fredag, juni 26

På oppdagelsesferd


Når man kjøper et gammelt hus, er det alltid mange krinkelkroker å oppdage. Både i kjeller og loft dukker det stadig opp små og store ting som man er glad for å finne.


Før jeg skriver videre må jeg takke deg, Sissel, for den koselige kommentaren på forrige innlegg. Dere skal selvfølgelig få komme på besøk. :)

Tuva tusler rundt i huset på oppdagelsesferd. I går fant hun en hundegodbit. :) Det har bodd hunder her i huset før.

Sniff, sniff, her var det mange nye lukter. :)

Jeg måtte ta med meg et par krakker og hagebordet, slik at vi kunne ha noe å sitte på når vi skal spise. Det ble koselig.


De lyserøde pelargoniene mine er kommet på plass i vinduet. Vi har tatt ned sprossene, jeg holder på å male de hvite. Gleder meg til å få de på plass. Skal male mer på de i morgen. Hyllen i vinduet skal også males.

I det forrige innlegget skrev jeg om at det er et innebygd vindu på kjøkkenet. På andre siden av vinduet er trappa opp til loftet. Her står jeg i trappa og tar bilde gjennom vinduet. :) Stadig nye ting å oppdage.

Se bare på denne! En skjønn takrosett som henger i kjøkkentaket. Den har mannen som bodde her sist skåret ut. Han var veldig kreativ og flink.


Her er også dekor på siden av trappeoppgangen.


På loftet er det ei gammel dør. Soveromsdøra vår. Den tror jeg har stått her siden huset ble bygd. Det er ikke dørhåndtak på den, bare en slå. Syns det er så fint!! :) Den blå kanten skal jeg male hvit.


Her er et nærbilde av slåen. Tenk at døra er hundre år gammel.. nesten som på et museum, dette.I kveld har vi revet ut det vi skulle fra gangen, slik at den blir større. Under noe material fant vi gamle bjelker, og gammelt golv. Jeg tenker på alle de som har tatt i veggene og gått over golvet...
Rommet dere ser inn på her, skal jeg bruke til arbeidsrom. Rommet skal males i lys antikk, med lysegrå golv. Det er tregolv her. Her har vi også tatt av sprossene, for maling. Loftsrommene har så fine skråtak. :) Nede er det bjelker i taket.

Nærbilde av en dørkarm. Vakker...


Dette får bli alt for i dag.
Nå skal vi ned i Ingeborgstua og starte malerjobben. :)
28 kommentarer:

Ninas Interiør sa...

Heisan! Gratulerer med nytt hus! Ser kjempekoselig ut! Kan tenke meg det blir fint her når dere er ferdige med det! Gleder meg til å se!

Sommerhilsen fra Nina

Fjordheim sa...

Skulle nesten tro dette huset var bygd til deg. Syns alt du viser er som om det var du som hadde planlagt det. Tror virkelig dere kommer til å trives der ja.
Lykke til med malejobben :)

Malys krok sa...

Flotte bilder og veldig fint skrevet til. Du er en "mester"! Det er så utrolig koselig i det huset. Enig med Fjordheim, er som om det var bygget til deg. Kanskje hadde du "en finger med i spillet". Skulle ikke forbause meg he he... mamma.

Turid sa...

Takk for koselig "visning"-huset er nok tenkt til deg.....

Emmas Verden sa...

Huset blir bare vakrere og vakrere til mer av det du viser Hulda :) Mange fine detaljer og som skapt for dere..til og med spennende for Tuva ;)
Kos dere med malerarbeidet!!!
Klem Anne***

Huset på toppen sa...

Mange flott detaljer i fra ditt "nye" hus, Hulda! Her kommer det garantert til å bli fint,når du får malt og stasjet og laget det fint i landlig stil!
Ønsker deg en riktig fin sommerhelg!
Klem Linda

sologbolig sa...

Skal si at dokke står på, skulle ikkje tru at dokke nett har overtatt. Så mye fint du viser og så flotte planer. Eg syns huset ser så fint ut og du får det nok til å bli det drømmestedet. Hyggelig å følge med i prossessen. Ønsker deg ei flott helg.

Malys krok sa...

Hei igjen! Glemte jo å si at det føste bildet, med Tuva på var kjempefint! Bra at Tuva er hvit, ellers hadde ho vel blitt malt... Og så fant ho seg en matbit... ja det sa ho vel ikke neitakk til... Mamma.

mali-mo sa...

Så kjekt å få se flere bilder fra huset. Er så enig med det en på siden her skrev, skulle tro det var bygget til deg dette huset! For det er jo absolutt et Hulda-hus dette!!!!!

Flotte detaljer du viser, både vindu i innerveggen, listene og døren ;) Slike lignende lister har vi her i huset også, men desverre bare i andre etasje. I første var det moderniseringens ånd på 60-tallet som gjorde slutt på slikt. Alt ble byttet ut med enkle glatte lister og det ble spikret plater over trefyllingsdørene..huff!

Ha en flott (male)dag ;)

Jannicke sa...

Så spennende! Tenk å gå på oppdagelsesferd i eget hus!!

Utrolig gøy!

Kose deg, og ha en flott fredag!

Klem J.

Malin sa...

ideelt hus til deg det her det Hulda!
Nydelige detaljer, og kjempe koselig.
Kunne flyttet rett inn selv!

God helg!

Ps. Kortene var nyyydelige!

God klem Malin

Datt sa...

Så mye fint!! Jeg synes den rosetten i taket er så nydelig, slik skal jeg ha hvis jeg noen gang får meg et herlig gammelt hus :)

lovecountrychabbychicstyle sa...

gratulerer så mye med hus! NYDELIG HUS! du er såå flink til å styre og stelle! dere er heldige som fant denne perlen av en eiendom!! SOmmerhilsen fra missunnelige meg:))

Marte sa...

Et utrolig sjarmerende og hyggelig prosjekt dere har foran dere! Jeg nyter bildene du legger ut, og følger i spenning med etter fortsettelse.. :)

Kos dere masse i ny-huset, jeg tenker på dere!

Klemmer fra Marte

Mona. sa...

Heisann ! Så mange fine detaljer Hulda,og godt at du setter sånn pris på dem :) Tenker selgerne er glad for at de nye eierne er deg og Arnt-Håvard......de vet jo helt klart at dere kommer til å ta godt vare på hele eiendommen :) Ble så koselig med blomstene i vinduet,ved spiseplassen......helt i min smak !!! Ønsker dere en superflott helg,det er vel litt maling som skal på veggene.....hihiii :) Klem :)

Josefine sa...

Heisan...

Her var det mange koselige detaljer:)
Og så kjekt det må være å spise på kjøkkenet i nytt hus! Kos deg videre, ønsker dere en flott helg, klem

Kerstin sa...

Nydelige detaljer...likte vedig godt døra og den haspen jeg...

Her blir det nok fint etter hvert når du har fått jobbet litt=)
nyt sommer dagene..
Klem Kerstin

M sa...

Gratulerer med overtakelsen!
For et hus, mange spennende krinkelkroker!!
Ønsker deg fine sommerdager.
Klem, M

Viola sa...

Vad härligt att få titta in i huset...ser så rart ut med alla härliga detaljer...och hunden är lycklig oxå..:-D ska bli så roligt att titta in då coh då och får se vad ni ahr gjort..lycka till, klem VIOLA

Shabby Charm sa...

Hei kjære Hulda!

Det er så moro å se de skjønne detaljene fra det helt spesielle huset deres. Det må bare være en drøm å få bo et sted med så mye sjel.

God helg klem fra Maia

lavendel mio sa...

Å for et eventyrhus du har !
Kjøkkenet er så lekkert:)
Liker så godt detaljene,følte meg hjemme hos deg, mitt barndomshjem har slike dører(som knirker litt:) og lister som er over 100 år.
Du er heldig som har funnet et slik hus med sjel.
Ønsker deg en nydelig helg,klem:)

Anita sa...

Såå fint det blir, utrolig sjarmerende!! Nyt dagen!

kreaLIV sa...

Dokk har alltså "skutt gullfuggel" når det gjelder dette huset. Du har virkelig fortjent det med din smak og stil. Kos deg masse, bære gler meg til å se mer. Klem

Johanne si vesle interiør verd ! sa...

Hei Hulda :)
Der er berre så koselig i huset dokka at det er nesten utrulig. Så mange spennande detaljer. Likte godt det innv.vinduet...der du kan kikke ned til kjøkkenet. Og du er flink å skape stemning heilt frå starten av du.
Kos dokke vidare og god helg :)klem

Sweet Memories sa...

For et utrolig spennende hus ,med så mange fine detaljer.Så skjønn Tuva er ! Ser at hun koser seg i nye huset .Fine pelargonier også.Ha en deilig helg !Klem

moa sa...

..så mange flotte detaljer det finnes - så herlig!
her vil dere nok stortrives,ja!

moa

Silver Sparkels sa...

Åi. Så fint hus!:) KAn det stemme at dette er i kilbotten i Harstad?!:)

gry sa...

koselig.:-) søt hunden din..der vi camper er det utrolig mange av samme rasen.:-))