lørdag, mars 31

~ Søt nostalgi ~


Jeg lovet å vise noen av glansene søsteren min fant i den gamle eska. Og her kommer noen av godbitene. :) Dette er et gammelt eventyrglans, en liten alv som sitter i en vannlilje. Dette glanset er i tykk kvalitet. Besteforeldrene mine hadde slike eventyrglans å selge på landhandelen de drev. Jeg har mange av denne typen. Jeg husker godt at søsteren min og jeg lekte med disse. Jeg kan anta at disse glansene er fra 1950 årene, kanskje også noe eldre.
Du kan klikke på bildene, så får du se de i større format.Her har jeg scanna forsidene av to glansbildealbum som jeg hadde. Er de ikke søte? Jeg syns de er nydelige. :)
En annen godbit som dukket opp da søsteren min rydda, var denne eska med tre deilige lavendelsåper i. Engelsk lavendel, står det på den. Jeg fikk den. :) Syns bilde var veldig fint også.Slik ser såpene ut, de lå pakket inn i fine papir. Nå skal skåla stå på badet med såpa i. Blir godt med lavendelduft. :)
Her ser dere helgas, og påskens lektyre. Fikk tak i et Isabellas også, og har allerede fått gode tips fra det. Har ikke kjøpt det bladet før, men det var mye fint å finne der.

I dag har jeg prikla nellik, mer blir det over helga. Har også bada og klippet Tuva i dag. Så nå er hun ren og pen. I morgen blir hun faktisk 2 år. Det er rart så fort tida går, syns ikke det er lenge siden vi reiste for å hente henne. :)
Ha en fin kveld!


12 kommentarer:

Kattfot sa...

Så söta, det är något särskilt med gamla bokmärken. Så lilla Tuva fyller år i morgon, åh ja då måste man ju vara nybadad och fin :-)

Mia sa...

Det er så koselig med glansbilder. Jeg hadde en god del av dem også (da jeg va liten), men hvor det har blitt av dem vites ikke... Herlige lavendelsåper du har også fått/søsteren din har funnet... Er det noe bedre enn lavendelduft...?

Og så vakker blomsterdekorasjon du har laget også (innlegget under). Det er koselig med påskeliljer... Ser de bbegynner å blomstre i hagen min også. Men har snøen gått hos dere...?

Anonym sa...

Hei Hulda
Artige nostalgiske minner med de glansene, må være moro å se igjen slike barndomsskatter.
Såpene var flotte!!
Kos deg med nye blader og ikke minst- grattis med vovven:) Tiden flyr...

Hulda sa...

kattfot: ja, de gamle glansene er fine. Jeg har nettopp rydda i hylla hvor jeg har alle scrapark og glans, nå ble det bra der! :) Ja, sant, ho må jo være ren og pen når ho har bursdag. :)

mia: ja, det er veldig fint med glans, er jo så mye det går an å bruke de til også. Ja, lavendelsåpene sprer godlukt på badet. :) Koselig at du likte dekorasjonen min. Snøen er delvis borte i hagen, såpass at krokus, blåveis, påskeliljer og cilla er begynt å spire.

anniche: ja, veldig artig å se igjen alle de gamle bildene. :) de er jo så søte også. :)

n o r d i n g å r d e n sa...

Å så påskfin Tuva blev då!
Men vilka vackra gamla bokmärken och såna fina tvålar! Tänk vad vackert allt var förr, vilken nostalgi! Isabellas har jag heller aldrig förr köpt, kanske skulle testa den..
Ha en bra vecka Hulda!!

Mari.

elin1976 sa...

Så flotte glans.
Slike glans hadde jeg og da jeg var lita.
Mamma har en glansbilde bok fra hun var liten som hun har gitt til prinsessa med skikkelig gamle glans. Den boka er flott.

Jeg har og kjøpt Isabelas og det er bra. Jeg pleier å kjøpe det innimellom. Kan anbefales.

Grattis til Tuva som har blitt 2 år. Dina blir 4 dette året og er en voksen dame nå. Nå er hun nettopp ferdig med løpetiden og herremann for et styrm det har vært denne gangen.
Hun har vært sur og grinete hele tiden.
Så fikk hun urinveis infeksjon på toppen av det hele. Så nå går jenta til mamma på medisiner. Ønsker deg en fin søndag. Masse klemmer fra Elin:O)

Embla sa...

Så nydelige glansbilder. Jeg er fortsatt like glad i glans, som da jeg var lita. De bringer så mange hyggelige minner for meg!

Line sa...

Så flott vårdekorasjon du viste i det forrige innlegget! Skjønne glansbilder.. jeg var en stor samler som liten men nå er alt dessverre borte...
Jeg har også bunkret opp med masse nye interiørblader for påsken...herlig tid dette!!! ha en fin påske Hulda

Ingrid sa...

Vil bare ønske dere ei fin stille uke! Artig å finne slike gamle skatter som det glansbilder er...

Anonym sa...

Hei Hulda

Den hyssingen kjøpte jeg på Christiania Glassmagasin i fjor sommer.Den er så fin, og jeg angrer sååååå på at jeg ikke kjøpte flere bokser.
* Håper de får det inn i år også!

Hulda sa...

mari: ja, det er sant, det var mye fine ting før, og alt var liksom så forseggjort og med stil. :)Isabellas var fint, men dyrt, blir nok sjelden at jeg kjøper det. Da må det være noe spesielt i det.

elin: ja, hunder reagerer nok ulikt når de har løpetid. Vi har aldri merket noe spesielt når våre har hatt det. Men, de har innbilt svangerskap et par måneder etterpå. Det kan være ganske slitsomt.. Håper hunden deres blir frisk snart!

Koselig at Tina fikk de gamle glansene, jeg var også heldig å finne glans fra da moren min var liten, så fine! :)

embla: helt enig, jeg er også veldig glad i glans, er så mye fint man kan bruke de til også.

line: synd med glansbilde samlinga di! Men, sånn er det, ikke alt blir tatt like godt vare på, dessverre. Ja, var mye vårlig og fint i de bladene. :)

ingrid: takk, det samme til deg. :) ja, fint med glansbilder. :)

anniche: oi, ja da må jeg se om jeg kan finne slik hyssing der jeg også. :)

Anonym sa...

Søte kort, kjempesmart å pynte med, morro den opphenginga de...
De kakene du har bakt så veldig gode ut, jeg er ikke så flink til å bake...
Ha en flott kveld...