onsdag, mars 21

Koselige hjemmesysler

Jeg har flere ganger tenkt på at jeg hadde lyst til å vise noen fine bilder fra gangen vår, men, det er vanskelig å få tatt bra bilder der, syns jeg. Men, i dag, etter at jeg hadde ordna her fikk jeg til å ta noen som jeg kan tørre å vise fram til dere. :)


Her er speilet og hylla jeg har her, med diverse pynt på. Døra som står åpen er inn til rommet hvor vi har data, og hvor jeg syr.

Under speilet og hylla står dette bordet, det kjøpte jeg på loppemarked for 25 kr. Det var brunt, men fikk snart en annen behandling. :) Jeg syns det er så fint! I skuffen har jeg servietter oppbevart. Jeg har lagt på ny duk i dag, og forandret på pyntinga. Duken fikk jeg på et gavekort sist jeg var i Tromsø. Trådkurven fra Leonorah passet ypperlig i hjørnet her. :) I kurvene under bordet oppbevarer jeg forskjellige ting. I den på hylla er votter og skjerf, i den på golvet er det blader.Tråkurven måtte få et eget bilde. :) Krakken er en gammel krakk jeg fikk av tante en gang, den har jeg pussa opp. Det er en voksduk jeg har på toppen av den. Jeg har vist bilder av den før, da jeg pussa den opp.Her er gardinen foran døra. Den sydde jeg i januar.
Vår er såtid, og i dag har jeg sådd nellik og lavendel. Jeg så det sto på pakken at lavendelen skulle stå 2-3 uker i kjøleskapet etter at frøene var sådd. Er det noen som vet noe om det? Vil den spire ordentlig etter det kjølige oppholdet??


Her er noen av frøene jeg skal så; småkrage, fløyelsblomst, nemesia. Jeg skal også så blomkarse, stokkrose, ringblomst. Men, det er frø vi har tatt selv, så jeg har ikke frøpose og vise av de. :) Disse frøene skal såes senere, i begynnelsen av april.Jeg har satt frøposene i den "gamle" kassen min i stua. Vårlig og friskt å se på. :) Ha en fin kveld, det blir mye tv-titting i dag; Gilmore Girls, Ugly Betty og Lost. For ikke å glemme Hotel Cæsar da. hehe..

Siden jeg er hjemme fra jobb pga forkjølelse fikk jeg starta på et koselig og spennende syprosjekt i dag, men det viser jeg bilde av i morgen, når jeg har kommet litt lenger på det. :)


24 kommentarer:

Kristin sa...

Det er kjempe gøy å så egene frø :) Jeg sådde lavendel i fjor og satte de i kjøleskapet i 2 uker, det er visst viktig at dette gjøres. De tåler dette godt. Jeg fikk ikke blomster på mine i fjor men satser på at det blir i år.

Annette T sa...

Så søtt og koselig dere har det i gangen! Kommer ikke over den rosa krakken di, den er jo så kul!

Annette T sa...

Krakken DIN, skulle det stå...hehe!

Merete sa...

Så koselege bilder frå heimen din!! Mange fine ting du viser :o) god bedring med fokjølelsen!!

Hulda sa...

kristin: ja, vi har alltid sådd frø selv, men litt kjøper vi når vi skal plante ut. Takk for at du svarte på spørsmålet ang lavendelen. :)

annette: takk skal du ha. :) ja, jeg er veldig glad i den rosa krakken, tar den nok på terrassen i sommer. :)

merete: takk skal du ha. :) ja, fikk endelig til å ta bra bilder i gangen.

RedRobin sa...

Hei! Den lavendelen har jeg sådd også. Har satt den i garasjen foreløpig (omtrent samme temp som kjøleskapet), og er like spent som deg på om den kommer til å spire etterpå.... Veldig koselig og "jentete" entre dere har, forresten! :o)

Guldkant På Livet sa...

Tack för titten Hulda i ditt jättefina hem!! ÅÅ den pallen i rosa med prickar...och den ljust gröna kannan med rosor på, Oj så fin! Jättefint har du ju! Å så kul med alla fröer!!Hoppas de gror!! Mari.

Timotei sa...

Så fine bilder fra gangen deres! Tenk at du fikk det bordet for 25 kroner. Utrolig!

Mita`s hjørne sa...

Gangen din var kjempefin...
Å den kurven...ønske,ønske...
Det er heldigvis en butikk i nærheten som selger masse fint - vet hvor lønninga havner neste gang ja...
Lavendel: den MÅ stå kaldt noen uker etter den er sådd - den må i "kunstig" vinter, når den kommer ut i "varmen" spirer den, så er det bare å vente på at de vokser, blomstrer er det ikke sikkert den gjør første året - men siden, dufter det lavendel...
Klipte ned noen lavendel som jeg har i krukker, de har overvintret i drivhuset, de spirer... od duftet sommer...

Karoline sa...

å den krakken...hvordan har du festet det stoffet på? ville du festet stoff på samme måten? jeg har lyst på to krakker i gangen, sånn som i tildas hus boken....og din var jo litt sånn;-) det blir nok mange fine blomster i hagen din. klem fra karoline

Ellie sa...

Så koselige bilder fra gangen din. Du var heldig med det loppemarkedbordet, det ble jo nydelig når det ble malt! Ha en god natt!

Hulda sa...

redrobin: takk for kommentar om gangen, og takk for tips om lavendel. Ja, jeg er spent på hva som skjer med den. :) hvis den ikke blomstrer i år må jeg nok finne meg noen planter som jeg kan kjøpe. :)naboen min hadde lavendel et år, det dufta herlig i hagen hennes.

mari: tusen takk for gode ord fra deg. :) Jeg er godt fornøyd med gangen selv også. :)

timotei: takk! ja, helt utrolig pris på bordet. :) ble veldig glad da jeg fant det!

mita: tusen takk for lavendeltips! Jeg er spent på om det blir blomster i sommer på den.

karoline: krakkideen fikk jeg også fra Tildas Hus, de er jo så fine! Er også på jakt etter voksduker i småblomstret mønster. Jeg har stifta voksduken fast med stiftemaskin, en stiftemaskin for møbeltapetsering. Jeg ville ikke bruke stoff på en slik krakk, det vil fort bli skittent, og da er det lite å gjøre med det, annet enn å rive det av og bytte ut. Voksduken kan man jo tørke av med våt klut.

ellie: takk! ja, bordet er flott! :)

Mia sa...

Kjempekoselige bilder fra gangen deres. Den trådkurven var bare så nydelig. Og så fin bordet ble også med hvitmaling. Jeg holder også på med å så lavendel. Har forstått det slik, ja, at de må i kjøleskapet (har ikke erfaring fra tidligere, så dette blir å prøve....og evetuelt å feile...)

Karna sa...

Gangen din er kjempe koselig Hulda, kjekt å få se litt flere bilder derfra, du er flink å lage det koselig rundt deg!

Lurt å bruke gavekortet på boken, har faktisk ikke bestilt den enda, men den er jo et must! Du får gi en tilbakemelding om hva du synest!

Line sa...

Kjempefine bilder fra gangen din. Kurven på krakken er helt herlig :) jeg prøvde å legge inn kommentar hos deg i går men det gikk ikke, men jeg ser at du har fått svar ang lavendel i kjøleskapet! så nå lærte jeg litt om kunstig vinter også..flott :)

elin1976 sa...

Det bordet i gangen din var bare sååååå fint. Åsså bare 25 kroner. Det er jo gratis det! Du hadde det veldig koselig. Her i huset har nesten alt begynnt å spire og gro. Gleder meg til jeg kan sette det ut.

Skal å så lavendel. Gleder meg.
Ha en fin dag. Klemmer fra Elin:O)

Anonym sa...

Koselig gang dere har, lyst og trivelig. Ja det begynner vel å bli tid til å så, jeg har å kjøpt frø som jeg skal så. Har også kjøpt meg et lite drivhus på Europris med 4 hyller i.
God bedring med forkjølelsen.

Huset i Hagen sa...

Så koselig gang! Det var kjekt å få se bilder av den. Morsomt med den krakken. Farmor har hatt en sånn krakk med voksduk på i hytten sin i alle år, så det minner meg om hytten hennes når jeg ser sånne krakker. Det er jo veldig fint da - og fornuftig. Farmor har vannbøtten stående på den så..;0) Jeg har også sådd lavendel. Litt satt jeg i kjøleskapet. Har tatt det ut nå, og nå spirer de litt ;0) Litt har jeg sådd i drivhuset også, men de er jeg litt usikker på for der er det jo ganske varmt om dagen når solen steiker og veldig kaldt om natten...ja,ja vi får se. Kjekt å eksprimitere litt også ;0) Sådde lavendel et åt i vinduskarmen uten at de sto i kjøleskapet først, og det funket det også ;0) Lykke til :0)

Hulda sa...

mia: takk for det, koselig at du likte gangen, og tråkurven, den er så fin!!
Ja, blir spennende med lavendelfrøene.

karna: koselig at du likte bildene fra gangen. Ja, gleder meg til å få boka.

line: koselig at du likte de! :)

karna: ja, er artig å innrede fint, syns jeg. Ofte er det de små detaljer som gjelder.

elin: ja, bordet var et kupp, kjøpte det i fjor vår. Vi bruker å så i denne tida, fordi vi syns plantene har en tendens til å bli for lange hvis vi sår tidligere.

anonym: hadde vært gøy å vite hvem du er. :) Ja, er såtid nå, du får ha lykke til med drivhuset ditt!

huset i hagen: ja, de krakkene er så søte, jeg er heldig å ha to. Den andre har jeg på kjøkkenet, den er hvit. Så da gikk det an å sette lavendelfrøene i vinduet med en gang også. Takk for tips. :)men, må holde meg til oppskrifta denne første gangen jeg sår de frøene.

monique sa...

What a lovely photo's of your beautiful interior.
I see that you're also ready for the flower seeds planting.

moderncountry sa...

Her var det hjemmehyggelig Hulda :) Fint lite bord! Ja, er det ike moro når man gjør et kupp?
Lykke til med såing av frø, jeg kan dessverre ikke hjelpe deg,er ikke så flink til det :( Men sjekk denne linken :
http://dansparoser.blogspot.com/search?updated-max=2007-03-08T02%3A12%3A00-08%3A00&max-results=10

Der står det en veldig enkel og fin forklaring fra en annen blogger!
Lykke til :)

sublim design sa...

Så fint du har det i din hall.
Tycker att det var ett bra tips om en hylla i hallen,
speciellt om man inte har en stor hall men ändå vill ha, något bord där.
Jätte fint med den prickiga stols
överdraget också.:)
/S

Onkel sa...

Det er ikke nødvendig å sette lavendelfrø kaldt for å få dem til å spire. Men for mange andre stauder er dette vanlig, og det skader ikke frøene. Her kan du lese mer om såing av lavendel.
http://www.hagegal.no/hagefora/viewtopic.php?t=19562&highlight=

Hulda sa...

monique: thank you! Yes, I am ready for the spring season. :)

moderncountry: takk for tips om link. :) og koselig at du likte gangen min.

sublime design: takk skal du ha! Ja, jeg syns det er lurt med hylle i gangen, den er ganske smal gangen, så det passer så bra. Har gjort det samme i stua.

onkel: artig at du skrev på bloggen! :) takk for lavendeltips.