mandag, juli 16Stoffer og bruktfunn


Først må jeg få takke for alle de koselige kommentarene dere har lagt igjen til meg siden jeg kom fra ferieturen. Veldig koselig! Hjertelig takk :)

Vi har vært i hytta fra søndag morgen til i kveld, har hatt det så trivelig der oppe i skogen. Vi har fått gjort mye med gjerdet også. Men, masse gjenstår. Vi fortsetter på det neste gang vi er der oppe. Tipper vi skal opp igjen i morgen. :)

Her kommer noen flere bilder av ting jeg kjøpte på ferieturen. Fant utrolig mye fint stoff, og nydelige bruktfunn til en billig penge, ble det også.
Lekre stoffer!

I en stoffbutikk på Fauske var jeg heldig å finne de lyseblå og lyserøde Tilda-stoffene med roser på. Der ble det også noen småblomstrede stoffer.

Disse tre stoffene kjøpte jeg på Lappedilla i Bodø. Lappedilla har også nettbutikk, der har jeg handla flere ganger, så det gjorde det jo ekstra morsomt å komme inn der. En stor, flott butikk med et godt utvalg stoff og tilbehør. Der var jeg ei god stund inne. Vanskelig å bestemme seg når det er så mye fint. :)
Det er veldig artig å kjøre, og så plutselig se et skilt hvor det står; Brukt og Antikk, ved veikanten. Da blir man glad da! ;o) (iallefall jeg)
Denne gangen stod skiltet i en hage, det var ei dame som drev brutkhandel i et lite hus ved siden av der hun bodde. Hun hadde SÅ mye fint, og helt utrolig billig var det også.

Jeg kjøpte fatet og koppen der. Betalte 30 kr for fatet, 5 kr for koppen. Fatet er Porsgrund Porselen. Den lille bollen hører til et bollesett jeg har, den passet veldig godt både til fat og kopp. Jeg har også en mugge i samme stil.
Jeg har lenge hatt lyst på et slikt sett med fat og potte i gammel emalje. Men, det har alltid vært så dyrt, syns jeg. Men, dette fikk jeg samlet for 90 kr. Veldig billig!!
Dette fatet betalte jeg 5 kr for. Det er et lite skår i kanten, men likte det så godt at jeg tok det likevel. :)


I have been on vacation for some days. And here is some of the things I have been shopping. A lot of lovely fabric, and some old, second-hand treasures. I love such cups and plates. I also showed you some of my vacation-finds in my previous post.16 kommentarer:

Timotei sa...

Å, så mange fine stoffer! De har jo så mye fint hos Lappedilla. Har lenge tenkt jeg skulle bestille noe derfra. Har bare ikke blitt noe av ennå.
Og så mange fine gamle ting du har funnet også, og så billig!
Ha fortsatt fine sommerdager, hjemme og på hytta!

Ida sa...

Enda flere flotte ting fra ferieturen din. :)
Og nydelig stoff.
Sjarmerende brukt butikk du skriver om. Sikkert en fin opplevelse.
Ønsker meg også ett slikt vaskevannsfat og potte.
God tur på hytta igjen.
Resultatet av jobbingen blir garantert bra.
Klem fra Ida.

elin1976 sa...

Stoffene er nydelige. Gleder meg til å se hva du kommer til å trylle frem av disse. Kjenner jeg deg rett blir det nor lekkert.
Bruktfunnene dine er et skuuuuuup. Vaskevannsfatet og muggen er jo helt fantastisk!
Er det ikke rart hva som dukker opp lang veien på de mest utrolige steder...
man må jo bare stoppe å få det med seg. he he

Disse snellene ble de brukt i indutsri eller privat? Du ser jeg har fått tilgang på to store( like store som en vaskebøtte) å lurer fælt på om jeg skal kjøpe dem.
( de har 3 stk)
Synes det er så stilig hvis de er brukt i industri og i allefall fra Hjembyen min. Er iallefall kjempefornøyd med den snella jeg har. Kommer nok til å ha den fremme i stuen til pynt hele tiden. Ha en fin dag. Klem fra Elin:O)

anka sa...

Gleder meg å se hva du kommer til å trylle fram av de flott stoffene du har kjøpt:-)
Må du kose deg om du/dere drar på hytta.
Nyt dagene og lad batteriene.
Klem fra meg.

Lisa sa...

I'm sort of starting over in a new apartment. You are inspiring me to get pretty new things! I love the fabric and the dishes.

chatrine sa...

Nydelige stoffer du har fått tak i. Gleder meg til å se hva det blir av dem til slutt:)

Hulda sa...

timotei: ja, stoffene er herlige, har mange hjemme som jeg kan kombinere med de også. Har lyst til å sy et putetrekk til ei lang innerpute jeg har liggende. Tenkte å lage striper, loddrett på puta, av de ulike stoffene, og quilte.

ida: ja, den butikken var veldig fin, så spesiell. :) Virkelig artig å finne slike ved veien.

elin: jeg tror nok at de store du prater om kan være brukt i industri. Blir jo nesten som en liten krakk når de er så store. :) Den lille jeg har, er nok privat brukt. Den ligna på den du fant.

anka: takk, ja vi koser oss. :) håper du også gjør det.

lisa: It is only you and your husband moving in a new apartment? I am glad you get inspiration from my blog. And I will try to write some text in english too.

chatrine: ja, er skjønne stoffer. :) gleder meg til å sy en regnværsdag.

min sin lille tue sa...

Søte stoffer du har kjøpt, og kupp i brukthandelen også ser jeg:) Emalje er så fint, minner om bestemor og bestefar. Ha en fin dag:)

moderncountry sa...

Heisann Hulda! Velkommen tilbake :) Ja, selvfølgelig må jeg nevne det i bloggen, vi er jo en fin gjeng vi vettu :) Moro å høre at du har hatt en deilig ferie og at dere trives så godt på hytta. Drømmer jo om det en gang jeg og, mitt eget feriested altså. Måtte le litt fordi jeg er helt lik deg når det gjelder skilt langs veien, hehe..jeg ropte stopp hele tiden i Danmark :) Det er jo bare så gøy og gå rundt og snuse! Nydelige funn og ikke minst emaljesettet ditt var supert!! Jeg ønsker meg det samme, men da bare i keramikk. Stoffene dine var supre, elsker jo roser jeg og, hehe..Det er en ting jeg har glemt og se etter i ferien, stoffer.Ops..
Vi får kanskje sett noen bilder fra hytta senere?
Klemmer fra Aina ;)

Koselig koselig sa...

Så mye fine stoffer!!! Jeg har også kjøpt stoffer og sydd litt, men har vel funnet ut at jeg ikke egner meg til å sy så mye. Jeg har liksom ikke feelingen eller ånden over meg lenger. Det varte i et par dager bare så gikk jeg lei. Hm... litt trist i grunn, men sånn er det noen ganger bare. Tyvärr...

ha en fin dag videre :)

Beathe sa...

så masse lekkert du fant på den bruktbutikken, heldig du:)
Stoffenen var også lekre;)

Ha en fortsatt fin uke!

JULIE K sa...

Oj oj så mye fint du fant da. Vet du en slik potte har jeg også etter mormor. Fant også ett slikt vaskefat på loppis ifjor, men en venninne fikk tak i det før meg. Har sagt at hun ikke må slenge/eller gi det bort for da skal jeg ha det. Nå bruker hun det til blomster.

sublim design sa...

Kul! att du hittat så mycket fint.
Jag får ju verkligen lust till att handla lite nya tyger, när jag ser dom här fina tygbitarna:)
Har du bestämt vad du ska sy?

Hulda sa...

min sin lille tue: ja, syns også at emalje er veldig fint. Så enkelt, men likevel veldig dekorativt. :)

aina: ja, skilt langs veien må man bare finne mer ut av. :) er veldig glad i sånt jeg også. :)

koselig koselig: du får prøve deg mer på syinga til høsten, kanskje du får mer lyst da. :)

beathe: takk! ja, er veldig fornøyd med både stoff og bruktfunn. :)

julie: takk! ja, er koselig med slike ting. Man blir aldri lei de. Kanskje du får fatet fra venninna di en gang. :)

sublim: Ja, det ble mange fine stoffer. Blir nok mange forskjellige ting av de stoffene, men skal iallefall sy og quilte et putetrekk hadde jeg tenkt.

anniche sa...

Hei Hulda

Takk for hilsen :)
Nydelige ting du har funnet deg ja!!Likte veldig stoffene.
Artig med slike turer - jeg elsker skiltene du snakker om ,hehe...
Min mann får helt angst hver gang;O) Nå er bilen mere enn full og jeg regner med at noe må bli igjen her til neste gang jeg er hjemme ...

Klem og fortsatt god sommer

Kattfot sa...

Men så fina tyger, blommigt och härligt! Kul att se vad du trollar fram för fint av dem :-)