torsdag, april 5

Tanker på Skjærtorsdag
Påsken er en tid for ettertanke. En tid for å tenke over hva Jesus gjorde for oss alle da han valgte å dø på et kors for at vi skulle få evig liv. Han tok på seg din og min skyld og synd. En fantastisk ting.

Skjærtordag var dagen da Jesus spiste det siste måltidet sammen med disiplene sine. Han innførte i dette måltidet nattverden. Jesus sa at han i nattverden ville møte sine venner og gi tilgivelse for all synd.
Etter måltidet gikk Jesus alene inn i Getsemane, her ba han til Gud.
”Far! Er det mulig, så la dette beger gå meg forbi. Men ikke som jeg vil, bare som du vil.” ”La din vilje skje” (Matt 26, 39f.).

~~~~~~
Jeg har laget tre påskeegg i kartong og Tilda ark i dag. De var veldig artige å lage. Jeg fikk inspirasjon til eggene på Carols blogg. Jeg har limt fine bånd til pynt. Her har jeg brukt en hvit og en turkis kroklisse, et sløyfebånd i blått med hvite små prikker og et bånd med hvite og blå små ruter. En hvit sløyfe i opphenget ble også fint.
Dette rosa egget har jeg laget etter samme prinsipp. Her har jeg pynta med en roseknapp fra Tilda midt på det rosa og hvite båndet.
Et grønt og vårlig egg ble det til sist. Det rosa båndet med prikker pynter fint opp. Et lite glansbilde-egg pynter midt på. :) Disse eggene får nok henge oppe en stund, de har så herlige og vårlige farger. :)
Her har jeg også hengt en hare som jeg laget i fjor. Den er også fra Tilda. Jeg liker de figurene og fargene så godt. Jeg kjøpte en material pakke med flere av disse figurene, men har foreløpig bare laget denne ene. Men, tror jeg skal lage noen flere denne påsken. Denne haren bruker å få henge til pynt året rundt.
Et prikkete hjerte, et fiolkort og en nålepute. :)
Slik ser det altså ut på oppslagsveggen min i dag. :) Egg, kort, en nålepute, et hjerte, en stoffrest i fine farger og et lite bilde av en granium fra Anna.


15 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Vackra påskägg i kartong, du är fantastisk med allt pyssel och fint blir det! Mitt favorithjärta på slutet där.. Du påminde oss om varför vi firar påsken, såna fina Jesusbilder!
Ha en jättebra påskhelg Hulda önskar Jag dig!! Mari.

Anonym sa...

Så fint det ble med nuperellebrikken under rosekanna!God påske!Hilsen tante.

JULIEK sa...

Så koselige påsketanker og nydelig påskepynt. Kos deg så masse i helgen : )

Ellie sa...

Det var gode tanker du minnet oss om i dag. Kommer akkurat fra nattverdmøte, og ble glad over å se disse ordene på bloggen din i kveld. Ha en fortsatt god kveld!

Hulda sa...

mari: koselig at du likte de, ja jeg har et sånt hjerte selv også, de er jo så søte. :) ja, viktig å tenke på hvorfor vi feirer påske.

tante: ja, syns også det ble fint med brikken der, den sto godt i stil til kanna. :) God påske til deg også - og onkel!

julie: takk til deg. :)

ellie: var nok et fint møte du var på i kveld. Vi har tenkt oss i kirka i morgen kveld.

Haust sa...

Takk for at du deler skjærtorsdagstankane dine med oss!

Fortsatt god påske! :)

litenIda sa...

Så mye fin vår- og påskepynt du har vist frem! Emaljebaljene i et innlegg tidligere var bare kjempelekre!

Ønsker deg en riktig fin påske! :)

Sarah sa...

Ja det er godt at huske på hvad påsken (også) handler om. Fint lille indlæg.
Fine påskeæg.
Haren fik mig til at tænke på at jeg har en pakke med samme slags påskeharer liggende... Hmmm må nok vente til næste år med at lave dem.
God påske.

Anonym sa...

Ja, det er jo fint å husek hva påsken handler om! Det er vel ikke alltid man tenker over det....

Nydelige ting du viser også, eggene var jo søte!!

Klem

Mia sa...

Vakre ord og vakre bilder, Hulda. Nydelige var også påskeeggene du har laget (har sett de Carol lager, og eggene hennes er virkelig til inspirasjon). Håper du får en fin påske (jeg er i påskemodus allerede, så det er ikke så mye aktivitet på bloggesiden fra meg...)!

Simonetta sa...

Happy and cheerful Easter, also to you and your family:))))

Anonym sa...

Du har så mycket fint påskpynt!

Glad Påsk!

Anonym sa...

Så fint påsk pyssel du gjort!
Du gav mig verkligen idéer om vad man kan hänga i påskriset.
Ha, en riktigt trevlig och
GLAD PÅSK
/S

Stina sa...

Tack, min vän. Vad duktig du är. Den där nålkudden är ju för söt. Kram Stina

Anita sa...

Oh, your Easter eggs are sooo pretty!

I wanted to make some paper Easter eggs, too. I started cutting the eggs - but unfortunately, I did not have time to finish them all! Now as the weather is finally much warmer, I spend most of my spare time in the garden and have not enough time for crafting. What a pity!