tirsdag, desember 5

På den 5.desember ble det julegardiner i huset :)

I ettermiddag fikk jeg hengt opp julegardiner. Her ser dere kjøkkengardinene. De sydde jeg i fjor av rødt bomullsstoff, sydde hjertene på for hånd med gulltråd. Har en lignende gardin i gangen oppe, foran et vindu i ei dør.

Tidligere i høst bestilte jeg dette stoffet fra Stoff og stil. Det skulle jeg sy forskjellig av til kjøkkenet til jul. I dag fikk jeg endelig gjort det unna. Det er små røde stjerner i mønsteret. En pute til jorastolen...

... og trekk til krakken jeg har på kjøkkenet. Jeg har "juksa" litt, og bare feste det forsiktig med tegnestifter. Det andre stoffet, som jeg vanligvis har, er under. :) Det samme gjelder for puta i stolen. Spretter det bare av når jeg skal bruke det andre igjen. I kurven oppbevares Tuvas saker; saks, børster og diverse annet.

Søte hylleborder ble det også. Her kan du se stoffet tydeligere.
Jeg syns det ble skikkelig landlig og koselig på kjøkkenet med dette stoffet, og bordene.

Her et bilde av hyllebordene i sin helhet.

Nede i gangen har jeg også fått opp julegardiner, og to julehjerter. Litt vanskelig å ta et bra bilde her, men det gir jo et visst inntrykk.. Stoffet er rød og hvitrutete, nederst har jeg sydd på en hvit og en rød kroklisse. Skulle gjerne malt gangen helt lys.. men, siden vi leier her, så vet jeg ikke om det er så lurt.

Lev Landlig kom i posten i dag, et koselig blad, med mange fine julepynttips, denne gangen. Stjernene i boksen fikk jeg i adventkalenderen i dag. De skal jeg bruke til litt dekorering. :o)


18 kommentarer:

anniche sa...

Så masse koselige bilder hjemme hos deg da! Skal si du er i ferd med å få julehus nå! Jeg er enda ikke helt i pyntemodus jeg....emn kommer nok etter.
Gardinene dine var kjempe flotte.
Du er så flink:O)

natta - klem

Anonym sa...

Du er virkelig driftig med julepynting disse dager =) Blir helt imponert over hvor mye du får gjort!!! Så koselig å få opp julegardinene, nå har d virkelig blitt julestemning i huset ditt. Føler jeg henger utrolig mye etter her... Men jeg kan jo bare besøke bloggen din, for her er d virkelig julestemning :)

Ha en fin kveld, Hulda!!

Anonym sa...

Ja, her var det masse julestemning! Fint det stoffet du har kjøpt på Stoff og Stil,synes jeg, pent og diskret mønster. Har også fått Lev Landlig. Kjempefint blad! Sov søtt i julehuset :-)

kreoline sa...

Skal si du har pyntet flott, riktig julestemning. Koselig på kjøkkenet ditt, smart det med å skifte stoff på stol og krakk. Flotte gardiner. Ha en fin dag i morgen. klem fra meg. :)

Mia sa...

Her ble det jul, ja. Koselig med julegardiner og det hele. Jeg her også hengt opp "julegardiner" på kjøkkenvinduene, men de er hvite (istedet for blå/hvitrutete) så de er ikke så julete akkurat, men dog en forandring...

Hulda sa...

anniche: takk skal du ha. :) syns selv også at det ble koselig på kjøkkenet. :)

bolina: ja, måtte få opp gardinene, er jo koselig å ha de ei stund. :)

ellie: takk, skal sove godt, og det må du også. :) Ja, jeg liker også stoffet godt, det er enkelt og ikke glorete.

kreoline: ja, syns det er lurt å legge stoffet over, så slipper man å skifte ut det under. :) Ha en fin dag i morgen du også.

mia: ja, forandring må man ha i disse tider. :) Ble nok fint hos deg også. :)

Tonje sa...

For noen fine bilder=) og så koslig det ble.
Jeg ser både du og anniche har fått lev landling bladet,jeg er også abonent men jeg har ikke ftt mitt enda...venter i spenning,liker det bladet veldig godt.
Klem

cia sa...

jag har fortfarande inte fått tygerna från stoff & stil. dom kanske har mycket före jul. men jag ser framemot det... vilka fina julgardiner med hjärtan

Karna sa...

Så flittig du er Hulda! Har jo blitt skikkelig koselig og julete hos deg!

Koselig med julegardiner!

Hulda sa...

tonje: ja, det kom i går. Jeg har også fått innbetaling for neste år. Jeg skal ha bladet videre, liker det godt jeg også.

cia: ja, slike stoffpakker tar ofte ekstra tid på denne tida av året. Det kommer nok.

karna: takk, ja, er godt fornøyd. :)

Anonym sa...

Flot med julegardiner... Det er flot med hyldekanter og sædebetræk i julestoffer. Det ser utroligt gennemført ud hjemme hos dig. Rigtig hyggeligt... Gælder mig til at jeg ikke skal læse til eksamen i dec/jan, man har ikke rigtig lyst til at pynte så meget op når man har dårlig tid til at pille det ned igen efter jul.

Mita`s hjørne sa...

Hei, så koselige bilder du har lagt ut, skikkelig julestemning der i huset, flott stoff du har brukt...
Ha en fin uke...

Metteflette sa...

Så koselig det har blitt hos deg til jul! Likte hyllebordene kjempegodt! Dette er jo det som er gøy! Gleder meg også til å pynte mer!

Lisa sa...

I like your new borders for your shelves and the matching cover for the stool. Did you make new curtains, too? You stay so busy! I really like the looks of that magazine. I've been enjoying the links from your blog, too. I even made a jar candle last night. I've been wanting one for ages. I'll take a picture later when there is more light. :)

Naturegirl sa...

Hilda I see here a collection of things that you love in your home and how you have added the holiday spirit!
Thank You for this lovely tour. :)

Ellas lille hi sa...

Fine julegardiner du hadde.
Det er ihvertfall julestmning hos deg. Jeg er ikke kommet i pyntemodus enda :0)
Tenkte på å kjøpe bladet Lev Landlig. Ser du har det bladet å liker deg godt. Det er vel verd å prøve. Ha en fin kveld, Hulda !!1

Mollys Hus sa...

Vilka fina saker du hade i din hylla, kannan med blommorna på skulle jag vilja ha :) Tidningen Lev landligt såg helt klart intressant ut. Jag prenumererar på Vakre hjem och interior som är helt underbar.

Hannele sa...

Fint med "hylleborder".