søndag, oktober 29

Ole Bull, merkelapper og juleblad

I disse dager er filmen om Ole Bull kommet. Den vises nå på kinoer over hele landet. Jeg gleder meg til å se den! Ole Bull, den verdensberømte fiolinisten som var Norges første superstjerne! Jeg har alltid likt Ole Bull, fra jeg var 4 år og så et jubileumsprogram om han på TV. Det var noe spesielt ved han.

For noen år siden besøkte Arnt Håvard og jeg Bergen, og gikk i Ole Bulls fotspor. Vi besøkte Lysøen, der han fikk bygget en fantastisk eventyrvilla.Vi bodde på hotell i Bergen, da vi fant hotellrommet vårt fikk vi oss en overraskelse. På døren sto det nemlig; Ole Bull. Rommet var et "Ole Bull" rom med bilder av ham og opplysninger om hans liv og levned. Hverken Arnt Håvard eller jeg hadde bestemt at vi skulle ha dette rommet. Vi visste ikke om at rommene hadde ulike kunstenernavn. Så dette var en tilfeldighet, eller hadde han selv en finger med i spillet....?


Jeg har koset meg med å lage mange til-fra lapper som jeg skal ha på julegavene i år. Jeg har laget noen selv, og brukt vanlige tags på noen. Jeg har ikke rukket å lage hull i de enda, det skal jeg gjøre når de skal brukes. Det er jo så koselig å sitte og småpusle med slike ting.


De søte, små bildene kommer fra denne siden. Ta en titt, her er det mye fint som kan brukes.
Jeg har skrevet ut endel av bildene på kartong. Det ble fint.

Arket bak bildet, med skrift har jeg også scannet. Da har man det jo for alltid. Det ble like fint som kjøpt når jeg skrev ut på kartong.

Det skal bli koselig å pynte julegaver med disse merkelappene. Jeg ble fornøyd med de! Skal lage flere senere, og julekort. :o)

Har også fått kjøpt meg det første julebladet i år. Drömhem & Trädgård har utrolig mye fint å vise fram. Her er det mange gode ideer å hente. Har bare kikket litt i det, så nå skal jeg sette meg og kose meg med det.

Ha en fin kveld!

26 kommentarer:

Tia sa...

hei!
Så morsom historie om hotellrommet Ole Bull, jeg er enig i at han må ha hatt en finger med i spillet der ja! :)
Veldig koselig uansett, av og får man sånne superhyggelige overraskelser. Skal prøve å få med meg filmen jeg også.
Og du har vært kreativ som vanlig!
Nydelige merkelapper!!
Ha en inspirerende søndagskveld.

Lena sa...

Fantastisk flotte merkelapper du har laget! Har tenkt å prøve meg på noe av det samme selv, har kjøpt noen fine, gammeldagse glansbilder. Blir gøy:-)

tonje sa...

Hei=)
http://interiorhuset.sprayblogg.no/ er min blogg adresse=)
Så morsomt at du fikk bruk for de inspirasjonslinkene jeg gav deg=)
Kjøpte også første julebladet i dag og det var det samme som deg=)
Stor søndags klem og et ønske om en kjempe bra uke=)

Anonym sa...

Vet du, har ikke fått med meg at det kommer en Ole Bull film (iblant er jeg veldig ute av verden altså) men den høres jo spennende ut. Har alltid ønsket meg til Lysøen, så det blir nok en dag. Nydelige lapper du har laget. Skal prøve å lage noe sånt jeg også. Blir stadig imponert over alt du klarer å lage.
Må ned til byen å lete etter det bladet du har kjøpt. Har sett etter det men ikke funnet det enda.

Anonym sa...

Sorry med to kommentarer. Problem med å få dem inn. Slett gjerne den ene, får ikke gjort det selv.

Sanna sa...

Flotte merkelapper - slike ting gjør bare pakker med personlige. Kan tenkte meg at alle som får en slik pakkelapp vil ta godt vare på den og ikke kaste den slik som man gjerne gjør med andre mer kommersielle lapper. Du må ha en utrolig bra scanner og printer for å få et slikt fint resultat. Gleder meg til å se hva du finner på nest ;o)

Nina sa...

Søte merkelapper du har lagd i dag. Koselig å sitte inne å pusle med noe når det er høsten:-) Morsom historie fra Bergen, litt artig, han må nok hatt noen fingre med i spillet:-)

Hulda sa...

tia: ja, jeg har på følelsen at han selv må ha hatt en finger med i spillet, for merkelig var det jo.
Koselig at du likte lappene!

lena: ja, de var artige å lage også, blir nok flere før jul. De er jo raske å lage. Fint å pusle med en kveld.

tonje: jeg fant den linken på sannas blogg, men kanskje du hadde den du også. Fant flere fine hos deg som jeg bruker ting fra også. Koselig at du har lagd blogg, skal linke til deg.

julie: det tok litt tid før bladet kom hit også, var før helga, men da hadde de det ikke. Ja, Lysøen er praktfull, nydelig natur også, vi gikk over hele øya.

sanna: har canon printer og scanner. Ja, jeg håper at merkelappene blir tatt vare på. Det er jo hyggelig. Vi har noen som morfaren min malte på, de er fine, og et koselig minne.

nina: ja, liker så godt å holde på med slike småting. :) Ja, det er mer mellom himmel og jord enn man kan forklare, så hvem vet... Spesielt var det iallefall.

Minne sa...

Jag har inte hört så mycket om Ole Bull. Känner bara igen namnat. Kul att det kommer en film om honom om du gillar honom. Vilka jättefina lappar du har gjort. Dem blir man glad över. Du är så pysslig. :)

cia sa...

jag har läst min tidning för tredje kvällen i rad. nu ska jag sova och ladda för en ny vecka

Timotei sa...

Så fint innlegg du hadde i dag om filmen om Ole Bull. Og så artig at dere fikk det "Ole Bull"-rommet på hotellet! Nydelige merkelapper du har laget. Enig med Sanna. Slike merkelapper kaster man ikke etter at julegavene er pakket opp!

kreoline sa...

Så nydelige gavelapper, heldige de som får pakker av deg. Gleder meg også til julenumre av interiørbladene, det er så mye fint og masse ideer. Ha en fin uke.

Lisa sa...

You have so many lovely things that you've made and some that you've purchased. I love it when you take pictures of your candles and things you've baked. It makes me feel cozy and makes me want to do the same here. I have had candles burning all day today and quiet music playing while I sewed a doll. Very nice. And then I come here and see yours. :)

I really like your hanging mini quilt with the angels. It's so pretty. It's so enjoyable to make those, isn't it? I also like the organza bags very much. Is it hard to sew? I have been thinking of getting some also but I thought it would be very expensive. I'll have to check the stores here.

Hulda sa...

minne: ja, jeg liker han veldig godt. :o) gleder meg til å se den filmen, ja.

cia: bladet er koselig, håper du får ei fin uke! :)

timotei: ja, jeg fikk lyst til å fortelle historien om hotellrommet, det er jo spesielt. :) tror nok også at de merkelappene blir tatt vare på.

kreoline: ja, det er masse fint i de bladene, alltid spennende å kjøpe og lese de.

lisa: thank you for your nice comment to me. I love making the small pictures of angels and so on. It is relaxing to do. I agree with you. I am sorry I haven't been writing in English every day now, I have been busy.. I should do it later on. Candles and music is very nice to, when I am working on different sewing projects.

The organza fabric was not expensive at all. And very easy to sew. :)

hummmlan sa...

Tagsen blev väldigt fina!
Vad smart att scanna mönstren! Det ska jag också börja med! Men jag måste nog köpa mig en ny skrivare, den jag har är inte särskilt bra...

Lisa sa...

I will definitely check to see if they have Organza at my fabric store. Don't worry if you don't feel like translating sometimes. I think it's so sweet that you do it at all. I surely can't translate mine for you. :)

I am sometimes curious what you've said that I've missed out on. lol But sometimes I can figure it out! That's always fun.

Anna sa...

Underbara paketlappar! :) Visst var senaste Drömhem bra! Jullängtan indeed! Kram!

Mrs. Staggs sa...

I love your tags Hulda. You are so good at accomplishing so many things in a short amount of time. I wish I was as organized as you are!

karna sa...

Så koselige merkelapper, har kjøpt noen merkelapper som jeg har planer om å lage noe fint på jeg også, har jo fått så mange fine noteark, stilig kar Ole Bull =)

Anonym sa...

De er blevet super fine gavemærkerne... Rigtig god ide. Det er altid hyggeligt at sidde og arbejde med sådan noget.
Flotte ting du havde fået af Anna.
Hav en god dag

Metteflette sa...

Merkelappene var skjønne Hulda! Det er alltid veldig koselig å få gaver med mye omtanke bak! Ha en flott uke :-)

Pysselpinglan sa...

vilka söta etiketter!! perfekt julklappspynt ju :o)

vero sa...

Drömhem o Trädgård är min favorittidning. En riktig inspirationskälla. Jag tror förresten att dina paket-lappar kommer att bli succé! *kram*

Anonym sa...

Det blev jättefint med julklapps-lapparna! Vilka trevliga motiv du hittat, den sidan ska besökas :-)

Mia sa...

Kjempefine merkelapper! Koselig at du var innom bloggen min igår - jeg har tittet innom din flere ganger tidligere, du lager mye fint, masse inspirasjon å hente.

Huset i Hagen sa...

Nydelige merkelapper Hulda! Så du har vært i Bergen,, Det er ikke så langt fra meg..:0).Vet du hva jeg har tenkt på. Kanskje til sommeren så kunne jeg ha invitert alle bloggvenner som har anlegning til å besøke meg, så kunne vi ha en skikkelig hagefest og bli bedre skjent?! :0)