tirsdag, april 29
Vårtid, bryllupstid...I denne vår- og sommertid er det mange som skal gifte seg. Jeg har laget noen bryllupskort på bestilling. Når jeg lette etter bilder og inspirasjon på nettet til kortene, tenkte jeg på mine egne bryllupsforberedelser for noen få år siden. :)


Her nord har godværet fått feste, vi koser oss ute hver dag. Jeg er heldig å ha en jobb hvor vi kan være ute hele dagen, deilig!
Er blitt brun i ansiktet. :)


"I gode og onde dager," skal man holde sammen. Jeg syns denne delen av vielsen passet godt på et bryllupskort.
Jeg har brukt et perlehjerte til pynt. Det har jeg festet med små limputer.


Kortene er holdt i beige og brune farger for å få et gammelt utseende. Hun som bestilte kort ønsket et gammelt brudebilde som deler av scrapen. Det var virkelig lurt, jeg syns det gjorde seg godt på kortet.

På selve fotografiet har jeg lagt på hvite ornamenter i to av hjørnene. Et organzabånd pynter opp.


Inni kortet har jeg laget en tag, på den står det;
Tillykke med bryllupsdagen!
Også her har jeg festet et organzabånd.

Bakpå har jeg en liten signatur. :)

Dersom du skulle være interessert kan du bestille et slikt kort av meg.

I ettermiddag tok Arnt Håvard, Tuva og jeg en tur i finværet. Vi gikk ned på et berg som ligger et stykke fra huset. Berget ligger nær havet. Her kan dere se huset vi bor i, det er det lysegule i midten. :)
Det spirer og gror i hagen, så snart vi får fri skal jeg ta fram plantebordet mitt, og noen krukker. Skal kjøpe stemor og plante ut. :)Nede i fjæra ligger ei gammel dør. Jeg har sett på den flere ganger, den er jo stilig! Jeg tror jeg skal hente den, og ha den ved siden av plantebordet mitt ved garasjen. Er nok mye jeg kunne gjort med den. Kanskje festet en knagg på, og hengt en blomsterkrukke på.


Vent og se, dette tror jeg kan bli bra! :o)
søndag, april 27
Shopping i Svolvær


I helga har vi vært i Lofoten, det ble en herlig tur, i flott vårvær. :)
Vi besøkte først Sortland, deretter kjørte vi Lofast til Svolvær og Kabelvåg.
Kjempekoselig!
Shopping ble det selvfølgelig også. :)


I Svolvær er det noen fine butikker, bl.a en som selger GreenGate og House Doctor. Husker dessverre ikke hva butikken het.
En lyseblå prikkete skål og noen flotte servietter ble med meg ut derfra. :)

Godværet fortsetter i dag, så jeg har tatt bildene ute i godt lys. :)
Skåla er nydelig, gleder meg til å bruke den når jeg dekker på bordet.
Damen på butikken hadde nettopp fått inn mye fra GreenGate, men hadde fått lite salg på det i Svolvær, hun håpet at det retta på seg. Det gjør det nok, for her var det virkelig mye fint å se på. :)


Hele herligheten ligger i en kurv jeg også kjøpte i Svolvær på en butikk som het
Arntines Shabby Chic.
Den butikken anbefaler jeg alle som er begeistra for lyse interiører og lekre detaljer.


Her er er kurven, syns den er helt skjønn. :) Elsker slike kurver. Denne kan jeg se for meg ute i sommer, under tak, beskytta for regn, vel og merke. En lysrosa granium må bli nydelig mot denne her. :)
Kurven er kjøpt på
Arntines Shabby Chic i Svolvær.
I hagen blomstrer Scillaen nå. Så vårlig og fint!


Æ ønske dåkker alle ei god, ny uka! :)P.S: Bare 3 dager på jobb denne uka!
torsdag, april 24
DåpskortTidligere i uka fortalte jeg at jeg hadde laget et dåpskort til en 15-åring som skulle døpes. I dag viser jeg det her på bloggen. Jeg har valgt litt "maskuline" farger. Kortet går i sort og grått. Hun som kjøpte det ble veldig godt fornøyd, håper mottaker av kortet også blir det!


Slik ble dåpskortet seende ut.
Jeg har gjort det enkelt, men likevel er det detaljrikt.


Det er alltid ei stor utfordring å lage kort som blir spesialbestilt. Det er spennende om kjøper blir fornøyd. I det siste har jeg fått bestillinger både på bryllupskort og konfirmasjonskort. De er under utarbeidelse. :) Hun som bestilte bryllupskort ønsket at deler av kortet skulle være et gammelt brudebilde.
Virkelig artig å lage noe slikt!


I bakgrunnen har jeg et blomstermønstret ark i sort og grått, et lys grått ark med mønster i forgrunnen. Bildet viser Maria med Jesusbarnet, og et lam. Jeg har også laget et kors til kortet.
Teksten sto egentlig under dette bildet, men jeg har kuttet den bort, og i steden skrevet den på siden av bildet. Noe som jeg syns ga en fin effekt.
Jeg syns teksten er med på å illustrere dåpshandlingen.
Bønn og velsignelse.


Jeg har svertet korset med en stempelpute for å få fram den litt gamle "looken". Jeg har festet korset med limputer. For å få en brytning i kortet har jeg lagt til et bånd i samme farger som kortet forøvrig. Alt, utenom korset er scannet og printet ut.


På innsiden av kortet har jeg limt fast denne tagsen. Den har jeg laget i samme papir som forgrunnen i kortet. Her har jeg også skrevet;
Tillykke med dåpsdagen!

Jeg har også brukt et sort/hvitt bånd til pynt i tagsen.Helt til slutt har jeg laget en sirkel av samme papir. Her har jeg skrevet; Håndlaget av Hulda.

Både tags og sirkel er svertet med stempelpute. Jeg har virkelig sansen for stempelsverte i scrap, det gir en god avslutning på ting.


Tusen takk for alle kommentarer dere gir meg!
Jeg blir glad for hver eneste en. :)


Klem fra Hulda :)
tirsdag, april 22Husbildet mitt


Endelig har jeg gjort ferdig husbildet mitt. Det tar sin tid når jeg skal sy til andre også. Men, nå har jeg tatt meg tid til å sy litt til meg selv. Jeg har hengt det opp i stua, måtte ta ned noe annet. Dette skal henge her i sommer. Det er et veldig sommerlig motiv.


Det er som om bildet har fått liv, jeg synes jeg ser det beveger seg bak gardinene i husene. Jeg tror det bor noen nysgjerrige mennesker der, som liker å titte ut til naboens hage. ;) Kanskje for å få inspirasjon?


Husk: Du kan klikke på bildene for å se de større. :)


Her henger det. Det er 60 cm langt.
Fire hus og gjerder.
Det blomstrer i hagene, jeg tror det er noen ivrige hagefolk som har slått seg ned her. Det ser slik ut. ;)

Opphenget er ei stang, den har jeg malt hvit. Jeg har sydd fast noen smale blondebånd på baksiden av bildet, de holder bildet fast i stanga.


En rose fra Tilda pynter opp i det øverste hjørnet. Stoffet er også fra Tilda-serien.


En vårkveld gikk et forelsket par forbi på veien. Jenta tok opp en tusj og skrev LOVE på den ene av gjerdestolpene. Et hjerte tegna hun også. De som bor i huset med rutete tak, lot skribleriet stå.
"For det er jo noe romantisk med slike små budskap",
det sa iallefall mannen som bor der. :)
Det syns jeg var veldig koselig sagt.
Det er han som har plantet rosene som slynger seg oppover gjerdet.


Som dere ser, spirer og gror det overalt. Her er roser, petunia, stokkroser, tusenfryd.


Knappen kommer fra Amy Butler. :)


Blomsterhage har jeg brodert på en av lappene.


Her ser dere husene på nært hold.

Snart kommer hagemøblene ut og de som gjemmer seg bak gardinene kan kose seg ute i solskinnet. Jeg har sett at noen av de allerede har malt noen hagemøbler, så det er like før nå. ;)


Her, i det første huset med hvite prikker, bor en dame med den lille hunden sin. På døra har hun malt en nydelig blomst. Hun koser seg her, sammen med granium og små spirer i kjøkkenvinduet. :)


Våren er kommet til bygda. ;)

søndag, april 20

Roser på Maias pute


I dag vil jeg vise dere ei pute jeg har sydd på bestilling til ei jente. Hun fikk den av moren til bursdagen sin. Det ble ei søt jentepute, som bursdagsbarnet ble veldig glad for. :)


Som den observante leser av bloggen min sikkert ser, så har jeg laget ny lay-out her i dag.
Det er virkelig blitt vårlig i Huldas Verden!
De fine bildene i sideelementene har jeg henta fra ei bok som heter; Naturdagbok av Edith Holden. Boka inneholder de nydeligste illustrasjoner. Den fine bakgrunnen er fra et scrapark som jeg har scannet, og lagt inn i html-kodene.


En av rosene på Maias pute. Rosemønsteret har jeg henta fra Tildas Hus. Der er det mange fine broderimønstre.

Slik ser puta ut i sin helhet.
Ei ordentlig jentepute. :)

En bred, rosa blonde rundt kanten av puta.
På baksiden har jeg sydd fast tre roser. Søte detaljer pynter alltid opp. :) På denne måten kan puta brukes på begge sider, alt etter humøret. ;)

Maias navn måtte selvfølgelig broderes midt på. Med fine bokstaver. :)


I helga har jeg laget et dåpskort på bestilling, det skal gis til en gutt på 15 år som skal døpes i neste uke. Det går ikke an å komme med babyblått til en tenåring, her måtte jeg tenke meg godt om. ;) Men, jeg ble fornøyd med resultatet. Kortet får dere se senere i uka.


Ha ei fin, ny uke!
fredag, april 18
Blomsterbord i to etasjer


Endelig kan jeg vise dere blomsterbordet som jeg fikk i bursdagsgave fra pappa. Det er han som har laget det. Jeg tok det hjem i går, da var det ferdig malt. Det er pappa som har malt denne gangen, ikke jeg. ;) Jeg er veldig fornøyd med det, syns det ble kjempefint!


Takk til deg, pappa. :)

Her står det ute på en regnvåt terrasse. Det regner i dag, og det er bra, nesten all snøen er borte.

Jeg har satt noen få ting på det bare for å vise dere hvordan jeg har tenkt å ha det i sommer. Gleder meg til å sette krukker med blomstrende sommerplanter her i slutten av mai.


Jeg har svertet bordet på sidene slik som jeg gjorde med opphenget som jeg har på kjøkkenet. Denne gangen har jeg kun brukt svart stempelpute, ikke maling. Dette gir en ekstra "finish" på det hele.

Bordet står i stua nå, jeg syns det er for tidlig å sette det ute. Har fjerna en stol, så fikk det en fin plass under hylla i stua. Jeg har satt en kasse øverst, og en kurv nederst. Jeg har prøvd å gjøre det helt enkelt, liker at det ikke er så mye pynt, det er finere når det står samla i en kasse, i stedenfor at det skal være spredt utover..

Kurven er en av mine favoritter. :)

Her er kassen. Den er nok en av mine favoritter den også. :)Litt av kassens innhold; en rustikk madonna, en skål med et kors, et hjerte i hvitt, telysglass og en liten grønn krans.


Bordet kommer nok til å figurere ofte på bloggen når jeg tar bilder av sommerblomstene mine. :)


Ønsker dere ei god helg,
må samtidig få takke for alle koselige kommentarer! :)


PS! Se inn på min søster, Kjerstis blogg, hun viser noen nydelige bilder av Emma på besøk hos Tuva i Oldra. :)


onsdag, april 16
En stol i veikantenI
går da vi skulle en tur til foreldrene mine kjørte vi forbi en mann som sto ved veikanten og bar mange saker og ting inn i en varebil.
For å være helt ærlig; det første jeg la merke til var ikke mannen, men en gammel kurvstol som sto i veikanten.

Å, sa jeg til Arnt Håvard, du må stoppe! Jeg må spørre om han skal kaste den. Det er jo akkurat en slik jeg har hatt lyst på så lenge!!!
Mannen skulle kaste stolen, jeg kunne bare ta den hvis jeg var interessert. ;)
Gjett om jeg var!!
Jeg ble jo helt vill! ;)


Jeg har sett på dyre slike stoler på møbelbutikker, er VELDIG glad for at jeg ikke har kjøpt. Denne er dessuten mye gamlere, og i en finere modell enn de jeg har sett på tidligere. Dette var virkelig ukas kupp for meg!


Stolen skal jeg ha ute på terrassen i sommer, den skal også spraymales hvit. Det har jeg selvsagt ikke fått gjort siden i går kveld, dere får se den som den er. :)

Slik ser den ut i stua hos meg. Her står den foreløpig, men den skal, som sagt være ute på terrassen når det blir sommer. Den er fin i brunt også, men jeg har liksom hele tida sett for meg en slik stol i hvitt, så det blir nok til at den får hvit drakt, denne da. :)

Syns at stolen passa fint i dette hjørnet av stua også. Men, egentlig har jeg en annen stol, fra Fretex, stående her. Måtte flytte rundt litt. :)

I den gamle potetkassen i hylla, har jeg Vakre Hjem-bladene mine.

Slike kurvstoler er faktisk veldig gode å sitte i. Det var jeg ikke klar over, denne kommer jeg nok til å kose meg masse i framover.

N
år vi får oss eget hus skal denne stå på glassverandaen sammen med et hvitt bord og mange blomstrende granium.God-boka, er kommet på plass i stolen allerede. ;)
Jeg er kjempefornøyd med stolen!

Vanligvis blogger jeg ikke før jobb, men i dag måtte jeg bare vise fram denne herligheten snarest mulig, hi hi..

Ha en fin dag!
mandag, april 14

Bursdagskort på bestilling


I dag skal dere få se et par bursdagskort jeg har laget på bestilling. Veldig koselig å lage slike kort. :) Her kan man virkelig bruke fantasien, klippe og lime. :)

Siden det er to bursdager på våren, ble nettopp våren tema for kortene.


Jeg skal snart gå i gang med et dåpskort og to konfirmasjonskort som er bestilt, det blir spennende, har ikke laget noe slikt før.Slik ble de seende ut. De er helt like. Jeg bruker å klippe og lime sammen forsiden på kortet, deretter scanner jeg og legger til tekst og annen redigering. Jeg har lagt ut kortene for salg i Hulda's Homemade.Jeg har tatt utgangspunkt i bildet med de to fuglene. Det er de samme fuglene som er printa ut i større format, klippet ut og limt øverst på kortet. På denne måten ser det ut som de kommer flyvende ned mot de to som holder båndet i kurven.

Jeg syns det er spennende å bruke slike effekter i kort, da blir bildene mer levende. Det er også fint at flere ting går igjen i bildet, som en rød tråd.


Kortet er satt sammen av flere ulike designerark. Her er tilsammen fem ulike typer ark. (deler av ark.) Dette er med på å gi liv til bildet, syns jeg.

J
eg har knytt et kremfarget organzabånd i siden. Organza er nydelig, en fin effekt er at det er gjennomsiktig, slik at ingenting av motivet forsvinner.


"Fuglesang dagen lang",
er en av tekstene jeg har skrevet på kortet. Den lille fuglen nederst i hjørnet har jeg satt fast med en limpute.Du trenger ikke å legge kort vekk i en skuff, de er fine til pynt, nesten overalt. :)

Jeg vil avslutte dette innlegget med en nydelig vårsang som
Per Svile har skrevet teksten til; Lerka.


Lerka

Og vesle lerka, ho hev det so
at finn ho ein tuvetopp fri for snjo,
so kved ho i med sin finaste song,
so trur ho på vår med ein einaste gong.
"Å hei! Å hi! Å tiriliti! Å tirili, tirili-ti!"

Og vesle lerka, ho hev det slik
at finn ho ein solstråle, so vert ho rik.
Då stig ho i høgdi og trallar i lit
til sumar på jord, endå snjoen ligg kvit.
"Å hei! Å hi! Å tiriliti! Å tirili, tirili-ti!"

Og lyngtuva, det er lerka sitt fat.
Der set ho seg ned, og so fær ho seg mat.
Og når ho er mett, ho takkar so glad
vår herre for maten, med kvitter og kvad
"Å hei! Å hi! Å tiriliti! Å tirili, tirili-ti!"

Gud signe deg! Du er fuglen min, du!
Gud signe no deg med di glade tru!
Og møter eg kulde og snjo på min veg,
Gud gjev meg i soltru å kveda med deg:
"Å hei! Å hi! Å tiriliti! Å tirili-tirili-ti!"


Vi er vel som lerka noen og en hver, tror på vår så snart det blir en bar flekk! :)


Kos dere i aprildagene!lørdag, april 12
Det våresVåren er her, ei herlig tid!
I dag kunne jeg ikke vente lenger, men måtte sette ut noen saker i det ene plantebordet.
Det ble så fint. ;) Jeg har skikkelig vårfornemmelse nå om dagen.
Herlig!


Koselig om dere tar en titt inn på bloggen; De flittige.
I dag er det mitt hjem som blir presentert i Hjemme Hos-reportasjen som Storeflittig lager. :)

Disse to kassene er nye. Jeg var på hagesenteret og kikka en dag, da fikk jeg se at de hadde fått inn mange kasser i denne stilen. Jeg fikk de for 129 kr. Jeg fikk de så billig fordi de nettopp var kommet inn til butikken, de hadde ikke rukket å legge til porto.
Der hadde jeg flaks. ;)


I den ene kassen står en sinkboks som det skal være hyssing i. Men, så langt er jeg ikke kommet enda. :) Til sommeren blir det blomster i begge to, regner jeg med.

Måtte sette ut litt mer også. Her er ei tavle, ei krone og enda en sinkboks med hyssing. De er så flotte, gjør seg skikkelig godt blant hagesakene. Er ofte jeg bruker litt hyssing til å binde opp stokkroser.

Noen terrakottakrukker med fin patina hører også med i hagen.
For ikke å glemme den stilige hyssingholderen da. ;)


"Du vår med ljose dagar,
med lengting, liv og song,
du spår at Gud oss lagar,
ein betre vår ein gong."


Jeg har kosta bort all steinen som lå på trappa. Satte opp denne kassen som jeg fikk tak i i vinter. Her står et par krukker og ei vannekanne.
Til sommeren blir det nok blomster her. Eller kanskje kassen blir stående et annet sted, jeg har ikke bestemt meg enda.


Krukkene har stått ute med Erica i hele vinter. Nå har de fått en fin overflate. :)I kveld er det finalen i Farmen, skal bli spennende å se hvem som går av med seieren til slutt! Jeg holder en knapp på Silje!


God helg!