fredag, januar 5

Ny gardin


Denne helga er jeg hjemme hos foreldrene mine, Arnt Håvard er i Tromsø i en begravelse. Jeg har sydd endel i dag. Siden jeg er hjemme blir ikke det jeg viser fram i sitt rette miljø, men jeg gir en liten forsmak. Jeg skal vise andre bilder når jeg er hjemme igjen.
I am visting my parents this weekend, Arnt Håvard is in a funeral in Tromsø. I have been sewing today. I will show you photos today, but I will come back with new photos when I have it in my home.

***

Jeg har sydd en ny gardin til vinduet i gangdøra oppe i gangen, der jeg har det hvite bordet og krakken. Dere har nok helt sikkert sett bildene jeg har vist derfra før. Her henger den bare på tørkesnora hos mamma. Jeg gleder meg til å henge den opp der jeg skal ha den. Jeg ble veldig fornøyd med gardinen. :o)

I have been sewing this curtain for the window in the door in the hallway upstairs. I have shown you several photos of the hall earlier, I have my white table here. Here it is at the clothes horse at my mother's laundry room. I look forward to hang it where it belongs. I am pleased with it. :o)

***

Her er en detalj fra gardinen. Jeg har sydd to remser med lapper på 10 cm. Jeg har brukt rosestoff og hvitt. Syns det ble lekkert, og enkelt. Jeg skal lage flere slike gardiner, til gangen nede.

A detail from the curtain. I have been sewing strips with patches, 10 cm each. I have used rose fabric and white fabric. I think it looks delicious and simple at the same time. I will sew more curtains like this later on, for my hall down stairs.

***

Fikk også lyst til å vise dere denne fine, doble blomsterkrukka i fil de fer, som jeg fikk til jul fra mamma. Den ser jeg for meg med primula i snart. Skal kjøpe et par primula når jeg får rydda bort julepynten. Da er det fint med noen andre blomster også, sviblene er jo snart avblomstret. Men, julestjernene er fine enda. De små primulablomstene sprer liv, og bærer bud om vår. :o)

I got this lovely flower pot in fil de fer, from my mother, for Christmas. I will buy some primroses for it when I have taken the Christmas decoration away. It is a lovely spring flower, I have seen some at the florist's.

***

15 kommentarer:

Anonym sa...

Så søt gardin. Rosemotivet var skikkelig fint : )

Anonym sa...

Vilken fin gardin! :-)

anniche sa...

Gardinen var kjempe søt da, skjønner godt du var fornøyd med den ja:))
Potteskjuleren i fil de fer var nydelig. Jeg sti i butikkem med primula i hånden i dag, men var sååå lang kø!
Men det er herlige blomster på denne tiden- de gir virkelig tegn på at vi er på riktig side av året!

Natta Hulda

Timotei sa...

Kjempefin gardin. Har du kjøpt det rosestoffet fra den danske nettbutikken du anbefalte? Det var i allefall nydelig. På Quiltegården i Trondheim har de så fine rosestoffer i samme stilen.De har en nettbutikk også(www.quiltegaarden.com). Kanskje du vet om den fra før?

Anonym sa...

Gardinen ble veldig fin! Nydelig rosemotiv. Likte godt kurven fra moren din også. Den blir nok flott med primula! Jeg ser også fram til å kjøpe primula nå. Gjør alltid det når jeg får ut julepynten. Ha en god lørdag!

Hulda sa...

julie: takk skal du ha. :)

hummmlan: takk til deg også. :)

anniche: koselig at du likte gardinen. Ja, blir flott å få inn litt primula. Tenk når våren kommer, gleder meg allerede. :)

timotei: takk! Ja, rosestoffet er fra den danske butikken som jeg skrev om tidligere. Nei, jeg visste ikke om den i Trondheim, tusen takk for tipset. Jeg har lett masse etter butikker som selger fine vintage stoffer. Skal innom og kikke straks. :)

ellie: ja, skal bli herlig å pynte med alt det nye jeg fikk til jul. Primula er jo så skjønt også. :)

kreoline sa...

Koselige gardiner Hulda, blir spennende å se når du har hengt de opp. Skjønn blomsterpotte du fikk av din mor til jul, jeg har også en, men den er enkel, synes de er så koselige. Så du nettopp hadde kommentert hos meg, og jeg holdt på å prøve å komme inn på din blogg samtidig, men det er noe galt hos meg. Det tar så lang tid å komme inn på alle sine blogger at jeg blir sprø av all ventingen. Når du syr patchwork arbeider må du være flink å bruke strykejernet hele tiden, være nøye med å skjære like og rette firkanter. Lykke til, ha en god helg. Klem fra meg.

Lisa sa...

I like the way you describe the curtain...delicious and simple at the same time. I agree.

The flower pot your mother bought you is lovely. I can imagine how pretty it will look with primroses in it.

Anonym sa...

Hei på deg

Gardinet vat kjempefint. Flott stoff. Det minner virkelig om vår.

Jeg likte også godt potteskjuleren.
Primulaer er tegnet for meg at det er vår.
Har kjøpt tre stk. selv, bare for å konstatere for meg selv at nå er det ikke enge igjen(yes).
Er så glad i den årstiden.
Ha en fin dag
Klem fra Elin:o)

Tia sa...

Flott gardin du har sydd, det gjør seg med noe nytt nå når jula er over. Primula er så fine, de bærer virkelig bud om våren ja!
Sviblene mine er avblomstret nå, men de hvite julestjernene står like flott enda. De pleier å vare lenge her i huset, og jeg har ikke hjerte til å kaste dem sålenge de står så fint.
Ha en fin dag :)

Mia sa...

Så koselig gardin du har sydd! Skal bli fint å se den på plass. Og blomsterkurven du fikk av di mor var fin, den også.

Karna sa...

Nydelig blomster krukke, blir nok fin med litt vårblomster i!

Flott gardin også, nydelig stoff du har brukt..
Kos deg sammen med familien i helgen, god helg!

Anonym sa...

Your curtains are so sweet, I love the flowery fabric. The Primroses will look delightful in that gorgeous flower pot your Mum got you, I adore Primroses and all Spring flowers. I have just bought some lovely yellow Tulips which I have in the kitchen and they look so cheery, each time I see them they make me smile.
Have a great weekend Hulda!
Jane

Huset i Hagen sa...

Det var en vakker gardin Hulda! Jeg likte potteskjuleren din veldig godt! Nå fikk jeg også lyst til å kjøpe primula! Ha en fin kvleld :0)

Anonym sa...

Vad fina saker du visar fram idag!