lørdag, april 28

Speil med patinaI dag ble jeg ferdig å prikle, så nå har jeg to drivhus fulle med sommerplanter! :) Nellikene og ringblomstene er spesielt blitt store. De vokser raskt når de først kommer i gang.
Jeg har også planta ut noen flere stemor, har satt en kasse med stemor på trappa. Kommer bilder av det i morgen.
I dag blir det noen stemningsbilder av en skatt jeg fikk av tante denne uka. :)
Jeg fikk dette gamle speilet fra tante, hun hadde tenkt å kaste det, men tenkte at jeg sikkert ville ha det. Det ville jeg jo også da. :) Speilet er ikke "riktig" slik dagens speil er, men jeg syns det har sjarme og er helt skjønt der jeg har plassert det.
Speilet er mørkt brunt, med fint ornament. Enkelte steder er noe av rammen i stykker, men jeg syns jo selvfølgelig ikke at det gjorde noe. Det viser bare at det har vært brukt og likt. ;) Jeg har et gammelt bilde med en ramme som er veldig lik denne speilrammen. Har også en lyskrone i stua i samme nyanse.
Jeg hadde først tenkt å male det hvitt, eller i en lys farge, men jeg kommer ikke til å gjøre det. Jeg syns det føyer seg godt inn i den franske landstilen. Er dere enig? ;)

Jeg har valgt å bruke hvite lysestaker, en brun og fattigmannssølv-staker. Et englebilde henger på hver side av speilet. Det til høyre kom dårlig fram, pga lyset.
To gamle bøker med en blonde rundt, og en engel på toppen pynter fint opp, og gir den rette stemningen til rommet. En fil de fer kurv med hvite lys er også vakkert.
Stemning i stua. Tror jeg må ha meg en lysestake til i fattigmannssølv. ;)
De var skikkelig fine ved siden av speilet.

Ha en fin søndag i morgen!18 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Hulda

Så flott det speilet var!
Du må ikke finne på å male det altså- da mister det jo hele sin historie jo! Jeg elsker slike slitte gamle rammer. Jeg selv kjøpte et gammelt speil på auksjon for litt siden...men det var gullkant på.

Hyllen din ble kjempekoslig med alle de gjennomtenkte detaljene på:)
Jeg har også vært på en liten handletur til hagen i dag....kjøpte noen pioner jeg!
Gleder meg til å se flere blomsterbilder fra deg...

Ha en god natt. A

Eva Agnes sa...

Det var en underbar spegel du fått av din tante. Den tycker jag mycket om. Den gör sig ypperligt tillsammans med dina ljusstakar och madonnabilden.
Jättefint!
Kramar Eva Agnes

Blommiga Karin sa...

Det ser mysigt och stämningsfullt ut med fin spegel och ljusstakar.
Karin

elin1976 sa...

God morgen, Hulda.

Det ble jo helt perfekt med lysestager og speil sammen. Det med bøkene var en utrolig god ide. Må gjøre slik selv for jeg så masse blonder som ligger og ikke blir brukt til noe. Ha en fin søøndag. Masse klemmer fra Elin:O)

Anonym sa...

Speilet var nydelig som det var,du må ikke finne på å male det. Jeg har et gammelt speil med gullramme, som henger i kjellerstua. Mulig jeg må ta det opp i stua mi, hihi.
Du er så flink til å lage det stemningsfullt.
Ønsker deg en fin søndag.
Klem til deg

Mia sa...

Speilet var kjempefint! Herlig med slik gammel patina. Og alt må jo ikke være akkurat slik stilen er idag. For da blir det jo ikke personlig mer... Og det gamle speilet var bare så flott. Koselig også med de gamle bøkene.

Hulda sa...

anniche: nei, jeg skal ikke male det, kunne ikke tenkt meg å gjøre det. Tante leverte speilet hos foreldrene mine, da jeg hørte om det sa jeg at jeg skulle male det, men da jeg fikk se det trakk jeg den kommentaren snart tilbake! :)
Blir nok flott med pioner hos deg, de er skjønne. Mormor har noen i hagen.

eva agnes: takk! Ja, jeg er virkelig glad for speilet. :) Tror jeg skal kjøpe en stake til i fattigmannssølv å sette sammen med de andre. Jeg har flere staker i fattigmannssølv, men de står andre steder.

karin: takk skal du ha. :) jeg ble veldig fornøyd selv. :)

elin: ja, er fint å bruke blonder til noe annet enn å sy de fast på stoff. De er jo veldig dekorative. Heldig som har masse gamle blonder liggende!

anka: ja, ta opp speilet ditt du. Jeg har seks ulike speil i stua. Noen er små, og noen middels store. Det er så utrolig vakkert, og gir rom i stua. Stilig når ting speiler seg.

mia: ja, jeg er fornøyd med sånn som det ble i stua der jeg hang det opp. Likte også de to bildene ved siden av speilet. Bøkene er to bind av Bjørnsons Bondefortellinger. :)

JULIEK sa...

Så koselig det ble på hyllen med lysene og speilet. Er så enig. Hadde ikke malt det hvitt, det er utrolig fint som det er, og skaper sin spesielle stil, så ha det slikt. Ha en fortsatt fin søndag : )

Nette sa...

Flott speil, passer fint sammen med alt det andre du har vist oss!

A sa...

Hej! Visst var det fint med fattigmanssilverljusstakar där! :) Trevlig helg!

Mikkeline sa...

Det er virkelig fine bilder du viser, sånn tante vil jeg også ha!

Anonym sa...

Den kommentaren til mikkeline likte jeg-hi,hi.Men speilet kommer egentlig fra tantes mamma,som fant det i snekkerboden i et gammelt hus de kjøpte for mange år siden av en den gang gammel mann.Han het Georg så jeg har døpt det georgspeilet.Kos deg med det Hulda!
Hilsen tante

Sigurd Olav Silset sa...

Så stemningsfullt det var. Tente lys gir så god atmosfære, og det speilet var litt av et funn. Kjempefint!

Karin sa...

Så härlig spegel och vilka stämningsfulla bilder. Jag tycker nog att du ska behålla den som den är.

Härligt att det gror hos dig. Här har ringblommorna också grott med ute i landet för här brukar de självså sig.

Ha en fin söndagskväll!

Anonym sa...

Ja det var virkelig et vakkert speil!! Det tok seg virkelig fint ut ved de fine lysestakene. :0)

Hulda sa...

julie: ja, jeg syns også at det må være som det er, det gir virkelig en fin stemning.

annette: takk skal du ha. :) koselig at du likte det.

anna: ja, fattigmannssølv er jo så lekkert også. :)

mikkeline: takk! ja, jeg var veldig heldig som fikk det fine, gamle speilet av tante. :)

tante: artig å vite hvor det kommer fra. :) Det er jo virkelig et gammelt speil også. Jeg ser rammen er veldig lik rammen på et bilde som kommer fra Lavangen, mest sannsynlig er de fra samme periode.

torill: hei, tror ikke du har vært innom meg med kommentar før, alltid koselig med noen nye innom. :) ja, jeg er veldig glad for speilet. Og tente lys foran et speil er jo et must. ;)

karin a: takk skal du ha! Ja, det er virkelig et fint speil. Ja, er flott at det spirer og gror overalt nå. Artig med ringblomstene som kommer opp ute hos deg. Må få lagt deg til blant linkene mine, er jo masse innom deg. :)

huset i hagen: takk skal du ha. :)

Monica Therese sa...

Så lekker uteplass du hadde,den kunne jeg tenkt meg...(",)

Anonym sa...

Jeg hadde ikke malt det heller, var nydelig slik det var, godt din tante tok vare på det til deg...