tirsdag, juli 17Hagevandring


I ettermiddag har jeg tatt turen rundt i hagen. Jeg har vannet, tatt vekk ugress og sett meg om. Brukt sansene; sett de på de vakre blomstene, kjent den deilige duften av mange blomster som blomstrer samtidig. Det er litt av et syn. :)

Det fine været vi har i sommer har gitt god grobunn for alle slags planter, både sommerblomster og stauder. Ja, for ugresset også. :)

Kom, bli med meg på vandringa!

Nå står vi ved et av bedene mine. Jeg er helt betatt av stokkrosene, de er virkelig vakre i år. I fjor var jeg mer uheldig med de, da hadde noen av knoppene lett for å råtne, og tørke inn. Jeg tror nok det kom av at vi hadde mye regn i fjor sommer. I motsetning til årets sommer! :) :)
Noen av dere husker nok bilder jeg la ut da jeg hadde planta i dette bedet, og satt opp krukker med blomster på bordet ved garasjen. Slik ser det altså ut nå, midt i juli.
- En sommerdrøm av blomster.
Her er vi gått litt nærmere bordet. Kjenner dere duften av blomstene? Her blandes luften av søte roser og krydderduft fra blomkarsen.
Så er det den lille gruppen med benk og bord helt oppe ved inngangen til huset. Her er det også et blomsterflor. Lobeliaen i den hvite baljen henger så fint utover kanten.
Heisann, se på denne! En nydelig gul blomkarse står i en av sinkbøttene. Så fin den er. :) I bakgrunnen ses bordet med blomster.


Nelliker i alle variasjoner av rosa hilser på oss fra en balje. Disse er nok en av favorittene i hagen.

For ikke å snakke om blomkarsen! Oi, så flott den er blitt i denne kassen som pappa har snekret til meg. Helt enorm er den.

Før dere går skal dere få ta bordet ved garasjen i et siste øyesyn. Bare gå nærmere. Ser dere kassen som er delt opp i flere rom? Den står helt inn i mot veggen. Der ja! :) I den står det små krukker og noen blomsterpinner jeg har malt på.

Takk for at dere ble med meg på hagevandringa, det var koselig med besøk i hagen. :) :)22 kommentarer:

EVA AGNES sa...

Hej Hulda!
Tack för turen i din trädgård. Underbara blommor och växter. Och jag kommer väl ihåg när du visade din planteringshörna när den var ny.
Mycket vackert och jag kan nog känna doften...
Kramar Eva Agnes

Hobbyhuset-Merete sa...

Så mange nydelege blomar du har i hagen din!! enig i at stokkrosene dine er kjempeflotte :o) Her på vestlandet er det heilt pyton ver for tida..det bøttar ned med regn og er heller kjøleg ute..men då vert det nå heldigvis meir tid til hobby ;o)

Ellie sa...

Wow, for en fantastisk blomstring det er i hagen din nå! Godt å se at det er noen som har bra vær. Masse fint du hadde kjøpt deg på ferieturen. Jeg har sett på den vasen av fattigmannsølv, jeg også. Den er kjempesøt.

Marie sa...

Så mycket fina blommor du har i din trädgård. Underbart vackert!
Kram Marie

Timotei sa...

Takk for en riktig hyggelig vandring i hagen din, Hulda! Må si det er frodig! Godt at dere har hatt så fint vær, unner dere virkelig det!

Guldkant På Livet sa...

Tack för rundvandringen i din vackra trädgård! Så mycket fina blommor av alla de slag, ljuvligt rosa stockros och nejlika... och gullig sitthörna, mys vidare i din trädgård! Sommarhälsningar från Mari.

elin1976 sa...

Hva skal man si..... Så mye flotte blomster som du har i din hage, finner du nok ikke her oppe hos meg og mine 10 naboer tilsammen. Det er et syn. Men jeg er glad noen har fint vær slik at vi får se slike flotte blomster bilder. Klem:O)

Hulda sa...

eva agnes: så fint at du likte turen i hagen min. :)

merete: ja, stokkroser er fantastisk fine. Synd med det dårlige været dere har. Er overskya her i dag.

ellie: ja, blomstrer enormt her nå. Den vasen er nydelig ja, helt enig. :)

marie: takk skal du ha. :) ja, er herlig ute nå.

timotei: ja, er så fint med godvær, koselig at du likte hagevandringa. :)

mari: fint du likte hagevandringa hos meg. :)

elin: takk :) er så herlig med blomster i hagen. :)

Flower Power sa...

Hei Hulda! Her var det litt av en blomstring!:) Så flotte farger:) Stokkrosene er nydelige!...hadde stokkroser der jeg bodde før, og de var nesten sorte i farge!
Tittet over de siste innleggene dine, og du verden så mye fint du har kjøpt deg!:) Søte stoffer også:)Fint du fikk kjøpt ny vase da, for den var aldeles nydelig:)

Ida sa...

Du verden så frodig det er blitt hos deg. Varme og skikkelig sommervær hjelper på ja.
I tillegg trenger blomstene stell og omtanke. Det har de fått hos deg, kan jeg se. :)
Nydelige kombinasjoner i blomsterbedene dine. Herlig og fargerikt.
Nellikene dine er så skjønne.
Lobeliaen i baljen er like skjønn.
Bordet ved garasjen er ett flott skue med flotte kombinasjoner. Mye å glede seg over der ja. En sann fryd for øyet.
Takker for en koselig omvisning.
Kommer mer enn gjerne igjen.
Klem fra Ida.

Butterfly sa...

Hei
Så fantastiske blomster du har i hagen. Spesielt bedet ved garasjen og hagegruppen var nydelige.

Så du hadde vært på på stoff shopping - grunnsortementet må jo holdes ved like....;O)

Takk for at jeg fikk være med i hagen :O)

chatrine sa...

Tusen takk for turen i hagen din! Masse flotte blomster, jeg elsker blomster, men har bare jord-hauger i hagen foreløpig. Gleder meg til jeg kan ha blomster der, men det blir ikke før neste sommer. Hyggelig å kunne ta turen i din hage i mellomtiden:)

Mita`s hjørne sa...

Så nydelig det er i hagen din...
Her har blomstene overlevd tre uker alene - kjøpte inn automatisk vanningsanlegg før ferien... men det var jo ingen som hadde stelt de da - tar nok noen dager enda før jeg får tatt skikkelig tak i hagen...

Ha en flott sommerkveld...

min sin lille tue sa...

Så flotte bilder fra hagen din. Det bedet ditt har blitt virkelig fint. Og så fint med blomster på plantebordet ditt også.
Her er det tragisk vær, og har vært det i hele sommer, så nyt finværet mens du har det:)
Her vokser det noe jeg kaller stokkroser vilt, men det ser ut som de er mindre enn de du viser,og de er både i rosa og hvitt. Finnes de i flere størrelser mon tro?
Ha en fortsatt fin uke.

Hilde sa...

Nydelig bilder og for en flott hage du har. Du er jo bare så flink å få det til..
Ønsker deg en fortsatt fin sommer, for nå drar jeg på ferie. Først en uke i Danmark og så blir det 2 uker i båten.
Sommerklem fra meg

Lisa sa...

Breath-taking!!! Soooo beautiful. I can still remembering when you were digging the beds and planting little flowers. Now it is so full and gorgeous!

Hulda sa...

flower power: artig at du så på de siste innleggene jeg har hatt også. :) ja, stokkrosene er veldig fine denne sommeren.

ida: takk skal du ha.:) så fint at du likte det du fikk se i hagen min. :)

butterfly: takk for det. :) er veldig glad i gruppen med bord og benk og blomster selv.

chatrine: takk for det. :) koselig at du likte hagebildene.

mita: ja, er alltid noe å ta fatt på i hagen når man har vært borte noen dager. Du får kose deg med arbeidet ute.

min sin lille tue: jeg vet ikke om det finnes noen stokkroser som vokser vilt, har ikke hørt om det. Jeg vet imidlertid at det finnes både rosa, hvite og nærmest svarte stokkroser. De jeg har i hagen kalles også for hagepoppelroser.

hilde: takk for det! Du må ha en fin ferie! Høres veldig koselig ut det du skal gjøre.

lisa: I remember you was looking at my flowers earlier too. :)I am glad you like the photos. :)

Karin A sa...

Tack för den turen! Så härligt det blomstrar hos dig...måste bero på att ni har bättre väder än vi!? Så fint att ställa allting i grupper.

Mia sa...

det blosmtrer så utrolig vakkert i hagen din, Hulda! Stokkrosene dine er bare helt nydelige. Blomkarsen også. Og den flotte plantebenken med alle blomstene! Det er moro med så mye vakkert. Moro også at dere har en så fin sommer. Regnet hos oss har gitt seg (for øyeblikket) og jeg har vært en runde i hagen idag... det er sørgelig med alt som er blitt ødelagt, men heldigvis er det mye som har klart seg bra også. Flotte stoffer (forrige innlegget ditt) du har kjøpt deg.

Hulda sa...

karin: ja, det gode været har nok gjort sitt til den gode blomstringa som er. :)

mia: koselig at du syns det var så fint i hagen her. :) ja, jeg fryder meg over synet hver dag, og flere ganger for dag. Det fine blomsterbordet ser jeg fra kjøkkenvinduet. :) Trist med alt regnet dere har hatt, blomstene blir jo ødelagte av det. Får håpe det kan bedre seg i august.

anniche sa...

Takk for koslig mial på bloggen!
Håper du koser deg oppe i nord:)

Du skal bare se alle de nydelige madonna figurnene jeg har fått tak i til Annas Rom nå!!!

Klem og natta

ina peppels sa...

hello hulda i do nt understand the words your write ,but yoy plants and your garden speaks for themeselfs beautifull! wil you take a look at my blog to in holland www.tuinfreakina130260.web-log.nl bye bye ina