lørdag, juli 8

Mine sommerferiefunn

Dette ble mange bilder, men jeg hadde så lyst til å vise dere alle mine sommerferie funn, så la gå! Her får dere se. :o) Jeg var på tre antikkbutikker i Lofoten. Den ene var i en garasje like før man kom til Borg, dvs, man tok av i et kryss der den ene førte til Borg og den andre til Antikkbutikken. Asjetten med forglemmegei fant jeg i antikkbutikken i garasjen. Det var utrolig mye flott der!! Asjetten til høyre fant jeg i Stamsund.

This are going to be a lot of pictures, but it won`t help! I had to show you my finds from the holliday! :) I visited three antique stores in Lofoten. The first one was in a garage, some kilometers from Borg. I find the plate with the forget-me-not at the garage antique store. It was so many great things in there!! I bought the plate at the right side at a second hand store in Stamsund.

Denne lille mugga med blå blomster fant jeg også i garasjen. Veldig søt!

I also find this little pitcher with blue flowers at the garage. Very cute!

Disse to flotte skålene i farga lysegrønt glass fant jeg også i Stamsund. Syns grønt er fint i glass. Har lagt en rose i vann i den ene. Den står på kjøkkenbordet nå, og pynter opp. Den største skåla kosta 30 kr og den minste 20 kr.

I also bought these lovely bowls in Stamsund, they are made in delicate green glass. I love green in glass things. It is so nice! I have put a rose in water in one of them, I have it for decoration at the kitchen table now. They was pretty cheap; the largest; NOK 30, the smallest; NOK 20.


Denne taburetten fant jeg ikke i Lofoten, den har jeg kjøpt fra Monicas Loppefunn, hun har så mye fint i nettbutikken sin. En slik taburett har jeg lenge vært på utkikk etter. Den passer så fint på kjøkkenet mitt, som jo er i en landlig stil. Den passer også i stua.

I haven`t bought this stool in Lofoten, I bought it from Monicas Loppefunn, she has so many pretty things in her web shop. I have been looking for a stool like this for a long time. It looks so good in my kitchen, witch has a country style. It will also look good in the living room.

Dette venezianske smykkeskrinet kjøpte jeg på turen. Falt pladask for det! Har lagt noen av smykkene oppi allerede. Det er flotte blomster og blad mønster rundt hele skrinet, og på lokket.

This jewel box is from the trip. It is from Venice. It is pretty flower and leaf pattern on it, at the sides and at the cover. I think it is really beautiful!


Slik ble toalettbordet mitt når det ble ferdig. Jeg avslutta det i dag, satte speilet på plass. På bordet står endel av tingene jeg kjøpte. Jeg kjøpte de med tanke på å plassere de der. Smykkeskrinet passa perfekt her. Jeg har tatt to bilder av det, et med og et uten blits for å vise fram effekten av det tente lyset, ved siden av speilet. Jeg kjøpte lysestaken på lysstøperiet i Henningsvær. Jeg har et bilde derfra på innlegget fra i går. Jeg ble veldig fornøyd med toalettbordet. :)

Here you can see my dressing table finished. I finished today, put the mirror at its place. At the table you can see some of the things I bought. My idea, as I bought them, was to set them at the dressing table. They looks great at it, I think. The jewel box is at one side. I have to equal pictures of the table, one with and one without blitz. You can see the effect of the candle beside the mirror. I bought the candle stick at the candle foundry in Henningsvær, as I told you yesterday. I am very pleased with the dressing table! :o)

Disse to lyktene, eller hva jeg skal kalle de, kjøpte jeg i Svolvær. Tenkte å ha telys i de senere, men i dag har jeg ei rose i den ene.

I bought these two lamps, or what I should say they are, in Svolvær. I should have some tea lamp in them, but today I have a rose in one of them.

Til slutt et nærbilde av den fine lysestaken. Den nydelige engelen har jeg fått av ei venninne en gang. Ha ei god helg alle sammen!

Finally a close-up of the pretty candle stick. A friend gave me this lovely angel. Have a nice weekend, all of you!

17 kommentarer:

Vintage Wine sa...

Åh vilka underbara saker du fått tag på! Och toalettbordet ser väldigt elegant ut ;-)

Jag har förresten också det numret av Lantliv & det fanns otroligt många fina saker där i :-)

Månefeen sa...

Oioioi, så mye flott og fint du har fått tak i. Asjetten med forglemmegei og de to grønne skålene misunner jeg deg vilt og uhemmet ;)
Sminkebordet ditt ble forresten nydelig, har lenge vært på utkikk etter noe lignende. Har et svært monstrum av et gammelt skrivebord som skal fikses opp senere. Mannen min bruker det som databord nå, men senere skal jeg ha det inn på mitt hobbyrom (som jeg forhåpentligvis vil få neste plass vi flytter til). Har planer om å male det hvitt eller pastellgrønt og dekorere med decoupage :)

Lisa sa...

I was hoping you would have pictures of the finished dressing table. It looks beautiful and everything looks just perfect on it. I love all of your finds. I really like the lamps with the beads. I've been admiring those on other sites and I like the rose in one of them. The candlestick is so pretty and delicate looking. I like everything alot! :)

I like glass in green, too. :)

Hulda sa...

vintage wine: takk skal du ha! har nettopp kjøpt Lantliv, blir spennende å lese i det. Har kjøpt forrige nr også, der var det mye fint.

månefeen: tusen takk! Ja, falt også pladask for de grønne skålene, de er lekre! Skulle gjerne hatt en blomstervase også i den fargen. Kanskje jeg finner en gang. :) hørtes veldig fint ut det du har tenkt å gjøre med det store gammel skrivebordet deres! Det må du ta bilde av når den tid kommer. :)

lisa: I am glad you like my finds so much! :)yes, the lamps with the beads are pretty, and they was really cheap too. NOK 20. The candlestick was pretty expensive, but I just had to have it! :) And I love that stool. :)

daisy sa...

Velkommen tilbake fra ferie!! Så mye fint du har fått kjøpt! Jeg må innrømme at jeg spesielt likte det smykkeskrinet du har funnet, det var kjempefint. Sminkebordet ditt ble veldig fint. Jeg kom over noe liknende i en bruktbutikk for en ukes tid siden, men kjøpte det ikke. Angrer meg nå..!!
Har pusset opp litt møbler i helga, jeg også. Får se om jeg kommer med bilder i morgen.
Ha en fortsatt fin helg!

Hulda sa...

daisy: ja, er kanskje for sent å få tak i det bordet du har sett nå? Smykkeskrinet er kjøpt på Kremmerhuset, så det kan du nok få tak i, 79 kr. Har et speil som har samme mønster, også det fra Kremmerhuset. Ja, koselig om du legger ut bilder av møblene du har ordna! :) God helg til deg også!

Ellas lille hi sa...

Velkommen hjem etter Lofottur.
Mye fin du hadde fått kjøpt brukt.
Var du innom hos Dagmar på Sakrisøya.Dukkemus ..
Mye fint der å se.
Var dere vestover til Å ?
Fortsatt god helg.

Hulda sa...

ella: ja, vi var på Dukkemuseumet, tok mange bilder der, kjempeflott! Vi var helt ut til Å, og fikk tatt mange småveier også, til Stamsund, Nusfjord og Henningsvær. En fin tur! Hvor i Lofoten er du fra?

Virre sa...

Så mye fint du har fått plukket med deg på Lofot tur da!

Ellas lille hi sa...

Jeg kommer fra Å.
Huset ligger ytterst og øverst på
knaus. Flott utsikt mot Mosken & Værøy og ikke minst havet !!!!
Havet er ikke likes en eneste dag.
Elsker havet ....

cia sa...

du verkar ha fått tag på en massa fynd på din lofotentripp, speciellt förtjust blev jag i tillbringaren.

Nina sa...

Oi, det var mange fine funn, likte spesielt godt smykkeskrinet. Toalettbordet ble kjempefint.

maloppa sa...

Visst är det härligt att gå på loppisar och antikmarknader. Du verkar hittat en massa fint. Mitt nummer av Lantliv är aldeles sönderbläddrat eftersom det följt med på semestern, det fanns mycket fint däri.

Hannele sa...

Mycket snygga saker! Gamla kannor är fina, jag använder dem som blomstervaser, jag har ganska många..

Hulda sa...

virre: ja, det ble masse fint derfra. :)

ella: ja, da har jeg vært på hjemstedet ditt. :) Havet og fjellene er praktfulle. Vi har både hav og fjell her også, men ikke så vill natur som det er i Lofoten.

cia: ja, det ble en flott tur, og mange fine funn!

nina: takk skal du ha! Liker også skrinet veldig godt!

maloppa: ja, Lantliv var virkelig flott denne gangen. Så at det skal komme et nytt 11.juli. Blir nok å kjøpe det også. Har kjøpt et nr før av dette bladet, og syns det er mye fint der, og gode ideer.

hannele: helt enig! mugger er flotte. Samler på både store og små. Noen har jeg blomster i, noen penner, noen til pynt i glasskapet, og noen bruker jeg når det skal være fint på bordet. Men, de som er gamle har jeg ikke råd til å bruke. De er bare til pynt. :o)

Anna sa...

Så fint! Älskar pallen! :) Måste åka till Lofoton nån gång, det ser ju fantastiskt ut!

Sol sa...

Hei Hulda.For en flott tur til Lofoten,der du har kommet hjem igjen med en masse flotte foto og små artige og vakre funn.Nyter den vakre naturen på bildene,og vet at jeg MÅ tilLofoten en gang.