lørdag, desember 2

Så er det blitt 2. desember

Jeg lovet dere bilder av adventstaken vår, her kommer de. :) Jeg fikk kjøpt lilla lys i dag, så da kunne jeg vise fram bildene. Denne adventstaken vekker gode minner. Arnt Håvard og jeg laget den den første adventa vi var sammen. Det er de to smørbukkene som er hans idè. Jeg vet ikke hvorfor han ville ha de på, men det var kanskje fordi vi spiste disse karamellene mens vi laget staken.
:o)

I have promised you some photos of our Advent candlestick. Here they are. :) I have some nice memories from the time when Arnt Håvard and I made it. It was our first Advent togheter. He have pasted the candies on it. I don't know why he want them on the candlestick, may be becaus we eat some of them when we made it.
:o)

Til pynt har vi brukt sopp, røde bær og noen søte små nissebarn som sitter mellom lysene. En dompap er også med. Selve staken er av ved, som dere nok ser. :o)

As decor we have used some mushrooms, red berries and some cute little santa children. We also have a little black-tailed Hawfinch on it. The candelstick is made out of a piece of wood.

På hver side har vi limt en rød sløyfe.

A red ribbon is pasted on each side of the candlestick.

Litt julepynt har jeg også laget i dag. Tre små kremmerhus laget av glanspapir. Jeg har pyntet med glans og fine bånd. Disse skal henge på juletreet. Jeg har også gjort ferdig to puter som skal gis bort til jul, men jeg tør ikke vise de fram her før etter julaften. De som skal få dem kan jo være innom og kikke.

I have also made some Christmas things today. Three little cornets. I have used glazed paper, ribbons and glossy pictures. I will put them on the tree. I have also finished two cushions today, but I couldn't show you yet. I have to wait until after Christmas. It is not fun if the people that should have it, could see it at my blog.

Det var Arnt Håvards tur til å åpne adventkalenderen i dag - og han fikk en A. :O) Lurer på hva jeg får i morgen...

It was Arnt Håvards day at the calendar - and he got an A. :O) I wonder what I will recive tomorrow...

Som jeg sa i går så har vi vært i byen og kjøpt julegaver i dag. Det ble også litt småshopping til meg selv. Var heldig å finne tre esker i passe størrelser på Kremmerhuset, til 39 kr. De skal jeg lime flotte julebilder på, og gi bort til jul. Med innhold. Så slipper jeg å lete etter flere esker overalt.

Like I told you yesterday we have been at the town, shopping gifts. I also did some shopping for myself. I find these boxes, I should decorate them with some lovely pictures, and give away for Christmas. With a gift inside.

Tante ga meg denne flotte koppen med tefat og asjett i dag, fordi vi har vært og vanna der mens de har vært bortreist. Kjempefin! Og den passer perfekt til de andre koppene mine.

My aunt gave me this cup with the dish. I have been watering their plants when they were traveling. Lovely! It looks good togheter with my other cups.

Vi var på en butikk i dag som heter Tante Tea. Der kan jeg love dere at de har mye fint!! Jeg kjøpte en pakke av disse serviettene. SKJØNNE, sier jeg bare. :o) Der hadde de mye jeg ønsker meg til jul. Bl.a en firkantig kasse med håndtak som var delt i fire rom. Den var i tre, litt rustikk. Ser den for meg med blonder i et rom, noen fine gammeldagse kort, og litt forskjellig rart. :O)

I bought these lovely napkins today. The store I was on had a lot of lovely things. A lot of things I whish for Christmas. F.ex a old fashioned basket, made of wood, rustic. It has four rooms. I can see it, in my mind, with some laces in one room, some beautiful cards in another. Lovely. :o)


17 kommentarer:

Anonym sa...

Morsom adventsstake dere har lagd:-) De eskene likte jeg kjempegodt og blir fine med litt pynt, det er jeg sikker på. Ønsker deg en fin førjulstid!:-)

anniche sa...

Så koselig adventsstake, personlig og søt! Synes det var herlig med de smørbukkene jeg da.
Ha en flott 1 advent i morgen.
Klem fra Anniche

Timotei sa...

Så koselig med den adventsstaken dere har laget sammen. Må jo vekke fine minner om den første jula dere hadde i lag.

Hulda sa...

Takk til dere alle tre. :o) Ja, adventsstaken er vi glade i. Den vekker gode minner. :o)

Anonym sa...

Hi Hulda! Your Advent candlestick is such a beautiful idea. I just put together my Advent wreath today. I love the cornets ~ I have been wanting to make some myself. Have a nice weekend,
Debbie

Anonym sa...

He-he, hadde stor sans for Arnt Håvards bidrag til adventsstaken. Flotte kremmerhus du har laget! Kjøpte meg faktisk glans med samme englemotiv som det midterste i dag, med det å formål å bruke de til kremmerhus :-)Ha en fin dag imorgen, sett ikke fyr på smørbukken ;-).

Mia sa...

Så koselig adventstake. Og kremmerhusene da. Likte også koppen du har fått veldig godt.

kreoline sa...

Ja du, tiden flyr avgårde. Så kjempekoselig du har pyntet. Det er nok skikkelig jul i huset ditt nå, ha en fin søndag Hulda, en juleklem fra meg.

Hulda sa...

deb: thanks! I am very found of the candle stick myself. I look forward to see your Advent things too. Have a nice day!

ellie: hehe, ja smørbukkene er morsomme, det er mange som syns de er artige. Skal ikke sette fyr på de. :o)

mia: ja, koppen er nydelig, tefat og asjetten også. Jeg har satt koppen i hylle på kjøkkenet sammen med andre fine gamle kopper.

kreoline: er nok mer advent her, ikke direkte jul. Kommer ikke til å pynte med julepynten før senere. Jeg liker å sette den fram like før jul. Ikke bra å ha det for tidlig pynta, da mister det litt av glansen når jula kommer, syns jeg.

Anonym sa...

Hei, Hulda!
Hvordan fikk du sett inn den banneren til overskrift på siden sin?
Driver å pynter litt på bloggen litt til advent:-)

Hulda sa...

Hei Nina! Det er mannen min som har satt inn den banneren. Jeg er ikke helt sikker på hva han gjorde. Men, dersom du legger ut banneren vanlig, har den en link. Linken kan du sette inn der du skal ha banneren. Det er vanskelig å forklare...

Anonym sa...

Takk for svar:-)
Men jeg får opp error?
Kunne du kopiert det du har limt inn, så kan jeg lage min ut i fra din? Visst du forstår hva jeg mener? Kan du spørre ham om han limte det inn i tittel eller description

Leah sa...

Så koselige bilder fra deg, nok en gang! Og den adventsstaken din har virkelig sjel. Det med smørbukken hørtes ut som noe min mann kunne funnet på også ;-) Virker som om dere har det veldig fint sammen, det må dere ta vare på :-)

Anonym sa...

Fantastisk adventsstage... Den er bare rigtig fin og sød. Det er sjovt når man har noget man selv har lavet og kan bruge år efter år.
Nissefamilien i fimo er virkelig flot.

Huset i Hagen sa...

Så koselige bilder Hulda. Det blir så personlig og sjønt den julepyntingen din! Ha en fin uke.

Anonym sa...

Vad gullig adventsljustake! One of a kind! ;) Tante Tea, vilket mysigt namn på en butik!

Lisa sa...

I agree, lovely. :)