tirsdag, april 10

Nytt i heimen
I påsken, da butikkene var stengt, kjørte vi forbi en gavebutikk i byen. I vinduet sto det to slike hus. Jeg ble jo helt vill (!) - et slikt hus har jeg hatt lyst på veldig lenge, men ikke funnet noen steder. Har ikke sett de i noen norske nettbutikker heller. Jeg har derimot sett slike hus i endel interiørblader.
I dag, når butikkene var åpne igjen, måtte jeg bare til byen og få kjøpt det. :) Det lyser koselig ut av vinduene når et kubbelys er tent inne i huset. Det gir vakre skygger på veggene i stua. Jeg hadde tippa at det kosta over 200 kr, men heldigvis var det ikke mer enn 130kr for det. :)
Huset er 32 cm høyt, og har mange vinduer. :) Jeg syns det passet fint under speilet her på bordet.
Jeg falt også for denne kransen i fransk stil. Er den ikke skjønn?! ;o) Jeg måtte ommøblere endel på bilder og diverse for å finne en perfekt plass til den i stua.

Jeg syns kransen passa godt sammen med disse tingene, de har samme stilen over seg. Det ser gammelt og litt slitt ut, samtidig som det gir en god følelse å se på det.

(jeg ser nå at speilet skulle vært pussa, det får jeg ta senere.)
Slik ble det seende ut i denne delen av stua. Sinklykta på ovnen er også en av favorittene. :)
- Slik ser den ut på nært hold. Nå skal jeg kose meg i stua med de nye tingene, og se på Frustrerte Fruer.


Ellers så har jeg et prosjekt gående for gangen nede. Siden det er umalt panel der, som nok har gulna endel med tida, har jeg planer om å sette i gang med noe som vil gjøre det lysere der nede. Vi kommer ikke til å male, ikke i vår og sommer iallefall. Jeg har en annen plan. :) Jeg skal bruke kun hvite ting der nede, hvite møbler og hvite gardiner. Jeg har sydd den ene av gardinene og skal ta fatt på den andre i morgen. Skal også sy endel detaljer som også skal være i det hvite stoffet. Jeg lover oppdateringer på fronten! :o)


21 kommentarer:

Haust sa...

"Lyshuset" er verkeleg nydeleg! Forstår godt at du er fornøgd med kjøpet! :)

Stina sa...

Oj, vilka fina saker och vad mysigt. Kram Stina

Lily of the valley sa...

Ljushuset är WHAU!
Du har en jättefin blogg. Det är alltid lika roligt att titta in till dig.
Kram
Lily

Tussilago sa...

Nydelig stemning med det huset! Kan godt forstå at du ble "vill" da du plutselig så det i et butikkvindu! Så bra med slike opplevelser. Og nå ble jeg nysgjerrig på hva slags butikk som har slike "hus".

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilket ljushus du köpt! Så stämningsfullt, Jättefint ju och till ett mycket bra pris!! Och den kransen på väggen var mycket vacker, och även den ljuslampetten och den kassaen som hängde där!! Du har mycket fina ting!!! Ha en bra kväll önskar Mari.

Berit sa...

Kor fint det lyshuset er!! Synes forresten at speilet med vinduet er fint som det er, litt shabby og d passer perfekt til stilen din! Ha en fin kveld! Hilsen Berit,

Anonym sa...

Nyyyydelig hus, bare helt skjønt, kunne også tenkt meg et sånt. Koselig du har laget det til, hørtes spennende ut det nye prosjektet ditt. Ha en fin dag i morgen Hulda, klem fra meg.

Hulda sa...

posidriv: ja, er det ikke flott?! :)

stina: takk! ja, ble veldig koselig. :)

lily: koselig at du skrev kommentar, hvis ikke hadde jeg jo ikke visst at du bruker å besøke meg. Skal komme en tur innom din blogg også. Kjempekoselig at du liker deg hos meg. :)

tussilago: hehe, ja jeg ble ganske så vill, måtte ut av bilen og sjekke om det sto en prislapp på huset. :) det er kjøpt på Trastad Produkters gavebutikk. Hvis du er kjent i Harstad vet du nok hvor det er.

mari: takk! ja, de passer godt sammen de tingene, jeg har "jobba" med det i ettermiddag for å finne den rette plasseringa til alt. :)

berit: hei! du har visst heller ikke vært innom meg før, iallefall ikke skrevet, så det var koselig at du gjorde. :) Jeg liker også speilet godt.

kreoline: ja, huset er bare så herlig!! :) Ja, tror det kommer til å bli fint nede i gangen også, der har det liksom blitt litt nedprioritert, skal rettes på det nå. :)

Anonym sa...

Lushuset var nydelig!
Gav jo det herlige skyggelyset på veggen:)

Verkstedet sa...

hei. måtte flire litt, vi har make lys...kjøpte det på bærums verk forrige sommer. veldig koselig. har ett på hyten også:-) er litt travel, men koselig å stikke innom og ha en fin uke. klem fra karoline

JULIEK sa...

Oj oj oj sååååå fint det huset var. Har ikke sett et slikt før, men sånt liker jeg. Skjønner godt du likte det, og det kostet jo ikke mye heller, ganske så utrolig. Gratulerer på etterskudd med mannen også. Så koselig med en slik frokost. Ha en god natt : )

Berit sa...

Hei Hulda! Joda jeg har nok vært innom siden din før, mange ganger men dessverre ikke skrevet til deg før. Det er bestandig spennende å se hva du har laget eller kjøpt! Synes du har en flott blogg som er til masse inspirasjon for meg. Siden din har faktisk fått frem krativiteten i meg; har begynt å hekle på et pledd som vi skal ha i spikerteltet til campingvogna! Berit.

A sa...

Så sött du köpt! Förstår att Arnt Håvard blev glad över sin quilt! Den pryder sin plats på väggen hans! Ha en fin & kreativ dag!

Timotei sa...

Lyshuset er sååå fint. Så stemningsfullt og fint når det lyser fra vinduene!

Anonym sa...

Disse lyshusene er så flotte, så et slikt et i januar vi var på tur hjem... butikken stengt og alt for langt og kjøre for bare et hus...snufs... får håpe det dukker opp noen i nærheten her også...
Det ble flott på veggen din, og så blir det spennende å se hva du får til i det rommet med trhvitt panel... sikkert noe flott...

Ha en fin dag...

Hulda sa...

anniche: ja, de husene er bare så skjønne!

karoline: koselig at du også har et sånt hus da!

julie: er også overraska over at det var så rimelig. Ja, ble en koselig bursdag.

berit: artig at du har besøkt meg flere ganger, og ikke minst koselig å høre at du henter inspirasjon herfra. :) jeg har forsøkt å legge igjen kommentar hos deg, men du har ikke kommentarfeltet, så det er umulig å skrive. Det kan du ordne på template. Er jo dumt at det ikke går an å legge igjen kommentarer hos deg. :)

anna: ja, syns det ble fint i stua nå, med noe nytt. Har også fått ryddet ut noe annet, som sto i veien. :)

timotei: ja, det er nydelig når det er tent lys i det. :)

mita: så dumt at du ikke fikk kjøpt det huset du så i den stengte butikken. Det er mange ganger sånn at det er stengt når man ser noe fint i vinduene, syns jeg!

Mia sa...

Herlig lyshus! Blir så fine skygger og spill på veggen. Og ikke var det dyrt heller. Kransen var også fin. Og som du står på, Hulda, med nye prosjekter og planer... Høres spennende ut. Venter på oppdatering...

Ati sa...

Åh, så koselig ser det ut!
Håper jeg finner en også ;)

elin1976 sa...

Lyshuset og kransen var kjempefine. Du finner alltid så mye flott.
Masse ting som jeg kunne godt tenkt meg selv.

Stemningen i rommet med lyshuset må jo bare bli vakkert om kvelden.

Slik du tenker om gangen din, er akkurat slik jeg tenkte om gjesterommet.

Planen var egentlig å male det men pådro meg en senebetennelse i armen tidligere når jeg malte, og vil jeg ikke ha det igjen.
Så da flytta jeg inn masse hvite ting på gjesterommet slik at det skulle bli så lyst som mulig.
Det funker!

Gleder meg veldig til å se hvordan det blir hos deg. Ha en fin kveld.
Jeg sitter her og syr og syr. Har sydd: Gardier, 3 puter og en pose til soverommet. Det er jo kjempegøy:O)

Berit sa...

Hei igjen! Skal fikse m template, er så ny m den her blogginga så eg må jo lær meg det her, men det er jo så artig og!

Anonym sa...

Det huset var utrolig nydelig! Hvem er produsenten?? Er det noen lapp under eller på prislappen? Sånn vil jeg ha... jeg vil ha lyshus og marokkansk lykt til å ha ute! Herlig:)