søndag, april 22

Loppemarked


Jeg fortalte i går at vi var innom et loppemarked på turen til Narvik. Vi visste ikke om det på forhånd, men så et lite skilt om loppemarked som sto i veikanten. Alltid spennende med slike skilt! Jeg var heldig å finne endel søte ting. :)

I dag har vi gått tur i marka, nydelig vårvær, dessverre glemte jeg kameraet så det blir ingen bilder derfra denne gangen.

Jeg tok bildene som jeg viser i dette innlegget ute i formiddag.Denne fine asjetten fra Stavanger Flint var en av tingene jeg fant. Godt å supplere samlinga av gammelt porselen! Jeg bruker de gamle asjettene daglig. Syns det er super kvalitet på de. Mugga fikk jeg av en venninne til jul. Den er fra Green Gate. Den flotte duken har svigermor brodert til meg.
Her er et nærbilde av asjetten. Små blomster og ornamenter.
Jeg var også heldig å finne det gamle emaljefatet som står under kopp og mugge på bildet. Dette fatet er spesielt for meg siden vi har et akkurat likedan i hytta vår. Fatet kommer fra butikken som besteforeldrene mine hadde. Det er en reklame for en sort te. ABC-te, het den.
Jeg har sett et likedan fat på en antikvitetsbutikk i byen, der tok de over 200 kr for dette. Jeg fikk mitt for 5 kr.. ;)

Slik ser fatet ut. Et riktig idyllisk motiv. Det andre vi har står til pynt i hytta.
Slik ser det ut bakpå. Teksten er; "Husk uten friskt vann kan ingen te bli god, selv ikke ABC-te". Koselig, syns jeg, og så typisk for den tida da reklamen var langt annerledes enn den er i dag.
Jeg var også heldig å finne disse to bøkene av Beatrix Potter. Jeg var veldig glad i de da jeg var lita. Det er jo så søte fortellinger og bilder i de. Loppemarkedet solgte bøker som var fra et bibliotek, de skulle visst byttes ut.
Jeg har nettopp sett filmen "Miss Potter", den er virkelig verdt å se, en kjempefin film! Du finner link til hjemmesiden her.
Jeg fant også denne boka av Jill Barklem, det er sommerboka i historiene fra Tornekrattet. En sommerstubb, heter denne. Også denne har nydelige bilder, og en søt fortelling.

En terrakottakrukke har fått plass i kassen allerede. Måtte jo bare vise dere. Syns de materialene, keramikk og tre, passer fint sammen.

Ha en fin søndagskveld!

Se gjerne innom innlegget nedenfor også. :)


29 kommentarer:

karin a sa...

Vilka härliga loppisfynd du har gjort ! Man blir riktigt sugen på att ge sig ut på en runda själv. :) Så fint broderat duk också, passar så fint ihop med det blommiga porslinet!

Ha en fin söndagskväll du med!

Tussilago sa...

Nydelige funn du har gjort på loppemarkedet. Disse søte bøkene er jo fantastiske. Har ikke akkurat lagt merke til disse fortellingene før..men har jo hørt om denne ene forfatteren. Så en gang at du også har den "natur-dagboka" som jeg også har, fikk av min bror i gave for mange mange år siden...fordi han visste jeg likte slike tegninger. Og det gjør jeg jo enda..tar den stadig frem og titter i den;)Tror jammen jeg også har en slik tallerken..iallefall noe med den samme dekoren. Skal titte litt i skapene her;))

elin1976 sa...

Du er så kjapp med nye innlegg at jeg klarer nesten ikke å henge med:O)

Så masse flotte og fantastiske ting du hadde fått deg.
Skiltet var jo bare helt fantastisk. Slike er alltid så stemningskapende.

Trebakken er noe som er på ønskelisten min.

Fatet som du fant på loppemarkedet var skikkelig koselig.
Så artig at du påtoppen av alt har et fra før på hytta.

Tallerkenen er flott. Litt gøy med slike ting fra en svunnen tid. Ekstra moro er det jo når denne fabrikken ikke eksisterer lengre. Jeg har og litt fra Stavanger flint. Jeg samler også på Egersund flint. Har arvet fra mormor og mamma.

Jeg elsker Beatrix Potter sine historier. De er kjempevakkre og koselige.

Tornekrattet er noe jeg og Prinsessa ser når det er på barne TV.

Jeg har kjøpt noen DVDer med dissse historiene.

Synes de minner litt om Beatrix Potterrts historier jeg.
Ha en flott søandag:O)

Hobbyhuset-Merete sa...

Så søte ting du har funne på loppemarked!! Eg elskar tegningane i Potter-bøkene..dei er så utruleg søte!!! Ha ei flott veka, Hulda ;o)

JULIE K sa...

....men så flotte ting du fant da. Jeg var selv på loppis igår, ikke noe mye å finne der, men ble fornøyd alikevell : )

Andrea sa...

Hei. Så mang fine funn du gjorde på det loppemarkedet, det finnes så mye fint og forskjellige ting på et loppemarked. Så mange fine bilder du har tatt av Tuva, kjempe søt hund. Ønsker deg en fin uke...

Mita`s hjørne sa...

Så masse flotte ting du har fått tak i da...
Nydelige bøker med morsomme historier...

Ha en flott søndagskveld...

Ingrid sa...

Så fine ting du har funnet! Ja, det var lurt å bruke laservater når man skal få bokastavene rette i veggordene... Jeg har ikke det, men har funnet ut at det går an å bruke maskeringstape som linja, og fjerne etterpå.
Ha en fin kveld, Hulda!

Her er det litt vårlig igjen nå.. det meste av snøen har smeltet. Jeg har kjøpt to tuja (eller hvordan det skrives) og satt i hvite potter på hver side av inngangspartiet. Ble fint.. nå er jeg klar for hagesesongen, så nå håper jeg den kommer for fullt snart!

Embla sa...

Så masse fint du har funnet! Jeg har forresten middagsservice i det designet fra Stavanger Flint. Også det et bruktfunn. Det koselige brettet likte jeg godt, for ikke å snakke om bøkene. B. Potters bøker er jo så søte, med nydelige illustrasjoner.

Kreoline sa...

Skjønn tallerken og et kjempeflott serveringsfat, vi hadde også et sånt en gang, men det er borte nå.

Timotei sa...

Så mye fint du har kjøpt på loppemarked! Vi har også bøkene til Jill Barklem. De er så fine. Nydelige bilder i dem! Og så koselig med det emaljefatet som du husker fra dine besteforeldres butikk. Det er spesielt fint når en kommer over slike ting som vekker minner, synes jeg, ting som betyr noe spesielt for deg.

nabbmo sa...

Ååå!! Du har den fine mugga fra Green Gate!
Den er så supersøt altså! Hvem kan motstå saft fra den en varm sommerdag?

Så gøy at du fant det fatet også! Moro når man har egene ting av minnene sine!
Jeg husker en supersøt boks fra hytta som jeg så igjen på Nidar rett før påske! Viste seg å være en gammel sukkertøyboks derfra! Moro! Men desverre ikke til salgs..

God ukestart i morgen!

Hulda sa...

karin a: ja, artig med loppemarkeder! Ja, duken er jeg veldig glad i, den er nydelig. :)

tussilago: artig at du også har noe i det mønsteret som asjetten jeg fant. Jeg fant en gang 6 asjetter på et loppemarked med det samme mønsteret, det var artig. De er fra Figgjo. Du får ta en titt i skapene dine du. :)

elin: ja, jeg måtte legge inn innlegget tidlig i dag, siden jeg skulle bort, og ikke kom til å orke i kveld. :) Det er skikkelig koselige historier, både Petter Kanin og Tornekrattet. Jeg så også de tegnefilmene da de gikk på tv. Petter Kanin er jo også tegnefilmer nå. Ja, det ble noen fine funn i går, både nye og brukte. :)

merete: ja, de er bare skjønne de bøkene. :) Ha ei fin uke du også, Merete!

julie: har akkurat vært innom din blogg og skrevet kommentar til deg. :)

andrea: koselig at du likte bildene av Tuva! :)

mita: takk skal du ha. Ja, bøkene er kjempefine.:)

ingrid: hørtes fint ut foran døren din. :) gleder meg også til å kunne plante ut litt stemor snart.
Maskeringstape fungerer nok også bra.

embla: så artig at du har middagsserviset, det er jo så skjønt det mønsteret. Jeg har mange ulike asjetter og tefat fra de gamle fabrikkene. Så koselig å ha og bruke. :)

kreoline: ja, jeg syns jeg var heldig med det jeg fant. Var ikke et stort loppemarked, men det var da mange gullkorn å finne. :)

timotei: ja, det er sant at ting som vekker minner virkelig er fine funn. Jeg ble veldig glad da jeg fant det fatet. :)

nabbmo: ja, mugga fra Green Gate er bare så herlig! :) ble kjempeglad og veldig overraska da jeg fikk den til jul. :) Venninna mi visste ikke at jeg har hatt lyst på den lenge, men hun vet jo at jeg er glad i mugger og blomster på porselen. :)

Lisa sa...

Vad mysig kassen var!

Mor Grethe sa...

Nå har bloggingen fått meg til å så...... Skal se jeg begynner å gå på loppemarked også nå :-D Så mye fint du har kjøpt i helga, artig brett. Ha ei fin uke.

Anonym sa...

Den kannan var ju det sötaste jag sett i år!

LillaThea sa...

Vilka fynd du gjort. Så mkt fint du köpt o det är ju extra trevligt när man vet att man gjort bra affärer. Du har verkligen förmågan att hitta vackra saker. Blir fikssugen av att bara titta på ditt nya porslin. Kramar Ida

Blomman för dagen sa...

Söt kopp och kanna på en rolig bricka.Duktig vän som har broderat den fina duken till dig.De böckerna är ju gulliga och bilderna så söta.Tror att jag har den boken med mössen och sommar festen...så söta bilder!//Karin

monique sa...

wHAT A BEAUTIFUL THINGS. dID YOU FIND THEM ON A FLEAMARKET?

Hulda sa...

lisa: ja, den er virkelig koselig. :)

mor grethe: hehe, ja, du får ta en tur på neste loppemarked som er der. :)

lisa: ja, jeg er veldig glad i den kannen. :) Syns den er helt skjønn. :)

ida: det er alltid artig med en bytur og litt shopping. :)

karin: ja, det er virkelig en fin duk, det er min svigermor som har brodert den. Hun er veldig flink til slikt.

monique: yes, it is fleamarket finds, but the pitcher is from Green Gate. :) I got it for Christmas.

Sarah sa...

Hej
En hurtig hilsen herfra:O)
Fine loppefund.
Hav en god dag.

Mia sa...

Så herlige ting du fant på loppis da. Nydelig tallerken, og så det fatet da, artig tekst og historie med familietilknytting. Og så Beatrix Potter-bøkene da... Jeg liker så godt hennes historier og tegningene er så herlige. Gleder meg veldig til å se filmen "Miss Potter" også.

¨ella¨ sa...

Flotte loppefunn du har funnet denne gang,det var nydelig.
Stavanger flint har jeg også, samler på disse tinga fra SF
Gammelt og flott, er veldig
glad i slike ting
Fin duk fra din svigermor,koselig med hjemmelaget ting.Det hadde vært fint å fått sett hele duken.
Ha en fin mandag ;)

Eva Agnes sa...

Det var allt en givande tur du tog till Narvik. Vilka fynd!
Särskilt historien om tebrickan var fin. Vilken tur du hade.
Kramar Eva Agnes

Guro sa...

Så artig å bare komme over et loppemaked-skilt! Kjempefine loppefunn, særlig den tallerkenen, den var nydelig!

moderncountry sa...

Å så mange flotte funn da Hulda!! Det er ikke mye loppefunn jeg har gjordt i det siste, men gleder meg til neste gang. I går var det et jeg skulle ha vært innom, men jammen ble det ingane mulighet til det, uhu...Kanskje like greit med en pause, pengene flyr jo bare ut av døra om dagen. Butikkene bugner også av så mye lekkert, man blir veldig kjøpesyk på våren synes jeg! Kos deg i kveld, klem :)

Lantlivs Anna sa...

Vilket fint porslin du hittat! Jag avundas din Greengate kanna - underbart fin!

Hulda sa...

sarah - koselig at du syns det. :)

mia - ja, det var endel fint å finne på det loppemarkedet, jeg var jo heldig å finne noen godbiter. :) Filmen kan du virkelig glede deg til, den var så fin. :) Hvordan går det med lamminga?

ella - jeg har vist hele duken i et tidligere innlegg, muligens i desember. Du kan jo kikke der. :)

eva agnes - ja, jeg var heldig å finne mye fint i Narvik. Velkommen til bloggen min, forresten. :)

guro - ja, det er mange ganger vi kommer over slike skilt når vi er ute og kjører i helgene, det er veldig artig, ja. :)

aina - enig, man blir veldig kjøpesyk på våren og sommeren, er jo så enormt mye flott de tar inn nå. :)

lantiv anna - ja, den kanna fra Green Gate er bare så SKJØNN! :)

Hannele sa...

Verkligen fina fynd, en sån vacker tebricka vill jag ha ;)