søndag, oktober 28Noen smakebiter..


.. på jula.
Det er vel strengt tatt litt for tidlig, men når man ser i interiørbladene som kommer ut i disse dager, så er de spekket med juleinspirasjon. Da kan vel jeg også gi noen små tips til den store høytiden.
Denne helga har jeg bl.a begynt på noen julegaver, de kan jeg ikke vise fram her før etter jul. :)
Dette skjønne kremmerhuset fikk jeg fra Sverige, fra en dame som jeg har sydd for. Syns det er nydelig. Jeg skal finne en fin plass til det når jeg skal julepynte. Hvis noen er interesserte, så er det Miljøgården som produserer disse.
Vi var en tur i byen i går, og som vanlig ble det en tur innom blomsterbutikker. I disse dager er det julepynt og små ting til dekorasjoner jeg er ute etter. Jeg fant disse flotte, små eplene som vil bli nydelige i en dekorasjon sammen med kongler og gran, kanskje noen fluesopper også.
Det fine sinkfatet skal jeg ha fire kubbelys på i adventa. Jeg skal pynte rundt med mose, kongler, små greiner og annen naturlig pynt. Jeg liker veldig godt å ta inn ting fra naturen og bruke i juledekorasjonene.
Ja, så sannelig! Der er smånissene kommet ut også. ;)


Jeg fant noen gammeldagse, små nisser på Notabene. Disse skal jeg bruke til forskjellige ting til jul. Hadde bl.a tenkt å sette de innimellom et grangirlander som jeg skal legge midt på bordet når jeg skal dekke til juleselskap.
Ideen til det fant jeg i Julealfabetet.

Se, så søte de er innimellom gran og kongler! :)

Til slutt vil jeg vise disse søte hjertene som også kommer fra den svenske damen. Koselig julepynt.


Ei ny helg er over, de skulle gjerne vært lengre. :)
Ha ei fin uke alle sammen, og hjertelig takk for alle de skjønne kommentarene fra dere alle sammen! Jeg blir så glad for det dere skriver til meg.

Stor klem fra Hulda.


22 kommentarer:

Mita`s hjørne sa...

Kjempeflotte ting du viser...
Synes egentlig det er koselig med juletingene som er kommet i butikkene jeg... en får god tid til planleggingen da - synes jeg...
Koser meg skikkelig jeg nå...he,he... bare gå runt og titte...

Ha en koselig kveld...

Marie sa...

Vakker julepynt! Dei nissane minner meg om ein mor hadde då eg var lita... Eg har vore på leit etter fluesopp fleire gonger dei siste åra, men har ikkje fått tak i. Lurer på om dei er ute av produksjon...

God førejulstid :o)

Berit sa...

Det er en lun og koselig tid vi går inn i nå. Det må handles litt inn hvert år av sånne småting til å ha innimellom. Det kommer jo stadig noe nytt, men så er det jo disse "gamle" tingene som gjør susen. Slik som de nissene, nesten like hadde vi som barn.

Ha en fin tid framover...

elin1976 sa...

Jeg har startet julen i dette huset. Her sys det nisser og juletre pynt om hverandre. Til helgen har jeg og Marit bli buden til julegårdsåpning på Moi hos Landstil. Da begynner julen for alvor. Nå satser jeg på å sy litt hver dag både julepynt itl huset, gaver og ting til veslehuset. Ha en fin kveld:O)

Marie sa...

Lev landlig er frå 2005
Eg har sagt det opp nå, fann ut at eg hadde litt for mange. Har nå Hagetidend,Hagen for alle, Agenda + litt forskjellig anna. Kjøper også litt forskjellige ideblader til jul. Eg er ikkje så flink til å lage ting, men kosar meg med alle dei fine bileta og kjenner på stemninga... Blir nok mykje fint på bloggane framover også, ER SÅ KJEKT :o)

mona sa...

Så fine ting du viser,det er helt sant som du sier om inspirasjon.....man blir utrolig påvirket !! Sånne søte, små, røde hjerter,fant jeg på Plantasjen,det er sånne jeg har brukt til å pynte mine malte ting,om du ser i bloggen min.Koser meg med forberedelser,og vanligvis når jeg pakker inn julegaver,pleier jeg å spille julemusikk,men det ble litt for tidlig i helgen......SÅ julestemning har jeg ikke kommet i,enda...kos deg videre,og ha en super uke Hulda :)

Line sa...

For et skjønt kremmerhus!
Jeg har ikke tenkt så mye på jul ennå, men jeg spilte litt julemusikk på ipoden mens jeg puslet ved symaskinen idag...koselig :)
ha en fin uke Hulda!

Ida sa...

Her var det koselig førjulsstemning ja. :)
Kremmerhuset er fint. Med et søtt og kjent motiv.
Det kribler litt i meg nå.... Etter å ha sett bildene dine..
Pleier å starte juleproduksjonen på denne tiden ja.
Har kassevis med utstyr i kjelleren. Ting som er plukket fra naturen, litt diverse "stæsj" og noe som er arvet fra en venninne (som var lei av å lage dekorasjoner selv).
Tror jeg må ned og hente det og erklære "juleverstedet" 2007 for åpnet. ;)
Takk for inspirasjonen og fin fin uke til deg Hulda.
Kreativ klem fra meg.

En Doft Av Danmark sa...

Åååhhh så mycket jul du visar Hulda....Lääängtar!!!
Klem fra Dorthe

silje sa...

Hei Hulda! Så koselige juleting du viser fram:) De nissene var kjempefine,så skikkelig gammeldagse ut ja! Jeg tror du glemte å skrive adressa di i mailen du sendte meg? Ikke tenk på betaling,den kosta jo så lite! klem fra silje

Anonym sa...

Så nydelig julepynt du viser. Det er virkelig til å komme i julestemning av.

Timotei sa...

Det er vel ikke for tidlig med noen smakebiter på jula vel. Du må jo få prøve ut litt hvordan du vil ha det. Inspirerende å se i alle fall. Husker jeg begynte å glede meg til jul allerede i august da jeg var lita.
Flotte bilder i forrige innlegget ditt også! Utrolig vakkert å henge tingene slik etter en snor i vinduet.
Ha en fortsatt fin uke!

Sanna sa...

Man kan ALDRI begynne å planlegge julen for tidlig Hulda. Til det er det for masse som skal gjøres og kreeres. Høres ut som du har planene klare for tiden fremover. Når det gjelder de arkene som du spurte om på bloggen min, så er det en fil jeg har liggende på datamaskinen min og som jeg bare printer ut etter som jeg trenger det. Husker ikke hvor jeg har fått tak i den, men det er nok noen år siden jeg fant den på en av mine mange surferunder på nettet. Så dessverre kan den ikke kjøpes noen steder.

EVA AGNES sa...

Så fint julpynt du visar i dag. Jo det är tidigt men det går så ruskigt fort att det gäller att börja i tid.
Butik på nätet är roligt att ha. Jag har allt sålt lite och det är ju roligt.
Kramar Eva Agnes

Marie sa...

Så mycket fint julpynt du visar! Åhh, vad jag längtar till julen!

Kram Marie

Helene-Årets gleder sa...

Oj! så fine ting!
Masse julestemning også.Den ståltråden over vinduet var flott:-)
Med din tillatelse spørs det om det dukker opp en sånn hjemme hos meg også!

Klem fra Helene

Malinken sa...

Ååh, så mye fint du viser! Er så glad i nostalgisk julepynt, sikker på at du lager noen lekre dekorasjoner av alt dette fine :-)
Aldri for tidlig å begynne å planlegge julen.. Så koselig å holde på med forberedelser nå på mørke kvelder!
Ønsker deg en flott uke, Hulda!

Lovise sa...

Julestemningen suser gjennom bloggene ser jeg.... Du er veldig flink å lage stemning, Hulda:)

Karna sa...

Koselig tid dette med forberedelser, vi må jo starte nå skal vi bli ferdige eller...he,he..

Har endel julegaver jeg skal få laget, men først skal jeg lage to nye julestrømper....familien vokser, og da må de også få....

WhiteVintageDreams sa...

Haha, så du börjar också att komma in riktigt i jul-tänket ;)! Kul! Underbara saker o kul inspiration.
Kram

Emmeline sa...

Skal si at du er i siget Hulda. Like før du setter grøten ut til nissen??
I morgen er det Halloween, og jeg pleier først å få den unna før julepynten kommer inn i systemet. I år har det vært veldig vanskelig å holde seg, jeg blir jo så inspirerert av alle flinke bloggere der ute.. Du har jo vært i julemodus over lengre tid du Hulda. Gøy å komme innom her og se hva du planlegger. Du hadde fått så mye fint, både fra Sverige og fra butikken. Gleder meg til å følge juledekoreringen videre. Regner med at du hopper over gresskaret. Ungene tvang meg til å lage gresskar for første gang i fjor, men i år tar vi innersvingen på dem og sender alle mann på kino..Puuuh. Syns egentlig Halloween er en litt sånn rar og unorsk greie, greit å slippe unna!

ENGEL sa...

så super fine ting du lager!får helt julesteming jeg altså!