mandag, september 25

Ommøblering - Refurnishing

I dag har det skjedd visse forandringer i stua til herr og fru Slettnes. Det er fruen som står for det! :o) Vi hadde et brunt, firkantig lite bord stående mellom sofaene, men jeg syns det tok for stor plass, også sto det runde, hvite bordet feil der det sto. Nå kom det mer til sin rett. - Og det føles luftigere i stua med færre bord.

To day it has been certain changes in Mr. and Mrs. Slettnes living room. It is the mistress clever idea! :o) Earlier we had a square brown table between the sofas, but I think it took to much space in the living room. So I put the little, white there instead. It feels like more air in the room with a table less.

Den fine lampen min, et par lysestaker, en liten boks, en liten blomst og et gammelt hjertesmykkeskrin pynter opp på bordet. :o)

My lovely lamp, a couple of candle sticks , a little box, a little flower and an old heartshaped jewerly box decorates the table.En kurv fikk også plass, i denne skal jeg ha blad eller et håndarbeid jeg holder på med.

I put a basket beside the table, I should have some magazines in it, or some craft things I am working on.Dette speilet sto på bordet jeg har tatt bort, det får nå plass på kjøpmannsdisken. Jeg syns det tok seg fint ut der. Kamè smykket som henger over speilet brukte jeg i bryllupet mitt.

This mirror was standing at the brown table, I have it on the sideboard. I think it looks good on it. The Kamè jewelry that hangs over the mirror is my wedding jewelry.Jeg har vært på en stoffbutikk i byen i dag. Det er to damer på over 90 år som driver butikken som heter Adly Bergan AS. Her kan man finne stoff fra alle de tidsepokene de har drevet butikken. Her er bånd, blonder, knapper og alt mulig syutstyr. Her er det om å gjøre å ha god tid, her kan man virkelig velge og vrake i stoff. Hvis du en gang skal til Harstad anbefaler jeg en tur innom butikken. Her er stoffene jeg kom ut med. :)

To day I have been at a fabric store in the city. Two ladys, both over 90 years old runs the store called Adly Bergan AS. You can find fabric from all the decades they have run the store. Here is ties, laces, buttons and all sort of sewing equipment. You have to have time when you visit this store, it is so much to see, and choose from. If you some day, are visiting Harstad, I recomend a visit at this store. Here you can see the fabric I bought. :)
Også hadde de pomponger! Jeg ble kjempeglad!! Jeg kjøpte 6 meter av hver farge, så har jeg ei stund. De rosa passer veldig godt til puta jeg holder på å sy, så jeg skal bruke av de der.

And they had some lovely pompongs! I was so happy for it!! I bought six meters of each colour, then I have them for a while. The pink ones maches the pillow I am sewing, I should use some of them on that.

22 kommentarer:

Tia sa...

heihei
Den stoffbutikken skulle jeg gjerne vært innom :)
Og så flott at du fant pomponger.
Bordet ditt er nydelig og det passet fint ved siden av sofaen.
Jeg skal også i gang med ommøblering av stua "sukk" :D Gruer meg litt, det er tunge møbler som skal flyttes, men tror resultatet blir bra!

Kristin sa...

Så gøy det er å flytte om å omøblere :) Jeg digger det, kjæresten hater det *fnise*. Du å du så heldig du er som har et sånt skattekammer i nærheten som den butikken hørtes ut til å være... Pompomer har jeg lett etter jeg også, håper jeg kommer over noen snart.

Leah sa...

Veldig gøy med ommøblering! Det lille hvite bordet ditt er kjempekoselig :-)

Vintage Wine sa...

Ni ser ut att ha det jättefint! Och det är alltid roligt att förändra sig & se om det blir till det bättre :-)

Det nr av Drömhem & Trädgård ligger på mitt nattduksbord :-) Visst är väl bilderna i den långa artikeln om "vittaste vitt" fina? Så ljust och fräscht!

Spännande att hitta nya trevliga tyger att skapa något av :-)

God natt Hulda!

Timotei sa...

Det gjør seg med ommøblering av og til. Likte veldig godt det hvite bordet ditt. Flotte stoffer du har kjøpt også. Det høres ut som en spennende butikk.

Anonym sa...

Fint du har det i stua di, liker og bytte om på ting :)hilsen kreaLIV

Hulda sa...

tia: ja, stoffbutikken er litt av et syn med stoffruller helt under taket enkelte steder. :) ja, ble utrolig glad for pompongene! Ja, er alltid gøy å forandre litt i huset. :) Du må ha lykke til!

kristin: ja, artig å forandre litt, mannen i huset her syns som oftest at det som skjer er fint. :)

leah: koselig at du likte bordet, det er kopi av et gammelt. Faren min har laget dette.

vintage wine: skal få skrevet deg mail snart! I morgen, håper jeg! Ja, helt enig, den artikkelen var superbra! Har ikke fått lest alt i bladet, bruker å lese over flere dager, det er så koselig. :) God natt!

timotei: ja, liker også bordet veldig godt, og stoffene er bare så fine! :) gleder meg til å bruke av de.

kreaLiv: takk for det! :) ja, liker å ha det fint i stua. ;)

kreoline sa...

Du har det riktig så trivelig, synes også det er kjekt å ommøblere. Skulle gjerne tatt en tur i den butikken, men det blir litt for langt. Koselig du fant "duskene" som du skal ha til puten din.

Anna sa...

Vad fint det blev i vardagsrummet! Alltid skönt med lite ommöblering när det blir luftigare. :) Vad kul att du hittade pongpongbanden! :)

anniche sa...

Jeg ommøblerer hele tiden til Haralds store fortvilelse....hihi:)Alltid noen nye prosjekter på gang!
Ser ut til at det har blitt flott hos deg, veldig greit med slike små kurver med blader etc.
Det lille "laura ashley" speilet var nydelig.
Ellers høres jo den butikken ut som en HERLIG butikk å gå i. Ikke ofte man opplever å komme over slike steder lenger.Alt er jo bare kjeder nå. Flott at de hadde pomponger da. Puten din blir nok knall fin!
Jeg har jobbet med bestillinger i kveld, samt pleiet to syke barn, stakkars. Nå er det natta. Klem til deg.

Hulda sa...

kreoline: så hyggelig at du syns jeg har det koselig, sånt blir man glad for å høre. :o) ja, ble kjempeglad for å finne de fine duskene jeg har lett sånn etter.

anna: så koselig at du likte ommøbleringa! Det er artig å finne på nye løsninger og forandre litt. :) ja, kjempebra med pompongene! jippi!! hehe

anniche: ja, du kan tro jeg tenkte på mange av dere når jeg gikk i den butikken! Du hadde garantert funnet noen fine stoffer der, og andre ting. Man blir jo helt salig, hehe.. :) ommøblering er artig, og man blir jo så inspirert av alle blogger og interiørblader som man studerer! Spennende med bestillingen din da! God bedring til de syke. Natta.

Lisa sa...

Your livingroom looks really pretty and I loved the way you told the story. :) The white table looks very nice with all the lovely things on it. I have been changing some things but not a whole bunch. As the weather gets cooler I am feeling more inspired to redecorate. Your fabrics are so nice and I look forward to seeing the pompoms on the cushion.

Vintage Wine sa...

Det är ingen fara :-) Jag själv har ju knappt varit vid datorn på så länge, så jag dröjde ju ett bra tag med att knåpa ihop ett ordentligt mail!

Jag läser också tidningarna över flera kvällar... Det är rogivande att läsa om & se på fina hem innan man somnar.

Karna sa...

Så bra at du fant pomponger! Den butikken kunne jeg godt tenkt meg å lete litt i, ser for meg en slik gammeldags krambod...Ble veldig koselig når du ommøblerte i stuen!

siripirisiri sa...

Hei!
Hr var det jaggu mye fint!
Jeg vil også ha en slik stoffbutikk i nærheten!
Jeg har så lyst på noen kule 60-70 talls stoffer!

Ser ut som dere har det veldig fint hjemme hos dere!

Ha en fin dag!
:) Siri

Huset i Hagen sa...

Jeg synes det er så kjekt å besøke andre og se hvordan de har det..og da blir det kjempeartig når du legger ut bilder her av ommøbleringen din. Du har det fint og koselig og den hvite bordet var var veldig fint!

Hulda sa...

lisa: I am glad you like my living room after my refurnishing. :o)
I am very pleased myself.

vintage: iallefall skal det komme mail i løpet av uka!
Ha en fin dag!

karna: ja, butikken er gammeldags, med gamle disker og hyller.

siri: ja, er garantert noe stoff fra 60-70tallet der. Med store blomster og mønster på. Fint du likte stua vår. :)

huset i hagen: så koselig at du likte ommøbleringa. Syns også at det er artig å se hvordan andre har det. :o)

Kathrine sa...

Det var jo koselig å ha det lille runde bordet der!Alltid morsomt å ommøblere!Skjønn korg du har!:)

Julie sa...

Så deilig å ommøblere litt. Vi har startet med opppussing av 2 etage. Det er masse rot nå, men det blir godt når alt er ferdig.

siripirisiri sa...

Hei!
Jeg legger en link til deg fra bloggen min jeg! Er det greit?
:) Siri

Nostalgia at the Stone House sa...

Such a pretty table for your living room! Lovely mirror too.

Oh how I would love to visit that fabric shop!!

Niki.x

Hulda sa...

kathrine: takk! Koselig at du likte kurven, det var et sett på tre kurver som jeg kjøpte en gang.

julie: det er artig å pusse opp, spesielt når man er ferdig, og ser resultatet!

siri: kjempekoselig at du linker til meg! Legger inn din blogg her hos meg! :o)

nostalgia: Thank you! I was thinking of you when I was in that shop! So many different fabric and patterns. :o)