torsdag, april 12

Tid for hage?

Varme daga
skjørt som svaie
sommerklær og sommersko.
Solblomster og stokkroser
i hagens
stille ro.


Et bilde av fjorårets vakre stokkroser i hagen. Denne blomsten er nok en av mine favoritter blant sommerplantene. Å, som jeg gleder meg til sommer og hagestell igjen!! Jeg syns det er helt herlig å sitte og prikle de små spirene nå om dagen, kjenne lukt av jord og se at det spirer og gror rundt meg.

Felleskjøpet ble besøkt i dag, både fordi jeg måtte ha mer jord, og fordi jeg skulle ha denne:Jippi!!! Den flotte kurven i emalje med håndtak står i stua mi nå! Den er bare super. :) Den er i et skikkelig solid og godt materiale også. Kan se for meg søte små fioler, eller nellik i denne. :)

Et bilde til. . Jeg har vært heldig denne vinteren, har fått tak i mye flott som jeg skal ha i hagen. Jeg har hele tiden vært på utkikk etter noe, og har kjøpt masse flott på salg, og loppemarkeder. Gleder meg enormt til å få alt ut i hagen, plassert på fine steder.

Felleskjøpet hadde også dette flotte plantebordet, som det var bilde av i det siste nummeret av Lantliv. Jeg kjøpte det også, for under 300 kr. Det skal jeg ha stående ved leveggen på terrassen, omtrent som på dette bildet blir det. I fjor da jeg planta var det ganske tungvindt, siden jeg ikke hadde noe bord å sette krukker og kar på mens jeg hadde jord i dem. Det skal det bli slutt på fra og med i år. :) Dette bordet blir jo også flott å sette blomster på når plantinga er over.Tilslutt må jeg bare vise dere denne søte "tekanna" mi. :) Den er til å legge en tepose på når man er ferdig med å ha den i koppen. Man unngår søl på bordet og asjetten sin, også er den jo sommerlig og søt å se på også. Den er laget av melamin.

Ha en fin kveld! Jeg skal kose meg med hagedrømmene mine. ;o)
29 kommentarer:

Dans på roser... sa...

Det blir nok kjempefint i hagen din. den sinkbaljen var råfin!

Lily of the valley sa...

Din "tekanna" är verkligen söt.
Jag gillar även din emaljbalja.
Funderar själv på att köpa ett planteringsbord men jag har ännu ej hittat något som jag tycker om och som inte är superdyrt.
Kram
Lily

Anna Lisa sa...

Hei min venn:)
Eg likte alle disse søtetinga du viser frem. Flott kurven du kjøpte på felleskjøpet...kansje eg også stikker innom der en dag. Ha en fin kveld.Klem

hummmlan sa...

Jag skulle också vilja ha en trädgård! Har inte ens en balkong...

Hulda sa...

kathrin: ja, den er helt skjønn!

lily of the valley: ja, den er nydelig. :) emalje er et flott materiale, og det er så fint med blomster i. Jeg kommer ikke inn på din blogg, kan du hjelpe meg?

anna lisa: heisann! ja, helt utrolig så mye fint de har fått inn på FK. :) Ta deg en tur!

hummmlan: så trist at du ikke har verken balkong eller hage, det er jo så flott å holde på med.

Berit sa...

Var å kjøpte sinkbaljen jeg også i dag + den med de tre pottene i også. Baljen kan jo også være nyttig for å ha hageredskaper i når man skal rundt i hagen for å luke blomsterbed.

Anonym sa...

Jaaa jeg gleder meg også veldig til våren og sommeren, kjempe fin kasse du har fått fatt i, og plantebord skulle jeg også gjerne ha hatt...

MODERN COUNTRY sa...

Å jeg ble så glad når jeg kom inn her :) Jeg sitter og smiler enda!
Det er vel en blanding av ditt gode humør, vakre blomsterm herlige farger og bare rett og slett en koselig stemning!
Emaljebalja, å den ville jeg hatt!
Og du, jeg var innom butikken din, vet du, den puta med broderi fyllt med lavendel var bare kjempenydelig!!!
Hva skulle portoen vært på den ?
Til Nederland altså?
Klem fra meg ;)

[morgrethe] sa...

Enig med deg... det blir nok kjempefint med noen søte blomster i den emaljebaljen/kurven. Jeg måtte virkelig gå i søpla og lete frem brosjyren fra Felleskjøpet... jo da...der var produktene. Har lært at jeg må se gjennom all reklame... for det kan jo være noen godbiter der. He he

Anonym sa...

Stokkroser er bare så nydelige, en av mine favoritter også. Kjempeflott sinkkurv, blir nok koselig med masse blomster oppi den. Blomsterbordet blir nok helt supert, får nok ta meg en tur på Felleskjøpet. Ha en fin dag i morgen, kos deg med hagedrømmene dine. Klem.

Ida sa...

Ohh.. vilka fina bilder. Du har så många fina saker. Tycker faktiskt att du lyckats riktigt bra med din hall, fast jag tror att den kommer bli super den dag den blir vit=). Men du har som sagt förmågan att hitta fina saker. Gardinerna var jättesöta. Ha det så bra. Kramar Ida

elin1976 sa...

Der har du jo kjøpt bakken min...(he he) Det var akkurat denne jeg også falt for. Kjempefin form.

Hagebord er ingen dum idè. Jeg tror jammen jeg skal få mannen til å lage et til meg.

Jeg gleder meg så mye å se bloggene nå fremover.
Jeg har fått masse tips til hage allerede.
Skal bli spennende å se hvordan din blir. Kjenner jeg deg rett blir den nydelig som alt annet du berører.
Ha en flott fredag.
Jeg er stolt at jeg får blogge med deg.
Masse klemmer fra Elin:O)

Hulda sa...

berit: ja, det er sant, den vil egne seg godt til luking også. Men, tror jeg skal ha blomster i min, det frista. :)

karna: ja, syns den er herlig! :)

aina: så koselig at du liker deg på bloggen min, alltid artig å høre sånt. :) Portoen til Nederland blir ca 17-22 kr i porto. Jeg har ikke veid den, men den er jo lett, så det blir neppe mer.

mor grethe: hehe, bra du fant reklamen din!

kreoline: ja, jeg liker plantebordet veldig godt, skal bli en fryd å holde på der. :)

ida: ja, jeg vil gjerne male, men det blir det ikke tid til nå. Håper å gjøre det til høsten. Ble også fornøyd med gardinene. :)

elin: bra at du har fått mange hagetips! Det er jo så mye fint å finne både i blader og på nettet. Det bordet var så rimelig, 280 kr, så det ville ikke bli så mye mindre om man kjøpte material og laget det selv. Faren min skal lage en kasse og noen hyller til meg som jeg skal ha ute i hagen. Bordet jeg kjøpte, skal stå på terrassen ved siden av leveggen. Koselig at du liker å blogge med meg. :) :) jeg liker din blogg godt også.

Mia sa...

Stokkrosen din var nyyyydelig. Sådde du frø på forhånd, og i så fall når? Jeg har jo kjøpt frø, men i posen står det at man skal så direkte på voksestedet. Men da tar det jo lang tid før man får blomster.

Og så har du vært på Felleskjøpet allerede (jeg skal prøve å få tatt en tur idag). Så utrolig flott det plantebordet var. Fint til å samle mindre blomster og krukker på ellers også, til pynt og glede...

Hulda sa...

mia: vi bruker alltid å så frøene inne, ellers kommer de jo veldig sent i blomstring. Jeg har nettopp sådd frøene nå, sådde de mandag i denne uka. Stokkrosene bruker å ha store knopper, og blomstre litt før vi planter de ut.

Ja, jeg er veldig fornøyd med plantebord og emaljekurv. :)

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilket jättefin emaljhink för blommor Hulda, jätefin och den blomman var ju bara ljuuuvlig!! Läser mer sedan, lite bråttom nu, trevlig helg önskar Mari

Tankevågor sa...

Vilka fina bilder på vackra saker! Nu längtar jag efter sommaren och Stockrosorna mot husväggen. :)

Ha en skön helg, hoppas solen kommer att lysa på oss!

Anonym sa...

Å så fina saker, skulle behöva ett planteringsbord jag med!

Pulsatilla sa...

Åh, det var mye fint til hagen her ja! FK er ypperlig til hageting, de har mye bra til en ålreit pris - og den emaljerte serien de har fra Weibull er jo bare kjempefin! PLantebordet så jeg ikke da jeg var innom, men det var jo en utrolig god pris. Må visst ta en tur til...

Solstad sa...

Heisann! ..veldig flotte bilder her ...åååå som jeg gleder meg til sommer!!! klem.

Nette sa...

Gleder meg til å se hvordan det blir i hagen din etterhvert! Du har skaffa deg mye fint nå ja!

Ellie sa...

Hei Hulda! Koselig å bli "etterlyst"! Ja, jeg har hatt en lengre bloggepause nå, både når det gjelder skriving og lesing av blogger, men nå var det koselig med en titt igjen! De felleskjøp-produktene så jeg også, de var skikkelig fine. Har veldig lyst på en bøtte, og kanskje en kanne. Ønsker deg en god kveld!

Anonym sa...

søt balje! enig i at stokkrosa er nydeleg..mine har litt mindre blomar og er lysrosa..kjem nok bilde av dei på bloggen min seinare ;o) Ha ei fin helg!

Anonym sa...

Mye fint da gitt! Liker plantebordet veldig godt, røverkjøp!!! :) ha en fin kveld Hulda :)

Nina sa...

Nå blir det flott i hagen din! Å, det er så deilig med vår:) Med prikkling og annet kos. Ønsker deg ei god helg!

JULIEK sa...

..... men såååå artig, vet du jeg kjøpte akkurat den samme kurven i emalje idag. Og jeg ble veldig glad for den. Prøvde å finne noen hvitveis jeg skulle fylle den med for å ta bilde til bloggen, men fant ikke så mange, kanskje i helgen. Den er skikkelig fin. Mulig jeg skal ha bøtta og etterhvert.
Så flott planteringsbord, viste ikke at de hadde det på felleskjøpet. Må også ha meg et slik. Kosta jo ikke mye det heller. Må vel innom igjen nå da.

Anonym sa...

Stockrosor är underbara och tacksamma! På "vår gata" har alla grannar samma typ av mörkröda stockrosor växandes i trädgårdarna. :)

Vilken härlig zinkbalja!
Ha en fin helg.

Norah sa...

Vow så mye flott du har fått til hagen din nå Hulda. Morsomt at du fant det du har ønsket deg. Gleder meg sååå til å se alt ute i hagen til sommeren (som lar vente på seg.

Takk for SMS fra deg - godt å høre at du er fornøyd med varene fra oss. De ER fine de skiltene. Har flere selv - vet bare ikke hvor jeg skal henge alle - hihi.

Kos deg i helgen

Anonym sa...

Fiiiine hagen. Elskte skiltene dine, og den tekanna til teposene var helt utrolig søt. Hvor i alle dager fant du den?
Jeg er besatt av roser om dagen... Gleder meg vilt til neste sesong, har forhåndsbestilt masse roser...^^,
Nå koser jeg meg med de få jeg har.