tirsdag, mars 27

~ Vår på kjøkkenet ~

~ Vår der jeg går ~Det er blitt vår på kjøkkenet vårt. Sola kaster sine ståler inn på tallerkenhylla. Koppene liksom smiler og skinner i solglansen. Den søte blonden i kanten av hylla har jeg hengt opp i dag.Her står de da på rad og rekke mine fine asjetter, tallerkener og annet gammelt porselen. En glede å se på, en glede å bruke. :) Alt, uten asjetten med roser over det hele, kommer fra bruktbutikker og loppemarkeder.
Nye duker har jeg lagt på bordet og benken. Lev Landlig kom i postkassen i dag, og hva passet vel bedre enn et stort, landlig kjøkkentema, på en kjøkkendag som denne. :)
Håndklær på knaggen ved siden av oppvaskbenken. Legg merke til den nydelige såpekoppen i fil de fer, den har jeg kjøpt hos Leonorah.
Jeg har skifta trekk på puta i jorastolen i dag. Dette er så sommerlig og fint. Stoffet kjøpte jeg hos Stoff og Stil i fjor vinter. Den fine stolen har faren min snekret.
I mitt vindu står en geranium og lover sommer. . . Ja, det er geraniumene mine som har fått vokseplass her i vinduskarmen på kjøkkenet. Jeg har også en i stua og en på hobbyrommet.
Over komfyren henger ei knaggrekke fra Leonorah og i vinduskarmen står en glassholder som også er kjøpt der.
Denne krakken har jeg kjøpt på loppemarked for et par år siden. Den har jeg malt, og lagt nytt trekk på. Samme som det på puta i stolen. Man kan ta av lokket, oppi har jeg diverse ting som jeg bruker når jeg steller Tuva. Bl.a ei badematte hun bruker å stå på, slik at hun ikke skal skli på bordet. I kurven er det også hundeutstyr.
Her er et bilde fra kjøkkenbenken. Lisbeth Dahls ting går igjen her. :) Målebeger henger på knaggene, servietter og boks på benken.
Et bilde til fra en annen vinkel. Kjøkkenet er stort, men likevel syns jeg det er litt problematisk å ta gode oversiktsbilder her. Men, et lite inntrykk er det jo.
Jeg avslutter med et bilde fra øverste hylle. :) Stråkurven har jeg hatt siden jeg var lita, syns den er så fin. Fatet fikk jeg i gave en gang, flasken kommer fra et loppemarked, muggen er også gave, og til slutt en fil de fer kurv fra Leonorah.

Ha en fin kveld!


27 kommentarer:

moderncountry sa...

Først, så flott puffen din ble!!! Å så til det herlige og vårlige kjøkkenet ditt :) Ja sola skinner så flott og får frem der aller beste i fargene,det er helt sant :)Man får liksom lyst til å vaske og style så alt ser skinnendes og flott ut :) Den såpeholderen var jammen fin og tallerkenrekka skulle jeg jammen hatt selv, hvis jeg bare hadde mer plass, hehe...Ha en fortsatt fin og vårlig uke!

Guldkant På Livet sa...

Va mycket fint du hade i ditt hemtrevliga kök! Och den där tvålkoppen i Fil de fer var ju jättesnygg! Och den kannan, och alla muggar, och, och....


Mari.

Embla sa...

Så koselig kjøkken du har. Det ser virkelig ut som et hyggelig sted å kose seg med noe varmt i koppen og litt skravling. Jeg er imponert over hvor flink du er til å samle lopper og andre ting, for så å sette det sammen til en helhet!

sublim design sa...

Så mysigt kök du har!
Med allt fint porslin, gillade din duk jätte mycket.
Har du sytt den själv?
Måste bara säga att det var roligt att se att du och jag har samma ljusgula väggar i köket :0)
Får visa det någon gång.
Ha, det så gott.
/S

Hulda sa...

aina: takk for koselige ord fra deg. :) Så artig at du likte kjøkkenet!

mari: ja, såpekoppen er jeg veldig fornøyd med, jeg kjøpte også noen som jeg ga bort i julegave til noen venninner. De likte de også godt. :)

embla: ja, jeg syns det er litt av sjarmen på kjøkkenet, og ellers i huset også, å bruke gamle ting, og nye sammen. Man kan finne mye fint på loppemarkeder. :)

sublime design: koselig at du likte kjøkkenet. :) jeg har nok ikke sydd duken på kjøkkenbordet, den er kjøpt på Kid. De har mye fint quilta der, ikke var de dyre heller. Tror jeg betalte 25 kr for en sånn duk. Artig at du har samme lysegule farge på veggene. :) Vi leier hus, og denne fargen var på veggene, vi malte kjøkkeninnredninga, men lot veggene være. Det er jo en fin farge. :)

Timotei sa...

Ja, er det ikke fint nå når sola kommer tilbake og kaster litt glans inn i husene våre? Så koselig kjøkken du har Hulda! Liker så godt det stoffet du har brukt på krakken og på stolen. Nydelige farger!

kreaLIV sa...

Takk for besøk på bloggen min. Puffen ble kjempefin, artig å se kjøkkenet ditt, ha ei fin uke.

Mita`s hjørne sa...

Her var det jammen flott... Venta å få bladet i posten i dag jeg også, men postmannen svikta meg gitt...
Men i morgen kommer det sikkert...
Det stoffet du har fra stoff og stil, har jeg sydd "liksom-lappeteppe" av...

Ellie sa...

Så koselig å se bilder fra det vårlige kjøkkenet ditt! Den stolen faren din har laga er så fin. Det er noe eget med hjemmelagede og personlige møbler, synes jeg! Ha en fortsatt god kveld!

Anonym sa...

It all looks so lovely and cosy, very warm and welcoming!
Jane

Tonje sa...

Så mange flotte bilder du hadde her i dag=) Og så av så masse flotte ting....hvor skal man begynne??? Jeg fikk også det bladet i dag.Ha en fin onsdag

Hulda sa...

timotei: takk, koselig at du likte kjøkkenet vårt. :) ja, det stoffet falt jeg for, kjøpte det med tanke på kjøkkenet. Herlig med sol, ja. :)

krealiv: takk skal du ha. Kos at du stakk innom meg. :)

mita: ja, har venta lenge på bladet jeg også, så at Anniche hadde fått det forrige onsdag..

ellie: ja, helt enig, det er fint med møbler som er heimlaga. :)

jane: thank you for lovely words from you. :)

mona sa...

Så koselig et kjøkken du har ! Og alle de go'bitene du har i tallerkenhylla de,kjempefint ! Jeg har tenkt å lage den som er oppskrift på i siste Lev Landlig.....skal iallefall prøve :) Og pappaen din ser ut til å kunne trylle med verktøy og tre-emner,liksom du med symaskinen !!! Jeg har arvet to sånne stoler,og de går en hvit fremtid i møte....! Kos deg !!

elin1976 sa...

Her var det virkelig vårlig å flott, Hulda. Nå ble jeg inspirert til å finne frem litt nye duker jeg også....
Kansje jeg skal henge opp blonder på hyllen min også! Det ble kjempefint.

Det er slik en herlig tid vi har nå.
Blir ekstra glad når jeg ser innlegg som dette.
masse klemmer fra Elin:O)

Hemma på landet sa...

Tack, vännen!
Vad gulligt det ser ut i ditt kök. Kram Stina

Annette T sa...

Superkoselig kjøkken du har, Hulda!

Mita`s hjørne sa...

Så de flotte koppene dine, og kom på at junior har samlet på noen også (han er 13 år, og har bestandig likt bruktbutikker o.l) må se om jeg får tatt bilde av de...
Hans største drøm for øyeblikket er en gammel skrivemarskin... tidlig krøkes o.s.v...

ha en flott dag...

Tussilago sa...

Jeg får lyst til å komme på besøk i ditt kjøkken. Kjempekoselig!!! Du er flink til å lage gode stemninger rundt deg!
Den tallerkenen du skriver er ny...den med alle rosene på, hvor får man kjøpt en slik? Den var så nydelig!

monique sa...

You have such a lovely kitchen

Matildas fikarum sa...

Vad fint det har blivit hemma hos dig! Jag var lite fundersam ett tag över var du skulle göra av allt det nya, men det blev ju riktigt bra. Verkligen gulligt och mysigt!

Barbiecoeur sa...

Your kitchen is absolutely lovely!!!!

Anne Louise sa...

Takk for besøk i min blogg, kjempekoselig kjøkken du har!

Anonym sa...

Så mysigt kök ni har! Den korgen är jättevacker!

Koselig koselig sa...

Å så koselig du har det hjemme hos deg!!! puffen ble kjempefin og ja kjøkkenet ditt er veldig koselig. Der må det være koselig å sitte og drikke kaffe med nybakte kanelsnurrer til ja... hmmmm... ha en fin kveld!

Huset i Hagen sa...

Så nydelig puffen din ble!! :0) Du har alltid så fine og koselige bilder fra hjemmet ditt. Og nå med en vårlig stemning. :0)

Hulda sa...

Hjertelig takk for koselige ord om kjøkkenet vårt!

Thank you so much for your warm words about our kitchen!

Mia sa...

Herlige, vårlige bilder fra kjøkkenet ditt! Og så mange skjønne kopper og tallerken du har med roser på. Nydelige også de Fil de fer tingene dine.