mandag, april 9

I går var det bursdag i huset


I går, 8. april, var det bursdagsfeiring her i huset igjen. Denne gangen var det Arnt Håvards tur til å fylle år. - 33 år - :o)

Jeg hadde bestemt meg for å overraske han med frokost på sengen. Jeg lista meg opp før halv 9, mens han sov, og laget i stand et innbydende frokostbrett. :)
Fyrstekake med flagg på og nonstop i skål falt veldig i smak hos bursdagsbarnet. :)
En brødskive med servelat og agurkblomster var også en stor suksess. :) Agurkblomstene har jeg trykket ut med en liten form som jeg bruker til å trykke ut marsipanblomster med.
Det blir så dekorativt når man skal pynte fint.
To av streptocarpus blomstene i stua ble satt i vann i en søt vase for å glede jubilanten. :)
Til middag så bordpynten slik ut. :) Vi grilla sommerkoteletter, det ble veldig godt. Søsteren min kom på middagsbesøk.

Dette er en av gavene han fikk fra meg. Jeg har hatt den ferdig lenge, men ikke vist den på bloggen enda, i frykt for at han kunne få øye på den her. :)

Dette er en kaffequilt som jeg fikk ideen fra hos Northern Quilts.
Den passa supert til Arnt Håvard som jo nettopp mener; ingen dag uten kaffe. ;)
Mønstrene på kopper og fat har jeg funnet på selv. Syns de ble fine. :) Jeg likte også veldig godt stoffet, det gjorde seg godt med det blå stoffet med hvite prikker rundt motivet. Motivet har jeg brodert på hvitt bomullsstoff.

Til oppheng har jeg brukt en bred, hvit kroklisse. Lukkekanten er et smårutet skråbånd. Jeg har aldri brukt skråbånd til lukkekant før, men det kommer jeg garantert til å gjøre igjen. Det var virkelig bra, da slipper man å klippe til kanten selv.
Selvfølgelig er det jo ikke alltid man finner et skråbånd som passer til stoffet man bruker, men når man har det, er det virkelig å anbefale. :)28 kommentarer:

[morgrethe] sa...

Så søte agurkblomster Hulda. En god ide når en skal lage smørbrød. Fyrstekake...nam nam...det er bare så godt. Hyggelig å bli gjort stas på med hyggelig frokostbrett og fin gave, da får du nok en fornøyd gubbe tenker jeg ;o)

Anonym sa...

Gratulerer med dagen til din mann på etterskudd :) Regner med at han ble strålende fornøyd med frokosten! Agurkblomstene var jo kjempefine, takk for ideen :)

MODERN COUNTRY sa...

Så heldig han var med en så flott overraskelse til frokost :) Hadde jeg blitt veeeeeldig glad for! Og jeg hadde også blitt glad for det fine kaffequiltet :) Gratulerer med typen !

n o r d i n g å r d e n sa...

Lyckliga Arnt Håvard som har en sådan kvninna vid sin sida!! Vilken frukost, med gurk-blommor!! Så söt du är som gör så fint för honom, jag skulle blivit jätteglad över en sådan frukostbricka!! Och den fina tavlan passade väl honom perfekt om han dricker mycket kaffe!Du är verkligen duktig. Hälsa & Gratulera! Mari.

Tussilago sa...

Garttis på etterskudd til 33 års bursdagsgutten. Du er flink til å finne på gleder og overraskelser, Hulda. Frokostbrettet så virkelig innbydende ut;)
Likte veggbildet du hadde brodert og sydd til ham!!!

Mia sa...

Så koselig bursdagsfeiring det har vært hos dere da. Heldige jubilant som fikk frokost på sengen, og så vakkert som du hadde ordnet frokostbrettet også. Og gaven du ga var veldig fin. Kjempefint skråbånd du hadde fått tak i (jeg pleier å skråskjære stoffer, men det er jo klart at når man får tak i så fint bånd, er det enklere å bruke det).

Tankevågor sa...

Vilken fin födelsedag han fick den där gutten! Hälsa honom och gratulera från en Londongirl i Stockholm också!

Vad fint du gjort både med smörgåsar, kaka och tavla. :)

elin1976 sa...

Så koselig og få frokodt på sengen. Du er snill du, Hulda.
Agurkblomsterne var noe av det søteste jeg har sett. For en god idè. Skal åprøve å lage slike tin prinsessa når hun fyller 10 år. Hun hadde blitt kjempeglad.
Kaffequiltet ble veldig flott. Koselig å få slike ting man vet at noen har brukt tid på å lage. Slike gaver er gull verd.
Ønsker AH. en flott dag på etterskudd. Dere må ha en riktig fin mandagskveld, Hulda. Masse klemmer fra Elin:O)

Nina sa...

Så koselig av deg å overrake han på senga med frokost på senga, med kake og kos. Stilig med de agurkblomstene, det gjør maten ekstra god;o) Ønsker deg ei flott uke, Hulda!
Ps: Kaffequiltet var kjempesøt!

Anonym sa...

Gratulere med vel overstått bursdag i huset. Tenk så koselig å bli vekket med et slik brett da:) supersnill du:)

Sol sa...

Så koselig da Hulda å overraske han på denne måten ;-} Bursdag bare to dager etter meg da....,men han er nok bare barnet i forhold til meg ;-} Kjempefint veggbilde du hadde sydd til han også...det MÅTTE han jo bare bli glad for!! Klem.

Lena sa...

It's all so lovely! I really like your teacup stitchery.

Anonym sa...

De agurkblomstene var supersøte, en ny idè - tusen takk...
Feira bursdag her også i går, gubben hadde bursdag...
Søtt kaffebilde du har sydd, enig der ja, ikke en dag uten kaffe...

Ha en flott kveld...

Timotei sa...

Så omtenksom du er og så koselig overraskelse for mannen din! Og den quilten med kaffekopper var så herlig! Så flott med de kaffekoppene stablet sånn hulter til bulter oppå hverandre. En quilt med liv i!

Hulda sa...

mor grethe: ja, fyrstekake er snadder. :) bruker å bake den av og til.

koselig koselig: ja, det ble en stor suksess med frokost på senga. :)

aina: ja, han ble veldig glad for det. :) og overraska!

mari: jeg har hilst til han. Han skal gå inn på bloggen og lese alle kommentarene fra dere. :) syns det er artig å stelle i stand noe ekstra når det er bursdag.

tussilago: koselig at du syns det. :) Jeg ble fornøyd med quilten, den henger på kjøkkenet nå. :)

mia: er jo lurt, som du sier, å skråskjære stoffer også. Jeg skal se om jeg finner tak i mer fint skråbånd også, så har jeg til senere bruk. :)

londongirl: skal hilse, han skal innom her og lese alle hilsnene selv. :) :) Koselig at du likte bildene.

elin: takk til deg. :) koselig at du likte det så godt da. :) Jeg syns det er så artig å gjøre noe ekstra når det er bursdager. Du får ha lykke til med dine agurkblomster. ;) de er jo superlette å lage. :)

nina: ja, det er sant at maten blir ekstra god når den ser god ut i tillegg til å smake godt. :) :)

anka: så koselig at du syns det da. :) ja, han ble glad og overraska. :)

sol: javel, så du er også et aprilbarn. :) Ja, er koselig med noe ekstra på bursdagen.

mrs.staggs: I have made the tray for my husband, he had his birthday yesterday. I gave him breakfast at the bed. He really loved it. And the coffe quilt is a birthday present from me to him. :)

mita: artig at de har bursdag på samme dagen da. :)

Hulda sa...

timotei: heisann, du skrev før jeg fikk posta svarene, så her kommer svar til deg. ;) ja, det ble en koselig dag i går, og quilten henger nå på kjøkkenet. Det er sant, det er ordentlig liv i den. :)

Anonym sa...

Åh, så herlig en frokost å våkne til da! Søt gave også:)

siripirisiri sa...

Grattis med gårsdagen!
Koselige overaskelser du har ordna!
Ha en fin uke!

Siri:)

Anonym sa...

Grattis med overstått:) Det var litt av en frokost...mmmm! og en hyggelig presang;) Ha en fin dag:))

Anonym sa...

Gratulerer med vel overstått til din mann. Så koselig brødskive med agurkblomster. Han ble nok fornøyd med dette flotte frokostbrettet. Veggbildet var også helt nydelig. Håper du har hatt en fin og rolig påske.
Mye fine bilder du har lagt inn i påsken, masse flotte ting du har kjøpt. Ha en kjempefin dag Hulda.

litenIda sa...

Så snilt gjort av deg å overraske Arnt Ivar, frokosten så kjempegod ut! Så smart å stikke ut agurkblomster - ble veldig dekorativt.
Kjempeflott quilt, også! :)

Anonym sa...

Va söta bilder! Va du är duktig på att brodera! :)

Nette sa...

Håper mannen din vet å sette pris på deg, du skjemmer han jo helt bort da! Men han fortjener det sikkert! Så fin gave han fikk av deg, hvordan får du tid til alt?

Helle sa...

Så heldig kjæresten din var da. Tenker han ble glad, vel overstått til han. Takk for at du stikker innom, til tross for liten aktivitet i det siste:) Klem fra Helle

Anonym sa...

Kan tänka mig att han måste blivit över lycklig över att ha fått en sådan kreativ, fin och god frukost, och på sängen och allt!
Och den fina quilt tavlan du gjort själv.
Jätte fin!
Ha, det bra
/S

Bestefars Verksted. sa...

Hei ! Gratulerer med vel overstått bursdag i huset !! Ser ut som en riktig behagelig plass å ha bursdagen sin.....i huset ditt !! Agurkblomstene var bare sååå søte ! Og gaven du har lagd var nydelig,herlig mønster !! Kos deg !

Line sa...

Så koselig du har ordnet for mannen din!Det er stas å bli overrasket med frokost på sengen. Kjempesøte agurkblomster. Så fin quilt du har sydd :) Ha en fin kveld Hulda

Anonym sa...

Ingen dag uten kaffe.. Så sant Så sant!!!