mandag, september 4

Håndarbeid - Crafting


I dag er jeg starta på ei pute. Den blir 50x50 cm ferdig. Jeg fant ideen til mønster i et svensk interiørblad som heter "Allt i Hemmet". Der var det noen sekskantige hekla grytekluter som jeg så på. Jeg scanna bilde og laget mønsteret så stort som jeg trengte det. Mønsteret på puta er laget med utgangspunkt i grytekluten. Disse fargene skal jeg bruke, blir også å pynte med noen perler og paljetter. Bakgrunnen på puta er naturhvit, og jeg holder meg til rosatoner og litt grønt.

I have started on this pillow today. When it is finished it will be 50x50 cm. I got the idea to this pattern from a Swedish interior magazine. It was a photo of some crochet kettle holders with this shape. I scaned the photo of it, and made it in the size I needed for the pillow. Here you can see the colours I have been choosen. Cream, all shades of pink and green. I will also use some beads and sequins as decorations.
Slik ser motivet ut på den ene siden. Jeg kommer til å sy sting langs hele kanten av mønsteret etter at jeg har sydd hver lille sekskant.

Here you can see one side of the pillow. I am going to sew small stiches around the whole, big hexagon after I have finished the small ones.

Her er andre siden. Jeg har valgt et lysegrønt stoff i midten, det passer til bladene i rosestoffet. Jeg liker godt denne duse grønnfargen, og har bl.a et quilta overkast til sofaen i denne fargen.

Here you can see the other side. I have choosen some delicate green for the middle of the hexagon, it looks good togheter with the green leavs of the rose fabric. I really like this delicate green, and I have a quilt in this green colour for the sofa.


Her har jeg sydd to av sekskantene. Jeg syns det er så koselig å sitte og sy på noe når jeg ser på tv om kveldene. :o) Som knytebånd skal jeg ha blonder.

Here you can see some sewing. I love to sew when I watch tv in the evenings. :o) I should use some laces for ties.

17 kommentarer:

kreoline sa...

Det blir en spennende pute, nydelige farver. For mange år siden sydde jeg sånne sekskanter, da la jeg pappmal inni stoffet og sydde de sammen, slik at sømmen ikke viste. Det var et pirkearbeid og det tok sin tid, går fort utover min tålmodighet. Det var kjempesmart det du har gjort, blir dekorativt med sømmene rundt. Det blir kjekt å se den ferdig. Må si du har fantasi og skapertrang, men så er det kjekt å holde på med ting og tang.

Ingrid sa...

Puta blir nydelig! Herlige stoffer du har valgt ut! :)
Har du gjort noe med klokka ennå? Gleder meg til å se hvordan den blir!

Hulda sa...

kreoline: ja, liker veldig godt å holde på med forskjellige ting. Det er jo artig med noe nytt hjemme også. :o) Høres bra ut det du sydde også. Skal nå kikke inn til deg litt! Koselig at du likte fargene!

ingrid: takk! Jeg liker så godt disse stoffene, og de ble supre sammen. Jeg har ikke hatt tid til å starte på klokka enda, men legger ut bilde så snart den er ferdig. Jeg har ikke funnet ut hvilket motiv jeg skal ha enda, men må bli roser eller andre blomster. Har et tynt stoff som jeg tror vil bli fint, hvis jeg ikke finner noen fine servietter da.

Leah sa...

Nydelige stoffer, og fint med de stingene rundt. I likhet med Kreoline har jeg også kjempet med slike sekskanter med pappmaler inni for mange år siden... Gleder meg til å se det ferdige resultatet :-)

maloppa sa...

Det blir nog jättefint när det blir klart. Skulle önska jag hade tålamod att göra ett lapptäcke till vår dubbelsäng men ännu har jag inte det....
Härliga färger!

Anniche sa...

Dette kommer til å bli en riktig flott pute!Likte veldig godt stoffene du hadde satt sammen. Så flink du er å snappe opp ting her og der:)
Gleder meg til å se den ferdig.

Hulda sa...

leah: laget du sengeteppe av slike sekskanter? måtte vært masse jobb i såfall..

maloppa: har heller ikke tålmodighet til å lage et stort lappeteppe. Det er mye som skal stemme også, alt må være helt nøyaktig hvis det skal bli fint til slutt.

anniche: takk, ja jeg får ofte ideer fra interiørblad både til å innrede og til å sy ting. Det får jeg forresten på butikker også. Alt trengs ikke å kjøpes, man kan lage mye selv også. God natt til deg også!

Lisa sa...

That looks great. I am always amazed by how straight and even your stitches are!

Karna sa...

Så nydelig, nydelige farger! gleder meg til å se ferdig resultat!

Huset i Hagen sa...

Å så fint det blir Hulda. Herlige farger. Den grønnfargen ble veldig fin til. Gleder meg jeg også til resultatet. .;-)

Hulda sa...

lisa: Hi, and thank you! I have been sewing a lot of these stiches, so I am used with it. :)

karna: tusen takk, liker også disse fargene veldig godt.

huset i hagen: takk! ja, jeg gleder meg også til å se resultatet. :o) fikk lyst til å ha pom-pomer eller et pyntebånd øverst. :)

Line sa...

Det blir en kjempefin pute! Spennede å se den ferdig :o) Helt enig i at det er fint å holde på med sånt om kvelden når en ser på tv. Så bortkasta tid å bare sitte med hendene i fanget da gitt ;o)

daisy sa...

Det blir virkelig en fin pute! Nydelige stoffer du bruker, og så passer de så godt sammen! Gleder meg til å se hvordan puten blir når den blir ferdig!

Julie sa...

Rett og slett lekkert. Nydelig farger och så flink du er til å sette sammen mønstret. Blir en flott pute til slutt.

Tia sa...

Nydelige stoffer, jeg liker også rosemotiver - litt nostalgisk romantikk i slike stoffer synes jeg :)
Gleder meg til å se puta ferdig!
Du er en kløpper med symaskina :)

cia sa...

vilken underbar kudde det kommer att bli, själv ska jag försöka mig på ett lapptäcke (mellan stick och virkningarna)

monique sa...

Youare making another wonderful thing.
I allready love how the pillow looks.