mandag, juli 17

Vakker vintage


I dag har vi vært en tur i Narvik, der fant jeg disse flotte vintage glansbildene. De skal bli fine å bruke i scrap og som pynt på puter, vesker og diverse annet. Jeg scanner de, printer de ut på et spesielt papir, og stryker så figuren på stoffet. Bakgrunnen må være lys slik at motivet ikke forsvinner.


We have been in Narvik to day, and I found these wonderful vintage glossy pictures. I love to use these in scrap and as decorations at cushions, purses and things like that. I scan them, print them on a specially paper, then I could iron the motive at the fabric. The fabric has to be light, if not, will the motive vanish.

Her er et bilde fra toalettbordet mitt. Har satt på to fine flasker med favoritt parfymene mine. De søte serviettene har jeg kjøpt i dag. Knytte fine blonder rundt dem. Jeg elsker sånne ting! :o)

Here is a photo from my dressing table. I have put two of my favourite parfume flacons on it. I have bought the sweet napkins to day. I also tied some laces around them. I simly love such things! :o)

Et nærbilde av serviettene med blonder. Har lagt en hvit vaskeklut sammen med den ene, syns det ble lekkert. ;o)

A close-up of the napkins with laces. I have put one of them togheter with a white facecloth, I think it looks delicate. ;o)

Her er noen flere servietter. Skulle gjerne hatt et gammeldags håndspeil og hårbørste med fint mønster på.

And more napkins. I wish I had some old - fashioned hand mirror and a hairbrush with nice pattern on it.

Dette nydelig stoffet med rosemønster kjøpte jeg også.

I also bought this lovely fabric with roses on.

Denne nydelige lille vintage bilderammen fant jeg på en blomsterbutikk i Harstad. Skal vise senere hvor den henger, og hva den henger sammen med. :o)

I bought this beautiful little vintage frame at a flower store in Harstad. I`ll show you later where I hang it. :o)

23 kommentarer:

Anonym sa...

For noen herlige glansbilder, det er ikke lett å få tak i sånne lenger synes jeg. Det er jo bare så koselig med glans, har tatt vare på mine og min datters i album, kikker på de en sjelden gang og minnes gamle gode dager. Ellers var stoffet med blomster virkelig fint. Mona

Hulda sa...

mona: det er mange slike glans å få kjøpt nå om dagen, de hadde masse i flere butikker. Så det er bare å kikke der du bor. :o)

Anonym sa...

Ja, jeg vet om en hobbybutikk i byen, jeg får ta en runde der å kikke. Ha en riktig god natt. :) Mona.

Hulda sa...

jeg har kjøpt glans å¨bokhandlere, europris, nille, obs osv... der er de billigere enn på hobbybutikkene.

Anonym sa...

Takk for tipset! Mona

daisy sa...

Det var fine glansbilder ja! Selv klarer jeg desverre ikke å finne glansbildesamlingen min.. Hadde en drøss med album da jeg var lita, disse er gjemt bort i en eller annen eske som står bortgjemt en eller annen plass..
Gleder meg til å se hvor brosjen henger! :)

Tussilago sa...

Jeg blir varm om hjertet av å titte på disse småblomstrete motivene du har på ting i hjemmet ditt..det er noe rett og slett -hyggelig- over dette mønsteret!
Du ønsker deg speil og børste som passer til toalettbordet...jeg tenkte at det kunne være en ide og finne noe i tre...feks hos Bodyshop...male dem og lage decoupage..

Katarina sa...

Er det den blomsterbutikken som ligger på torvet? De har bare masse nydelige stæsj!!Æ ble så imponert når æ var der.
Flotte ting har du vist fram nok en gang :-)

Katarina sa...

Sjekk forresten en av mine nettbutikk henv. Jeg mener å ha sett et slik sett som du ønsker deg for en rimelig penge, å det var gammelt og nostalgisk.

Marita sa...

Jag gillar gammeldags stil och det ser så romantiskt ut på dina bilder ;)
Glansbilderna kommer du säkert att göra nåt fint av.

Hulda sa...

daisy: takk, ja jeg elsker slike glansbilder. Er så masse man kan bruke de til. :)Ha en fin dag på jobb, du må sannelig tidlig opp.

tussilago: så fint at du liker det jeg la ut i går kveld! :) takk for tipset ang speil og børste. Det hadde nok helt sikkert blitt fint! hadde egentlig tenkt på slike som er blanke, med svak sisilering i. Men, de blir nok ganske dyre tenker jeg.

katarina: nei, jeg kjøpte den ramma på hagesenteret. Men, de har utrolig masse fint på butikken på torvet. Var innom der en dag. :) takk for tips om å se i nettbutikkene, men er ikke det flest utenlandske du har? da blir det så dyrt med frakt til Norge... tenkte på nå at kanskje Britts Buotique i Tromsø kan ha. Skal dit i neste uke.

marita: takk skal du ha! Så koselig at du syns det ser romantisk tut. :o)

Julie sa...

Så mye fint du får til. Jeg selv er lite flink med hender og kreativitet, derfor koser jeg meg med din og andres blogg, og imponeres av alt dere viser fram. Glansbildene vekker minner om da jeg var liten. Hadde en stor samling, men tror den er bort nå, sukk.

Hulda sa...

julie: takk, skal du ha! Jeg tror man bare må prøve seg fram, så får man til ganske mye etterhvert. Selv kan jeg ikke strikke og hekle, men skulle gjerne lært meg det. Er mye fint som går an å lage. Ha en fin dag!

Katarina sa...

Hvis du vil kan jeg se hos Lene Bjerre her i København...og ta det med til oslo når jeg skal dit på torsdag..og sende det til deg,med norsk porto

maloppa sa...

Hade massor av bokmärken (glansbilder) när jag var liten, fick en karta av min farfar varje fredag. Tyvärr har många av dem försvunnit, skulle vara roligt att haft dem kvar nu.
Det blommiga tyget var helt underbart, skulle kunna tänka mig ett liknande, lite mer stormönstrat till min fåtölj i sovrummet.

Anna sa...

Jättefina saker! Jag älskar bokmärken.. :) Hittade mina gamla när jag var hemma förra veckan, fick många barndomsminnen av det!

Kali sa...

I love your decorating style Hulda. Also you are so clever with the things you make :)

Anonym sa...

Such beautiful things Hulda. You are a lady of great taste! :o)

Hulda sa...

katarina: takk for tilbudet, men jeg må nesten se hvordan det speilet og børsten ser ut før jeg kjøper det. Tror jeg kan finne på Britts Buotique i Tromsø, skal dit mandag. Men, det var virkelig snilt av deg. :o) skulle gjerne bestilt fra Jeanne D`ark Living, kanskje det kan passe sånn at du kan sende en annen gang?

maloppa: ja, jeg hadde også mange glans da jeg var lita, har funnet noen igjen også. Ja, stoffet var flott, jeg skulle kjøpt 1 meter av det.

anna: sikkert artig å finne de gamle glansene dine. Det er jo så utrolig mange fine motiver på de.

kali & mrs blythe: I am glad you like my style. :)

cia sa...

Narvik låter spännande,jag ´köpte lite gamla spetsar på auktion och när jag kom hem skulle jag fräscha upp dem lite genom att tvätta dem, la in dem i maskinen och de krympte och blev konstiga. tvätta alltid spetsar för hand - har jag lärt mig

Hulda sa...

cia: ja, de må man vaske for hånd, ellers går det riktig ille. Tova var så nydelig på bilde du hadde på bloggen i dag. :)

Månefeen sa...

Nydelig ramme og flotte glansbilder.
Kjøper stadig nye glansbilder selv, men har også min glansbildesamling fra barndommen liggende. De er limt inn i små album og er tatt godt vare på.

Hulda sa...

månefeen: så koselig at du også kjøper glansbilder. Er så mange fine å finne nå, syns jeg. Jeg hadde ikke så mange glans da jeg var lita, men litt var det jo.