onsdag, april 18

Fransk inspirasjonDagens innlegg fra meg byr på litt fransk inspirasjon. Lavendelposer, fil de fer, lin, blonder og et religiøst motiv. Enjoy! :) Gleder meg til boka; "Franske stemninger", kommer ut. :)I ettermiddag har jeg sydd denne lavendelposen i lin. Den har en bred blonde i naturhvitt til pynt. Jeg har knytt den sammen med et fint linbånd, har også hengt på et religiøst madonna emblem som pynt.
Slik ser den ut fra siden, sløyfa i lin pynter fint opp.
Slike lavendelposer blir tilgjengelige i Hulda's Homemade. Posen er flott å legge til pynt i en fil de fer kurv, eller rett og slett i klesskapet for å spre litt god lavendelduft på klærne. Jeg tror jeg skal ha min på hylla i gangen. :)Her står den sammen med et nydelig, gammelt bilde som jeg fikk fra Anna i høst. Er så glad i dette bildet.
Her er bildet på nært hold. Jeg vet ikke hvor gammelt det er, men både rammen og motivet ser slitt ut, flott patina.Jeg har to slike wire kurver, de bruker jeg til alt mulig. En står på sybordet mitt med blonder og bånd. Har også to nydelige emblemer her, et kors og en medaljong. Disse er kjøpt hos Leonorah.
Slik ser kurven ut fra siden. Liker disse veldig godt. :)


21 kommentarer:

Kreoline sa...

Så nydelig lavendelpose, skjønne kurver. Du har hele tiden prosjekter på gang, flink er du. Forstår ikke hvor du får all energien fra. Når begynner det å våres, og da blir jeg lat og tiltaksløs, det er om vinteren når mørket siger på at det begynner å "klø" i mine fingre. Ha en fin dag i morgen Hulda, klem fra meg.

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken söt lavenderpåse du har sytt! Jättevacker!! Har sett liknade ute i en butik men inte lika fin som din, du är så händig och pysslig!! Den låg fint där i korgen... Mari.

Hulda sa...

kreoline: takk! Ja, jeg må ha noe å gjøre. :) Syns det er så artig å holde på. Når det begynner å våres er jeg full av energi. :)

mari: tusen takk! :) Syns det ble så fint med emblem må også.

Norah sa...

Kjempe søtt med sånne linposer. Jeg har flere liggende rundt om i skuffer og skap. Jeg har bl.a. en pose i en eske med kort/bånd. Så når jeg gir bort gaver så lukter det lett av lavendel. Overrasker de fleste.

Fil de fer er jo også en slager i den Franske landstilen ja. Jeg får ikke nok av de. Den store hagekurven som du kjøpte sist, har jeg stående oppå skapet i stua med pledd i. Men til sommeren så blir det picnickurven min.

Skal du til Tromsø snart? Vi er nesten ferdig med det nye showroomet nå. Skal bli så deilig å bli ferdig.

Vi snakkes - god klem
(neimen - her får jeg mail fra deg - hyggelig :o)

Anita sa...

Your potting table is very pretty, it like its colour! Mine is painted in a kind of brown that I do not like at all, but I am very uncertain how to re-paint it. Your colour would look very nice....

A sa...

Hihi :). Den är säkert från tidigt 1900-tal tror jag. :) Jättefina enkla, romantiska lantliga lavendelpåsar.

Anonym sa...

Var får du tag på lavendel? Odlar du den själv?

Hulda sa...

norah: ja, jeg syns den lavendelposen ble så fin, med alt tilbehøret. :) Vet ikke når vi skal til Tromsø, men hadde vært artig å se på showroomet deres da!

anita: thank you! I really enjoy the planting table. I will not paint it. It looks great as it is.

anna: artig å vite hvor gammelt det er. :) Koselig at du likte lavendelposen.

lisa: jeg har kjøpt lavendel på et apotek.

MODERN COUNTRY sa...

SÅ nydelig lavendelpose! Du er så flink til å sy, sukk...Du har vel en fin leverandør for blonder du! Så mye fint på en gang da. Herlig fransk stemning her :) Og kan skjønne du gleder deg til den boka! Har hørt sååååå my fint om den. Skulle gjerne kjøpt den selv, men må nok vente til jeg flytter hjem ja.

hege sa...

Å så fint med de blondene oppi kurven! Det likte jeg virkelig altså!
Kurven var jo nydelig, men med blondene ble de ekstra "jummi"! Hihi!
Kanskje de er fine å ha egg oppi også? Men litt upraktisk kanskje.. Tenker litt høyt her bare jeg! ;)

Lavendelposen var kjempesøt! Ordentlig fransk stil du har klart å skape her Hulda!

Som alltid blir jeg fryktelig imponert og inspirert av deg!

Klem, klem!

Anonym sa...

Kjempefin lavendelpose du har sydd..ekstra fint med den breie blonden på ;o)

Anonym sa...

Fin madonnatavla.

Anonym sa...

Nydelige bilder, som vanlig... Plantebordet var supert...

Ha en flott kveld...

Hulda sa...

aina: jeg var så heldig å vinne et gavekort hos Creme de la creme, på fotokonkurransen de hadde i vinter. Så jeg skal bruke det på boka. Syns jeg var heldig der, ja. :)

nabbmo: jeg tror ikke det ville være så lurt med egg i disse kruvene, men har brukt den ene til å servere rundstykker i. Det er skikkelig stilig. Tente lys i rustikke staker som pynt ved sida av. :) Jeg har en slik eggekurv også i fil de fer. :)

merete: ja, jeg likte også den brede blonden godt som pynt. :)

hannele: tusen takk! Ja, det bildet er lekkert. :)

mita: takk! ja, plantebordet er supert! :)

Mia sa...

Kjempefin fransk inspirasjon fra deg, Hulda! Fikk virkelig fransk stemning av dette. Lavendelposen din er bare så søt, og de kurvene dine da... Og så må jeg si at jeg falt virkelig for det bildet! Fantastisk fint.

elin1976 sa...

Flott lavendel pose og flotte kurver. Liker også disse kurvene. De er flotte. Liker så godt historien til fil de fer. Om hva og hvorfor fil de fel ble oppfunnet. Tiggere, fanger og fanter som lagde disse for å tjene til livets opphold i gamle dager i frankrike.
Ha en fin dag:O)

Anne Louise sa...

Søt lavendelpose du har laget.Bildet var bare vakkert. Kikker ofte på bloggen din. Du har så mye fint å inspirerende der. Du syr så fine ting. Pene farger.Håper at det er ok at jeg er innom deg. Ha en god dag.

Anonym sa...

Søte lavendelposer du har sydd.
Du, jeg lurer på en ting, det plantebordet var det bestillingsvare på Felleskjøpet? Jeg prøvde å ringe FK på Finnsnes, han lurte på hva et plantebort var.....
Takker for hyggelig kommentar i bloggen min.
Ønsker deg ei flott helg.

homespun living sa...

I am guessing it is a lavender sachet? I really love the neutral linen and lace, it's lovely. And a beautiful picture also!
Debbie

Hulda sa...

mia: takk skal du ha. :) koselig at du likte det.

elin: ja, det er sant at disse tingene jo har en gammel historie bak seg. Vi hadde jo noe lignende i Norge, her var det tatrene som kom på dørene og solgte lignende ting som de hadde laget. Vet bestemoren min har fortalt om det.

anka: tror ikke det var noen bestillingsvare det plantebordet. De hadde mange slike på lager. Rart det er bare her i Harstad at FK har de bordene.

deb: thank you, Deb! And yes, it is lavender in the little bag. Lovely scent.

Hulda sa...

anne louise: ser nå at jeg helt har glemt å svare deg! Det var ikke meninga! :) så klart liker jeg at du stikker innom meg. :)