torsdag, mars 22

Sommersøm


Stemorsblomst min sommervenn
Jeg skrev i går at jeg holdt på med et nytt søm prosjekt. :) Her kan dere se hva jeg gjør, og hvor langt jeg er kommet på det. Det skal bli en sommerbrikke til kjøkkenet. Jeg skal lage en til som jeg skal ha på kjøkkenbordet. Brikken mangler både platevatt, bakstoff, quilting og lukkekant. Men, broderinga er jeg ferdig med. Jeg fikk så lyst til å gjøre noe nytt og kreativt, og så hadde jeg så mange nye stoffer som bare lå og ropte på meg. :)
Her er et nærbilde av de nydelige stoffene. Endel av de er rester som er blitt igjen når jeg har brukt større deler av stoffene. Dette er jo en fin måte å få brukt restelapper på. :) Kroklissen er bare fin pynt, jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. ;)
Jeg har brodert to stemorsblomster på siden av duken. Det nydelige rosestoffet kjøpte jeg i Tromsø.En bukett stemor pryder duken. Jeg har brodert stemor på siden av buketten. Jeg tror jeg skal ta det opp og brodere med lysere tråd. Det ble litt mørkt. De fine mønstrene på stemor har jeg funnet på Crab Apple Hill.
Øverst på duken har jeg brodert denne selvkomponerte teksten; 'Stemorsblomst min sommervenn'. En smart ting å gjøre hvis du vil brodere tekst er å finne en skrifttype du liker i tekstbehandlingsprogrammet ditt. Skrive den ut i passe stor størrelse, til arbeidet ditt. Deretter tegner du av teksten på stoffet. Jeg har et lysbord som jeg taper et ark med mønster på, lyset skinner igjennom arket. Over arket legger jeg stoffet. Det går så fort og greit, og det gir et godt resultat. Før drev jeg og knota med å tegne av en hel masse ganger på matpapir for å overføre mønstre. Det er det slutt på, heldigvis! Mye mer nøyaktig blir det også med lysbord.
Tilslutt vil jeg vise det stoffet jeg skal bruke til lukkekanten. Søtt smårutet rosa stoff.

Ha en fin kveld!


19 kommentarer:

Timotei sa...

Jeg er så imponert over de fine broderiene dine! Og de passer jo så godt sammen med de lyse fine stoffene du har valgt. Smart med lysbord og en kjempeide å bruke tekstbehandlingsprogrammet til å lage mønster til brodert tekst!

Mona sa...

Åhh,du er sååå dyktig,disse var utrolig søte,nydelige sammensettinger av farver og stoff !!! Håper du er frisk forresten,får kose deg i helgen,den er jo snart her igjen.....klem fra meg :)

toril sa...

Denne tror jeg blir søt!Ser forresten at onkel har svart deg om lavendel.Hilsen tante

Anna Lisa sa...

denne brikken var kjempe søt og koselig. Er innom for å ønske god kveld og si at eg har lite tid til å blogge sjølv nå som eg jobber fullt. Men kjem nok litt nytt i helgene tenker eg :) Klem

Hulda sa...

timotei: takk skal du ha, du er nå veldig flink å sy selv, veldig nøyaktig og fine ting du lager. :) Ja, jeg fikk ideen i dag om å bruke word til å lage tekster med.

mona: takk til deg. :) Jeg er bedre av forkjølelsen. :)

tante: takk skal du ha du også. :) ja, fikk jo mange svar ang lavendel, det er bra!

anna lisa: takk for det. :) skal komme innom og kikke hos deg. :)

Annas Rom sa...

Den var jo bare kjempe søt!

elin1976 sa...

Det med lysbord var jo en smart idè. Jeg har ikke mindre enn et lysbord stående på 130cm x100cm ute i garasjen. Kjøpte dette for mange år siden da jeg holdt på å utdanne meg.
Kansje jeg skal prøve meg på brodering. Jeg har alltid lurt på hvordan du får til å skrive så fint. Nå var jo det påskemysteriummet løst. Takk. Ha en fin fredag. Masse klemmer fra Elin:O)

Clara sa...

Tänk att styvmorsvioler är min favoritblomma!
Du har broderat så fint och färgerna är milda och fina! Det var ett bra tips med ljusbord när man ska överföra texten till tyget..tack för det :)
Ha det bra!

Line sa...

Ååå den ble skjønn! Herlig og sommerlig :) ha en fin fredag !

Hulda sa...

anniche: takk. :)

elin: ja, lysbord er kjekt å ha, jeg bruker det til alle mønster jeg skal overføre til stoff.

clara: takk skal du ha :) ja, jeg bruker å lverføre alle mønster med lysbordet.

line: takk, den er jo ikke ferdig enda, men du får jo et visst inntrykk.

Hemma på landet sa...

Tack, vännen!

Men hjälp vad fint det var här då.

Jag har nog bara varit inne i den andra. Puss Stina

Karna sa...

Så fin brikken blir, nydelig med broderi...og takk for tips...

God helg Hulda!

For the love of country sa...

Vad mycket du sytt på sistone, håller den kreativa lågan brinnande som alltid! Trevlig helg! :)

daisy sa...

Så flott den var! Virkelig nydelige farger, så sommerlige! Og så passet de så godt sammen!

Fine bilder fra gangen din i forrige innlegg, forresten! Du har det så fint!

Ønsker deg en god helg!

Kattfot sa...

Helt ljuvligt. Åh nu vill jag bli frisk så jag orkar sy lite! Crabapple Hill var ju ett paradis!

Mia sa...

Det var jo veldig sommerlig og fint da. Du er så flink og produktiv. Og stemor, en av sommerens favoritter for meg, den...

Guldkant På Livet sa...

Då är bara så duktig och kreativ Hulda! Vilka ljuvliga färger på alla tyger också och vilket underbart fint broderi! Oj, oj...
Ha en jättebra helg önskar Mari.

Karoline sa...

er det mulig å være så flink?? ja...det er visst det!! men jeg vet ikke hvordan sting en bruker en gang,skjønte det med teksten..men er det vanskelige sting? jeg har så mye jeg vil s..men har ikke tid til å knote med det nå, hadde jeg vært dreven på det, så hadde jeg nok lettere satt meg ned, og da hadde det vel ikke alttid tatt så lang tid heller. nå er det maling av skap og stoler og nytt spisebord som er prosjektene her. håper å få tid til et helginnlegg på siden min. HA EN FIN HELG.KLEM FRA KAROLINE

Hulda sa...

hemma på landet: takk! Så fint at du likte deg her. :)

karna: takk for det. :) Har sydd mer på den i dag, viser bilder når den er helt ferdig.

anna: ja, jeg bare MÅ sy, er nok bitt av basillen. :)

daisy: takk for det, koslig at du likte gangbildene mine! :)

kattfot: ja, crab apple hill er helt fantastisk! Så fort deg å bli frisk. :)

mia: takk! ja, stemor er min favoritt sommerblomst også. Den kan settes tidlig ut, blomstrer vakkert og lenge. :)

mari: tusen takk! Ja, jeg falt så for de broderiene og stoffene selv også. :)

karoline: nei, stingene er ikke vanskelige. Jeg tar nåla opp og ned, fra baksiden og til forsiden, og så tilbake igjen. Jeg syr et sting, og lar det påfølgende overlappe det neste litt. Da blir det fin flyt i det. Det er bare å prøve seg fram. Det er det jeg har gjort.