torsdag, oktober 25


Vinduspynt


Jeg har en ståltråd i kjøkkenvinduet som jeg henger pynt på. Jeg har tatt ned alt det gamle og hengt opp nye ting i dag. Jeg ble fornøyd. :)
Her kan dere se:

Noen husker sikkert at jeg hadde noen små flasker hengende her før, jeg laget oppheng til de av tynn ståltråd. Nå er flaskene og prismene borte, i stedet har jeg hengt opp en krans jeg har laget, et kors, et kremmerhus og et hjerte.
Kremmerhuset har jeg laget selv. Jeg scanna noen sider fra ei gammel salmebok, skrev de ut på et litt stivt papir, ideelt for å lage kremmerhus av. Dette kremmerhuset er ikke stort, blir nok å lage noen større til jul, vil også da dekorere de med noen julebilder. Det hvite hjertet er endel av noe jeg nylig fikk fra ei jeg sydde for i Sverige. Fikk mye søt julepynt fra henne, men det skal jeg vise senere. :)
Den fine sinkhjertekurven, er egentlig julepynt, men måtte bare henge den opp her, den passet så godt. :)
Den lille engelen er også julepynt, men jeg kunne ikke la være å henge den opp. ;) Til jul skal jeg forandre på snora her, skal bl.a henge opp grankvister, noen kuler og slikt. Da kan jeg love dere at det blir deilig julestemning. ;)
Et bilde i den blå timen.

Ha en fin kveld!
Klem fra Hulda


45 kommentarer:

Jorunn sa...

Så utrolig mye LEKKERT du viser Hulda!Hvert eneste innlegg fra deg er så gjennomført og fint... sukk!!
Koser meg masse med å kikke inn til deg. Gleder meg til å se vinduet ditt julepyntet!
Ha en fin torsdagskveld og god helg (litt på forskudd jeg).
klem

Kattfot sa...

Men ååååh så fint du gör! Blir så imponerad och inspirerad av alla dina idéer!

Butterfly sa...

Nydelige bilder du har tatt, spsielt det blå :o)
Du lager veldig my fint!!! Inspirerdene :o)

EVA AGNES sa...

Hej Hulda!
Du har hängt upp så fina saker på din tråd.Korset är väldigt vckert och passar fint med de andra sakerna. Skulle gärna vilja se en bild på hela kransen. Vad är den gjord av?
Min kedja har jag hittat på loppis och även klämmorna.Fotona är som du vet min mormor som ung.
Krmar Eva Agnes

Hulda sa...

jorunn: takk skal du ha for det, det var skikkelig koselig å få høre! :)

kattfot: takk! Alltid koselig å være til inspirasjon for noen. :)

butterfly: artig at du likte det blå så godt, jeg var i tvil om jeg skulle legge ut det, fordi det bare ble silhuetter av tingene. :)

eva agnes: jeg kan ta et bilde av hele kransen og legge inn til slutt i innlegget. Jeg kjøpte et girlander på 2 meter fra Hjem kjære hjem, den koster 59 kr, jeg har klippet og laget litt forskjellig av den, noe har jeg hengt opp i et bur jeg har av fil de fer.

Line sa...

nå fikk jeg julestemning :) Kjempefine julestrømper du viser i det forrige innlegget. Så smart med den ståltråden i vinduet som du kan skifte dekor på etter årstiden.

Hobbyhuset-Merete sa...

Kreative Hulda!! Du har så mange gode idear som eg er så glad for at du deler med oss andre :o) kjempesøt pynt du har hengt opp på ståltråden din nå! Ønsker deg samtidig god helg :o)

Lovise sa...

Nydelig, nydelig.
Det blå bildet var spesielt fint:)
Se på utfordring hos meg:)

Mita`s hjørne sa...

Koselige bilder...
Morro med den blå timen...

Ha en koselig kveld...

Marie sa...

Åhh, vilka vackra bilder! Så mycket fint du hängt på ståltråden. Jag har funderat på att göra något liknande i ett litet fönster i vårat sovrum. Tiden räcker bara inte riktigt till för allt man vill göra. Får se om jag kanske får lite tid över i helgen. Tack för inspirerande bilder!

Kram Marie

Lynetmor sa...

Hei, så fint du har pyntet i vinduet :-)
Ønsker deg en fin kveld.

elin1976 sa...

Dette er så typisk deg, Hulda. Flotte bilder og fantastiske ting:O)

nabbmo sa...

Ååå! Så fint! Så fin idé å henge opp sånn! Utrolig stilig og koselig Hulda! Kremmerhuset var supersøtt! Sinktingene var nydelige!
Og utrolig moro at vi begge to har skrivi om den blå timen i dag! Din blå time så ut til å ha kommet litt lenger enn min da, men! ;)

Ida sa...

Fint pyntet Hulda. :)
Skjønne ting i vinduet ditt.
Og nydelig farge i bakgrunnen, i den blå timen ja.
Fin fin fredag til deg.
Klem.

WhiteVintageDreams sa...

Åh vad fint :). Jätteläckert :). Tidningen...jag har bläddrat igenom den för nån vecka sen...men minns inte riktigt innehållet! Är så trött ;)! Men ska kika i den igen o berätta...påminn mig om jag glömmer!!! Är på jobbet nu :).
Trevlig helg!
Kram

Anonym sa...

Så kjempefint du har pynta i vinduet.

En Doft Av Danmark sa...

Sååå vackert i ditt fönster. Så fin struten blev ;o).
Klem fra Dorthe

Annettenett sa...

Kjempefint...gjør ikke noe med julepynt enda så lenge det ikke er knallrødt og glitrer...hihi!
Ha en fin helg, Hulda!

Elzie sa...

Vilka fina saker. Gillade båda hjärtana mycket.
Hoppas du får en bra helg.
Kram Elzie

Marie sa...

Åååhhh så VAKKERT dette var! Kor hentar du alle desse flotte ideane ifrå?

Klem :o)

Anemone sa...

Vakkert ble det. Ser annerlig ut til at du har nypussede vinduer også du vennen. Hadde faktisk tenkt å ta mine en væsjing i dag jeg også, men når jeg så værmeldingen sto jeg over. Har liksom ingen hensikt når det er meldt det regnværet.

Hvor kjøper du foressten slik ståltråd ?? Har noen små planer jeg også skjønner du. Når en ikke lykkes med srtikkepinner må en finne annet pussel.

Ha ne fin fin fredagskveld.

Hulda sa...

Tusen takk alle sammen! Jeg blir så glad for kommentarene dere gir meg. Det gir et ekstra "puff" til å stå på videre med kreative ting. :)

Anemone: ståltråd kan man kjøpe mange steder. Bl.a Europris og jernvarebutikker.

Guldkant På Livet sa...

Hej Hulda, vilka fantastiskt vackra bilder du har fotat och vilka fina ting!! Jättemysigt och bilden i den "blå timmen", så vackert... Ha en trevlig helg!! Mari.

Veronica sa...

Du är så duktig!! Ha en bra helg!! Kram veronica.

silje sa...

Heisann hulda! Tusen takk for kommentaren:) Og så fint det ble i vinduet ditt,og så stemningsfulle bildene ble! Og julestrømpa di i lin var helt nydelig... Du er flink:) Zinklyktene er av merket Madley's,vet ikke om de har flere igjen,men jeg skal til den butikken til uka,for jeg fikk ikke med meg den ene tingen jeg kjøpte der,og hvis de har flere kan jeg jo kjøpe til deg! De veier jo ingenting,så kan vel ikke koste stort å sende de:) Sier ifra når jeg har vært der:) god helg! Klem fra silje

Olstad sa...

Hei

For en fantatisk god idee for vindusdekor. Jeg kanskje kopierer dette... Det var kjempe fint.

Ha en riktig god helg.

Tussilago sa...

Du er så flink til å ta bilder...stemningene kommer helt ut av bildet. Flott å se på Hulda. Dekoren i kjøkkenvinduet er flott;))
Du skrev i en kommentar til meg (og takk for den ;))) at du også hadde lest Anne fra Bjørkely bøker..og du spurte om jeg visste at det fantes en serie som het "Veien til Avonlea". Du skjønner...jeg husker jo at det var en annen serie på tv en gang, som var fra samme området, noe om Annes bekjente liksom..men mest om andre ting..men om Bjørkely..Bøkene er jo opprinnelig på engelsk, og det er som om ikke alle bøkene er oversatt. Jeg må sjekke dette nærmere.
Det har forresten vært ille høst-vær her ute de siste ukene..og nå i helga er det skikkelig riv-og slit vær. God helg;))

silje sa...

Hei igjen Hulda! Nå har jeg kjøpt en lykt til deg! Hvis du sender meg adressa di,skal jeg poste den på mandag! Mailadr mi er siljewest@hotmail.com. Klem

ella sa...

Så fint dette var,skikkelig stemningsfulle bilder.
Antar at snora blir lekker med hjemmelaget julepynt fra deg.
Blåtimen var nydelig.
Ha ei fin helg,Hulda

mimmi sa...

Hei igjen Hulda.

Du lager utrolig mye fint altså. Så greit for oss som ikke syr så fint og få bestillt litt hos deg :)

Emmeline sa...

Nydelige bilder Hulda,
og kreative ideer til glede for oss andre som vanlig!
Det var et sånt fint lys på det første bildet--aner meg at det har skumret mens du tok bildene!!
Det var vakkert å se!!
Syns du er flink til å finne på, lurt med å scanne inn sider og printe de ut på stivt papir--veldig lurt. Ønsker deg en god lørdag!!

Koselig koselig sa...

Kjempefine bilder Hulda.
MÅ nesten fortelle deg at jeg har laget meg et par smykker i dag, skal nemlig på 50 års fest til svigerinna mi i kveld. Har laga perlearmbånd og har hengt på anheng i form av et kors og Jesus som henger på korset. Fant dette tilfeldig i en butikk her på østlandet og det var salg på det også, 10 kr. Så jeg kjøpte to stk. Koselig å ha slike litt fine anheng.

God helg :)

Mia sa...

Så fint du har gjort det ved kjøkkenvinduet ditt, Hulda! Mange herlige detaljer og ting, og akk så vakkert mot den blå kvelds (?) himmelen. Blir sikkert kjempefint i vinduet ditt til jul også. Jeg har også (såvidt) begynt å tenke på jul, eller ihvertfall hvordan jeg skal pynte til jul... vi får se...

Gunhild, NO sa...

Hei, hei! Måtte smile litt av det du skrev om at jeg hadde skrevet det samme som deg på tavla mi, med et hjerte under. Hvis du har vist den i bloggen din, så kan det jo godt være at det er du som har inspirert, men det har ikke vært bevisst. Du har så mye flott som du viser. Hjemmet ditt ser ut som et skattkammer med de fineste ting. Det var så rart å se den madonnagipsfiguren du viste i et tidligere innlegg. Jeg har hatt en sånn en gang. Det var nok den først pyntegjenstanden jeg kjøpte. Tror den kosta under 20 kr for nesten 30 år siden!! Kjøpte den på den lokale matvarebutikken!! Vet ikke hvor det er blitt av den nå. Kjøpte jo nylig et madonnabilde som jeg liker godt, men er ellers ikke helt fortrolig med å bruke disse "symbolene". Er jo ikke katolikk. Men føler en tilknytning i og med at dattera mi bodde de to første årene på et katolsk barnehjem. Det var en sterk opplevelse å oppleve menigheten hun hørte til. Men nå har jeg skrevet meg bort :)

chatrine sa...

Heisann Hulda!
Tusen takk for hilsen i min blogg, det var koselig:)
Så fint med alle små sakene i vinduet ditt!! Korset var flott! Å jeg tenker det er fint å sitte der å bare titte ut, og drømme seg bort et lite øyeblikk...
Flotte jule-strømper du har sydd! Effektiv på symaskina har du vært, må jeg si:)
Ønsker deg en flott søndag!
klem fra meg:)

WhiteVintageDreams sa...

Nu har jag kikat i tidningen. Jo, men den är mysig som vanligt. Jag e ju lite mätt på julidéer eftersom jag redan är bestämd i hur jag vill ha det. Men tipsavdelningen tyckte jag mest om ändå.
Kram

Krabat sa...

Så fint vinduet ditt ble! Nydelige ting. Ser det er en stund siden jeg har vært her. Det er jo helt utrolig hva du fant på det loppemarkedet. Og så billig! Jeg synes det er vanskelig å finne noe slikt her jeg bor. Jeg har forresten linket din homemade til bloggen min. Fine ting! Klem

elin1976 sa...

Måtte bare innom for å ønske deg en fin søndag. Kos deg. Her er det skikkelig ruskevær så her er det best å holde seg inne. God klem:O)

Landliv sa...

Bra tips det der - så kan man variere litt etterhvert.
Ser for meg at dette må være ideelt i adventstiden! En slags "motsatt" adventkalender der man kan henge opp en ting hver dag for eksempel!

Ellie sa...

Så fin pynt! Nydelig kremmerhus. Jeg laget noen i fjor med engleglans på. Tror jeg må lage noen flere til jul i år. Ha en god søndagskveld!

min sin lille tue sa...

Hei på deg:)
Kjempesmart ide. Grei måte å pynte litt personlig på det der.
Ha en fin søndagskveld.

Tilonino sa...

Hei Hulda

Dette var nyyydelig. Skikkelig stemningsfylt i den blå timen. Ha en deilig uke.

Pulsatilla sa...

Såååå fint! Flotte ting, flott sammensetning og utrolig fine bilder du har tatt. Det sinkhjertet var nydelig - skjønner godt at du vil henge det opp selv om det ennå er lenge til jul. Det hadde jeg også gjort!

life in yonder sa...

Forelsket i korset

kristin Co sa...

Cette croix est magnifique !!!