søndag, mars 25

SommerdukI går gjorde jeg sommerduken ferdig. Her ligger den på bordet slik at dere skal få se. Jeg skal ikke ha den på før i mai, tror jeg, når stemorsblomstene kan plantes ut. :) Vi får se om jeg greier det da. Iallefall skal den ikke på før jeg er ferdig med den jeg skal sy til kjøkkenbenken. :)
Jeg har flere kjøpte quilta duker som er quilta med skråstilte ruter. Jeg ville prøve det på denne. Syns det ble bra. Jeg har streket opp alle rutene med linjal og en svak blyanstrek før jeg sydde, ellers ville det blitt vanskelig å få de nøyaktige. Hver rute er på 3,5 cm.
Jeg sydde rutene over motivet jeg broderte. Jeg hadde først tenkt at det kom til å bli stygt, men det ble faktisk fint, da ble motivet endel av quiltinga. Langs lukkekanten har jeg sydd en pyntesøm. Jeg har laget lukkekanten litt ruflete for å få litt mer effekt ut av lukkekanten.
Jeg har bare laget rutemønsteret på den hvite delen av duken. Syns det var like fint at delen med rutene og den hvite stripa ikke hadde noen form for quilting. Har brukt lysrosa tråd til quiltinga.

Den neste duken skal få et annet broderi, en blomsterbukett med andre blomster, og annen tekst. Ellers skal fargene i duken være det samme som denne.Jeg fortalte tidligere i vår at jeg satte alle geraniumene mine i kjelleren i vinter. Jeg tok de opp, klipte de ned og tenkte at disse kommer seg nok aldri i spiring, og slettes ikke i blomst. Men, alle spirer nå med friske, fine blader. Det ser ut til å bli tette og fine planter.
Til slutt vil jeg vise et bilde av Tuva. Det er så lenge siden jeg har hatt et bilde av henne på bloggen. Hun liker å sitte i sofaen og se ut av vinduet. Puter og tepper er hun veldig glad i, og det har jeg jo masse av, så hun kan bare forsyne seg. hehe... men, de hvite putene får hun ikke lov til å klatre på. Hun har ei som hun bruker å legge seg oppå og styre med.

Da gjenstår det bare å ønske dere alle som er innom meg en fin søndag! Her er det flott solskinn og vår i lufta.


34 kommentarer:

Kattfot sa...

Duken blev jättefin! Åh så söt hon är lilla Tuva :-)

Anonym sa...

Å, så fin duken ble! Du er skikkelig flink altså! Gleder meg til å se den andre duken du skal lage.

Vi har også deilig søndagsvær i dag, så jeg har vært i hagen og klippet ned rosebusker og tatt litt på vår lille epletre også. Det knopper jo allerede, så det er kanskje litt sent, men bedre sent enn aldri. Vi får håpe på at våren er kommet for å bli, så det blir en pangstart på sommeren!

@afjo72 sa...

Duken ble rålekker altså, du er jammen flink!!

A sa...

Kul att se Tuva igen! :) Härligt att pelargonerna tar sig! De tål ett och annat. :) Här är det också underbart vårväder, lycka! :D

JULIEK sa...

Ååååå for ett nydelig bilde av Tuva. Hun ser jo ut som rene fotomeodellen der hun ligger. Så morsomt at hun koser seg sånn med putene he he. Er innom dere alle iblant men er fortsatt så slapp at jeg nesten ikke klarer å skrive noe. Derfor lite med kommentarer fra meg. Kjempekjedelig er det, men det må da bli bedre. Har en liten ok periode nå, så da må jeg skrive litt til de jeg besøker. Satt i solen idag og det var så skjønt. Ha en fin kveld Hulda : )

Verkstedet sa...

så nydelig brikken ble, tenk å kunne sy slikt. og hvilket krukke kupp du har gjort. jeg også elsker både lisbeth dahl og green gate!!! og hadde stormet slik som deg, kjente meg igjen der ja...klem fra karoline

n o r d i n g å r d e n sa...

Tuva, vilket bedårande charmtroll!! Sååå gullig!!! Ja det må jag säga, vad du är duktigt och flnk, så vackert, tänk om jag kunde sy sådant... underbart romantiskt och fint!!! Mari.

Tankevågor sa...

Vad söt hon är din Tuva och vilken trevlig blogg du har här. :)

elin1976 sa...

Å så snill du er som kom med forslag til hva vi kan gjøre med hagen.
I kveld skal jeg sette meg ned og notere opp alle tipsene i en notatnok som kun skal være til hagen. Ut ifra dette skal jeg tegne og skissere hagen. Du hadde mange gode tips. Kommer garantert til å bruke noen av disse.
Blir så takknemlig for all hjelp.

Denne duken som du har på bildene i dag var rett og slett nydelig. Du er helt utrolig når det gjelder sying, altså.
Synes det ble veldig pent når du quilta på skrått.
Tanten tin mannen er en reser på lappetekknikk og quilting men jeg synes ikke det er noe i forhold til dine arbeider.
Det kan jo hende det er for at vi har lik smak når det gjelder farger og motiver osv.

Så herlig at sommerplantene kommer opp igjen. Det håper jeg skjer hos meg og til neste år. Dette året skal jeg passe på å ta inn det som kan overvintre.
Tusen takk igjen,for tipsene i hagen.
Du er god å ha du, Hulda.

Masse klemmer fra Elin:O)

Kine sa...

Så nydelig duk du har laget :-) Sommerlig og fin.

Ser ut til å være vår og sol over det meste av landet for tiden. Godt for frosne nordmenn..

Koselig å plante selv. Jeg fant årets første løvetann idag. Så søte og små :-)

Nette sa...

Utrolig søt liten vårduk! Tuva var yndig der hun låg...hihi!

Timotei sa...

For et herlig bilde av Tuva! Et riktig blinkskudd! Brikken din ble så sommerlig og fin! Ble så flott med de quilta rutene. Jeg bruker å sette på tape der jeg skal quilte. Da har jeg en rett strek å føre syfoten etter og så er det bare å rive tapen av etterpå.

MODERN COUNTRY sa...

Å så munter den duken ble! Jeg har ikke noe vinter og sommerting jeg. Jeg bruker alt jeg har året rundt jeg :) For er vinteren lang og trist blir jeg så glad av å ha fargerike og sommerlige farger rundt meg :) Så nydelig Tuva er, helt skjønn altså!! Kos deg :)

Lille Trille sa...

Duken din ble kjempefin - du er bare så flink og kreativ. Deilige sommerfarger , og med været vi har her kan man ikke annet enn bli i godt humør :-)
Lille Tuva er jo bare helt nydelig, og flink til å posere er hun også... skulle tro hun var fotomodell ( men det er hun kanskje ? )

Klem fra Lille Trille

Ellie sa...

Så fin den brikka ble! Det ble flott med den quiltinga. Tuva er jo søt da, der hun troner i sofaen :-). Ha en god uke!

Line sa...

Så koselig å titte innom her idag! Nydelig duk har du sydd, sommerfølese i vinduskarmen og søt vofse i sofaen...ha en fin uke Hulda!

Hulda sa...

kattfot: takk skal du ha. :) ja, Tuva er søt. :)

vanja: takk for det. :) koselig at du likte den. Ja, det er skjønt at det våres i landet. :)

redrobin: tusen hjertelig takk! :)

anna: Ja, Tuva er ei artig lita frøken. :) heldigvis tåler geraniumene mye, ja. Jeg er glad de vokser til igjen.

julie: hehe, ja hun var heldig på bilde. Godt du føler deg bedre! :)

karoline: ja, jeg sa til de på butikken at jeg hadde bare sett greengates varer på nettbutikker, det hadde de også, de var veldig glad for å kunne tilby kundene det merket. Som de eneste i byen vår.

mari: ja, hun er et lite sjarmtroll, det har du helt rett i. :) Hun var jo heldig på bilde også. Artig at du likte duken. :)

londongirl: koselig at du stakk innom meg, artig at du likte det du fikk se også. :)

elin: så bra at du kunne bruke noe av tipsene fra meg. :) blir artig å se hva du finner ut du skal gjøre i hagen. Det med lappeteknikk og quilting avhenger jo, som du sier selv, mye av stoffene man velger å bruke, fargesammensetninger og slikt. Detaljene man bruker er jo også viktige. Hun du snakket om kan sikkert sy fint, men hvis fargene og stilen ikke er helt din smak, vil det jo bli sånn at du ikke faller helt for det.

kine: så kjekt at du kom innom meg. Tror ikke jeg har besøkt deg før, så det skal jeg gjøre. :) så artig at du fant årets første løvetann. Det var tidlig det!

annette: takk for det. :) ja, hun er en liten godklump, hehe..

timotei: takk for et veldig bra tips! Det skal jeg også gjøre på den neste duken. Skal sy en med geranium som broderi på den neste, den skal jeg ha på kjøkkenbenken.

aina: takk! Ja, egentlig bruker jeg også ting året rundt, liker å ha det lyst og fint hele året. Men, bruker litt mer i brunt på vinteren innimellom. :) Jeg tenkte at denne duken blir sommerlig siden jeg har brodert; Stemorsblomst min sommervenn på den. :)

Stina sa...

Tack, gumman!
Ja, jag älskar ju green gate jag. Kram Stina

Hulda sa...

lille trille: koselig at du syns duken var fin. :) Tuva er nok ingen modellhund, hehe.. hun bruker bare å ligge sånn, så da passa det jo å ta et bilde. Jeg tok flere, men ikke alle ble bra. Hun snudde seg bort på noen, ble vel lei av kameraet, hehe..

ellie: takk! Ja, du kan gjerne si at hun troner i sofaen. Heldigvis røyter hun ikke, hun må klippes, så det blir aldri hundehår liggende.

line: så koselig at du syns det da. :) takk for det. :)

Hulda sa...

stina: du snek deg mellom her, men koselig at du stakk innom, så klart. :)

Sol sa...

Dette er en nydelig liten duk Hulda,og du har lagt mye arbeid i den. Så moro når resultatet blir så bra ;-} Søt og yndig er den.
Og.....det samme er jo Tuva ;-}

Anonym sa...

Duken din ble kjempefin,så personlig,man ser liksom at den må Hulda ha laget !! Nydelig sammensetning av farver og stoff,det der kan du,-det er det nemlig ikke alle som er "heldige" med,selv om de kan sy.....ser en del når jeg reiser rundt på messer med mine ting ! Tror jammen Tuva er en liten linselus,hun gjør seg jo utrolig bra på bilder :) Ønsker deg en fin uke :)

Dans på roser... sa...

Nå var det mye fint å se på her hos deg! Lekker duk!

♥ Pia... sa...

Men där var din hund ..nu fann jag henne ...tror säkert at våra små ullduttar skulle tycka om varann...min hund är inte så glad i stora och mörka hundaroch inte stora karlar... nämeligen...hon blev skrämd av några elaka tonårspojar när hon bara var 6 månader...det har vi fått kämpa med....ha det så gott idag och du duken var så jättefin....

Anonym sa...

Så fin den duken er blitt Hulda, veldig fint når du quilter...

He, he kjenner igjen det om at de aller helst vil ligge i sofaen og meske seg i puter og pledd, og jeg må innrømme at jeg ikke er så veldig streng på det heller, ikke særlig praktisk med hvit sofa, men pytt pytt...

Anonym sa...

Åå den duken ble bare sååå nydelige Hulda! Du er så flink! :0) Det bilde med Tuva var jo bare så herligt!!!

Ingrid sa...

Nydelig duk du har laget, Hulda! Skikkelig vårlig!! Nå skal jeg henge ut klesvask, for her er det også vårlig - deilig!!!

Hulda sa...

sol: takk skal du ha, koselig at du likte både duk og hund. :)

mona: takk skal du ha. Det tror jeg du har rett i, det er ikke alle som setter stoff og farger like fint sammen. Koselig at du liker det jeg gjør. :)

kathrin: takk for det. :)

pia: så dumt at de tenåringene skremte hunden deres da! Tuva er heller ikke glad i store hunder, det virker som hun er litt nervøs da. Ha en fin dag, så ses vi snart på bloggene. :)

karna: takk for det! jeg er ikke streng på det at hundene ligger i sofaen, men bruker å ha i et teppe slik at det ikke skal bli skittent, siden sofaen er så lys. Men, teppet har jeg jo i for vår del også, vi kan jo også skitne til. :)

huset i hagen: så koselig at du lkte begge deler, både duk og Tuva. :)

ingrid: tusen takk! Her er det også herlig og vårlig, ser blåveisen snart er i blomst. :) krokus likeså. Blir nok herlig med klesvasken til tørk ute i dag!

Anonym sa...

The table mat is really pretty, especially with the embroidered flowers.
Tuva is looking as cute as ever!
Jane

Anonym sa...

Fin duk i milda vackra vårfärger...härligt!
Och en sån söt hund du har...skulle vilja klappa henne lite för hon ser så mjuk och go ut!
Hon har det härligt där i soffan bland alla de vackra kuddarna...:) Tack för dina söta kommentarer i min blogg!
Ha en skön vårdag!

Anonym sa...

Så kjempeflott og sommerlig duken ble. Kjekt å få opp blomstene fra i fjor, se at det spirer og at en får det til. Så skjønn Tuva var, ser ut som liker å bli tatt bilder av. Ha en fin dag, her skinner solen og det er skikkelig vår.

Anonym sa...

Så nydelig duk du har sydd, både for hånd og med marskin...
Så flott at graniumen din kommer - det er ei flott tid nå på våren...
Nydelig hund også...

Ha en flott dag/kveld...

Anonym sa...

oh! so lovely... nice set for tea time! I dream I invite myself to take the tea and My Heart cracks with the idea to put under the tooth all delicacies.... so sweet inspiration!

Hulda sa...

jane: thank you! I am glad you like my little table cloth. :)

clara: takk! Ja, Tuva liker å kose seg i sofan. :)

kreoline: koselig at du likte duken, ja det er godt at geraniumene spirer, hadde ikke trodd det skulle bli noe av de da jeg tok de opp fra kjelleren. Tuva blir ikke like fin på alle bilder, det er ofte sånn at hun snur seg, klør seg, eller noe sånt, når jeg skal ta bilder av henne. :)Det har vært vårlig og fint her lenge nå, det er herlig!

mita: ja, det er fint med geranium, tror det er en av mine favorittpotteplanter. :)

coeur de berrue: thank you for your nice words to me. :)