søndag, april 23

Sommerdrøm


Nå gleder jeg meg til sommeren, til vi kan begynne å anlegge nytt bed i hagen. Vi skal lage et steinbed, skal også ordne opp i bedene som allerede finns i hagen. De som eide huset, og anla hagen her har vært veldig glad i blomster, stauder og sjeldne trær. Nå er trærne blitt store, med store svaiende trekroner som det går an å sitte under å drømme.. På en hvitmalt benk. Hva er vel mer romantisk og sommerlig vakkert enn det? Jeg ser fram til det. I dag har vi hatt et skikkelig vårlig ruskevær her, med regn, vind og sol. Det er herlig, da tiner og smelter all snøen som ligger igjen i skog og mark. Jeg gleder meg til å kunne gå til hytta uten å måtte tråkke på snø.


Her ligger hytta vår svøpt i en svak tåkedis, det er som om man kan fornemme at alvedansen går lystig og lett oppe på Sletta. Som om svak musikk høres fra bekken.. kanskje er det nøkken som spiller på fiolinen...


Her sitter jeg foran peisen og skal tenne opp. Det er flott med peisbål. Vi er veldig glad i hytta vår som morfar bygde for over 40 år siden. Det er ei steinhytte, han hentet stein fra område rundt der hytta ligger. Vi bruker den mye, spesielt i sommerhalvåret. Et vakkert fristed.Hvor fantasi og virkelighet kan bli ett.

Hytta i skogen

I skogen der ligg mi hytta,

så vakkert blant store trær,

og bekken renn så lystig der i

solglitranes vær.

Her e æ når sommarn kommer

når mygga summe som verst,

når tiriltunga blomstre.

og dagan e som en fest.

Her går æ på stian i skogen,

og blomstran de smile så nett,

æ bøye mæ ned og plukke

en villblomsterbukett.

Her tennes det bål i grua

og stråan der like ved

svaie i sommarbrisen

i Slettlians sommarfred.

Når kvelden kommer så stille

får fjellan en trolsk, lilla glans

og eventyret lokke i

solrødmens dans.

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Hei! Den hytta ser jammen koselig ut! Nesten uvirkelig der den ligger i skogen. Er det du som har skrevet det fine diktet?
jeg gleder meg også til å ta fatt i hagen nå! Har også planer om å lage et nytt bed. Får vel ta en tur på Plantasjen en dag.

Linda sa...

Hej! Vilken trevlig blogg jag hittade via Lantliv i stan. Vilken stämningsfull bild på hyttan! Vad vackert!

kreaLIV sa...

Så vakre bilder det var her da,den hytta ser jo bære kjempekoselig ut.

Kristin sa...

Den hytta deres ser nesten trollsk ut der den ligger... Jeg har sånn smått begynt å rydde i hagen... er spent på hva som dukker opp i bedet her... hun som bodde her før hadde nok ikke grønne fingre for å si det sånn :)Vet ikke helt om hun som bor her nå har det heller da men ;)

Hulda sa...

Takker for koselige hilsener! Ja, hytta vår er trolsk der den ligger i skogen. Ei hytta e førr mæ et primitivt sted, der man ikkje har innlagt vatn eller strøm. Det e nu en sjarm med å kunne hente vatn ute i bekken og koke det på grua eller i peisen.

Katarina sa...

Du store for ett supert bilde du ha tatt av hytta di! Det va så mystisk, og så steikanes fint!! Heldig du!

Hulda sa...

takk for det, Katarina!