tirsdag, mai 15

~ Tid for hage ~I ettermiddag har vi holdt på i hagen. Å, så herlig! Jeg elsker å grave og ordne ute. Her kommer noen bilder fra en koselig ettermiddag. :)

Velkommen til oss! :)
Det første du ser når du kommer opp til huset her er denne kassen med terrakottakrukker. Fine? Jeg kjøper alltid noen nye hvert år. Store og små. De er fine både med og uten blomster.
Litt mer fra trappa. Syns det er fint å bli møtt av dette når jeg kommer hjem. :) Vannekanna kjøpte jeg i fjor sommer. Den hvite kassen har pappa laget til meg. Jeg skal sette blomster i den gamle kassen senere.
Vi har laget dette steinbedet i dag. Vi har forandret litt fra i fjor. Da var det ikke steinbed her, bedet gikk helt opp til trærne som du ser helt øverst i bildet. Jeg syns det ble mye finere slik som vi har ordnet det nå. Vi skal også sage ned endel av de små trærne slik at blomstene får mest mulig lys.
Midt oppe i arbeidet fant Arnt Håvard en liten fugl som hadde fløyet mot vinduet. Den satt helt svimeslått nede på bakken. Han henta et skjerf og tulla rundt den. Slik satt den kanskje en halv time, så krøp den ut og fløy avsted. :) Godt det fikk en lykkelig slutt. :) Den så ut til å kose seg i skjerfet. :)
Jeg har fått satt ut bordet og endel andre hageting i dag. Først ble alt vaska grundig i grønnsåpevann. Det ser fargeløst ut foreløpig, men snart blir det blomster overalt. :) Her kan dere se hvordan bedet vi laget ligger i forhold til bordet. Det ble bra.
Det er denne benken jeg skal male, og ha sitteputer på.
En margeritt fikk komme på bordet. En terrakottakrukke med hakk er bare sjarmerende, syns jeg. :)
Blomsterpinner fra i fjor i sinkbøtta, stemor og en engel.
Gleder meg til bordet bugner av blomster. :)
Under bordet kan det skimtes to gamle fat som jeg bruker å plante i. Tror dere benken blir fin i lysegrønt? Eller skal den bli hvit?
Tuva-trollet kosa seg også ute i ettermiddag. Hm, ikke forstyrr meg, jeg tenker! - sier Tuva.. Jaja, hun er litt sta av seg, tror jeg. ;)

Fikk to skjønne pakker i posten i dag, en veldig overraskende. Men, det skal jeg fortelle mer om i morgen. :)31 kommentarer:

Ingrid sa...

Ser ut som dere har hatt en koselig dag i dag! Jeg synes godt benken din kan være lyse grønn.. fin farge det! God natt! :)

FO - 2 sa...

Kjempefint! (:
God stemning! Lunt og koselig. Hadde følt meg velkommen av å spasere inn i hagen din.
Flott med terrakottapottene! (:
Synest du skal male benken grønn. Fin kontrast til bordet. Siden vil all terrakottaen komme enda mer til sin rett mot hvitt og grønt.
Bra at dere hjalp den lille pip- pipen. (:
Ser at alle koser seg hos dere ja. Både tobente og firbente. (:
Kos deg i de vakre omgivelene. (:

elin1976 sa...

Å for en flott hage du har, Hulda. Synes det ser såååå koselig ut hos deg og Arnt Håvard. Skal bli sennende å se hvordan bedet ditt blir. Som du vet suger jeg til meg tips om hager og hagestell så innlegget ditt i dag blir nøye kikket på. he he. Akkurat nå er det ikke så mye hage som står i forkus. Med elefant regn og 3,4 grader har vi det kaldere i dag enn på julaften. Det nærmer seg 17 mai, vet du så vi er vel ikke overrasket. Ønsker deg en flott dag. Klem fra Elin:O)

Haust sa...

Koselege hagebilete, likte veldig godt kassa med terrakottapotter i! :)

Ha ein fin 17. mai!

monique sa...

Lovely photo's as always.
Cute baby bird.

Anonym sa...

Vilken härlig eftermiddag du verkar ha haft i din trädgård! Terrakotta (och zink) är mina favoritmaterial inte minst eftersom det åldras så fint. Din nya rabatt ser trevlig ut, gillar stenkantade rabatter själv. Vad har du planerat att plantera i rabatten? Bänken som du funderar på att måla tror jag skulle bli jättefin med lite färg på, grön eller grå skulle jag nog välja. Ha en bra dag!

Anonym sa...

Så koselige hagebilder, er det din far som har laget den benken til deg, KJEMPE FIN!

Så fint det bildet av den lille fuglen var, bra den klarte seg...

Ha en fin 17. mai!

Anonym sa...

Mange fine og idylliske hagebilder her Hulda! Du er så flink til å få det koselig rundt deg, også i hagen din :o) Jeg er også så glad i terrakottapotter. De er fin med og uten blomst i ;o) Kos dere allesammen på 17 mai! :o)

Anonym sa...

Så gulligt av er att hjälpa den lilla fågeln....så söt den är när den ligger där inbäddad!
Kram

Hulda sa...

ingrid: ja, kjempetrivelig ettermiddag. :)

ida: så fint at du likte hagen som den ser ut nå, blir jo mye forandring ettersom det blir mer sommer. :)

elin: fint du fikk tips til egen hage.:) i dag regner det her også, håper det klarner til i morgen, men det er jo ganske typisk at det ikke gjør det.

posidriv: ja, den kassen er skikkelig fin, og gammel. :) skal olje alle kassene mine så de holder seg ute.

monique: thank you! I am glad you like them. My husband saved the little bird. He found it at the ground, probably flying in to the window. But, it survived and flied away after a while.

karin a: jeg er også glad i terrakotta og sink, har masse av det ute. Emalje er også et materiale jeg liker godt. Jeg skal ha mest sommerplanter i bedet, stokkroser, småkrage, fløyelsblomst og litt forskjellig.

karna: ja, det er pappa som har laget benken. Han laget to slike til meg i fjor vår. :) ja, vi var glad fuglen fløy til slutt.

huset i hagen: så fint at du likte bildene fra hagen vår. :) Ha en fin dag i mårra du også!

K sa...

Stakkars lille fugl, godt det endte bra.
Og ja, nå er det en fin tid, full fart i hagen og masse å glede seg til!

JULIEK sa...

For noen skjønne hagebilder. Så søt den lille fuglen var, godt dere tok vare på den til den klarte å fly igjen. Og tuva er jo så søt der hun sitter. Ha en fin dag imorgen med pølsespising : )

Nette sa...

Er sikker på at dere får en superkoselig hage, du legge jo virkelig sjelen din i dette, så da må det jo bli bra! Jeg er imponert! Gleder meg stort til å se det blomstre hos deg ja!

karu sa...

så koselig dere har det godt det gikk bra med den vakre lille fuglen. den var jo så søt der den varmet seg. dere får ha en deilig 17 mai

Merete sa...

Så koseleg du har pynta utanfor huset og på trappa!! Mange fine potter og ting og tang du har tatt ut og :o) Det er så herleg å putla i hagen syns eg og..reine rekreasjonen fo kropp og sjel ;o)

Anne Grethe sa...

Du har så mange fine kasser! Tro om det er vanskelig å lage...?
Så moro å lage nytt bed, ja, det er deilig å holde på ute. Syns benken ser fin ut nå, jeg!
Koselig med terrakottapotter, enig med deg.
Jeg har smurt inn noen med yoghurt, for jeg har hørt at da skal det gro sånn fin mose på dem, men ser ikke spor av det ennå. Kanskje tyrkisk yoghurt ikke var tingen?

Anonym sa...

Mycket vackra bilder du har !

Kram Kram
Carina

Nina sa...

Så fint det er i hagen din, virkelig! Det blir kjempefint med små blomster i det nye bedet...
Koselig bord og benken syns jeg du skal male lyse grønn:o) Ønsker deg en flott 17. mai i morra!

Line sa...

så masse herlige bilder! det er jo så deilig å være ute og drive med planting og ommøbelering i hagen.
-og benken blir sikkert kjempefin i lysegrønt
Ønsker deg en flott 17. mai feiring i morgen!

Interiørhuset sa...

så flotte bilder=) Ser virkelig ut som du har kost deg masse ute i hagen...det var flott at det gikk så bra med den lille fuglen. Håper du får en fin 17.mai

n o r d i n g å r d e n sa...

Både Tuva-trollet och fågeln kosade sig, det kan man förstå, så mysigt som ni har det!! Tur att fågeln klarade sig!
Tänk att det kan vara så vackert med en massa krukor!! Du hade det så fint med dem och alla lådor här och var.... Ha en jättebra helg och 17 maj i morgon om vi inte "hörs" innan dess! Mari.

Anonym sa...

Å hvor deilig det så ut med litt hagearbeid. Her er snøen akkurat forsvunnet, så jeg regner med at det blir litt arbeid på meg også etter 17. mai. Er det noen bra stoffbutikker i Harstad? Skal en tur dit i løpet av helga, og tenkte jeg skulle få meg en liten butikkrunde. Ha en fin 17. mai-helg.

Eva Agnes sa...

Så fint att ni tog hand om den lilla fågeln. Så söt där han/hon ligger invippad i en filt.
Tack för besöket hos mig och Björn är en jättefin vän. Kerstin med skålen också.
Kramar Eva Agnes

Eva Agnes sa...

Glömde säga att ljusgrönt blir väl fint på bänken. Blanda in lite pasteller bland allt det vita. Det blir bara trevligt.
Kram Eva Agnes

Hulda sa...

Tusen takk for så koselige tilbakemeldinger! Setter pris på alle sammen. Rekker dessverre ikke svare hver og en i dag, så jeg får ta en samlet takk. :)

Blommiga Karin sa...

Vad fint det är på ditt blombord!
Gillar din zink kruka och ängel.Vad bra att det blev lyckligt slut för den lilla pippin.
Karin

Sigurd Olav Silset sa...

For en innholdsrik hage dere har:) Kjekt å kunne holde på ute, helt enig med deg. Men i dag er det 5 grader og styrtregn, så jeg holder meg innendørs inntil videre... Ha en fin nasjonaldag!

Embla sa...

Så flotte bilder fra hagen din. Det var skikkelig fint med alle terrakottapottene. Og jeg er helt enig; det er bare sjarmerende om de har et lite skår i seg. Det viser jo bare at det er "pre-loved".

Anonym sa...

Så bra det gikk fint med den lille og skjønne fuglen. Du har tatt så fine bilder fra hagen, får virkelig vårstemning når jeg titter på bloggen din. Jeg stemmer for lysegrønn benk, det hadde vært utrolig knast! Ha en fin 17.mai Hulda!

n o r d i n g å r d e n sa...

HURRA på ER stora dag!!!! Mari.

Mia sa...

Kjempekoselig hagebilder, Hulda! Det er sååå koselig med terracottapotter. Jeg bruker nesten bare de, og jo mer patiner og slitt (og med sprekk) de blir, jo finere er de, synes jeg... Koselig med stemor og margeritt også. Jeg kjøpte noen margeritter og blå lobelia idag, og skal potte de nå i krukker ute. Vi hadde frost natt til igår, men nå håper jeg det er slutt for denslags i denne omgang.