onsdag, august 22
Sensommergløtt i hagen

Det er 22. august i dag, og sommeren er ubønnhørlig på hell. Jeg merker et kaldere drag i lufta om morgenen, det er ikke lenger nok å ha på seg skjørt når jeg skal på jobb. Det regner, og blir mørkt om kveldene. Sørgelig men sant, en sommer er på ny snart over. Blir alltid litt trist av det, selv om jeg koser meg inne også. Gikk en tur i hagen med kamera i ettermiddag, her kommer noen bilder derfra.
Nellik og blomkarse er hardføre, og blomstrer fint fremdeles. Den fine kassen som jeg har krukkene i skal få komme inn i gangen til høsten. Da skal jeg ha forskjellig fint i den. :) Til jul blir den nok pynta med mye flott, tenker jeg. Har alt noen små ideer til det. :)
Potterosene viste jeg bilde av tidlig i sommer. De synger på siste verset. Bare en roseknopp igjen, så jeg i dag. Kassen fra pappa er jeg veldig glad i. Håper å finne en fin plass til den også inne i høst. Det er jo så mye fint man kan ha i en slik en. Marie, i bloggen Vita Ranunkler hadde et innlegg nylig der hun viser hva hun har i sin kasse. Veldig fint, var det.

Slik blomster det på bordet ute nå. Har vært nødt til å kaste et par stemorsblomster som var helt avblomstret og ødelagt. Hadde en opprydding her i helga. Vaska bordet og kasta det som ikke lenger var i orden.
Lobeliaen er nydelig i baljen sin. Det ble ei stor tue av denne. :=)
Også blomkarsen ble enorm i år. Jeg planta denne i en sinkbalje, den ser man ikke lenger pga blomstene. Tror nok jeg skal ha noen andre planter her til neste år, slik at jeg ser baljen. :)I denne sinkkrukka hadde jeg en stemor som jeg måtte kaste. Men, den er jo fin å ha stående her, uten blomster også.

Har også noen flasker, glass og kanner her på bordet. Den grønne flaska fant Arnt Håvard på havet en gang han dykket.
Ha en fin kveld alle sammen!
30 kommentarer:

Marita BK sa...

Husk å ta frø fra Blomkarsen nå da, og Potterosene kan du klippe ned og plante ut i hagen på et lunt sted. De vil blomstre igjen til neste år. Koselig å se bilder fra hagen din :o)

Helene sa...

Gurimalla, så flott hagen din er:-)
*måper*
Utrolig var den....

Masse flotte detaljer.Jeg likte alt sammen...

Takk for flotte middagstips også:-)
Godt å få litt inspirasjon når jeg sliter litt på hverdagsmatfronten
:-)
Ha en strålende kveld.

:-) Helene

Guldkant På Livet sa...

Å vilka härliga hagebilder!! Inte ser det ut som någon höst är på gång hos dig inte,snarare som högsommar, jätetfint och den där jordgubbsskylten gillar jag!! mari.

Marie sa...

Vad det blommar i din trädgård fortfarande. Fantastiskt fina trädgårdsbilder. I min trädgård ser det mer höstlikt ut för varje dag, men idag har vi haft en riktig sommardag iallafall. Härligt! Tack för länken till mig, vad du är gullig.

Kram Marie

Sol sa...

Nydelig vakkert du har det, og har hatt det i hagen i sommer Hulda ;-}

lillemy30 sa...

flotte hagebilder du viser! ja det er synd at sommeren er på hell.... men sånn er det bare.. får bare trøste oss med at det ikke er mange mnd til vi kan ta ut hagetingene på ny, og det blir vår igjen!

mona sa...

Det er jo kjempefint i hagen din,enda !! Vi får nyte mens vi kan....det synger nok på siste verset,ja....hva sommer angår :( Kjenner jeg blir litt vemodig......akkurat som du,men man får kose seg inne istedet ! Du og din gode venn,symaskinen finner nok på mange fine "sprell",sammen......! Jeg skal nå gjøre litt høst-sysler ute på verandaen,binde noen kranser,sette litt løk osv. Kos deg da,og ha en fin dag imorgen :)

Mita`s hjørne sa...

Så flott hage du har, nydelige bilder... ja det er virkelig synd at sommeren er på hell...
Da er det bare å planlegge neste års sommer, høste frø o.l...

Ha en flott kveld...

karin a sa...

Så fint det blommar hos dig Hulda! Jättehärligt och trevligt med så ymnig blomning nu när det snart är september. Vilken fin ny header du har fått. Ha det fint! Kram!

GundaM sa...

Takk for titten;-)
Synd sommeren er på hell men litt deilig og.Fine bilder.Klemz

Line sa...

For en fantastisk frodig hage du har!!

Ida sa...

Takk for en fin og koselig runde i hagen din.
Blomkarsen din er stor. :)
Lobeliaen er skjønn i baljen.
Og nellikene dine er jo veldig fine enda.
Skal så det til neste år, inspirert av deg.
Det er tiden for å tømme noen krukker nå ja. Det er bedre å tømme de som har "takket for seg" og bevare dem som er fine enda.
Jeg har tømt noen også.
Noen av fiolene klippet jeg helt ned da de ble strantete og lange. De kommer fint igjen nå.
Siden tar jeg masse frø fra dem.
Kjekt med frø man har samlet selv.
man sparer litt på det også.
Ett tips til deg og kanskje?
Kos deg videre i innspurten av august.
Og fryd deg over de hagens gleder som blomstrer enda. :)
Klem fra Ida.

chatrine sa...

Så vakker hage du har!! Tusen takk for titten, er så flott med blomster! Jeg har akkurat nytt hus, så..ingen hage foreløpig. Bare sandhauger..Men, neste år håper jeg på å få begynt med beplantning. Tenker jeg henter noen ideer fra deg til neste års sesong. Uansett: NYT! så lenge det varer før vinteren kommer å pakker dem inn med snø.

Marie sa...

Å så koseleg og frodig hagen din er!

WhiteVintageDreams sa...

Vad kul att du hittade till mig och tack för de snälla orden :). Jag blev jätteglad.
Måste kika i din blogg nu :).
Kram

elin1976 sa...

Hagen din er super o nord. Her er den begredelig. he he. Bryr meg ikke så mye. Det er snart høst. Vi får prøve til neste sommer å få den fin. Men fint vær har vi. Dører og vinduer står på vidt gap her. Jeg vasker og vasker. Nå ser jeg hvor støvete det er her. Må videre Klem:O)

Hulda sa...

Hei alle sammen! :) tusen takk for alle koselige kommentarer. Ble så glad da jeg så alle her idag. :) Jeg bruker også å ta vare på frø av blomkarse og stemor, stokkrosen også. Lurt det du sa, Ida om å klippe ned stemorsfiolene når de blir lange, det skal jeg prøve. Skal også prøve å plante potterosene som du sier, Marita. Takk for tips!

Tussilago sa...

Kjempefin høst-hage. Hos oss blomstrer det også godt enda.Jeg er spesiellt glad for de gule fargene fra tagetes og blomkarse, syns det er så flott nå;)
Hagen din er koselig med de forskjellige miljøene du har laget!
I dag regner det og blåser sterkt...måtte redde i skjul noen potter i går kveld...skikkelig høstvær. God torsdag-ettermiddag til deg!

EVA AGNES sa...

Precis som du Hulda, blir jag lite nedstämd av att sommaren är på upphällning.
Sådan blir jag varje år i augisti-september.
Men jag tycker, att du har en mängd prunkande blommor fortfarande. Jag har lite New Dawn-rosor som blommar för andra gången.
Kramar Eva Agnes

JULIE K sa...

Så fint du har det. Du er virkelig flink å ta vare på blomstene dine du. Jeg har begynt høst rydding i hagen. Skal jo dra snart og være bort til nov så endel må gjøre før jeg drar. Rart å starte så tidlig.

Daniela sa...

Hi!

What a lovely blog! Your garden and decorations are very delightful.
I love to look at your pictures, because I don't understand the language.

Greetings from Austria!
Daniela

sublim design sa...

Ja, jag tycker också det är så tråkigt att sommaren snart är över...
Men då kan man ju glädja sig med sådana här fina trädgårds bilder!

Timotei sa...

Så koselig å få se bilder fra hagen din igjen. Det er jo sommer i hagen din enda! Så mye som blomstrer. Blomkarse skal jeg i alle fall så til neste år ser jeg! Den er utrolig dekorativ.
Det er jo litt vemodig når høsten kommer, men samtidig litt godt også. Må innrømme at jeg liker den litt skarpe høstluften.
Ha en fin torsdagskveld!

Anniche sa...

Frodig og vakkert !!!Nydelig Hulda :)

moderncountry sa...

Nydelige bilder fra din hage Hulda! Ja, det er som om sommeren har kommet igjen her hos oss og. Vi har enda gleden av varme morgener men det blir nok fort litt kaldere tenker jeg. Men jeg synes det er deilig med Høst og jeg da. Det er en av mine favorittsesonger. Også våren da. Ikke for varmt, og heller ikke for kaldt. Dessuten er det så mange vakre farger og se, og jeg elsker vinden og den friske luften :) Du får nyte de få somemrdagene som er igjen i hagen din Hulda. Den er så nydelig atte :) Klemmer

Mia sa...

Jeg synes det ser veldig frodig og fint ut i hagen din fortsatt, Hulda! Masse vakre blomster og stilleben. Jeg hadde igrunn gitt opp sommeren for vår del, men så kom den tilbake, gitt. Nå har vi hatt noen nydelige dager, og jeg har "tatt meg sammen" og stelt sommerblomstene mine i krukker, og nå står de nokså fint igjen. Men staudene begynner å ha sett sine beste dager.... Heldigvis er det noen roseknopper å se enda. Litt trist at sommeren er snart over, synes at hagesesongen hos oss er så alt for kort.

Lynetmor sa...

Hei, så fine bilder du viser fra hagen din :-)

Nina sa...

Koselige hagebilder Hulda! Her har det vært så utrolig flott vær hele uka, nå har jeg også fått brukt sommerklærne mine, vi kan sitte ute å spise middag og jeg må bare sitte ute, så leksene tar jeg på verandaen:) Så nå har nok vi fått litt godvær endelig. God helg, Hulda!!

Hjerterommet sa...

Så fint det blomstrer til deg. Til meg så har blomstene begynt å visne.
God helg!!

Emmeline sa...

Så utrolig fine bilder og ikke minst; for en flott hage i august. Min hage har tydeligvis takket for seg, det er ikke mye å vise frem her etter en lang og regnfull sommer. Tror jeg må satse litt mer neste vår skal det bli bedring her hos oss!!
Liker så godt alle de flotte grupperingene du har også, en liten gruppe her og en liten gruppe der...kjempestilig og veldig inspirerende!!! Håper du får en superduper helg Hulda, og at været står deg bi!!