torsdag, november 9

Dagen i dag


I ettermiddag ble enda en rosepose ferdig. Jeg har byttet ut båndene jeg hadde tidligere, og satt inn disse rosa silkebåndene isteden, det syns jeg ble finere. I kveld, når jeg ser ØRNEN, skal jeg starte på den tredje posen.

I finished another rose bag this afternoon. I have used pink silk ribbon, I think it looks prettier. To night, when I watch Tv, I should start sewing on the third bag.

Jeg har lenge hatt planer om å sy kremmerhus til jul. I ettermiddag sydde jeg dette, som ble større enn jeg hadde tenkt. Jeg skulle egentlig ha et par til juletrepynt. Men, dette blir jeg å henge et annet sted, på en knagg eller noe. Kanskje jeg fyller det med grankvister, men da må det bli kunstig gran, sånn at den ikke ryr. Jeg har laget kremmerhuset i samme stil som de hjertene jeg har sydd tidligere. Jeg skal lage noen små til juletreet senere.

I have been sewing this cornet this afternoon. It turned out a bit larger than expected. I should have a couple for decoration for the Christmas tree. But, this is too large for it. I should sew a couple smaller later. I could use this for wall hanging at a knob or something like that.

Arnt Håvard og jeg lager adventkalender til hverandre i år også. I dag har jeg vært på en liten bytur. Jeg fant disse fine lysglassene. Betalte bare 17,50 for alle tre. Sånt kan man like!

Arnt Håvard and I use to have an Advent Calendar every year. I have found these candle glasses with angels for him. I just payed NKR 17, 50 for all of them. I like that!

Disse bedekortene kommer også fra Leonorah, de er bare så fine, syns jeg. Blir fint å bruke de til noe.

These cards is also from Leonorah, I think they are lovely.

Siden jeg er hjemme hos foreldrene mine denne uka vil jeg vise fram denne dukkehyllen som jeg har på jenterommet mitt. Her er det samlet forskjellige små dukketing. Kortet på veggen er malt av Elsa Beskow.

This is a shelf from my girlroom at home. I think it is so nice, with a lot of dolls and dollthings. The card at the wall is a painting by Elsa Beskow.

20 kommentarer:

anniche sa...

Hei Hulda.
Så flotte de roseposene dine er.
Og bedekortene fra Leonorah er kjempe nydelige. Morsomt å se dukkehuset ditt. Så flott at det står der like pent, moro! Hadde også dukkehus, men tror bare det er selve huset igjen....hmm kjedelig egentlig!
Kos deg videre med forberdelser til julekalender og andre sysler!

elin1976 sa...

Hei på deg.
Kremmerhuset som du har laget likte jeg veldig godt.
Roseposene også.
Det er så nydelig det du lager så det blir nesten repetisjon hver gang jeg skriver til deg.
Du har virkelig talent for slike ting.
Så koselig å få se dukkehuset ditt. Jeg hadde også et, men jeg ble tante når jeg var 8 og ga bort alt til tantebarnet. Noe jeg angrer i dag.
Vi har arvet et gammelt dukkehus som min oldefar laget til mamma når hun var liten .
Jeg og prinsessa har planer om å pusse det opp. Da er planen å ha skikkelig tapet, gammeldagse møbler osv. Vi snakket senest om dette i dag. Ha en fin torsdag:o)

kreoline sa...

Flotte roseposer igjen, kjempefint kremmerhus. Så kjekt å se dukkethuset ditt, jeg hadde også når jeg var liten. Nå har jeg bare noen møbler igjen, vet ikke hvor dukkehuset ble av. Ha en fin dag i morgen Hulda, klem fra meg. :)
PS: Forresten, jeg var på Fretex i dag, der så jeg en hårbørste, den er rund i formen øverst og med håndtak, mer som speilet mitt. Det var ikke speil til, men den var i "sølv". Du får gi beskjed om du er interessert, så kan jeg gå å se om den fremdeles er der og sende den til deg. Husker ikke helt prisen, men tror det var rundt ca. 50 kr.

Mia sa...

Roseposene dine er bare nydelige! Og så kremmerhuset - så fint. Du verden som du jobber og produserer...

Anonym sa...

Flot med det rosa bånd på rosenposerne.
Fint at se dit dukkehus. Det må være sjovt at have sine barndomsting stadigvæk. De fleste af mine er forlængst givet væk og smidt ud. Det er lidt ærgeligt, men man kan jo ikke gemme på alting.
God fornøjelse med Ørnen, Skal jeg fortælle hvad der sker? :o) vi er jo lidt foran hernede....

Hulda sa...

anniche: Så koselig kommentar fra deg, det er jo så hyggelig med lange kommentarer. Dukkehuset som du ser bilde av, er egentlig i en hylle på skrivepulten. Jeg har dukkehus, det står til pynt i loftsstua. :)

elin: Tusen takk også til deg for en hyggelig kommentar. Det hørtes så spennende ut med det gamle dukkehuset dere skal pusse opp, du må ta bilder underveis så får jeg se. Jeg er så glad i dukker og dukkehus, har vært på flere dukkemuseum, det er virkelig en opplevelse!

kreoline: det var kjempekjekt å høre fra deg også, og alle har vi vel minner fra dukkehusene våre. :) Vil gjerne ha den børsten, det var kjempesnilt av deg. :)

mia: hei på deg! Koselig at du også kom innom i kveld. :)ja, jeg har ikke jobb denne uka, så da passer det å få unna noen julegaver og andre småting. :)

sarah: hei til deg! :) så koselig at du syns det ble fint med silkebåndene, jeg likte det også bedre enn det andre jeg hadde først. Nei, du må nok holde hemmelig hva som skjer i Ørnen. :o) Jeg er jo så betatt av Hallgrim. ;o)

Tonje sa...

Som vanlig er du kjempe kreativ og utrolig flink,jeg tenker att nå kan hun ikke overgå seg selv for det der var jo bare helt fantstisk nydelig.....men dagen etter så er det jammen meg enda fler nydelige og flotte ting.
Jeg bare sitter og måper etter å ha tatt min daglige tur innom bloggen din,du er helt fantastisk til å lage ting,alt og da mener jeg ALT du lager er så vakkert så jeg kunne ha tenkt meg alt.
Ha en nydelig helg da=)

ps jeg har en utfoordring på bloggen min!

Klemmer

Lisa sa...

Your rose bags are so pretty. I like the cornet (I didn't know what to call them before). I've been thinking of making some also, although i was planning to use paper. Maybe I'll use fabric now. :)

Love your new purchases.

Karna sa...

Så flink du er til å brodere Hulda, posene dine er blitt kjempe fine!! Kan jo være greit med et litt større kremmerhus til å bruke til dekorasjon andre steder enn på juletreet, kremmerhuset var nydelig i allefall! Ha en god helg!

Hulda sa...

tonje: tusen takk, jeg blir jo rent flau over all rosen du ga meg her. Det er iallefall kjekt å få høre sånt om det jeg syr og lager ellers. :)

lisa: thank you! I got the idea for cornets in fabric, from a magazine. I think it is very good. And it was easy to sew it too. May be I can see your at your blog later on. :) By the way, I didn't know the word either, I just find it in the dictionery.

karna: koselig du likte kremmerhuset. Ja, det ble litt større enn beregnet, men da kan jeg jo ha det et annet sted i huset, tenkte jeg. Fint at det er samme stil som hjertene. Skal lage 3 slike hjerter til meg selv. Har jo kun laget for å gi bort hittil.
God helg!

monique sa...

The rose bags are adorable!The cornet is beatiful as well. I'm also making some cornets, for christmas gifts.
Those cards are absolutely beautiful.

Cathrine sa...

Hei Hulda
Godt at du likte bedekortene!
Jeg skal henge mine kort på "smykkelenker" som jeg holder på å lage. Har laget noen andre småting også som skal være med på disse.
Men, grunnen til at jeg skriver her i dag er at elin1976 har et dukkehus som skal "restaureres". Til henne og dere andre vil jeg dele en nettadresse, til den mest fantastiske leverandør av hus og interiør i miniatyrutgaver. Jeg fant de på messen i Danmark og jeg prøver å overtale Berit til å kjøpe inn utstyr fra dem. Besøk dem på www.handelshusetvega.dk
(jeg har prislisten om noen er interessert)
Ellers Hulda, må jeg atter en gang gi deg ros for de skjønne ting som du lager. God helg og gode klemmer til deg fra Cathrine hos Leonorah.

Nina sa...

Så søt kremmerhus du har lagd, det kan du bruke til mye, ha masse godteri i det o.l.:-) Roseposene ble fine og det gjorde seg liksom med de rosa båndene. Ha en fin helg.

Anonym sa...

Hulda, how wonderful that you still have a shelf at home full of toys from when you were a child... it must bring back many childhood memories. The cards from Leonorah are lovely, do you have any plans for them?
Jane

Anonym sa...

nydelige roseposer og kremmerhus! Ha en super helg!

Anonym sa...

Så fine ting du viser fram : )

Timotei sa...

Nydelige poser! Er virkelig imponert over den fine broderingen din, så nøyaktig og pent gjort.

Sanna sa...

Skulle ønske det var meg som skulle få såpe i julepresang av deg.... Hadde vært kjempe glad om jeg fikk noe så fint. Kunne nesten ikke ta i bruk såpen pga det pene etuiet. Du er super flink. Sukk, skulle ønske jeg bare hadde "litt" av din skaperglede. Ha en super weekend ;o)

Hulda sa...

monique: thank you! Yes, it is nice with cornets as gifts too. Have a nice weekend.

cathrine: så koselig at du stakk innom meg her. :) Jeg skal inn og se på den sida som du skrev om, der er det nok masse flott. Smykkelenker, hva er det? Det kunne jeg også tenkt meg å ha til mine kort.

nina: tusen takk! Ja, blir masse godterier i det kremmerhuset, det ble stort. :o)

jane: I haven't so many plans for the cards for the moment, but I think I will use them for decoration in the house somewhere, may be frame them.

line og julie: så koselig at dere syns det! Takk til dere begge. :o)

timotei: takk! Ja, jeg er litt imponert selv, over broderinga, for jeg har aldri drevet på med det før, fikk bare så lyst til å prøve da jeg så mønster i Tilda-boka. :o)

sanna: oi, så koselig sagt! :) tusen takk. :)

Cathrine sa...

Hei igjen.
Smykkelenker er tynne "kjettinger" med kliper for å feste gjenstander i. Er ca 1 meter lang. Har bestilt til meg privat men det kommer så mange at jeg får sikkert noen til overs. Jeg melder deg når de kommer. Ha en riktig fin lørdagskveld. Cathrine