mandag, november 27

En pute tar form

I kveld har jeg holdt på med denne puta som skal bli en julegave. Jeg har strøket de ovale formene på med vlisofix. Blondekanten er foreløpig satt fast med nåler. Paljettene er på et bånd, så de var enkle å sy på. Rundt hele puta skal jeg sy disse rosa pompongene.

I have been working at this cushion this evening. It is a Christmas gift. It is not finished yet, the laces has needles in it. I should sew the pompom-ribbon around the edges.

Det beige prikkete stoffet kommer fra et skjørt jeg kjøpte på et loppemarked. Kjøpte det kun for stoffet, det var så stilig. :o) Jeg syns broderiet med stemorene i koppen er nydelig. Minner meg om sommer og glade dager! Stemor er en av mine favoritt sommerplanter.

I bought the fabric whit dots at a fleamarket. Actually it was a skirt, but I just bought it to use the fabric, it is cute, I think. :o) The embroidery with the pansies in the cup is so adorable. It reminds me of summer and happy days! Pansy is one of my favorite plants in the summer.

Paljettene er mye lysere i virkeligheten, men, pga blitslyset ble den sånn. Flere bilder kommer når puta er ferdig. :)

The sequins is much lighter in real life, but it look like this because of the blitz light. I will show you more photos when the cushion is finished. :)


17 kommentarer:

anniche sa...

God kveld Hulda!
Så fin puten din blir- du er kjempe flink!
Fallt helt for de hjertene du hadde laget også.
Ønsker deg en flott tirsdag.
Klemmer fra Anncihe

maloppa sa...

Va fint det blir med spetsen runt ovalen på kudden, gillar oxå det prickiga tyget mycket. Förstår inte hur du hinner med allt, själv hinner jag knappt blogga nuförtiden. Adventspyntet får nog vänta till i helgen...

elin1976 sa...

Hei på deg, Hulda.
Heldig er den som får denne puten til jul. Den var utrolig fin. Fra en "ikke syende" person, så ser det ut som det ligger mye arbeid med denne. Du er flink. Julepynten som du laget var også flott. Ha en fin tirsdag. klem fra elin:o)

Karna sa...

Så flott pute, nydelig borderi!! Gleder meg til å se den ferdig!

kreoline sa...

Så skjønn puten blir, så nydelig broderiet med blomstene på, du er så flink. Den som får den må blir kjempefornøyd. Ha en fin dag Hulda.

Hulda sa...

anniche: takk, ja jeg håper hun som får den blir glad. :) blir spennende julaften, både å gi og få.

maloppa: jeg rekker det nesten ikke, bruker kveldene og før jeg skal på jobb. Heldigvis rekker jeg mye de dagene jeg ikke jobber. Men, hvert år tar jeg på meg for mye før jul. TYPISK.

elin: det er ikke mye arbeid, det ser bare sånn ut. :) Men, selvfølgelig går det tid for alt må jo være nøyaktig og fint. Det som tar lengst tid er jo broderiet.

karna: takk! Ja, syns også broderiet er nydelig. Har planer om å sy et teppe etter jul med flere av de skjønne blomstene og kombinere med vakre stoff.

kreoline: ja, jeg håper den faller i smak, er nesten sikker på det. :)

Metteflette sa...

Puten blir jo helt skjønn! Heldig er den som får den i gave :-) TUUUSEN TAKK for den flotte gaven jeg fikk fra deg! Den var helt herlig og jeg ELSKET alt!! (Skjønte det måtte være fra deg) Ha en flott dag Hulda!

Anonym sa...

Oj hur kan du hinna sy så mycket avancerade saker? :) Du är så duktig, och snabb! Så mysigt med julpyntet! Ska också pynta lite inför helgen. :) Kram och ha en härlig dag gumman!

Andrea sa...

Hei. For en nydelig pute du har laget, det var virkelig kunst du lager veldig mye fint! Hvordan går det med hunden din? Ha en strålende fin dag!

Mia sa...

For en nydelig pute du lager, Hulda! Fine farger, og så var jo det prikkete stoffet utroligt fint. Har helt sansen for å gjenbruke stoffer på den måten - veldig bra.

Morsomt at du har planer om å sy teppe etter jul. Jeg har platevatt mellom lagene i teppene mine. Jeg kjøper vatten på rull, den er ca. 1,6 mtr bred (teppene mine er som regel 1,5 mtr brede) og jeg kjøper vatten i den lengden jeg trenger. Men det går jo fint an å skjøte vatten - hender jeg gjør det hvis jeg har flere biter til overs. Lykke til!

cia sa...

vilken underbart vacker kudde , vilket tålamodskrävande arbete.
hade jag gjort en sådan vacker kudde hade jag behållt den själv.
Jag säger bara Hur hinner du göra allt ???? sover du aldrig ????

Anonym sa...

A beautiful cushion ~ I really love the colors! Debbie

Hulda sa...

metteflette: jeg er så glad for at du likte gaven! Jeg var veldig spent, lurte jo på om den ikke var kommet fram til deg. :)

anna: det er ikke så avansert som det kanskje ser ut som at det er. :) Det er ganske enkelt å sy, syns jeg. Du må vise bilder når du pynter til advent.

andrea: takk! Jo, det går bare fint med begge to. Enn med din?

mia: takk! Ja, jeg liker også å bruke stoff som har vært noe annet tidligere. :o) Det blir jo så fint, spesielt når det er et stoff man virkelig liker godt.

Jeg vet jo ikke om jeg får til å sy et stort teppe, det virker så vanskelig, men jeg kan jo sy et mindre i startfasen. :o) Det er jo mye som skal stemme, slik at det ikke blir skjevt. Må nok spørre deg om råd etterhver. :)

cia: joda, jeg sover godt om natta. :) Jeg syr når jeg har mulighet til det, og mye går fort å sy også. Jeg skal gi denne puta til noen i familien min, så jeg får se den ofte. Har laget en lignende til meg selv før.

debbie: thank you! I look forward to finish it.

Anonym sa...

Puten din blir kjempefin! Ser ut som det er masse arbeid..

Så fin pakke du ga til Metteflette :o)

Ha en fin kveld Hulda...nå skal jeg rigge meg til i sofakroken med strikke-tøyet ( jada enda et skjerf..sånn er det når jeg får dilla på noe..) og se Jakten på kjærligheten

Hulda sa...

line: jeg skal også rigge meg til i sofakroken snart, og se det samme programmet. :) Jeg skal sy fast blonden på puta, tenkte jeg.

Monika sa...

du er ikke helt "less is more" du;)

Anonym sa...

Hi Hulda - it's been soooo long since I visited you! This cushion is just beautiful!