fredag, november 10

Hjertegleder og julesvar ;o)

I kveld har jeg sydd to hjerter til, til meg selv denne gangen. Jeg har et med en rosa engel også. Disse tre englehjertene skal få henge i stua til jul. Jeg skal henge de på samme type hyssing som den som jeg har brukt til hengebånd. Det skal bli koselig å pynte med de til jul. :)

I have been sewing two more hearts this evening. I also have one heart with a pink angel on. I should decorate with the three hearts in the living room for Christmas. They should hang at a twine. I will just love to decorate with them. :)

Etter at jeg tok bildene ser jeg at jeg har glemt å henge prisme på nederst på hjerte. Det skal jeg fikse senere. :o) Jeg har brukt å henge et prisme til pynt. Det blir så fint.


Den lilla engelen husker jeg spesielt godt fra jeg var lita. Jeg hadde et slikt klistremerke på senga mi. :o)

I remember the lilac angel from my childhood. I had an angel sticker like this at my bed. :o)

Så over til noe helt annet; det er på tide å svare på julespørsmålene til gave-alongen. Her kommer mine svar:

Hva er førjulstid for deg?
Førjulstid for meg er julegavekjøp, tente lys ved spisebordet, og når man sitter i stua og koser seg på kveldene. Førjulstid er spenning, glede, litt stress, mye kos. Julesanger, og ikke minst; tanken på hvorfor vi feirer jul.


Hvilke farger liker du å ha i huset?
I jula liker jeg sølv, rødt, hvitt. Ellers liker jeg lysegrønt, hvitt, rosa, beige, lyse farger.

Hva er din favoritt drikke i julen?
1. juledag pleier vi å drikke varm sjokolade, det er så godt, da blir man i god julestemning.

Hva liker du å gjøre av hobbyting i førjulstiden?
Jeg liker å lage julekort, og da velger jeg gammeldagse og nostalgiske motiver. Jeg lager julepynt, også den nostalgisk. Dere kan jo se mye av det jeg liker å lage på bloggen min, allerede.

Baker eller bakeri?
Vi pleier å bake to eller tre typer julekaker, ellers blir det rundstykker og sjokoladekake.

Moderene eller nostalgisk juletrepynt?
Definitivt NOSTALGISK juletrepynt, og julepynt generelt, uten glorete farger og stasj. Jeg liker det fint og enkelt, ikke prangende.

Hvilke julelukter må huset ha?
Julelukter for meg er svibler som springer ut (hyasinter), granbar i dekorasjoner og juletre. Lukt av kjøtt som stekes i ovnen. Lukt av rene gulv, vasket i grønnsåpe. Alle disse luktene sammen er julens dufter for meg. Når jeg kommer inn i huset lukter det rent, duften fra sviblene prikker meg i nesen, og forventningene er mange. :o)

Hva gir deg den ultimate julestemning?
Tente lys overalt i huset, julemusikk fra radioen. Vandre fra rom til rom og ordne den siste pynten. Føle varmen fra de jeg er glad i, og se forventning og glede fra alles øyne. Julaften; sitte ved bordet sammen med hele familien, og høre på mamma som leser juleevangeliet. Julestemning for meg er også å legge gavene under juletreet lillejulaften og kikke nysgjerrig på merkelappene. ;o)

Hva er din favoritt julemusikk?
Mine favoritter er de gamle sangene; Deilig er Jorden, Det lyser i stille grender, Juleklokker over jorda, Det hev ei rosa sprunge, Et barn er født i Betlehem. Og mange, mange flere. :o)

Dette ga julestemning, jeg kjenner at jeg gleder meg til jul! Hele desember er herlig, syns jeg. Forventingene står i kø, både for det man skal gi og det man skal få. :o)
God helg alle sammen!

13 kommentarer:

kreoline sa...

Du er jo så flink på de hjertene, de er så flotte. Husker også glansene fra da jeg var liten. Ja, det blir koselig å pynte til jul, det er ikke lenge igjen nå. Ha en fin helg Hulda, så er pakken på vei, sendte den i ettermiddag.

Leah sa...

Så vakre hjerter, Hulda. Jeg hadde mange slike engleglans da jeg var liten jeg også. (Lurer på hvor de er nå?) Koselig å lese svarene dine, man får jo skikkelig julestemning av å lese på bloggene nå om dagen :-)

Anonym sa...

Nydelige hjerter igjen Hulda. Du har sikkert fått spørsmålet mange ganger før,men hva slags papir bruker du til å overføre f.eks englene på? Jeg har lyst tilå prøve meg på å overføre bilder til stoff.Det hadde vært fint å vite hva slags merke,om det er mulig...
Ønsker deg en kjempefin helg.
Synes også at det er koselig å lese svarene dine....

anniche- design shop sa...

Hei Hulda !
så utrolig hyggelig det var å lese svarene dine! Lange og fine svar, jeg KOSTE meg og fikk skikkelig stemning.
Håper det står fint til med deg- du er vel ganske lengtesyk etter din kjære nå ....?
Uansett, kos deg i helgen.
Klem, og hjertene var ogsp flotte!

elin1976 sa...

hei på deg.
Hjertene er nydelige( nå begynner jeg igjen...)
Ja jeg må hive meg på spøsmålet til sol. Hva slags papir bruker du? er det vanskelig? kan lille klønete elin få til dette tror du? (he-he)
Det hadde vært morro og prøvd meg på dette.
Så koselige svar du kom med på spørsmålene på hemmelig venn.
Jeg har kommer i skikkelig julemodus etter alle svarene jeg har lest.
Har dratt frem alt av julepynt, så hele loftstuen flyter.
Må se hva vi har og så bruker jeg tid på å planlegge hvor jeg skal ha det forskjellige dette året.
Ha en fin kveld:o)

Hulda sa...

kreoline: takk for det. :) Ja, de glansene er kjente og kjære. Blir spennende med pakken, gleder meg til å se den!

leah: ja, helt enig, man merker at julestemningen smyger seg inn jo mer man leser. :) Koselig, syns jeg. :) du får jo helt sikkert kjøpt sånne glans, jeg kjøpte de på en lekebutikk.

sol: ja, så klart kan du få vite hva det papiret heter. Jeg fikk det bestilt fra Clas Ohlson, det heter Transfer Paper, Design wear. Det er det som står på posen. Det er veldig artig å drive på med, og resultatet blir flott. Jeg har bommet noen ganger, da har ikke hele motivet blitt overført, det var nok pga at jernet ikke var varmt nok. Er det varmt nok blir det kjempefint trykk.

anniche: så fint at du likte svarene mine. :) Det var jo koselig å skrive de også, da måtte jeg jo tenke over hva som egentlig er jul for meg. :) Ja, jeg lengter VELDIG etter min kjære nå, skal bli godt å få han hjem igjen. Han kommer søndag ettermiddag. :)

elin: hehe, så du har tatt fram julepynten allerede? ;) skjønner det bare er for å sjekke hva du har. :) jeg har svart sol på det papirspørsmålet, du kan bare se hva jeg skrev til henne. :)Du får det helt sikkert til. :)

Mia sa...

Så nydelige hjerter igjen, Hulda! Og så var det så koselig å lese "julesvarene" dine. Kom virkelig i julestemning. Jeg er med før første gang på gave-alongen og gleder meg. Koselig helg til deg!

Hulda sa...

mia: takk! Jeg bruker jo å ha prismer nede i spissen på hjertene, men glemte det helt før jeg tok bildene. Så fint at du blir med på gave-alongen. :) God helg til deg også.

Karna sa...

Så koselige hjerter du har laget igjen, blir nok fin i stuen din til jul! Blir spennende med runde nr 2 i gave alongen også, gleder meg til å se hvem som blir min hemmelige venn, ha en fin helg Hulda!

Anonym sa...

Nydelige hjerter du har laget, de var virkelig kjempesøte. Skal svare på spørsmålene snart jeg også.

Katarina sa...

Du er så kretiv Hulda,hverdag når jeg er på siden din så har du laget noe nytt..Flink du:-) Gleder meg til å starte opp igjen med hobby ting jeg også,men må bare få formen tilbake. Forresten.. De førjulskos spm hadde bare du svart så fantastisk godt på. Helt enig med deg i alt det der. Jeg prøvde å svare jeg også,men siden vi har flyttet så mye og nye familier har kommet til så er det så vanskelig å holde på tradisjonene.. Men må vel prøve igjen i år,for forhåpentligvis blir det slik leeenge :-) Å kor artig at du å mannen lager julekalender til hverandre.. Det synes jeg var en koselig ide. Ha en kjempe fin Helg Hulda og kos deg masse der i nord,med stearinlys og kanskje fyr på peisen..mmm!

Anonym sa...

Hjertelig takk for svar om papiret som du bruker Hulda,det ble jeg glad for,nå skal jeg se om jeg får tak i noen sånt.Kjøpte noe annet på en bokhandel her,mend et var ganske dyrt,så det kan jeg ikke kjøpe mange ark av ;-}
God helg du kreative sjel!

Hulda sa...

karna: takk! ja, det blir veldig spennende å se hvem man får til sin hemmelige venn denne gangen. Jeg har fått noen ideer om hva jeg skal gi bort. :)

julie: så koselig at du syns det. :)

katarina: så koselig kommentar fra deg. :) det er jo viktig å holde på tradisjonene, spesielt i jula, syns jeg. Håper du får ei fin førjuls- og juletid.

sol: disse arkene som jeg har kosta ca 120 kr, det er 10 ark, tror jeg i hver pose. Jeg bruker å skrive ut mest mulig på hvert ark.