onsdag, februar 7

Mormors brikke

I dag har jeg gjort ferdig mormors brikke. Den med valmuene på som jeg har vist tidligere. Hun ble glad for den og nå ligger den på kommoden i gangen hennes, sammen med en liknende som en kusine av meg har sydd.På sidene har jeg laget et lite hjerte-stitchery, det har jeg sydd for hånd. Jeg har brukt et linstoff i midten av duken, her har jeg også prøvd meg på maskinquilting. Jeg har ikke sydd så mye av denne typen på maskin før, så det er ikke helt perfekt. Bare noen kruseduller for å skape liv i stoffet. Valmuen er nydelig, syns jeg.


Her ble fargen på valmueknoppen veldig mørk, men den er akkurat lik blomsten, i virkeligheten.

Langs kantene har jeg sydd på maskin. En mørk tråd langs den lysegrønne kanten, og en lysegrønn tråd over lukkekanten.


I morgen blir det mer bestillingssøm. :)

I dag fikk jeg også tak i årets første utgave av LANTLIV, det var utrolig mye lekkert og inspirerende der denne gangen. På side 80 er det bilde av en mugge fra Green gate som jeg fikk til jul. Det var artig å se den avbilda der. :)Til sist et bilde av et nydelig stoff jeg har. Viser det kun fordi det er vakkert.:o)Herlig lyseblått med prikker, som sommerhimmel med små hvite godværsskyer, eller hva? ;)13 kommentarer:

anniche sa...

Hei Hulda

Så masse flott dyu tryller frem om dagen ! Og vi liker da å se alt det vakre du lager, er ikke rart at du selger som bare det - STOLT , skal du være av det!

Sarah sa...

Jeg kan virkelig godt lide farvenerne på "brikken". De er glade og friske.
Jeg vil forresten gerne se dit Tilda lam...
Hav en god dag.

Karna sa...

Så fin brikken ble,nydelig med hjerte mønsteret på siden!! Ble sikkert fint på kommoden til din bestemor!

Hulda sa...

anniche: koselig at du liker det jeg syr. :)

sarah: takk. :) Ja, den ble frisk og fin. Jeg skal legge ut bilder av lammet en dag. :)

karna: takk, jeg likte også det hjertemønsteret på sidene. Det pynta opp. :) ja, tror nok at det ble fint på kommoden. :)

Mia sa...

Brikken ble riktig så vakker! Den håndquiltingen av hjerter var søt. Søt var også det lysebå stoffet med hvite brikker. Hva skal du lage av det?

Hulda sa...

mia: jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal bruke det stoffet til, men det blir nok sammensatt til en duk, puter o.l.. Jeg har over 1 meter av det, så blir heldigvis ikke fri for det med det første. :)

Vanja sa...

Valmuene er fantastisk nydelige. jeg elsker valmuer. Du er kjempeflink!

For the love of country sa...

Hihi vilken mysig beskrivning av tyget, det märks att du är poetissa! Vad kul brickan verkade att sy, med quilting och allt!

Mollys Hus sa...

Jag älskar oxå Lantliv :)

kreoline sa...

Brikken ble jo så skjønn, virkelig fint det du har håndquiltet og maskinquiltet, din mormor er nok glad for den, så er hun nok stolt av et så et barnebarn som er så produktivt og lager så masse flotte ting. Ha en fin kveld Hulda, kos deg med det du skal gjøre.

Timotei sa...

Brikken ble flott! Det er jo så forseggjort alt du lager. Og så gjennomtenkt. Likte godt den detaljen med å bruke mørk tråd på den lyse kanten rundt og lys på den mørke. Det var så effektfullt og fint!

Ingrid sa...

Koselig brikke, den ble hun nok glad for! :) Jeg synes du fikk til bra det med maskinquiltinga... de hjertene du gjorde for hånd var jo også supre! :)

Ellie sa...

Så fin brikken ble. Flott med den håndquiltingen langs kanten! Kjempelekkert blått stoff med prikker du viser fram i kveld. Prikkete stoff er så koselige. Ha en fin kveld :-)