Jesusbarnet.Litt detaljer fra adventstaken. Vi har pynta den med kongler, små søte nissejenter, sopp og noen fugler. Helt på enden har Arnt Håvard limt to smørbukk-karameller. Jeg husker vi spiste smørbukk da vi laget den, og så ville ha han pynte med disse to. :)
Jeg kunne ikke dy meg, men måtte lage adventstake til stua også.
Her har jeg brukt et avlangt sinkbrett som jeg har satt hvite lys på. Jeg har festa små nummerlapper i sink på lysene. Rundt på fatet har jeg lagt moser, kongler og små juletrekuler. :)

Her ser dere en detalj.

På bordet i stua har vi også et brett med disse lysene. Et kalenderlys (adventlys), en svibel, konglekuler og et lysglass.
Disse konglene kjøpte jeg på hagesenteret i byen. De lå i en boks, tror det var ca 20 stykker i den.
Sølvjuletreet på pinne fikk jeg i adventkalenderen i går. Nydelig i dekorasjoner, fikk to slike, og et hjerte.Ha ei fin adventsuke!


17 kommentarer:

Ingrid sa...

Koselig innlegg fra deg! :) Det blir stemning når det første lyset tennes og adventen for alvor er her! :) Ha en fin kveld!

Emmeline sa...

Ja dette var koselig...
--- Jeg må nok innom hver dag i juletiden for å få julesteming fra deg Hulda. Arnt Håvard må jo være glad for å ha en sånn flink kone som stuller og steller og lager stemning og pynter med delikate og gjennomførte dekorasjoner og adventskort!! Du er kjempeflink. Koselige adventsstaker syns jeg!

Ellie sa...

Nydelig adventsstake! Du har pynta så koselig! Synes det er så søtt med de smørbukkaramellene på adventsstaken du og Arnt Håvar har laget :-).

Adventssalmen jeg har på bloggen min hadde jeg faktisk ikke hørt før jeg heller, men jeg fant den da jeg satt å bladde i Sangboka. Jeg glemte å skrive det på bloggen, men den er skrevet av Lars Johan Paulinus Nilsen, og oversatt av Trygve Bjerkrheim i 1981. Vet ikke om den står i Salmeboka, men jeg ville jo kanskje tro det. Synes også den var fin, også finnes det jo så få adventssalmer.

Nina sa...

Hei Hulda:)
Nå kommer en koselig tid fremmover. Jeg likte godt den siste adventsstaken du har lagd, til stua. Hvor har du kjøpt de små søte sinknummerlappene, så koselig!!
Ha en fin dag;)

Mita`s hjørne sa...

Så koselig din juleverden er blitt...
Oser jo julestemning og forventning her...
Ser jo i butikkene at det er masse flott julepynt - å gjett om jeg har lyst til å handle da... men jeg har alt for mye som det er, men tror nok noe nytt blir det...he,he...

Ha en koselig dag...

Nygammalt sa...

Så fint du har julpysslat, roligt med gamla kära minnen.
God fortästtning på första advent!
Kram.

Valdemarsro.dk sa...

Hvor er det fine adventsstager og dekorationer du har lavet!

Håber du havde en rigtig dejlig 1. søndag i advent

Lene sa...

veldig koseig innlegg... fine staker..

ha en fin kveld

Huldra sa...

Hei! Har vært innom bloggen din mange ganger i høst; så nå er det vel på tide å skrive en kommentar! Må bare si at du er utrolig flink, og du gleder nok mange med alt det fine du lager! Veldig inspirerende!

Marie sa...

Många mysiga bilder, ser så stämningsfullt ut!

Kram Marie

Sol sa...

Veldig fine adventstaker alle sammen,enda så ulike de er....;-}
Koselig med gode minner, de skal en ta godt vare på.

En Doft Av Danmark sa...

Ser såååå mysigt ut hos dig Hulda. Men jag hade inte förväntat mig något annat heller ;o)

Klem fra Dorthe

Timotei sa...

Å,ja, jeg husker jo adventsstaken din. Husker godt at dere hadde limt smørbukk-karameller på ja. Synes det var litt artig da, og et koselig minne å ha med seg. Den andre adventsstaken var også veldig fin. Skikkelig stemningsfullt det nederste bildet her også.Kalenderlys husker jeg vi hadde da jeg var lita. Synes de sølvkonglene dine er så fine. Minner meg om bestemors julepynt. Håper du får ei fin og kreativ adventsuke!

Emmeline sa...

Ja her er jeg innom igjen:) Trodde at du skulle legge inn et innlegg hver eneste dag her på julebloggen din?? Du har iallefall mer enn nok flotte ting å vise frem!!! Jaja, jeg kommer tilbake:)

Tilonino sa...

Hei Hulda
Så koselig du har pyntet til advent. Det er så mye fint en kan lage til, og du er veldig flink til det synes jeg. Ha en fin uke.

Ida sa...

FLotte adventstaker! :)
Den første er sjarmerende. Og med gode minner til, så betyr det noe spesielt ja.
De hvite lysene er lekre! :)
Har flere her i huset og... ;)
Ha ei fin adventsuke.
Klem.

Marie sa...

Adventsstaken frå kjøkkenet var koseleg, me hadde ein liknande då eg var lita. Me laga ein lik då me var nygifte. Seinare kjøpte eg den kransen me har nå, kubben har sikkert havna i omnen... Fekk lyst å lage ein ny... Elles masse fint du har!

Ha ei finfin veke :)