søndag, oktober 7Olivengrener og en ny idè


Helga er nesten over, og jeg sitter foran PC-en med litt sjokolade og melk. Mmm, så godt å kose seg med sjokolade en gang i blant. Som dere vet har jeg vært på loppemarked, men jeg gikk raskt ut derfra igjen. Fant ingenting... så det var det loppemarkedet. Vi kjørte til Narvik etter det mislykkede lopperaidet.. Der var det koselig. :) :)


Ellers har jeg holdt på med litt hobbyting i helga, jeg skal vise dere litt fra det prosjektet. :)
I dag har vi vært hos mamma og de, har kosa masse med lille Emma. Tuva og Emma går godt overens, de herjer og springer som små hvite bomullsdotter. Artig å se på. Tuva er veldig forsiktig med Emma, det ser ut som hun skjønner at hun er lita.
Jeg har lett etter olivengrener en god stund, og på en interiørbutikk i Narvik fant jeg et par. Det var faktisk de siste de hadde igjen. Disse kommer fra Sia.
En av grenene fikk henge på speilet. Jeg hadde tenkt å lage en krans av disse grenene, men hadde ikke hjerte til å klippe de fra hverandre. Jeg oppdaget at Hjem kjære hjem selger 2 meter lange girlandre av misteltein, så jeg kjøper heller en slik for å lage krans av, den kan jeg klippe litt av.
Ja, jeg vet at det er oktober, men ideene står i kø, så nå måtte jeg bare prøve meg litt på noe av det jeg har gått og tenkt på. Dette skal bli en liten adventsblokk. Jeg skal lage et kort for hver dag i desember. Jeg setter hull i arkene og henger de opp med en hyssing.

Dette skjønne bildet er noe søsteren min har scannet. Hun fant mange slike små merker i fjor før jul. Det er noe mamma har hatt på en adventskalender da hun var liten. Søsteren min satte alle sammen på et fotoark til meg, og ga meg det til jul i fjor. Jeg ble veldig glad for de, for de er jo bare så søte. :)
Her er to av kortene. Selve kortet har jeg klippet ut av tykt akvarellpapir. På noen av kortene har jeg limt vers fra julesanger.
Her er to til..
På 3.desember har jeg et vers fra Nå tennes tusen julelys, på 4. desember fra Glade jul.

En søt detalj på dette kortet - datoen er limt inn i en liten tag.
På 22. desember har jeg brukt et vers fra Mitt hjerte alltid vanker.

Det er disse kortene jeg har laget denne helga. Jeg kommer ikke til å vise de andre når jeg er ferdige med dem. De får forbli hemmelige til desember kommer. Jeg har planer om å legge ut et for hver dag i adventa. Det er bare å følge med dersom dere vil se alle. :) :)
Dette var veldig koselig og givende å holde på med. Gleder meg til å fortsette!


Ha ei fin, ny uke, alle sammen!25 kommentarer:

Emmeline sa...

Så kreativ du er Hulda, alltid noen nye og spennende prosjekter på gang, alltid noen fine resultater. Veldig kjekt å se. Dette var jo bare nydelig, fine bilder og en god ide.

Lovise sa...

Hei. Takk for tipset. Har allerede bestilt lavendel hos Leonora!
Fine ting du har laget i helga.
Klem.

Albertines verden sa...

Kjempesøt idè! Her er det bare å følge med, skjønner ejg. Ha en kjempeflott uke!

En Doft Av Danmark sa...

Nä men Hulda....såååå fint!!! Och vilken underbar idé med korten. Jag bara älskar din olivkvist...den skulle jag vilja ha.
Klem fra Dorthe

Anniche sa...

Så masse fint du har lager ( som vanlig", ) Du er så kreativ altså!
Flott du fikk tak i Oliven grener , jeg har også bestilt noen nå ..;)
Ha en god natt Hulda

Anonym sa...

Så mange nydelige ting du lager,Hulda.

elin1976 sa...

Nydelig vennen, nydelig.
Så koselig å sitte å pusle med slike ting nå om høsten:O)

EVA AGNES sa...

Hulda, så fina kort och saker du har gjort. Och, du har alldeles rätt, står idéerna på kö måste man ta hand om dem.
Jag blev verkligt inspirerad av det du gjort.
Kramar Eva Agnes

Anonym sa...

Kreativt og morsomt.

Marie sa...

ÅÅÅ så herleg adventskalender! Så ekte, så ekte... Noko anna enn komersiell "disney jul". Lagar du den for salg? då har eg lyst på ein! Mailadr. marie-el@online.no
Ha ein kreativ mandag :o)

Helene-Årets gleder sa...

JULESTEMNING!!!!!!
Så mye fint du har laget, Hulda.
Skal si du er kreativ og flink!
Tusen takk for flotte tips:-)

:-) Helene

Nina sa...

Så synd med det loppemarkedet da, men slik er det innimellom, ikke alt som faller i smak:) men du og du så kreativ du har vært i helga. For en artig idè med den desember bildekortene! Kjempesøtt og nydelig. Ønsker deg en kreativ kveld, Hulda!! klem fra meg

Anonym sa...

hei kjære hulda.
nå er det lenge siden sist, jeg har nemlig sluttet bloggen. dvs, den ligger vel der enda med avskjedsinnlegget mitt. jeg lurer på den slags adventskalenderen din, lager du sånn på bestilling?? er den ment til å henges på snor? var utrolig søt. mailen min er karoline.leversen@hotmail.com
klem fra Karoline( nikkoline.blogspot.com)fra livet på såta....

WhiteVintageDreams sa...

Åh vad mkt fint du visar :). Fin spegel oxå :).
Kransar kan man ha många av ;).
Kramar

Marie sa...

Vad fin din olivkvist var där på spegeln, jättevackert!
Du är så kreativ, dina kort var ju helt underbara.

Kram Marie

Kattfot sa...

De är ju helt underbart fina! Åh inte är det för tidigt heller, jag kommer nog ihåg att jag tjuvstartade med julkort i september förra året ;-)

mona sa...

Så lur du er.....du bare bobler over av kreativitet !! Og når det blir så fint og vellykket,er det jo ingen sak :) Flink er du !!! Kos deg med resten,vi får smøre oss med tålmodighet,til i Desember.... !!

Ida sa...

Nydelige kort! :)
Vakkert, alt sammen.
Gleder meg til advent i bloggen din. ;)

nabbmo sa...

Å så super idé Hulda!
Du er så kreativ og idérik altså! Jeg blir supermisunnelig!
Fin med en "voksen"kalender! Gleder meg til å følge med på den i adventstia! (Og så kan man jo ha en sjokoladekalender på lur hvis man savner det for mye, eller bare er en sjokoladeelsker som meg! Hihi!)

Og den olivengreina var superfin på det nydelige speilet ditt!

ella sa...

Mye flott insperasjon her Hulda.
Lekkert ...
Ha en fin uke du også.

Koselig koselig sa...

Så utrolig fint laget!!! Kjempeflott, du er veldig kreativ.

Ha en fin dag! :)

Mor Grethe sa...

Ser du er i skikkelig kreativ julestemning Hulda...Jula i år vil nok komme like brått på meg slik som alle andre juler. Men iallefall... flotte hjerter og flotte kort du har laget til jul.

moderncountry sa...

Nydelige kort Hulda :) Du står jammen på du. Her er det ikke så mye med juletanker om dagen, varme dager og nesten sommertemperaturer igjen. Vel og merke midt på dagen da. Ha en flott uke du og på ditt kreative rom, klem fra meg
Aina

Anemone sa...

Hulda !!!

Vakrere kort her jeg aldri sett !!

Mener det virkelig, så søte, forseggjort og så vis på en og samme tid.

Gleder meg til advent jeg nå.

majamysil sa...

Kjempegod idè med kort- kalender. Jeg holder på med å sy noen julekalendere, legger de ut på bloggen etterhvert. Mye jobb med broderi av perler og sånt. Stå på;)