torsdag, juni 7

Planting i hagenEr nettopp kommet inn fra ei tidlig økt i hagen. Jeg har planta i to bed, måtte ta det før jeg skal på jobb klokka ett. Her kommer noen sommervarme bilder fra meg. :)
Denne flotte akeleien fikk jeg av onkel, den heter på latin Aquilegia flabellata nana. Nydelig lysblå og hvit farge. I bakgrunnen ses tusenfryd.
Hva er vel bedre enn når sola skinner i juni?
:o)
Plantejorda ligger klar. Denne skal jeg bruke til krukker og baljer, blir å plante i de utover uka og neste uke.
En stemor i et av bedene. Nydlig i blått.
Her er det ene bedet jeg planta i i dag. Har endel forskjellig her; småkrage, stokkrose, nellik, stemor, middagsblomst, ringblomst og fløyselsblomst. Jeg tar flere bilder når det begynner å vokese seg stort her.
Enda en fin stemor. Syns disse med to farger er så fine.

Langs kanten på det ene bedet har jeg planta noen blomkarse. De kommer til å bli praktfulle etterhvert.

Her er et oversiktsbilde av det andre steinbedet.

Det trengs mye vanning, jorda er helt tørr.

I noen krukker blomstrer det også. :) Ha en fin dag alle sammen!21 kommentarer:

Elzste sa...

Vad fint du har gjort det. Kommer att bli fullt med blommor framöver.
Ha det så bra.
Kram Elzie

Thea sa...

som jeg sa i et innlegg her en gang tidligere, blir bare ikke lei av å se på alle de skjønne hagebildene dine:) Håper du koser deg i fineværet:) Thea

Mor Grethe sa...

Så godt å få gjort litt før en går på jobb. Jeg holder på å vaske lekestua med salmiakk, nå skal den males!!!! Puh... men det er varmt... og deilig. Fint blir det hos deg, jeg må vente til lønningsdag før det blir kjøpt flere planter her.

Guldkant På Livet sa...

Så flitig du varit i trädgården och så många vackra blommor du har planterat, kommer bli ljuvligt när det växer upp!! Mari.

Marie sa...

Så fint du har gjort det. Kommer att bli jättefint när allt börjar blomma.

Ha en trevlig kväll.
Kram Marie

Hulda sa...

elzste: ja, gleder meg til alt vokser seg stort og begynner å blomstre for fullt.

thea: takk, det var koselig å høre. :) koser meg masse i sola ja. :)

mor grethe: ja, blir varmt å arbeide i varmen, men det er jo herlig også da. :)

mari: ja, tror også det blir flott etterhvert. :)

marie: takk, ja gleder meg til det. :)

karin a sa...

Så fint det blir och vad mycket du får gjort! Själv är jag nog lite lat nu i värmen. :) Gillar kanterna på dina rabatter speciellt mycket.

moderncountry sa...

Som du ordner og styrer i hagen din Hulda, du er så energisk! Og det blir jo så flott også! Krakken og bordte passet så nydelig sammen :) Du fant ikke ut hva slags grønnfarge det var?
Jeg har ikke orket så mye i dag jeg. I dag fikk nemlig vi også kjenne varmen på kroppen. Etter mange dager med bare 13-15 grader steg termometeret til 25 og det var jammen stor forskjell! Fikk litt vondt i hodet faktisk, drakk vel ikke nok med vann. Men nå har sola gått ned og det er deilig og svalt her. Ha en fin sommerkveld Hulda!! Klem ;)

lillemy30 sa...

nydelig flott bilder fra hagen din! Ønsker deg en super fin helg! i sommer været!

ella sa...

Dette kommer tilå bli fint
når alt er i blomst.
Fin farge på akeleie :=)

Hulda sa...

karin: vi har funnet stein som vi har lagt rundt kantene, det ble bra, liker det også godt. :) Ja, er veldig herlig å sole seg også nå i godværet. :)

aina: så fint at dere har fått det varmere igjen i Nederland også. Herlig med sol, jeg er blitt brun. :) Man blir jo bare så oppkvikket av det. Jeg har helt glemt å se på fargenr, men skal gjøre det i morgen.

lillemy: tusen takk skal du ha. :)

ella: takk for det! Ja, gleder meg til det vokser seg større, da kommer det flere bilder. :)

Ida sa...

Bedene dine blir lekre når alt står i full flor.
Skjønne detaljer på det siste bildet. (:
Kos deg med mer utplanting. (:
Og ha en fin fredag i morgen. (:

mona sa...

Så fint du gjør det....er også veldig glad i stemor med to farger.Jeg har også holdt på litt ute,til ren terapi.....tankene blir lettere når man holder på med noe hyggelig. Kos deg videre med plantinga ,håper været holder seg litt lenger,nå er vi jo blitt litt bortskjemt....... :)

JULIE K sa...

Ja du har det så utrolig fint i din hage du : )

elin1976 sa...

Det er godt å se at du er tidlig oppe, Hulda. Så flott hagen din er nå. Skikkelig inspirasjon for meg som tenger å se hvordan til blir på forhånd før jeg tør å gjøre det i min hage. Det er jammen godt jeg har deg. Du knipser på bilder legger ut til glede for meg. Ønsker deg en fin dag. Gjør rekning med at du er klar for jobben siden det er så tidelig. Kos deg. Masse klemmer fra Elin:O)

Tussilago sa...

Kjempekoselig med disse bedene i hagen din. Og...som du sier, de kommer jo til å bli veldig frodige etterhvert. Slikt er jo litt vanskelig...å vite hvor lite eller mye man skal plante i et bed når blomstene enda er små, men dette kan du;)
Vi er i flyttesjau på kveldene..og jeg har elever med eksamensjobbing på dagene..så her er det travelt.Men nå er jeg ferdig med mine egne eksamener, og det er deilig. Det gikk fiiiint for meg;)) Nå er det sommer..Varmen gjør jo at man blir ekstra "sliten" når det nærmere seg sengetid.

monique sa...

What a lovely garden photo's.

Karna sa...

Mange fine hagebilder hos deg for tiden Hulda, er en flittig maur du...

Jeg er helt utkjørt når jeg kommer hjem fra jobb, er sååå varmt, så etter en lang dag på kontoret orker jeg ikke å gå ut i varmen.

Eneste som er blitt gjort er å klippe plenen..men vi kan jo ikke klage heller da...Det er til og med blitt 16 grader i sjøen, så da er det ikke lenge til jeg skal ha mitt første sjøbad heller...det er herlig!

God helg Hulda!

Interiørhuset sa...

å mange nydelige bilder...det bordet ditt med all de flotte detaljene på var bare sååå vakkert og innbydende. Håper du får mange flotte timer ute i solen!Klem

min sin lille tue sa...

Ååå, fint, fint, fint. Det er så koselig med sånne bed. Skal fikse et bed her også, bare tulipanene blomstrer av og lønninga kommer... Ha ei fin helg.

Ellie sa...

Så koselig det blir i hagen din! Du er så flink til å stelle og ordne. De hvite og blå akeleiene er nydelige, jeg er veldig glad i akeleier.