mandag, juni 11

InnendørsHimmelens sluser har åpnet seg over Harstad i dag, det har regna hele dagen, nesten uten opphold. Men, vi skal vel ikke klage etter det fine været vi har hatt i nesten 14 dager nå. Jeg fikk tid til å ordne inne i dag, det har jo blitt ganske så forsømt i godværet. :) Jeg har henta masse inspirasjon fra boka "Franske Stemninger", jeg kommer med bilder fra noe av det i dag. Flere kommer senere.
Først må jeg vise den flotte mugga som jeg endelig fikk tak i i dag. Jeg har sett på den lenge, helt siden Mari, i Guldkant på Livet, viste den på et av bildene sine. Blomsterbutikken her som tar inn Green Gate bestilte noen ekstra slike, og den ene holdt de av til meg. I dag da jeg kom inn i butikken viste de meg denne. Ble jo veldig glad da, ja. :) Det er den blå muggen jeg kjøpte i dag, den med roser fikk jeg av ei venninne til jul.
Et bilde fra den åpne hylla på kjøkkenet. Under mugga står en stabel med asjetter, noen gamle og noen nye. Disse er i daglig bruk. Syns de gamle er finest. :)
Så til mitt lille eksperiment.. Jeg har hengt opp en ståltråd i kjøkkenvinduet. På hver side av vinduet har jeg satt opp ei løkke, jeg har surra ståltråden fast i løkkene. Deretter har jeg hengt opp diverse småting som jeg synes passer til den franske landstilen.
Her er prismer, et lyshus, små flasker og et kors. Korset har jeg festa med en hvit blonde. På den ene flaska har jeg knytt fast et lite emblem. Prismene kjøpte jeg på Kremmerhuset, de hadde en pakke med seks prismer for 39 kr. De er flotte til diverse pynt, skal kjøpe en eske til, bl.a til julehjertene mine.
Det var skikkelig artig å prøve å ta fine bilder mot vinduet. Her har jeg holdt fokus på flaskene. Jeg kommer nok til å sette litt blomster i disse utover sommeren. Ideen til dette opphenget kommer direkte fra boka, men litt har jeg tatt ut av eget hode. ;)
Her fokuserer jeg på prismen. Syns den er skjønn der den henger. Den tar så fint opp lyset, det samme gjør jo flaskene.

Kanskje flere får lyst til å prøve seg på noe lignende? Veldig spennende å lage det til, også kan man jo skifte ut ting etterhvert også. :)26 kommentarer:

Merete sa...

Flott mugge du har fått tak i! Vinduspynten du har laga til er utruleg flott!!! Skikkeleg dekorativt og så får du vist fram mange småting som kanskje ellers hadde forsvunne litt innimellom alt anna ;o) Du er verkeleg kreativ og flink!!!

MODERN COUNTRY sa...

Så flotte mugger!! Vil ha!! Elsker slike friske og sommerlige farger og jeg er såååå lei meg for at vi ikke har noen Greengate leverandør i nærheten. Mulig jeg finner en på vei hjem til Norge? Skal stoppe i Danmark og Sverige, burde kanskje sjekke på internett..Jeg må si du har gjordt det aldelse nydelig i vinduskarmen din Hulda! Ble meget imponert over bildene dine, kjempevakkert alt sammen!! Du beskriver det så fint at jeg trenger ikke tillegge noe som helst,flink du ;) Ha en god natt, klem :)

Bestefars Verksted. sa...

Så fint dette var Hulda,det hadde jeg aldri kommet på selv,det er sikkert ! Mange små søte ting,som virkelig kommer til sin rett,her i vinduet ditt :) Kansje jeg må gjøre noe lignende på de gamle vinduene,over sofaen min,hmmmmm........ Og den nye muggen din var bare så fin,begge to,forresten ! Natta....

Mia sa...

Heia Hulda! Takk for koselig hilsen i bloggen min, det var sååå koselig å høre at jeg har vært savnet! Og så mange fine innlegg du har hatt siden sist. Men de Green Gate muggene dine var jo bare herlige. Jeg var i Green Gate butikken i Danmark, bare så utrolig masse fint å få kjøpt (fikk med meg litt også...) Og så Honning og Flora (kjent fra Vakre Hjem) da. Der kjøpte jeg faktisk den boken Franske Stemninger (på dansk...), og jeg kjenner igjen det med ståltråd og alle de herlige ting som henger fra den. Du har fått det til veldig bra.

elin1976 sa...

Muggene er flotte. Liker disse så godt. Liker det du har gjordt i kjøkkenvinduet ditt. Det var en kjempegod ide. Må prlve noe liknende. Dekorativt og flott. Ha en fin dag:O)

Eva Agnes sa...

Hej Hulda!
Vilken fantastiskt fin idé med ståltråden och de små prylarna i fönsret. Det blev ju hur gulligt som helst.
Väldigt snygga kannor från Green Gate också.
Kramar Eva Agnes

Tussilago sa...

Kjempestilig Hulda. Så gøy å dekorere på en så enkel og elegant måte! Du ser virkelig kreative ideer i alt;)
Jeg sitter her med malingsflekker på hendene..Nå er det full innsats på malingsfronten i det nye huset vårt. I går brukte jeg heftegrunn på veggene i et helt rom. Ble jo ille lukt av det..men det trengs for å få malingen til å feste på glatt grunnlag. Jeg skulle gjerne hatt noen ideer til hvordan man kan male i en hall,gang med trapp. Der har jeg grunnet vegger som var kunstig treverk med plastfilm på. Vet du om noen nettsider, bilder?
Gråvær i dagogså...men litt lettere. regnet gjorde godt for alt som gror!!Ha en fin tirsdag!

Trines Hus og Hage sa...

Hei, så artig at du har samme gamle servise på hyttta deres, da! Det var så koselig det du hadde lagt ut på bloggen din! Nydelig mugge! Mugger er så fint og jeg skjønner du har hatt lyst på denne. Virkelig fin! Inspirerende bilder fra kjøkkenvinduet ditt også. Har ikke kjøpt boka enda,jeg, men skjønner jeg må få tak i den. Må si du er flink til å ta bilder også. Har du et veldig avansert kamera med speil-refleks? Ha en flott dag!

Anonym sa...

Nydelig mugge, fantastisk fine farger på disse produktene...Fin til både blomster, melk og saft denne!

Så morsomt det opphenget var, har ikke sett boken jeg, så nå får jeg "lese" den gjennom bloggen din istedet... =0)

Hulda sa...

merete: ja, mugga er så nydelig. :) Koselig at du likte vinduspynten også. Artig å lage det.

aina: håper du finner noen greengate produkter når du skal til Norge. Det er jo så mye flott. Veldig koselig at du likte vinduspynten så godt. :)

mona: ja, du må prøve deg på dette du også, det blir nok fint der du hadde tenkt å ha det.
Fint du vil lage meg ei "handlegate" :)

mia: ja, har vært innom deg flere ganger og venta på at du skulle komme hjem. :) Så heldig du er som har vært på Honning og Flora, har saumfart alt som står om dem i Vakre hjem, er jo så mye flott der!! Boka jeg har er også på dansk, tror ikke den er gitt ut på norsk. Koselig at du likte opphenget og muggene mine. :)

elin: takk skal du ha, elin! Ja, du må prøve deg du også, så får vi se etterhvert, sikkert. :)

eva agnes: takk! Ja, jeg ble godt fornøyd, skal ha noen blomster i glassene etterhvert. En i hvert glass kommer til å bli fint.

tussilago: det blir spennende å få se bilder fra huset dere pusser opp, virker som dere står på fra mårra til kveld! :) Blir nok flott! Koselig at du likte bildene mine.

trines hus og hage: heisann! koselig at du likte det jeg har gjort. Jeg har tatt disse bildene med et speilreflekskamera, ja, mannen sitt. Vanligvis tar jeg bilder med et vanlig lite digitalkamera, men siden jeg skulle få bakgrunnen svak ville jeg prøve med dette. Legger bloggen din til blant linkene mine. :)

karna: boka er et funn og oppkomme av ideer, anbefales på det varmeste! :) koselig at du likte det jeg har gjort.

Nina sa...

Flotte mugger, Hulda! Så synd med været da, men da får man ordnet opp litt inne også;o) Ønsker deg en fin dag!

♥ Pia... sa...

hej..söt kanna.... och fiffigt det du gjort i köksfönstret..ser att du har den samma prisman som jag gjorde om till duktyngd:)...ha det så bra..PIA

n o r d i n g å r d e n sa...

Å va roligt att du fann den vackra kannan/muggen till slut!! Grattis till den, den är ju så otroligt vacker!! Och det var den med blommor på också, som du hade fått av din vännina.
Tack för länken till mej i dag!! Det gjorde mej glad! Oj, så läckert du hängt upp på tråden där med prismor och glasburkar, blev verkligen vackert!! Ha det gott, Mari.

Anonym sa...

Kul idé att hänga upp så.

Elzie sa...

Vad fint du gjort i ditt fönster. Och kannorna, som vi säger, var väldigt fina. Det ser i alla fall ut som kannor, men jag kan ju ha fel *s*.
Ha det så gott.
Kram Elzie

Anonym sa...

Så trevlig idé med ståltråden i fönstret! Enkelt men samtidigt dekorativt. Kannan från Greengate är bara så fin. Har fakiskt kollat på kannor därifrån jag med. Ha en fin tisdag!

JULIEK sa...

Jeg må alltid le når jeg er inne på din blogg for du er en mester til å gjøre det koselig rundt deg og jeg får masser med inspirasjon. Faktisk er det slik at om jeg en dag er litt lei og mister piffen så er det bare å besøke din blogg så får jeg ny spirit, tenk det du : = )

min sin lille tue sa...

Så fint med alle tingene du hadde hengt opp i ståltråden. Jeg har sett på bloggen til ModernCountry, og har surret med ideen om å gjøre noe liknende på terrassen min med småglass med telys i:)

FO - 2 sa...

Kjempefin pynt i vinduet ditt.
Det gjør vel ingen ting om været er dårlig ute, når du kan lage det så vakkert rundt deg inne. (:
God stemning og fine ting! (:

Hulda sa...

nina: ja, vi håper på bedre vær igjen snart, er blitt så godt vant med varme. :)

pia: artig at jeg har samme prisme da. :) man kan jo bruke prismer til så mangt. Bare fantasien setter grenser for det.

mari: så koselig at du ble glad for at jeg linket til deg fra innlegget. :) ja, man må jo reklamere litt for gode medbloggere vet du. :)

hannele: takk skal du ha for det. :) ble godt fornøyd selv også.

elzste: joda det er kanner som dere kaller mugger på svensk. :) de er nydelige. :)

karin a: ja, er så fantastisk mye lekkert fra greengate, både porselen og tekstiler.

julie: ja, det må jeg si var hyggelige og uventa ord. :) så utrolig koselig!!

min sin lille tue: hadde nok blitt flott med slike glass på terrassen ja, når det begynner å skumre. Har også sett på de glassene hos ModernCountry.

ida: tusen takk skal du ha. :) Ja, er veldig glad i å lage nye dekorasjoner og ting. :)

Timotei sa...

Du verden, nå ble jeg litt imponert her. De bildene fra kjøkkenvinduet var bare så flotte, kunne jo stått i hvilket som helst interiørblad!

Pulsatilla sa...

Så kreativ du har vært i dag! Synes det ble veldig fint med småtingene i vinduet - og med noen små tusenfryd i flaskene hadde det vært heeeelt perfekt :-)

Den lille muggen du har kjøpt deg har jeg gått og drømt om en stund også. Den er bare så fin. Den med en matchende tekopp, det hadde vært no' *drømme*

Marie sa...

Så fint det blev i ditt fönster med ståltråden och alla fina saker du hängt där. Kannan från Greengate är jättesöt.

Kram Marie

elin1976 sa...

Urnen kostet 135,- synes ikke det var dyrt. Lokket var med i prisen. Har også sett bakkene. Nydelige. De hadde også fått inn et fantastisk klapp bord i jern i denne serien. Bordplaten så ut som et ovalt serverings brett med kant. Mønsteret på "brettet" var slik som på denne urnen. Tror det kostet 399,- Så jeg vurderer dette. Liker dette merket kjempegodt. Nydelige ting. ha en fin kveld:O)

Hulda sa...

timotei: oi, syns du virkelig det? Tusen takk! :)

pulsatilla: takk for det. :) ja, jeg tenkte jeg skulle finne jonsokblom eller tusenfryd til glassene, skal jammen ta meg en tur ut nå.

marie: takk skal du ha. :) Koselig at du likte det.

elin: så spennende med bord i samme serie da. :) Jeg liker også ting fra Miljøgården veldig godt. Har endel derfra også. Den bakken falt jeg aldeles for, men jeg venter kanskje med å kjøpe noe sånt til vi drar på ferie. Finner garantert noe der som jeg bare MÅ ha.. hehe..

[morgrethe] sa...

Dette var fint Hulda. Muggene dine var så søte, og ståltråden med pynt i vinduet var dekorativt... helt deg:o) Veldig fine bilder av vinduet ditt.