søndag, august 26Hyttetur


Mange av dere har spurt om jeg kunne vise flere bilder fra hytta vår, og her kommer noen flere. :) Det passa jo ekstra godt i dag, siden vi akkurat er kommet hjem fra ei fin hyttehelg. Disse bildene ble tatt tidligere i sommer.
Her er et bilde av benkene, bordet, krakker og litt av gyngestolen til høyre. Disse benkene slår vi ut og ligger på når vi overnatter. Vi har ekstra madrasser og sengetøy som vi legger over de.

Her kan bordet og krakkene tas i nærmere øyesyn. :) Som jeg har sagt før, så har morfaren min laget alt av møbler i hytta. Han har funnet store einer i marka som han har laget krakkene av. Bordet er av bjørk og eine. På veggene har han malt årringer, slik at det skal se ut som om det er tre. Veldig originalt. :) Han var veldig kunstnerisk og fant på alt selv. I huset, der han bodde har han en hel vegg i stua hvor han har malt et vakkert maleri. Det er et landskapsmaleri. Kanskje jeg tar bilder av det og viser dere det en dag.
Når mørket faller på er det koselig å tenne lys i lampene. Denne står på peishylla.
På bildet ser man tydelig at det er tidlig sommer. Jeg tok bildene i juni. Kassen i tre er veldig fin, syns jeg.
En tallerken betasuppe er god middag en sommerdag. :)
Her ses litt av hytta. Ved siden av hytta renner en fin bekk forbi. Her henter vi vann. Herlig å se på dette bildet, her holder sommeren på å slå ut i full blomst. Det er mye mer høstlig i skogen nå.

"Du vesle bekk du risler kjekk
i mellom stein og strå.
Du flyr så fort,
å, stans nå litt og lek med meg
en stund".


Ha ei fin uke alle sammen der ute. :)


17 kommentarer:

Emmeline sa...

Kom lek med meg også...
Dette var et eventyrlig landskap og en liten eventyr hytte, så koselig og så orginal -og så skjønt det må være å kunne dra helt bort til et sånt sted! Ser deilig ut. Betasuppe og kjempekoselig lampe som lyser opp sommernatten. Dette var kjekt å se Hulda, skjønner du har hatt en koselig helg på hytten.

mona sa...

Så koselige bilder av hytta !! Og så artig at din morfar har lagd allt av interiør,han var jammen en kreativ kar,og flink med hendene sine :) Må være godt å ha så fine minner ..... ! Litt vemodig blir man nå som sommeren er over,men det er jo godt og se vårbilder uansett,vi får jo glede oss til en ny vår,og lengte etter den....høsten har jo nydelige farver den også,men de er ikke kommet frem her enda,men det er nok ikke lenge til...uansett får man jo kose seg med ting man liker å gjøre,ute eller inne....! Lange mørke kvelder gir rom for innekos,med håndarbeid og levende lys,så vi "står han nok a' "....ha en ny,fin uke :)

JULIE K sa...

Det er som et paradis det her. Må være fantastisk å ha et slikt sted.

HeiGrim sa...

Kjenner stemninga med hyttetur, stearinlys i høstmørket, go mat, go drikke.....bare kos.....Ha ei fin uke!

Hulda sa...

emmeline: fint at du likte det du fikk se fra hytta, det er et herlig sted.

mona: ja, han var skikkelig flink! Det er godt å ha hytta, vi bruker den masse. Fra tidlig vår til sen høst. Sant, høsten har sine gode sider, den også.

julie: ja, vi er veldig glad i hytta. :)

heigrim: flott å være på hytta, ja. :)

elin1976 sa...

Guri- hytta er jo en skatt i seg selv. Så flott hytte og så spennende å ha ei slik ei. Minner litt om Ole Brumm. Har bor jo også inni et tre. Husker jeg syntes dette virket så spennende å koselig når jeg var liten. Håper du får en fin dag. Klem fra Elin:O)

Ida sa...

Flotte bilder fra hytta deres! :)
Gode steminger.
Morfaren din er kreativ.
Krakkene er flotte!
Jeg fikk endelig sett filmen du har laget fra hytta deres tidligere også.
Fin film og sjarmerende jente. :)
God ukestart til deg.
Klem fra Ida.

lillemy30 sa...

Koselige bilder du viser fra hytta.. og for ett arbeid som er lagt ned der.... helt utrolig... ha en flott uke!

Timotei sa...

Så fine og stemningsfulle bilder fra hytta deres!
Jeg så i kommentaren til Ida at hun hadde fått fram filmen du har lagt ut fra hytta tidligere og da måtte jo jeg også prøve. Og nå fikk jeg endelig til å se den! Det var så fint å få se hytta på film og veldig artig å høre stemmen din og den flotte dialekten!

Hemma på Landet sa...

Mysigt och fint. Vilka härliga stolar. Kram

Mita`s hjørne sa...

Så koselig det er på hytta deres...

Jo nå har jeg funnet ut hvor bildet av det buret kom fra... HIMMELROMMET...

Ha en flott dag...

Marie sa...

Å så koseleg! Og så er det jo ekstra kjekt når det er så personleg. Morfaren din er ein kunstnar!
Ha ei fin ny veke :o)

Marie sa...

Så mysigt det ser ut, vad roligt att få se bilder från eran hytta.

Ha en trevlig kväll. Kram Marie

Mia sa...

Så utrolig herlige bilder fra hytta deres! Litt av et drømmested, noe av det fineste jeg har sett av denslags, både utseende og beliggenheten har noe eventyraktig over seg. Morsomt også å få se mer av interiøret. Skal si at han morfaren din var litt av en tusenkunstner. Og så flott at dere har beholdt alt det fine han har laget.

Lynetmor sa...

Hei, så fine bilder du viser fra hytta. Fikk lyst til å dra på hytte tur jeg nå :-)

Hulda sa...

ida og timotei: så artig at dere fikk sett den lille filmen jeg la ut fra hytta tidligere i sommer! Ser det er kommet et film ikon her på blogger, skal prøve meg senere også med litt film.

Anonym sa...

Hei
Jeg ser at du har første verset på "Du vesle bekk du risler kjekk
i mellom stein og strå.
Du flyr så fort,
å, stans nå litt og lek med meg
en stund".

Denne sangen var blandt de min mor sang for meg i min ungdoms dager. (Ca. 60 år siden) og som jeg nå har prøvet å synge for barnebarna når vi går i fjellet. MEN jeg kan bare – nesten – de to første vesene. Kan du fylle på med de neste? Eventuelt hele sangen, da jeg ser at jeg synger den litt feil.
Vennlig hilsen
Svein Dieseth
e-postadr.: sveindi@getmail.no