lørdag, juni 17

Mer fra hagen

I kveld var det så deilig temperatur ute, etter at vi hadde gått tur med Tuva, tok vi oss en tur rundt om i hagen. Denne vakre rosen har nylig sprunget ut. Kremfarget ytterst og lys rosa innerst. Roser er NYDELIGE!
To night it is such enjoyable temperature outside. After our evening trip with Tuva, we take a trip in the garden and looked at all the flowers. This beautiful rose has recetly bloomed. It has the color of cream furthest out, and light pink farthest in. Roses are LOVELY!

En spirea i hagen er også kommet med blomster, og veldig god duft.

A spirea in the garden has also flowers now, and such a lovely odor.

Fikk plantet noen ringblomster i dette gamle vaskefatet i dag. Tror det blir stående et annet sted på terrassen. Planen min er å sy ei slik pute til, å ha der fatet står. Får se hvordan jeg gjør det senere.

Today I have planted these calendulas in this old wash basin. I think I would put it at another place at the terrace, my plan is to sew another cushion, and I should have it where the wash basin stands. I think I find another place for it!

Sinkbaljen ble fylt med nellik i dag. Det er store knopper på de fleste her, så det blir spennende å se når de kommer i blomst. Det sto på frøpakken at de kom til å bli lysrosa, røde og hvite.

Today this zinc tub is filled with pink. It is large buds on almost all of them, so I am curios to see them blooming. At the seed pack I could read that they should be light pink, red an white.

På turen med Tuva fant jeg et sted hvor disse blomstene vokste villt. De hadde spredd seg kolosalt. Det er jo egentlig en hageplante. Jeg er ikke sikker på navnet. Kanskje noen vet det? De er dekorative, og passet fint sammen med den blå betlehemsstjernen. Et norgesglass ble fin vase.

At the trip with Tuva I found these flowers, they have diverge a lot. Actually it is a garden flower, not a wild flower. I am not sure of the name on it. May be someone knows? They look good, and suit the other blue flower at the table. A "norgesglass" -glas- is a nice vase.

Her kommer tre bilder fra det største bedet i hagen. Stokkroser og småkrage er vakkert sammen.

Here you can see three pictures from the larges flower bed in the garden. Hollyhocks and daisies looks great togheter.

Fra bakerste rekke; stokkrose, småkrage, ringblomst, fløyelsblomst (tagetes), nellik og stemor.

From the back row; hollyhock, daisies, calendula, marigold (tagetes), pink and pansies.

Noen stokkroser mot plankegjerdet, fin effekt synes jeg. :o)

Some hollyhocks towards the board fence, nice effect, I think. :o)

14 kommentarer:

Ingrid sa...

Stokkrosene var fine. Har ikke hørt om dem før. Er det stude eller sommerblomst?

Hulda sa...

ingrid: stokkroser, eller hagepoppelrose er en sommerplante, men jeg tror det også finnes to-årige stokkroser.

Mrs. Staggs sa...

All of your flowers are so pretty Hulda, but that rose is magnificent! I love the color.
I just planted begonias in an old wash pan sort of a thing too!

Anonym sa...

Du har enormt med blomser i hagen din, det er så vakkert. Stokkroser har jeg lenge vært på jakt etter, men har ikke funnet enda. Kjøper du frø eller små spirer? Jeg vet at det finnes ettårige og toårige stokkroser.
Ha en fin fin søndag i hagen din, får bare håpet at været blir like fint som i dag. Mona :-)

Lisa sa...

I want to say that the blue flower is called, in America, love-in-the-mist...or something like that. I saw it for the first time last year. I think it's so pretty. All of your flowers look wonderful. That rose is magnificent.

Kali sa...

I love seeing plants potted up in different types of containers. Yours all look really lovely. Great job :)

Ingrid sa...

Har ikke du egentlig TagBoard og linker på høyresida i bloggen din? De vises aldri når jeg går inn på sida.. men tror de gjorde det før

Sol sa...

Hei Hulda,skal si du har vært flittig med blomster og oppussing av gamle møbler.Og det blomstrer villig vekk hos deg ser jeg ;-} Kjempefint! Selv fr jeg knapt nok tid til å stelle de blomstene jeg har i krukker og potter,men forhåpentligvis blir det litt mere tid når sommerferien endelig kommer!Ha en fin uke1

Hulda sa...

mrs. staggs: It is really a pleasure to work in the garden, I find it really relaxing. I am sure your begonias looks nice in the old wash pan.

mona: ja, blomsterprakt er nydelig i hager. Når det gjelder stokkrosene så har vi sådd frø, og priklet spirene. Vi har vært på hytta i dag, selvom det har regna! :)

lisa: thank you for the name of the flower, I had to look it up in a flower book, may be I can find the norwegian name.

kali: thank you! I really like such potted arrangement too. :)

ingrid: rart at du ikke får opp hverken TagBoardet eller linkene mine. Det er mange som legger inn beskjed i tagen. Har mange linker også. Kan jo være en teknisk feil, jeg vet at andre som er innom får den siden opp.

sol: takk skal du ha! Jeg elsker å holde på i hagen, men nå regner det, får håpe det gir seg til i morgen!

Liv sa...

Heisann,
Mange fine blomster du har fått deg! Jeg gleder meg til å sette i gang med planting snart. Ha en fin uke!!

Liv sa...

Den blå blomsten er visstnok en type Kornblomst forresten...

Hulda sa...

liv: takk skal du ha for tipset om blomsternavnet! Ja, kan godt tenke meg at det er kornblomst.

Karna sa...

Masse fint i hagen din Hulda, de blå blomstene plantet jeg (ja du leser riktig)for noen år siden, og nå er de OVERALT! Luke,luke.luke....

Hulda sa...

karna: jeg ser at de sprer seg veldig mye her også, men faktisk så er de mest utenfor gjerdet enn i hagen. I hagen er de bare i to store røtter.