lørdag, juni 17

Det spirer og gror i hagen

I ettermiddag har jeg plantet blomkarse i en kasse som jeg har. Denne blomsten blir stor, den kommer til å henge langt utenfor kanten, og den har flotte blomster. Skal ta flere bilder når den virkelig kommer i blomstring. Da er den et syn.

This afternoon I have planted nasturtium in a flower box. This flower are going to climb and hang outside the edges, and it has really beautiful flowers. I should take some pictures when they bloom.

Har fått satt en ny blomster på blomsterbordet. En betlehemsstjerne. Denne blomsten er en av mine favoritter. Syns den er flott, og den blomster gjennom hele sommeren bare den får rikelig med vann, og man kniper av de blomstene som er avblomstret slik at nye knopper kan komme til.

Here you can see a new flower at my flower table. I don`t know the english name for this flower, but it is one of my favorites. I think it is great, and it will bloom all through the summer if it gets enough water. It is also important to remove the faded flowers, then it buds can grow agin.

To krukker med stokkrose har fått plass ved siden av bordet. Vi har satt en pinne med streng rundt, for å støtte den opp, i tilfelle vind. Den kan lett brekke hvis den står uten noen slags støtte.

Two pots with hollyhocks are standing by the flower table. We have put a stick beside every hollyhock, and tied it up with a string. It could easely broke in windy weather.

Slik ser blomsterbordet ut i dag. :o) Det begynner å bli riktig så fargerikt og fint, synes jeg.

In this way is the flower table today. :o) It beginns to look really colorful, I think.

To slike store krukker med småkrage og stokkrose har jeg satt på hver side av trappa. Det er fint med et inngangsparti med mye blomster.

I have put two of this big pots beside each side of the stairs. It is nice with a lovely entryway, with a lot of flowers.

Slik ser det ut når jeg tok bilde på avstand. Øverst står rosekrukkene som jeg har bilde av litt lengre ned på bloggen, en kasse stemor, en margeritt og to krukker nellik. God helg til dere alle sammen! :o) Nyt den i hagen!

Here you can see my entryway from a little distance. At the top is the pots with roses, a box with pansies, a margeritt, and two pots with pink. Have a nice weekend everyone! :o) Enjoy your garden!

13 kommentarer:

Kali sa...

Looking at these photos makes me want spring to arrive faster...but I have a whole winter to get through first. Lovely :)

Hulda sa...

kali: it is a bit strange to think about that you have winter in your country. In Norway we have summer, and soon it is midsummer. :)

Lisa sa...

...and we are just finishing Spring and beginning Summer. How fun to have friends all around the world. :)

I bet the table filled with different flowers makes you smile a lot! I like the flowerbox. Did your Dad build it? Or maybe Arnt Havard? (I really need to learn how to do those symbols). I can't wait to see the flowers spilling over.

Btw...did you get my email a while back?

Anonym sa...

Så fint du har fått det. Du får til så mye. Blir helt imponert. Liker selv å stelle i hagen, så artig å se hagebilder. Heidi

Hulda sa...

lisa: yes, it is real fun to know people around the world!

yes, I really love my table with a lot of flowers on. :) My Dad build the flowerbox for me last year. I think it is very nice too. The symbols over the letter a, is a whole letter in the norwegian alhfaet. I don`t think you got that symol at your kay-board.

I got your email a while back, but I haven`t manage to wite back to you. I`ll try this weekend! :)

Heidi: koselig at du liker hagen min! har du blogg selv?

irene sa...

Hei, så fine blomster du har! Og en veldig hyggelig blog. Det er første gang jeg finner en Harstad-væring her på blogger! Jeg er fra Tjeldsund selv,

Hulda sa...

nomad: koselig å få kommentar fra en som bor så nært! Har heller ikke sett noen fra Harstad på blogger før, bare fra andre steder nordfra.

Nina sa...

Så mange fine blomster, Stokkrosen som du kaller den kaller vi Poppelrose.

Nina sa...

God helg til deg! Kos deg i hagen!!

cia sa...

vad smart att plantera stockrosorna i krukor,, trivs dom där ?.

Pia sa...

Hei :)

Så flott det ble ! Gleder meg til å se bilder når det vokser til. Jeg har også hatt stokkroser i krukker, hvite og rosa. De stortrivdes på terassen :)
De fikk jevnlig vann og svak gjødsel (omtrent daglig). Jeg plagdes imidlertid med noen bittesmå svarte insekter som omtrent dekket stammene. Sprøytet med et middel mot vanlig lus og det fungerte flott. Den ene stokkrosen jeg ikke sprøytet (for å se hvordan det gikk) fikk veldig små og ødelagte blomster.
Ha en fin helg og kos deg med hagen :)

Anonym sa...

Så artig at dere har stokkroser i krukker. Vil så gjerne prøve stokkroser men har ikke mer plass i bedet. Nå blir jeg og prøve i krukke istedet. Ang spørsmål om jeg har blogg, så har jeg ikke det. Har lyst, så kanskje det blir..... Heidi

Hulda sa...

nina: ja, noen kaller den stokkrose, hagestokkrose, hagepoppelrose og poppelrose. Kjært barn har mange navn. :)
Hvordan går det med blomsterpinnene?

cia: har hatt stokkroser i krukker flere år, har ikke hatt noe vanskeligheter med det. Bare de har nok jord å vokse i går det fint. :)

pia: ja, det hender jo at rosentrær får lus, det kan nok stokkrosene også få, men jeg har aldri sett det på de vi har hatt, og har.

Heidi: ja, prøv med stokkrosene i krukker, det er fint, særlig syns jeg det er fint med noen småkrage foran. Det er lurt med store krukker, hvis man skal ha mer enn en plante i. De trenger jo plass for å vokse på. Koselig om du får deg blogg! :)