lørdag, april 14

Granium i blomst
Jeg har ei stund vært på utkikk etter granium som allerede er i blomstring. I dag fant jeg to flotte eksemplarer på hagesenteret. En rosa og hvit og en hvit. Nydelige!Her står de i vinduet på hobbyrommet vårt. Jeg har henta inn to av terrakottakrukkene som jeg har ute om sommeren. De gjør seg godt i vinduskarmen også.
Disse får jeg nok glede av helt til høsten kommer.
Her er to av de som jeg klippet ned i vinter. De er blitt tette og fine. Disse to er de som er kommet lengst hva veksten angår. Den til høyre er lysrosa og hvit, den til venstre er en rød rosegranium. Gleder meg til disse kommer med blomster.
Jeg fortalte i påsken at jeg hadde bestilt litt fra Leonorah. I går kom pakken. Bl.a med denne flotte sinkboksen med hyssing i flott farge og kvalitet. Akkurat en slik som jeg har vært på utkikk etter. Syns det er fint å knyte ei hyssingsløyfe både på terrakotta krukker, når jeg lager kort, og diverse andre ting. Boksen og hyssing kommer fra Madam Stoltz, et av mine favorittmerker.15 kommentarer:

Embla sa...

Så fine terrakottapottene dine er. Det er så fint når slike potter har fått litt "slitasje". Det så så deilig ut med slike blomster i vinduskarmen. Litt farge i hverdagen trenger vi jo alle.

Kine sa...

Så flotte graniumer :-) Og den er stilig den hvite emaljekurven.

Jeg har sett i andre innlegg at du stryker motiver på ulike ting. Kan jeg spørre hvordan du får det til? Hva slags "papir" overfører du motivene til før stryking, og hvor får du kjøpt det? Er motivene holdbare når stoffet vaskes?

MODERN COUNTRY sa...

Jeg er så glad i terrakotta potter. De er flotte! Kjøpte faktisk 3 i går, med noe jord og frø. De skal jeg plante i morra. Jeg ser du har snø enda? Håper været blir bra for deg i morra da, så ha en fin Søndag ;)

Hulda sa...

embla: ja, slitasje og patina, det må de ha. :) man kan jo lage det til på nye krukker også. Får de endel vann og salt på seg blir de fort sånn.
Graniumer er flotte!

kine: ja, kurven er bare så herlig! Nå kan sommeren komme. :) :)

Over til spørsmålet ditt. Jeg bruker å åpne bildene i word. Jeg skriver de så ut på et papir som heter design wear, transfer paper. Det har jeg kjøpt på Clas Ohlson. Jeg har kun strøket på vesker, poser og bilder, har ikke prøvd å vaske. Men, det står på pakkninga at de skal tåle håndvask.

aina: vi har hatt flott vårvær i dag og i går. Snøen på bildet er den lille flekken som er igjen i hagen her. :) Du får ha lykke til med såing og planting i mårra da! Og, ja - terrakotta krukker er og blir sjarmerende!

Merete sa...

Nydelege blomar!! Er fine i alle fargar dei der ;o) Og pottene dine er supre..stilig når dei er litt slitte etter vær og vind..

Kattfot sa...

Det är verkligen fint med pelargoner i slitna terracottakrukor. Å så söt och smart burk du hittat!

Anonym sa...

Jaha, är granium samma sak som pelargon, jag har undrat vad granium var. Jag köpte några ljusrosa mårbacka för en månad sen och de står i full blom. Jättevårigt!

JULIEK sa...

Så fine blomster da. Det er så koselig å fylle vinduene med friske blomster nå. Kjenner at man trenger farger og levende vekster. Kjøpte meg selv en stor nydelig potterose på plantasjen på fredag. Skal sette den ut etterhvert, men nå pynter den på stuebodret.
Her er det flott vær. Skal sette meg ut på terrassen nå. Ha det fint Hulda : )

Tussilago sa...

Deilige vårtegn med slike granium i blomst! I år har jeg sådd granium...og gleder meg til å se hvor kraftige de kan greie å vokse seg på en sesong. jeg har også kjøpt en i blomsterbutikk tidlig i vår, som bare akkurat var priklet. Er så spennende å følge med når de vokser...og granium er en av mine favoritt blomster!

Anonym sa...

Så nydelige geranium. I min vinduskarm på kjøkkenet står det kun en ananasplante, men jeg får vel kjøpe flere planter snart. Vi bor i en liten leilighet og Tiril er ofte i vinduskarmene så vi har ikke kjøpt så mye blomster ennå *lol*. Hadde flotte hortensia i fjor, men jeg har problemer med å få dem til å komme seg etter avblomstringen, i tillegg hadde jeg en krystantemum som jeg kastet til slutt pga tilbakevendende småkryp jeg ikke ble kvitt. Ja, og så hadde jeg en bregnelignende flott plante som Tiril røsket opp med roten *lol*

Du burde forresten prøve deg på ATCer du også. Det er utrolig gøy, og så får man en flott samling med ATCer fra hele verden om man bytter med andre (og det gjør jeg)

Anonym sa...

Såklart dina blommor kommer blomma snart!
Med tanke på så fin zinkkorg dom är i :0)
/S

Anonym sa...

Jeg har også vært på hagesentret og kjøpt graniumer, ååå de hadde så masse flotte farger. Men jeg endte opp med en lys rosa, en mørk rosa og en hvit:-)
Flotte ting du har bestilt, lurer på om jeg også må bestille litt fra Mollys:-)
Ønsker deg en fin søndag, og en ny uke.
Er det greit at jeg lenker til deg?

Hulda sa...

merete: ja, liker krukkene godt, og blomstene er skjønne. :)

kattfot: takk! ja, boksen liker jeg veldig godt. Blir nok å ha den ute på plantebordet senere.

lisa: jeg har også en lyserosa granium, blir fint når den kommer med blomster.

julie: ja, blomster har jeg hele året igjennom, viktig det. :) Vi har også hatt flott vær i dag.

tussilago: granium er en av mine favoritt potteplanter også, de er liksom så livfulle. :) Ja, det er kjempespennende å følge med i voksinga på plantene. Du får sikkert blomster på de du sådde, de vokser så fort.

månefeen: hehe, så jenta di drar blomster opp med rot og topp altså. :) Ja, kanskje jeg skulle lage noen små collager, har gjort litt av det før, er jo artig.

sublime design: ja, får satse på det, at korgen gjør utslaget. :) joda, jeg tror de kommer med knopper om litt. :)

anka: helt greit at du lenker til meg, det er jo bare kjekt det. :) Legger inn lenke til deg også.

Så at de hadde mange flotte farger på graniumene her også, vanskelig å bestemme seg da. :)

elin1976 sa...

Du har fatt en utfordring av meg. Se min blogg.

Dans på roser... sa...

Herlig med geraniumer. Lekker boks med hyssing!