tirsdag, april 24

Vi ordner på terrassenVi har hatt noen fine dager nå i det siste, det er godt med vår! I ettermiddag satte vi opp leveggen, og fikk ordna litt på terrassen. Fant ut at hagemøblene like godt kunne stå på terrassen framfor å ligge under en pressening ute.
Har gjort en liten begynnelse på denne sesongens uteliv. :)
Nyinnkjøpte stemor har jeg planta. Her står tre stykker i en krukke.
Planting pågår! :) En blå stemor får en fin sinkkrukke. Den fine kanna kommer fra Kremmerhuset.
Slik ble det seende ut da stemorene kom på veggen i en fin emaljert krukke, også den fra Kremmerhuset. Denne krukka henger over hagebordet. Oversiktsbilde kommer litt lengre ned i dette innlegget. :) Jeg er spent på om de klarer seg i natt, men tror det skal gå bra. Jeg plantet stemor tre dager senere i fjor. De var kjempefine!
Her har den blå stemoren fått plass på ei hylle. Den laget Arnt Håvard i fjor, og jeg malte den.
Slik ser det ut på hylla akkurat nå, men selvfølgelig blir det annereldes etterhvert som flere blomster kan plantes ut i juni.
Den morsomme knaggrekka laget vi i fjor vår. Det er et stykke drivved som jeg har funnet i fjæra. Jeg har kjøpt to fine kroker som Arnt Håvard har montert fast på veden. På knaggen henger et søtt hageskilt fra Leonorah.
Her er et nærbilde av skiltet - Vi er i haven.

Jeg tenkte å henge et glass med ståltråd som oppheng på den andre knaggen, til sommeren. I det skal jeg sette en bukett markblomster.
Slik ble det seende ut på denne siden av terrassen i dag. Garden skiltet er også kommet på plass.
Syns det skiltet passa veldig godt her. :) Jeg har ikke orka å ta ut mer hageting foreløpig, noe skal jeg nok ta inn igjen også. Men, litt styling må det jo være for å vise dere.. ;)
Til slutt ser dere hagebordet og stolene. Jeg skal også ha en benk eller to her, de er smale, omtrent som setene på stolene. Jeg hadde bilder av de i fjor sommer. Kanskje noen husker. :) Benkene skal stå litt lengre bort på terrassen. Det er de benkene jeg skal sy puter til. Er bare ikke kommet så langt enda. Men, det blir nok ut i mai, tenker jeg. Jeg bruker også å ha puter på stolene og duk på bordet, men de tok jeg ikke ut i dag. Ble veldig fornøyd med blomsterkrukken som henger over bordet, søt var den. :)


27 kommentarer:

JULIE K sa...

Sååååååå koselig du har gjort det. Nå må jeg bare ut i morgen jeg også. Kjøpte meg faktisk det plantebordet idag jeg også. Blir godt å ha et bord å stå ved. Vi har hatt nydelig vær, men jeg har vært på tur + samlet inn lopper, så det ble ikke noe hage arbeid idag. Klem : )

Kreoline sa...

Så kjempekoselig Hulda, det er så kjekt å kunne begynne med hageting igjen. Jeg skal jobbe i helgen, buhu, så jeg får vente med blomstene til over helgen. Kos deg videre i hagen, klem fra meg.

anniche sa...

Så hyggelige bilder da Hulda!

Jeg ble helt forelsket i kanggerekka deres , den var helskjønn!

Ha en fin kveld, nå er det FV

kLeM

nabbmo sa...

Å så koselig du har gjort det Hulda! Det er så stilig med den plantebenken altså! Og DE fine pottene da! Superhyggeligt! Jeg har desverre funnet ut at det ikke er plass til plantebenken på terrassen vår... Men det skal nok bli en alternativ løsning!

Ha en fin kveld!

Tussilago sa...

Så godt det var å se stemor igjen;)))) Skal sende varme tanker til dem i natt;)) men her ute i Vesterålen er det en ganske varm kveld, så det går nok bra med dem litt lenger inn i landet...
Koselig på verandaen din...

Mia sa...

Tror jag inte minsann att vi har näst intill identiska planteringsbänkar!? Morsamt i så fall! Underbara vårbilder!

Karna sa...

Så koselig å starte med vårplanting og pynting i hagen, stemor tåler jo litt frost også, så jeg tror ikke du skal være redde for dem...du har laget det kjempe koselig på terassen, flotte potter, og skilt...

elin1976 sa...

Så hyggelig du har stellt det til. Kommer til å bli kjempeflott her til sommeren med hageputer og masse blomster. Jeg kommer til å kopiere det med hyllen på veggen.Husker du skrev det på en kommentar til meg tidligere. Jeg ser det på bildet at dette kommer til å bli flott. Jeg må bare få mannen til å sette igang med hammer,sag og spiker. Kyllingen smakte supert. Det blir nok ikke siste gangen vi har det. Ha en flott dag. Masse klemmer fra Elin:O)

LillaThea sa...

Vilken fin terrass du har, allt du har är faktiskt jättefint, tycker som alltid att du har så söta detaljer överallt. T o m din hund är en riktig goding, är det en bichon? Dina planteringar blev jättebra.

Ha en bra dag kramar Ida

AnKa sa...

Koselig uteplass dere har, kan tenke meg at det er flott der når sola skinner.
Deilig når man kan begynne å trekke ut etter en lang og mørk vinter. Plante blomster og kose seg ute.
Stemor tåler litt frost, så det gikk sikkert bra:)
Klem:)

monique sa...

What a lovely decorated terrace.

Hulda sa...

julie: bra at du fikk tak i plantebordet, blir nok fint hos deg. :)

kreoline: ja, veldig artig å kunne begynne så smått i hagen. Snart er det jo mai også. :)

anniche: ja, den knaggrekka liker jeg også veldig godt. Var en idè jeg fikk i fjor vår. Syns den ble søt. :)

nabbmo: artig at du likte det jeg har gjort ute. Blir spennende å se hvordan det blir i hagen hos deg!

tussilago: jeg var ute og så til stemorsblomstene nå, de ser fine ut, så de har iallefall greid seg gjennom den første natta. Men, de sto jo ute på hagesenteret også.

mia: artig at vi har samme plantebordet. Jeg så reklame for det i Lantliv. De hadde det på coop i Sverige, sto det. Jeg fant dette på Felleskjøpet.

karna: ja, godt å få satt ut litt, det er så artig å holde på. Gleder meg til mer blomster kan plantes. :)

elin: blir nok bra hos deg også med hylle på veggen, det er veldig dekorativt. Blir artig å se hvordan du får det i hagen og på terrassen i år. Bra dere likte karrisausen da! :)

ida: det er en bichon frisè, ja. :) Jeg syns det er veldig artig å ordne ute, blir enda finere i sommer, med mer utstyr og blomster.

anka: takk for det. :) ja, det gikk iallefall bra med blomstene i natt. De er jo hardføre.

monique: thank you! I love decorating it. :)

Mia sa...

Kjempekoslig du har gjort det. Det plantefordet ditt er bare så fint, og koselig med stemor. Jeg har også noen ute ved inngangsdøren, og de hat holdt ut i ned til fire kuldegrader (nattestid). De er noen tøffinger... Imorgen venter vi fint vær her også (har hatt litt regn, noe som vi så absolutt trenge), så da skal jeg kose meg med hage arbeid, jeg også.

Guldkant På Livet sa...

Men så fint du har gjort Hulda!! Vilka vackra krukor och den skylten blev ju bara pricken över i! ( Jag har köpt en likadan med med, fast det står "Flower" på min..) Älskar den där "Vi er i haven"-skylten också..

Den zinkkrukan med stålnät runt är ju bara såå fin, som resten av dina krukor! Mysig plats, och jag må säga, vilken otroligt fin utsikt!! Ni verkar ha hiskeliga omgivningar många av er Norska bloggare!! Jag tappar andan så fint du har runt huset !! Och lilla Tuva undrar varför Matte fotar annnat än HON, "hur kan något annat än mej vara intressant?..."

Njut av din härliga uteplats, nu väntar vi på sommaren!! Mari.

Guldkant På Livet sa...

Oj, missade inlägget under, vilka fina hjärtan du sytt!! Så kreativ och duktig ju!! Och fina sommarkrus, ljuvliga! Mari.

Mor Grethe sa...

God morgen:o)Nå var det fint på terassen din. Den sinkpotten likte jeg godt, fin både ute og inne. Hvor får en kjøpt slike?? Husker du det?

Mor Grethe sa...

Hei igjen;o) Toalettmappa er håndquiltet. Mens sømmen ved glidelåsen er sydd på maskin.

Blomman för dagen sa...

Så fina krukor till dina vårblommor.Jag gillar dem allihopa.
Drivveds knoppbrädan var fin den med.Verkar vara en mysig plats att vara ute på eran terass.//Karin

Carol sa...

Gorgeous Hulda but I think you really could give me credit for the inspiration! Carol ;-)

I've posted these pics in March:

http://img218.imageshack.us/img218/9997/newpottingtable2qy3.jpg

http://img218.imageshack.us/img218/2053/newpottingtable1pc0.jpg

Carol sa...

Oops links are not working so see my blog here:

http://carolsgarden.blogspot.com/2007/03/garden-news.html

Annette T sa...

Dette blir bra, eller det er bra nå, men det kommer til å bli skikkelig sommeridyll på verandaen deres ja...

Mita`s hjørne sa...

Ble kjempekoselig på terassen din nå, og Garden skiltet helt supert - gleder meg til å få opp mitt jeg også...
Ang skjørt på stolene så vet jeg ikke helt hvordan de skal lages enda, men tror jeg lager løpegang og strikk i de, og knyter de bak på stolen... vi får se...

Ha en flott kveld...

moderncountry sa...

Så koselig det ble med nye planter på terassen :) Det skiltet fra Leonorah var bare så utrolig søtt!
Ha en fin kveld :)

Karoline sa...

hei. har hatt det så travelt i det siste, så jeg har vært litt borte fra bloggen. men nå er nytt innlegg på plass og jeg skal oppdatere litt oftere. liker kjempegodt hagebordet ditt, hvor kjøpte du det? en kjedebutikk som er i flere byer? ha en fin uke videre og helg. klem fra karoline

Hobbyhuset-Merete sa...

Så koselege bilder frå plantinga di!! herleg å sysla med slike vårting nå :o) koseleg blei det ute på terassen din!

Timotei sa...

Så koselig det er hos dere! Virkelig lurt med de krokene som dere har laget av drivved. Det var en god ide! Må le litt av Tuva som svinser og svanser rundt omkring... Ser ut som hun snur seg for å sjekke om hun blir med på bildet hun også...

Lisa sa...

It's so nice to see you gardening. I haven't been very "bloggy" lately. I can't seem to sit still and read but I'm not very inspired to do anything else either. lol I think I will buy some Gerber Daisies this week and maybe some other things and see if that puts me in the mood.

Your home looks beautiful, as always.