torsdag, august 31

Høstforberedelser - Autumn preparations

Det er augusts siste dag i dag, og trærne er blitt gule og røde mange steder. I morgen er det 1. september, tenk at hele august med sine 31 dager snart er til ende. Her nord har vi vært heldige og hatt et par uker med sol og varme. Men, likevel sniker vissheten om høsten seg inn også hos oss. Derfor har jeg i dag kjøpt et par erica som pynter opp på trappa.

It is the last day of August to day, the trees are changing colours, the leavs are yellow and red, a lot of places. It is the 1th of September to morrow, it is strange that the 31 days of August are gone. Here in The Northern part of Norway we have been lucky to have about 14 days with sun and warm weather. But, anyway, the certainty of autumn is growing here too. Therefor I bought a couple of erica to day, they looks good at the stairs.

Måtte vise fram de fine nellikene i den hvite kassen, de har blomstra i hele sommer.

I had to show you the sweet Pinks in the white flower box, they have bloomed the whole summer.
På Kremmerhuset i dag fant jeg denne nydelige lykta. Satte den opp på et lite "sølvfat" som jeg har kjøpt på loppemarked, det ble også søtt med ei tøyrose ved sida av.

I bought theis lovely candle stick to day. I put it on a little "silver plate" I have bought at a flea market, it is also sweet with the rose. It is a fabric rose.

Come, said the wind to
the leavs one day,
come o're the meadows
and we will play.
Put on your dresses
scarlet and gold,
for the summer is gone
and the days grow cold.


25 kommentarer:

Ingrid sa...

Ja det er koselig å tenne lys inne når det begynner å bli høst! Her i Trøndelag har vi hatt tidenes sommer!
PS: Nå er pakken til deg underveis..

Anna sa...

Härligt med nya vackra blommor! Ljuslyktan var jättefin! Vad betyder Kremmerhus egentligen? Såg ordet på ett annat ställe när jag surfade idag

Hulda sa...

ingrid: høres koselig ut, gleder meg til den kommer!

anna: ja, erica er så fin på høsten. Lykta har jeg sett på lenge, den er så fin syns jeg også! Kremmerhus kommer av ordet kremmer, som betyr kjøpmann. Kremmerhus er en liten papirpose som var mye brukt før i tiden på butikkene, f.eks til sukkertøy.

monique sa...

I just can't believe thatit's allready the last day of august!Where did the days go......
The erica looks great, and the pinks look look lovely in the white flower box.
Beautiful candle stick and it's wonderful decorated on the silver platter .

Timotei sa...

Nå fikk jeg lyst til å kjøpe meg erica også! Ja, sommeren er nok snart over, men høsten kan være nydelig den også.

Hulda sa...

monique: yes, where did the days go..?I wonder... I just love the candle stick too.

timotei: ja, erica er flott å ha ute nå. I fjor sto de over vinteren, vi hadde så mild vinter da.

Sol sa...

Nydelige Erica. Må nok skaffe meg noen sånne jeg også etterhvert,men ennå blomstrer rosene så fint at jeg klarer meg med dem ;-} Er jo litt "lei meg" jeg da for at høsten er her allerede,men det er mest på tanken av den årstiden som følger etter høsten....
Fint å tenne lys. Sitter her med lys på bordet selv....

Kathrine sa...

Så koselig, Hulda!Den hvite trekassen din var kjempeskjønn.Tenkte jeg skulle lage en selv.Nydelig lyng du har plantet!:)

Hulda sa...

sol: ja, lys må man ha nå når det mørkner ute. Har mye blomser som blomstrer enda, men ericaen hører jo til nå når det er høst. Ja, jeg er ikke glad i vinteren jeg heller!

kathrine: ja, liker kassen veldig godt. Det er pappa som har snekra den til meg. Jeg så en slik i en nettbutikk en gang.

Julie sa...

Nydelig med erica. Liker godt å pynte med dem selv. Skal kjøpe inn endel etterhvert, enda står sommerblomstene fint. Nellikene var utrolig fine der de står i den hvite kassen.
For et vakkert dikt, hvor har du funnet det ?

Anniche sa...

Herlig med høst da!Erica er så koselig, jeg har også fått handlet noen av de.Koselig lyslykt du har handlet deg i dag....skal si du får shoppa, hihi- godt å høre det ikke er bare meg!
Nå drar meg og husbonden til budapest for helgen- ha en herlig helg du også!
Klem fra Anniche

Tia sa...

Erica står på handlelisten min for i morgen! Blomstene dine står så fint Hulda, kassen er bærre lækker, hehe. Kremmerhus-lykten var veldig fin, de har mye flott der, og deilig te :)
Gleder meg til produktive høstkvelder, tror det blir mye flott å se i bloggene rundtomkring!

Line sa...

Så koselig høstdikt! I dag er det første høstdagen i følge kalenderen, så jeg tenkte at jag skulle gjøre som deg og pynte med litt erica og kanskje litt pyntekål. Ha en kjempefin helg!

Karna sa...

Koselig å pynte litt til høsten også, lett å gå lei etter mye planting om sommeren, men det er jo like viktig å ha det fint rundt seg nå! Nå går jeg rundt og ser, hmm den busken er sikkert fin med lys på til jul....må skjerpe meg, vi er jo tross alt bare i september! Ha en riktig god helg Hulda!

Hulda sa...

julie: diktet har jeg funnet på dnenne nettsida: http://anitaslittlecorner.com/host/dikt_childrensong/song.htm

Besøk forøvrig http://anitaslittlecorner.com

anniche: Det gikk jo bare ikke an å la være å kjøpe den skjønne lykta!! hehe.. God tur til Budapest, høres spennende ut!

tia: takk for hyggelig mail fra deg! :) Svarer senere i dag. Ja, erica er nydelig ute.

line: blir nok koselig hos deg også med erica og pyntekål. Må ha meg noen til som jeg kan ha på terrassen og se innefra.

karna: heh, du har juletanker allerede, ja, det lakker og lir mot jul også nå. Selvom det er noen måneder igjen enda. :o)

vero sa...

De börjar sälja höstljung (kallar du dem "Erica"?) här också. Jag funderar på att köpa och ställa vid ytterdörren...kan bli fint i år med.

Hulda sa...

vero: ja, her iallefall, heter de erica. De pynter fint opp ved døren.

lina sa...

Vilken trevlig blogg du har, hit kommer jag att återvända! Jag skall köpa ljung i helgen.

Huset i Hagen sa...

Nydelig. Nå får jeg ta en omgang med pottene mine jeg også. Det er en fin tid vi går inn i nå, og så koselig om kveldene med levende lys...God helg!

Leah sa...

Så koselig høstinnlegg fra deg :-)
Lykten din var kjempefin. Jeg må også få kjøpt meg erica snart, og ha i noen potter jeg har på veggen ved inngangsdøra.Men fremdeles er liksom sommeren her også. Ungene og mannen er nede å bader hver dag. Men nå er det nede i 17grader,så høsten nærmer seg...:-)

Hannele sa...

Jag har ocksp börjat lite med höstkrukor... ännu lever jag som det var sommar. :)

Hulda sa...

lina: tusen takk! likte din blogg også godt, vil gjerne linke til den! Du er velkommen tilbake. :o)

huset i hagen: ja, det er så koselig med erica, og å pynte litt ute nå når det er høst også. I dag har jeg laga en høstkrans.

leah: så koselig at du likte innlegget mitt, jeg ble fornøyd med det selv også, så da er det ekstra kos å få ros!

hannele: koselig at du stakk innom meg!

Minne sa...

Härlig ljung (Erica) som du köpt. Måste nog ut och köpa lite jag också. Jag blev väldigt förtjust i ljuslyktan. Den var underbart vacker! en sån skulle jag vilja ha :)

Nina sa...

Skal kjøpe erica vi også, det er så fint å pynte med det når høsten kommer og de andre sommerplantene tar en pause til neste vår. Kjempefin lykt du hadde kjøpt. Ønsker deg en fin helg!

Hulda sa...

minne: liker også lyslykta så godt! Jeg har to speil og et smykkeskrin som har lignende mønster.

nina: ja, det er koselig både med tente lys og erica nå når det er høst. God helg til deg og!