lørdag, november 25

Vi pynter til advent

I dag har vi rydda, støvsuga og vaska og gjort klar for advent. Vi "mister" jo på en måte ei uke i adventa, siden julaften er 4. søndag i advent i år. Egentlig er jo adventuka i gang nå. Så vi valgte å pynte litt i dag. :o) Jeg har ikke hengt opp julegardiner og tatt fram julestjerne og adventstaken, det får vente til fredag. :)
Slik ser det ut på salongbordet nå.

Det lilla fløyeslhjertet sydde jeg for et par år siden. Det pynter fint opp, og er jo adventsfargen. Jeg har valgt å pynte med sølv, lilla og hvitt til advent. Det blir også litt rustikt med terrakottakrukker og fil de fer.

To fine gammeldagse juletrekuler får pynte opp på fatet. Disse fant jeg på Kremmerhuset tidligere i uka til 5 kr stykket. Syns de er kjempefine, og kjøpte mange. :o)

Denne store, løkforma kula kjøpte jeg i dag på hagesenteret. De hadde fått inn masse flott juletrepynt. Syns det er så mye lekkert i år. Jeg har sagt til Arnt Håvard at jeg ønsker meg flere fine kuler i adventkalenderen. :o)

Slik ser det ut i vinduskarmen på hobbyrommet. Jeg ville gjerne legge ut et bilde uten blits, men det ble for mørkt, så jeg får nøye meg med dette. :o) Fint med terrakottakrukker. Muligens knyter jeg hyssing rundt dem.

De fine prinsessekrone lyktene fikk jeg fra Arnt Håvard i fjorårets adventkalender. De tre englene i bakgrunnen er også kjøpt i fjor. Syns de er nydelige.

En liten engel står sammen med et hus som har snø på taket.
Detaljbildene ble bra uten blits. Det blir jo den riktige stemninga da. :)

Her ser dere den hjerteforma adventskransen som Arnt Håvard kjøpte på Hjem Kjære Hjem. Den passet godt på det runde bordet. Jeg har også knytt en lilla blonder i midten.

Slik ser det ut på avstand. :o)

Til slutt vil jeg vise fram denne fine sykurven min som jeg fikk av en svigerinne. Jeg har satt den i stua, så kan jeg legge det jeg syr på ned i den når jeg er ferdig på kveldene. Da er det ryddig med det samme. :o) God lørdagskveld til dere alle som er innom meg. :o)

21 kommentarer:

Anonym sa...

Det er så trist vær ute, da er det godt å ha noen lyspunkter innomhus. Har hengt opp adventsstjarna i kjøkkenvinduet idag, og tenker vi tenner lys i den i morra. Synes desember er en så koselig måned, og setter nesten like stor pris på førjulstia, som selve jula. Vi har litt jul i hele desember vi, og så forsvinner den heller rett etter nyttår. Det var fint pyntet hjemme hos deg, god helg til deg og din kjære:)

Hulda sa...

helle: ja, jeg er helt enig, vi har det på samme måten her, og slik var det hjemme da jeg bodde der. Men, vi bruker å ha pynten iallefall ei uke etter nyttår.

Mita`s hjørne sa...

ÅÅÅ så fint du har det, riktig koselig - ble sittende å se på bildet av vinduet ditt - flott...
skal innom Hjem Kjære Hjem neste helg - glær mæ, synd det er bare 20 kg en får ta med på flyet...
Ha ei fin helg - det som er igjen av den...

elin1976 sa...

Hei på deg, Hulda.
Jeg har drevet på å lage til adventstagen/fatet nå i ettermiddag. Har tatt bilde og skal legge det ut senere. Jeg skal jobbe hele uken så jeg tror jeg kommer til å pynte litt i morra. Jeg liker julen så godt at hos meg forsvinner den ikke før 13 dag jul.
Så flotte ting du hadde pynta med. Flott fat , tror nesten det er likt mitt(bare ditt var litt blankere) Ha en fin lørdag:o)

Hulda sa...

mita: så fint at du syns jeg har det koselig, takk for det. :)
Ja, det er masse flott på Hjem Kjære Hjem. Har bestilt derfra et par ganger.

elin: takk for ros. :o) Ja, vi liker å ha jula vi også. Mamma bruker å ha til 20. dag jul. Men, i fjor tok jeg det tidligere her som vi bor.

Huset i Hagen sa...

Å så lekkert Hulda!!

Hannele sa...

Så många söta bilder, den lilla ängeln som lyfter sin kjol, är så söt. Tidigt ni börjar med advent, jag tänkte ha det mesta i ordning nästa fredag.

Anonym sa...

Så fantastisk koselig det er å se disse bildene, jeg blir så glad, så glad. Skal også begynne å pynte snart. Lysene ute blir nok tent imorgen. Er helt enig, adventstiden begynner NÅ. Stor klem til deg : )

Lisa sa...

Looks very pretty and Christmasy. :)

Tonje sa...

Hei=)
Så koslig det ble!
Fine kuler du har fått tak i på kremmerhuset

anniche sa...

Oj, så flott det var blitt hos deg da! Herlig julepynt, og fatet var bare nydelig!
Jeg har ikke fått pynta ennå....blir vel litt etter litt nå tenker jeg.
Ønsker deg en flott søndag.

siripirisiri sa...

Hei!
Så mye fin pynt du har!
Håper Arnt Håvard gir deg flere slike lekre kuler i kalenderen;)
Åh den kalenderen ER SÅ FIIIN!!!

Hulda sa...

huset i hagen: tusen takk skal du ha! Fint at du er på nett igjen. :)

hannele: vi fant ut at siden julaften er 4. søndag i advent ville vi begynne å pynte litt til denne helga.

heidi: koselig at du likte bildene. Ja, adventa er starta, det mener jeg også. Men, har venta med staken og stjerna i vinduet, det setter jeg opp torsdags kveld.

lisa: I am glad you think that. :)

tonje: takk! Ja, de er søte. :)

anniche: takk! Ja, blir litt etterhvert her også, men det meste tar jeg de siste dagene før julaften. Liker ikke å ha huset pynta i adventa. :) Julegardiner og adventstake og stjerne tar jeg opp torsdags kveld. :)

siri: så koselig at du syns kalenderen er fin. :) Jeg gleder meg til 1.desember, blir koselig å ta den i bruk. :)

Leah sa...

Så koselige og stemningsfulle bilder, Hulda. Du kan virkelig kunsten å gjøre det koselig rundt deg. Og kalenderen din er den fineste jeg noengang har sett...Sukk :-)

Anonym sa...

Jamen så travlt du har haft. Det er blevet rigtig flot. Jeg kan godt lide alle dine julekugler, de er rigtig nydelige.
Jeg synes også at vi bliver "snydt" for en adventsuge. Men jeg pynter nu altid først rigtig op den 1. december. Har en fridag (læsedag) på onsdag, så pynter jeg nok op.
Hav en god uge.

Karna sa...

Så koselig du har laget det Hulda, det går fort mot jul nå.....Kjempe fint stillben du har laget på bordet, jeg har kjøpt noen av de små kulene selv...klarte!

Karna sa...

ehhh....vet ikke hva som skjedde det...det skulle stå: ....fklarte ikke la være...

Anonym sa...

Jeg lurte litt på det, når adventstida begynner i år, men nå vet jeg:) Jula kom litt brått på i år, kanskje fordi jeg er så travel ellers.
Det ser veldig hyggelig ut hos deg, og jeg kjenner julestemninga kommer sigende så smått.

Timotei sa...

Så hyggelig det blir hos deg i adventstida! De gammeldagse juletrekulene er så fine. Minner meg om bestemor sin julepynt. Ja, adventstida blir litt kort i år, men jeg skal likevel ikke pynte til advent før neste helg. Og pynte til jul, det gjør vi ikke før på lille julaften. Slik var det da jeg var lita, så det er en tradisjon jeg har tatt med meg videre. Kommer jo alt an på hva en er vant til...

Mia sa...

Oi oi oi, så mange fine bilder, Hulda - vet ikke helt hvor jeg skal begynne med å kommentere... Nydelig fat med lysene, hjertet og det hele; vinduet i hobbyrommet med terracottapottene er herlig. Flott er også den adventstaken mannen din kjøpte. Jeg ser du har begynt med pyntingen - jeg har prøvd å holde igjen, men det er vel "lov" å starte nå...

Sigrun sa...

Hi Hulda, you have a wonderful christmas decoration!Last week I bought me an new angel!

Sigrun