torsdag, juni 21

En deilig sommerdagSommervarmen er tilbake i nord! Vi har hatt en så herlig dag i dag, med sol og varme. :) Brunfargen som var i ferd med å blekne har på ny fått overtaket, og det er bra!! Jeg har planta hos foreldrene mine denne uka, i dag var det virkelig artig å holde på, i deilig solskinn. I ettermiddag har vi hatt besøk av svigerforeldrene mine, de syns vi hadde det så fint i hagen, og inne også. Det var jo trivelig å høre. :)
Jeg fant en gammel plankebit i hagen, passe værbitt, som jeg la til pynt på bordet ute. Oppå har jeg lagt to steiner funnet i fjæra i fjor sommer, et tau og ei krukke med blomkarse. Syns det ble ganske fint. :) Enkle detaljer gjør seg godt.
Blomkarsen ble planta i dag, det er derfor den ser litt pjusk ut, har ikke kommet seg ordentlig i vekst enda.
Så kan jeg endelig, med stolthet hehehe... ;) vise fram sirkelpungen min som jeg begynte på for ei god stund sida. Den ble ferdig i går kveld. Jeg plagdes sånn da jeg skulle sy i glidelåsen. Søsteren min er veldig flink med glidelås, så hun kan ta all ære for den siden av saken. :)
Her er andre siden av pungen. Denne skal jeg bruke som toalettveske i sommer. Den skal jeg ha med når vi kjører på ferie, til hytta og når vi skal til Tromsø, til familien der. Blir artig å ta den i bruk, den ble så sommerlig, syns jeg.
På glidelåsen har jeg hengt et prismehjerte i et rosa kroklissebånd. Det ble søtt, syns jeg. :)
Er jeg ikke heldig? Jeg har matchende mobilveske. :) :)
Så til en litt annen sak. :)
Jeg hadde en liten hagevandring i kveld, og nesten alltid når jeg har slike hagevandringer dukker det opp planter jeg ikke har lagt merke til før. I denne kassen ved et redskapsskjul i hagen kommer det opp mange gamle akeleier. Akeleier er en av mine favorittblomster. Så yndig og nett, er den. Gleder meg til å følge med på dette, og se hvilke sorter som kommer, og hvilke farger de får. Akkurat nå blomstrer det en blålilla.

Det er også planta humle her. Rundt treet helt i kanten av bildet, snor den seg.
Her er den yndige akeleien.
Sommerklem fra Hulda. :)13 kommentarer:

Liv sa...

Jeg har også Akeleien som favoritt, de finnes i så mange finne farger!

Håper dere får en fin ferie!

Liv..som ikke får helt til googlekontoen sin på svigermors maskin :)

Timotei sa...

Så artig at du endelig fikk ferdig sirkelpungen din! Skjønner jo at det ble litt vanskelig med den glidelåsen...Men resultatet ble sååå fint! Nydelige stoffer du har brukt, riktig så sommerlig. Og så synes jeg det var så fint med de båndene du har sydd på. Prikken over i-en er jo prismehjertet da. Du har virkelig sans for detaljene Hulda.

Flotte bilder fra hagen din også! Akeleien er så fin og den har jo en tendens til å dukke opp både her og der i hagen. Flott farge på din!

Ida sa...

Fine bilder fra hagen din - igjen. :)
Og sirkelpungen ble skjønn. Stilig med matchende mobilveske, ja. :)
Akeleier er flotte! Mine holder på å blomstre av.... Nyt synet av dine. Og takk for at jeg får se dem også. :)

Ellie sa...

Her blomstrer og gror det, ser jeg! Masse fine bilder fra hagen din her på bloggen nå. Sirkelpungen ble nydelig! Så fin som toalettmappe. Ha en flott St.Hans-helg!

Mia sa...

Heia Hulda! Jeg er også veldig glad i akeleien. Mine har blomstret rikelig i sommer, i alle slags farger (det virker som om de skifter farge rett som det er, så man vet aldrig hva slags farge blomsten kommer til å ha). Nydelig sirkelpung du har laget også. Blir fin å ha med på turer etc. Prismehjertet var bare nydelig som pynt.

Angående spørsmålet ditt i bloggen min om bladet Karna snakket om, så er det det nye BoligPluss som har en reportasje fra hjemmet mitt.

SisseLoise sa...

Sirkelpungen ble jo bare nydelig, jeg også vil ha! Alltid så trivelig å smurfe innom sidene dine. Kan du forstå at noen mener akeleier er ugress? Samlet forskjellige fra gamle hager og villtvoksende før, men de står igjen der jeg bodde før, snufs.

Virre sa...

Det blir nok fint å ha med den nye sirkelpungen på ferie ja. Som du sier så er sommerlit og fin. Så fine akeleier du har fått da. Jeg forelsket meg i akeleier da vi var på gartneriet i vår rett og slett på grunn av navnet, synes det "klinger" så godt :)

elin1976 sa...

Så flotte hagebilder. Skulle ønske det var meg som oppdaget nye planter i hagen men akk nei. Her har jeg full kontroll over de jeg har og iallefall de jeg ikke har. he he. Jeg prøver å dyrke humle. Jeg har en plan om en bue i gjennomgangen ned til hagen. Har hørt at denne skal gro så fort at man nesten kan se det. Det liker vi jo. Ha en fin dag. Kos deg masse i sola. Skal tenke på deg i morgen for det ser ut som det er dere som får finværet. Men det er vel undt. Masse klemmer fra Elin:O)

Tussilago sa...

Jeg henger meg på kommentaren fra dine svigerforeldre...du har en flott hage!!!! Og det er en stor glede å få være med på hagevandringene du tar med fotapparatet;)
I vår nye hage..som jo er en gammel hage, dukker det også opp skatter nå...og jeg finner stauder jeg ikke har hatt før. Kjempemorsomt!
Sirkelpungen var nyyyydelig! Jeg skulle ønske jeg var flittigere med symaskinen...det må bli ett av mine mål når jeg bare kommer ut av alle eskene nå! Vi sover i nytt hus, to netter nå...og har vasket oss ut av det forrige..visninger skal starte...Men alt ligger i esker enda;(
Ønsker deg ei flott sommerlig helg...og en fin St.Hans;))

Andrea sa...

Hei hei. Hvordan går det med deg? Den sirkelpungen din ble helt nydelig, den er kjempe fin å ha med seg på tur sikkelig sommerfargen, liker det kjempe godt! Du lager så mye fint med symaskinen. Og den hagen din er bare helt nydelig, alle de fine blomstene og så mye fint du pyter og fikser der, det er helt lekkert! Ønsker deg en kjempe fin St.Hans helg, kos deg så mye!

Hobbyhuset-Merete sa...

herlege blomsterbilder...og nydeleg sirkelpung du har sydd :o) skikkeleg sommarsleg stoff du har brukt! Ønsker deg ei flott helg, Hulda!!

Hulda sa...

liv: ja, det er utrolig mange fine farger på akeleiene. Ja, håper også at ferien blir bra, to uker til den enda. :)

timotei: takk! ja, var artig å sy på de båndene. Blir jo litt ekstra med de. Tror nok jeg blir å prøve meg på en til senere. :)

ida: her holder akeleiene akkurat på å blomstre, så det er nok senere her nord enn der du bor. Rosene har store knopper, gleder meg til de slår ut. :)

ellie: koselig at du liker hagebildene! Det er så herlig med hage man kan gå ut i, alltid nye ting å oppdage der.

mia: ja, har også sett at akeleiene skifter farger, rart igrunnen. Koselig at du likte sirkelpungen. :) skal kjøpe bladet når det kommer i butikkene. Har ikke sett det enda.

sisseloise: hei! Artig at du la igjen kommentar denne gangen da! Vet jo ikke at du er innom ellers. Koselig at du liker deg her. Akeleier er da langt fra ugress. :)

virre: ja, akeleie er et navn fyllt av sommer og gode følelser, du har rett i det!

elin: vi har iallefall hatt finvær i dag og i går. Varmt og fint. Håper det holder til over helga iallfall. :) Høres fint ut slik du har planlagt å ha humle.

tussilago: blir artig å få se bilder fra huset deres når du begynner å innrede der. Sikkert herlig å kunne ligge to netter i nytt hus!! :) Koselig at du liker hagebildene, tenker noen ganger at det kanskje blir for mye, at folk blir lei av å kommentere de bildene. Her er det også en gammel hage, den ble anlagt på på 60-tallet, så man finner stadig gamle planter. Artig!

andrea: tusen takk for det! :) Artig at du liker bildene jeg legger ut. Håper du også får en fin St.Hansaften!

merete: ei flott helg ønsker jeg deg også! Håper dere får godvær. :) Koselig at du likte sirkelpungen også, da. :)

moderncountry sa...

Hehe, du er så god :) Jeg ler ikke av deg altså, bare med deg som mormor pleide og si :) Du er så flink til å beskrive detaljene at det nesten blir unødvendig for meg. Men jeg er så enig så enig, detaljer har alt og si! Nydelig var det på ditt plantebord. Du ville ikke kommet hit og hjulpet meg litt og vel?
Å så er du duper til å sy, for sirkelpungen ble kjempefin! Nydelige stoffer :)
Du får ha en fin helg du og, og hvis du feirer sankthans får du kose deg skikkelig. Jeg blogger jo litt i ferien og, og er sååååå glad for at du trives på siden min! Trives jo så godt her inne og :) Vi snakkes Hulda! Masse klemmer ;)