fredag, mai 25

Småkrage i en gammel kasseI dag blir det et blomsterinnlegg fra meg. Først om blomster i en gammel kasse, så litt om granium og til slutt om vårens første fioler.
Forrige helg fikk jeg denne gamle blomsterkassen av han vi leier huset av. Den hadde tilhørt moren hans. Mest sannsynlig er det faren som har snekret den. Han hadde funnet den og tenkt at jeg sikkert ville ha den. Den står jo veldig i stil til de andre kassene jeg har, og til den litt rustikke, men romantiske hagen min. :) Så den ble jeg glad for.
Jeg liker de gamle bordene, som er grånet etter lang tid ute i regn, vind og sol. Jeg liker at noen andre har eid den før, har puslet om den og plantet blomster i den. Mon tro hvilke.. Kanskje roser eller småkrage? Jeg liker ting med historie, ting jeg kan se på og tenke; hva har denne vært vitne til oppigjennom årene...? Spennende tanker.
Hos meg har kassen fått småkrage. De kommer til å vokse seg store og greine seg utover. Det blir fint. Tar flere bilder når de er blitt store. I syrinen ved siden av, skal jeg henge to kurver, i dem skal jeg plante blomkarse. Noen lyserøde roser skal få plass i store krukker ved siden av den hvite småkragen.
Jeg har oljet kassen slik at den skal holde seg fin ute.
En sinkpinne forteller at her vokser småkragen. Ingen skal være i tvil om det. :)
Måtte ta bilde av denne flotte graniumen min. Den klipte jeg helt ned tidlig i vår. Nå kommer den med nydelige blomster. Lyserødt og hvitt helt innerst. Denne kommer til å bli praktfull. Skal ta flere bilder når hele klasen med blomsterknopper springer ut.
På vei til jobb i dag gikk jeg forbi disse nydelige fiolene. De vokser i ei skråning. Jeg visste om de fra tidligere år, og var på utkikk etter de i dag. Ble glad da jeg fant dem. Hva er vel finere enn vårens første fioler? :o) Bildet er ikke av beste kvalitet, tok det med mobilkameraet.
God helg!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Den kassen likte jeg kjempegodt! Koselige bilder! Ønsker deg en fin pinsehelg! ;0)

elin1976 sa...

Jeg har to slike kasser. De er faktisk de to beste bruktkjøpene jeg har gjordt. 40 kr. stk. Og hvilken sjarm! Den ene setter standeren for gangen og den andre ligger det håndklær i på badet.
Ønsker deg en fin helg:O

Anonym sa...

Så omtänksamt att han tänkte på dig! Förstår om du blev glad för den gammle kassen är ju så snygg. :) Så pingst heter pinse på norsk (var dag lär man sig något nytt)!? Ha en fin pingsthelg!

Marie sa...

Jättefina bilder.

Ha en trevlig pingst.
Kram Marie

Tussilago sa...

God pinsehelg til deg!
Flott å se bilder fra planting i hagen igjen...da er sommeren på vei;)
Jeg har influensa på 3 dagen...greier ikke mye mer enn bittelitt og lange pauser på sofaen. Leser litt til muntlig eksamen..Min kjære jobber med huset vi renoverer. Siste innspurt før det skal selges. Litt rist, men nå har vi kjøpt nytt hus, sa da er det aller best slik.
God pinse til deg!!

Anonym sa...

Fin gammel kasse du fikk.
Jammen var du heldig.
Gleder meg til å se blomstringa fra hagen.
Også etterlyser jeg bilder av drivhuset,hm kommer det snart ?
Ønsker deg en god pinse ;=)

Anonym sa...

Som du pusler Hulda...lager det så koselig atte...Ha en fin pinse!

Anonym sa...

Du får det så fint til...Kassen var virkelig tøff. Fine bilder tar du også. Ha en deilig pinse!

Anna Lisa sa...

Stilig med den gamle kassen!! Kreativ du ja. Håper alt er bare bra og at du får en fin pinse. Stor klem

Mia sa...

Så heldig du var som fikk den fine rustikke kassen. Den er jo bare helt herlig, og det kommer til å bli så fint når blomstene vokser seg større. Nydelig pelargonie du også har. Og de fiolene var så søte. Håper du har fint vær i pinsen. Vi hadde nydelig idag, men det skal nok komme regn også etterhvert.

Anonym sa...

Nydelig kasse du fikk, nå er det bare å vente på sol og.......varme, så blomstrer det for fullt! Ha ei fortsatt fin pinsehelg!

Sigurd Olav Silset sa...

For en flott kasse du fikk, snill husvert:) Synes det var så artig at trærne kom opp igjennom verandaen din, skikkelig dekorativt. Det blomstrer mye fint rundt om i bloggeverden for tiden, og det er jo så koslig. Selv tror jeg at mine bloster har druknet, det har regnet så mye her de siste dagene.
Ha ei fin helg videre!

MODERN COUNTRY sa...

Så flott du har det i hagen din Hulda, mange nydelige farger!! Kassa var jo bare helt perfekt!! Skulle nesten ha snekret noe sammen selv :) Har jo en plan med et pottebord da men, men det blir med men..Det kommer vel en dag. I mellomtiden fåt jeg nøye meg med terassen. God ide med sinkpinner!

Eva Agnes sa...

Hej Hulda!
Afärrerna är öppna i Sverige i morgon, måndag. Den helgdagen, annandag pings har vi tagit bort i Sverige.
Så, du kan lugnt åka till Kiruna i morgon.
Ha det så trevligt och berätta hur det gick.
Kram Eva Agnes

Anonym sa...

Så fint med småkrager i den gamle kassen. Det blir lekkert! Du legger ut bilde når de er blitt store også? Kjempekoselig!

Hulda sa...

Takk til dere alle sammen for koselige hilsener. :)

FO - 2 sa...

Flott kasse! (:
Gøy å kunne plante ut egne blomster. Og småkrage er fint!
Skal begynne utplantingen for alvor i dag jeg også.
Gleder meg.