søndag, april 2

Søndagsstemning


I dag har jeg pynta bordet til søndagsmiddag, påskeliljer og hvite lys. Vi har grilla i dag, sommerkoteletter. Det er første grilling i år, det smakte godt!



Jeg har laget ferdig denne haren fra Tilda i formiddag. Det er 3 harer til i pakken og 8 egg. Skal lage noen flere til påske. Jeg har også lyst til å blåse ut noen egg og dekorere eggeskall. Er det noen som husker hvordan man kan koke egg og få en fin lys farge på de? Hva var det man skulle ha i vannet? Jeg husker det var noe enkelt, men hva??


Denne planten, vet ikke navnet, har jeg lyst til å vise fram. Den får bær på seg når blomstene er falt av, først er de grønne, etter ei tid blir de røde. Jeg kan telle 12 grønne bær på den nå. Etter forrige "bærsesong" tok Arnt Håvard frøene som er inni bæra, og tørka de. Han sådde de for 14 dags tids siden, og nå spirer de aller fleste. Det var skikkelig artig. Har aldri sådd slike frø før. Blir spennende å se hva som blir av de etterhvert. Kanskje vi får mange slike planter. De er ordentlig dekorativet når de står med røde bær.


4 kommentarer:

Kristin sa...

Du kan prøve å koke eggene sammen med løk skall i hvertfall, vet at det gir en fin farge... :)

Daisy sa...

Koker du eggene sammen med løk i 10 min, for deretter å la eggene avkjøles i vannet, får du mørke egg. Tar du eggene opp etter koketiden får du en lysere farge. Kok eggene sammen med spinatblader, og de blir grønne. Sammen med blåbær blir de blå/lilla. Kokes eggene sammen med et kvart rødkålhode, blir de turkise. For å få brune egg kan du bruke kaffe. Gurkemeie gir gule egg.
Konditorfarger skal også kunne brukes!

Hulda sa...

takk til Kristin og Daisy for gode tips!

Virre sa...

Rødbete saft skal visst kunne brukes det å har jeg hørt. Blir vel litt rosa/rød da kan jeg tenke meg.