mandag, juli 17

Rosa

Siste fargedag, og den er rosa. Jeg har valgt å vise dere et knippe blomster fra hus og hage. Denne første er min rosa gerbera. Den blomstrer for andre gang nå, og kommer stadig med nye knopper. Denne er det viktig å vanne rikelig.
The last colorday, and it is pink. Today I want to show you some of my flowers, from house and garden. The first one is my pink gerbera. It blooms for the second time, and a lot of buds are on its way. It is imortant to give the gerbera a lot of water.

Nummer to er en blomst fra en margeritt. Denne planten er stor, og har blomstrert jevnt og trutt siden den kom ut i krukka.

Number two is a flower from a margeritte. This plant is large, and it has bloomed steady since I planted it in the pot.

Stokkrosene er også vakre, med sine klaser med blomster.

The hollyhocks is also beautiful, it has bunches with flowers.

En av geraniumene mine er lyserøde, helt nydelig i fargen. Også denne har blomstret veldig flott. Dersom man fjerner de avblomstrerte blomstene kommer det raskere nye knopper og blomster til.

One of my geraniums are light pink, a lovely colour. It has also bloomed a lot. If you remove the faded flowers, the new buds and flowers will be able to grow faster.

Et av rosentrærne mine bærer lyserøde roser. Disse ligner de jeg hadde i brudebuketten min.

One of my rose bushes has light pink roses. These are similar to the roses I had in my wedding bouquet.

Italic

Dette er en rose fra busknelikkene mine. Jeg har to store busknelliker i hver sin krukke på trappa. De ble store og fine. :o)

This is a rose from one of my sweet Williams. (Pink) I have two big pinks in terra cotta pots at the entrance. They are grown big and lovely. :o)

15 kommentarer:

daisy sa...

Fine, rosa blomster du har tatt bilde av! Selv har jeg en gerbera prikk lik din hjemme, synes de er fine. Trist at fargeuka er over da. Har vært så gøy å følge med! Får sette i gang med noe liknende selv en gang, når jeg har blitt godvenn med mitt nye kamera! :)

Hulda sa...

daisy: ja, gerberaen er fin! Blir artig å kunne ta vanlige bilder igjen også, selvom det var artig med fargeuke. :) Har jo en del å vise fram etter denne uka. :)

Sol sa...

Ser at det er mye rosa blomstring hos deg også.Vakre blomster alle sammen....!Jeg visste ikke at det gikk an å få Gerberaen til å blomstre mer enn en gang. Det må jeg nok prøve på ;-}

Julie sa...

Så masse flotte bilder Hulda.

Huset i Hagen sa...

Så nydelige blomsterbilder. Rosa blomster er !.

Anonym sa...

Du verden så nydelige stokkrosene var blitt, jeg får prøve meg på de neste år. Får liksom aldri tid til alt jeg vil gjøre med blomster om sommeren, plutselig er det blitt høst, tiden går så altfor fort. Fine bilder du har tatt.:-) Mona

Anna sa...

Vilka vackra blommor! Jag älskar rosa... :)

Kali sa...

Lovely pink flowers!

Karna sa...

Det var veeeldig fint i Lofoten, fikk jo sett litt selv om det ikke var så fint vær. Skal ta bilder av mine kupp, men jeg var ikke i Henningsvær, men fant frem til noen butikker allikevell! Var du innom dukkemuseumet, der var det mye fint, og med en antikkbutikk på loftet!

Hulda sa...

sol: Gerberaene mine blomstrer hele tida. Bare du passer på å fjerne de avblomstrede blomstene kommer den med nye knopper hele tida.

julie: takk skal du ha!

huset i hagen: ja, flott med litt rosa i hagen.

mona: ja, sommeren flyr alltid avsted, dessverre. Her nord har vi bare hatt regn og overskya hittil i sommer. Veldig dumt.

anna: takker! Ja, rosa blomster er skjønt. :)

kali: thank you, Kali!

karna: Ja, vi var også på antikkbutikken, og dukkemuseumet på Sakrisøy. Masse flott der!

Anneli sa...

Oj, vad många rosor du har!! :)
Hos mig äter rådjuren upp dem...
Fina bilder!

Hulda sa...

anneli: takk skal du ha. Så synd med rådyrene som spiser dine roser...

Anonym sa...

Lovely flowers. I especially like the Gerbera daisy! Lovely, blessings.

Tussilago sa...

Nydelige blomster!! Rosa er ikke helt min farge...men jeg må innrømme at jeg har fått en ny opplevelse av den...etter å ha sette mange bilder i bloggen din!

Hulda sa...

mrs blythe: thank you so much! I really like these pink flowers too. :)

tussilago: så koselig at du liker du har sett av rosa som jeg har. Har heller ikke vært så kjempebegeistra for fargen før, men det har kommet så utrolig mye flott i den fargen etterhvert, så jeg har falt for den. Liker den sammen med lys grønt og hvitt. Riktig så sommerlig!