Rosmarinflette fra
Husfruas kjøkken
Jeg har bakt i dag - en rosmarinflette. Oppskriften fant jeg i nr 1/2007 av Lev Landlig. Mmm, den må dere prøve dere på! Smakte helt nydelig med norwegia og ruccula. :)
Jeg har nesten aldri tatt bilder av mat, så dette var et utfordrende innlegg å ta bilder til. Men, artig var det! Jeg tror det kommer flere matinnlegg fra Husfrua etterhvert. :)
Her er noen av ingrediensene. Hvetemel, rosmarin, salt og gjær.
Det går sikkert an å bake av samalthvete også, syns egentlig det er best med grov gjærbakst.
Baking blir mye artigere når man bruker fine boller og fat. :) Men, slik er det ikke hver gang, nei..
Bollene er fra et bollesett jeg kjøpte på Fretex for ei tid tilbake.
Etter baking må man ta oppvasken.
Rista er montert inn i et skap over vasken, smart. :)
Etter at Rosmarinfletten kom ut av ovnen så den slik ut.
Den har hevd seg godt og er god og rund. :)
Det er fint å sette bakverket midt på bordet sammen med et hvitt klede når man har gjester. Da blir maten en del av borddekoreringa.
Eller hvorfor ikke gjøre det når man bare skal dekke til to?
Litt luksus i hverdagen må man da unne seg. :)
Deilige skiver av nystekt brød. Duften av gjærbakst og rosmarin fyller huset. Sola titter inn vinduet, og vinterdagen smiler sitt hviteste smil inn til meg på kjøkkenet.
25 g fersk gjær
3 dl vann
1 ts salt
2 ss olivenolje
2 ts tørket rosmarin
8-9 dl hvetemel
Rør gjæren ut i litt fingervarmt vann. Tilsett resten av vannet, salt og olivenolje. Arbeide mel og urter inn til en smidig deig. Hev deigen under plast til dobbel størrelse. Del deigen i tre emner. Trill hver del til lengder på ca 60 cm, fest dem sammen i den ene enden, og flett sammen. Legg brødet på en bakepapirkledd plate. Etterhev under klede i ca 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader. Pensle brødet med litt olivenolje, og stek det i ovnen i 30-35 minutter. Avkjøl på rist.
Nå er det helg, jeg skal kose meg. :)
3 dl vann
1 ts salt
2 ss olivenolje
2 ts tørket rosmarin
8-9 dl hvetemel
Rør gjæren ut i litt fingervarmt vann. Tilsett resten av vannet, salt og olivenolje. Arbeide mel og urter inn til en smidig deig. Hev deigen under plast til dobbel størrelse. Del deigen i tre emner. Trill hver del til lengder på ca 60 cm, fest dem sammen i den ene enden, og flett sammen. Legg brødet på en bakepapirkledd plate. Etterhev under klede i ca 30 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader. Pensle brødet med litt olivenolje, og stek det i ovnen i 30-35 minutter. Avkjøl på rist.
Nå er det helg, jeg skal kose meg. :)
61 kommentarer:
Mmmmm..det så godt ut Hulda :)
Jeg elsker å bake og baker ofte flettaloff,kanskje jeg skal prøve oppskrifta di??
Kos deg i helga!!!
Klem Anne ;)
Dette kalles vel hverdagslykke:o)
Så kjempegodt ut!!
Elsker hjemmebakst:o)
Ha en fin helg Hulda:o)
Himmel og hav..dette så da fantastisk ut! Kom nettopp fra Anita som hadde bakt sjokoladekake..og nå deilig brød hos deg..må komme meg på kjøkkenet og begynne på middagen...
Flotte og smakfulle bilder også!
Ha en fin helg, klem
Åh det så virkelig godt ut...!!! Nam nam... :)
Ønsker deg en flott helg...
*---Klem---*
Dette var sannelig "uvant kost" hos deg. Så kjempegodt ut! Og så fint som det ble! Angrer på at jeg ikke tok en tur og smakte. Fine bilder fikk du til denne gangen og, men det var jo forventet. En god fotograf er du! Kos dere med det gode brødet. Hilsen mamma!
Nydelig innlegg! Mmm, det så veldig godt ut. Takk for oppskriften. Den må jeg prøve.
God helg klem
Heia Hulda!
WOW,den såg kjempe god ut!!Å den skal eg jammen prøve meg på eg og!Takker!Synst nesten eg kjenner lukta heilt hit til Møre:-)Ja so eg har sagt før,kva er det du ikkje får til !!Du er super flink!Å fine bilder.
Å du...tenkje det du har ein mann rundt deg no som er stor fornøgd med dagens innsats,han synst sikkert at dette "smaker"bedre en ein løper med blonder på;))
Kos dokke no i helga!
Klem frå meg!
Hmm!! Det så godt ut!! Får prøve det en dag jeg også! Har "mat" innlegg hos meg jeg også idag, men en litt usunnere variant;0) Ikke så fine bilder som hos deg, men god er den også:0) Ha en strålende og koselig helg Hulda!
Så nydelig den så ut, og vakre bilder! Jeg skal absolutt prøve å bake den! God helg Hulda:) klem fra silje.
Jeg sier bare "livsglede".
Tror du er en flink dame til å nyte livet!
Ha ei god helg!
Klem!
Mmm, så godt ut!! Jeg har lenge gått og tenkt på at jeg skulle prøve meg på foccachia, synes det er så godt med soltørkede tomater og det deilige saltet på toppen... Det har foreløpig blitt med tanken, men en vakker dag...;-) God helg!! Klem B:-)
JA! Vi vil ha flere matinnlegg .-). Dette så veldig godt-og ikke minst lekkert og delikat ut!!!
God fredagskveld til deg .-)
Klem Torunn
For et herlig innlegg!. Jeg får vann i munnen! nå har jeg kopiert og lagret oppskriften, så nå håper jeg på roligere dager så jeg kan få tid til å bake. Vi er midt i flyttesjauen her nå!!
God helg!!
Mmmmm, det så herlig ut... skikkelig husmannskost :) Flotte bilder du viser frem.
God helg til deg!
Jeg skal bare hive på meg skoa så kommer jeg. Så kan vi to sitte å snakke om blogging, jeg kan lære å brodere på Hulda vis og du kan gi meg en innføring i hage. Det hadde vært noe det. Jeg kunne sittet i stoelen på arbeidsrommet ditt å lest i vakre hjem mens du lagde kort ved skrivebordet. Å så mye jeg hadde lært da. Bare vent jeg tar på meg skoa nå...( kjempe god klem til deg, Hulda)
Dette skal jeg jammen prøve en dag! Takk for oppskrift, og ha en flott kveld!
Nsam, nam dette brødet så utrolig godt ut!!
ønsker deg en riktig fin fredagskveld og god helg!:)
Klem!
Hei! Sånt oppvaskstativ var det i det gamle kjøkkenet som vi skifta ut hos mamma i høst. De var veldig vanlige på 60- og 70-tallet da ikke alle hadde oppvaskmaskin. Kanskje du inviterer oss på fletteloff når jeg er hjemme igjen fra Vestlandet? :) Hilsen tante.
Hei!
Kjenner lukten helt hit....ummm...
Flotte bilder og selve fletten var mat for øynenen også, ikke bare for magen.
Ønsker deg en fin weekend!
klem fra Synnøve
Brödet ser jättegott ut och vilka fina bilder!
Ha en trevlig helg!
Kram Marie
Alt du gjør blir så nydelig!
Og ikke minst koselig,du får alt så fint frem..
Bildene er flotte:)
Brødet så både godt og fint ut,MmMMMm
Kos deg i helga
Siw
Så deilig den så ut!
Kjenner nesten lukten av ferskt bakverk helt hit...
Takk for oppskriften!
Ha ei fin helg!
Klem Gry : )
Først nydelig løper du har laget.
Og dette Rosamarinflette så innmari god ut.Skal lage den til helga.
Takker for oppskrift.
God helg :))
Takk for tipset, den skal prøves!! ser deilig ut, om sommeren har jeg alltid rosmarin i hagen, lager deilige ovnstekte poteter med det på!!
MMmmmmmm, tusen takk for oppskriften Hulda. Denne tror jeg at jeg vil prøve ;-}
Mmmmm...så godt ut!!! Flink du!
God Helg til deg og din kjære!
Klem fra meg(",)
Oj, dette var en liten annen Hulda enn den vi er vant til å se :-) Men såååå godt det så ut! Tror du har talenter i kjøkkenet også jeg ;-) Skal jammen prøves en dag ! Løperen i forrige innlegg ble så flott! Så flink du er altså! God helg! Klem fra Mette
Dette så deilig ut. Skal prøve det en dag. Nydelige bilder Hulda, Nyt helgen Klem Kerstin
Mmm det så nydelig ut! God helg vennen! klem
Ikke ofte jeg baker, men nå fikk jeg jammen veldig lyst !! Flink du Hulda , skal pakke pakken din nå:)) klem !!!
Hmmm,kan nesten kjenne rosmarinlukten helt hit...Takk for oppskriften,den må prøves...Fortsatt go`helg!Klem fra Maliva
Å, så godt det så ut da!! Perfekt helgestart! Kos dere, og ha en fortsatt fin helg! Klem-Mia
Hei hei:)
Så utrolig flotte bake bilder!!
Så delikat, lekkert og så ser det så godt ut:)
Mm, kommer gjerne på fersk gjærbakst når det serveres slik jeg;)
SKjønner hva du mener, lett at soverommet blir et av de rommene som ikke prioriteres mest.
Men det er faktisk det rommet jeg bryr meg mest om;)
Ligger jo mye pga migrenen, å da er det jo fint å ligge på et fint rom:) Med din stil, og øye for detaljer tenker jeg meg du kan få det kjempe fint:)
HA ei super helg!
Nam nam. :)
Til og med selve bakeprosessen ser delikat ut hjemme hos deg Hulda.
Det er nesten så jeg kjenner den deilige lukten her hos meg..... :)
Ønsker deg en fin lørdag og ei god helg. :)
P.S.
Om du kommer innom meg, så er du hjertelig velkommen til å ta med deg utmerkelsen "Det gror etter gode ord", om du vil.
Hei Hulda!Det brødet så herlig ut.
Jeg bakte også i går.Herlig grovt brød.Pluss kanel i svingen/skillingsboller.Minstejenta fikk med ferst bakverk til hytteturen.
God helg!Linda :))
Hei Hulda!
Tusen takk for koselig kommentar til en fersking! Setter veldig pris på det.
Rosmarinfletta får tennene til å løpe i vann:-) Flotte bilder.
Fortsatt riktig god helg.
Missfryd
Vad det såg gott ut.
Hoppas du får en fortsatt bra lördag.
Kram Elzie
Herlig innlegg!
Nå ble jeg skikkelig sulten!
Klem
Sånn ser det ikke ut når jeg baker...for en koselig stemning du hadde rundt deg..og jeg fikk veldig lyst på en smak. Mulig jeg tester den ut i morgen.
Ha en fin helg kjære du.
Klem
Hei igjen!
Utrolig fin patina på disse møblene. Tror kanskje en sånn benk kommer til meg...
Nå fikk jeg lyst til og bake! Flotte bilder, og oppskrift til og med! Kanskje imorgen...
Fortsatt god helg!
Klem Susanne
det så utrolig godt ut:)Ha en fin helg:)
Hei, hyggelig å treffe på deg på den nye Inko interiørbutikken i Harstad i dag. Og nå måtte jeg jo innom bloggen din, det bakverket ser nydelig ut - det skal prøves. Takk for oppskriften.
Hilde B.
Hej Hulda!
Tusen tack för din trevliga kommentar på min blogg. Så roligt att jag hittade hit till din fina blogg. Du har så vackra bilder i varje inlägg, brödet ser jätte gott ut.
Självklart får du länka, jag länkar gärna tillbaks hit kommer jag fler gånger.
Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!
Kram Frida
Helt topp innlegg!!Det brødet har jeg tenkt å prøve:)
Har bakt kaker av alle slag denne helga,lillegutt blir 5 år på søndag og da må vi ha godsaker:))
Ha en fin kveld;)
Matinnlegg liker vi vettu!! Og du: Du har jo AKKURAT slike fil de fer- ting som jeg gjerne skulle hatt, men jeg finner bare noe sånne plastbelagte harry greier som ikke er fint i det hele tatt!
Oj, det så godt ut!! Og så supervakre bilder.... lenge siden jeg har vært hos deg nå, bloggen din er en av de bloggene jeg ikke har kommet inn på, har hatt skikkelig trøbbel med pc'en. Nå har jeg kjøpt meg en ny, som skal være bare til blogging og kos :-) Ha en fortsatt fin helg, Hulda :-)
Flott innlegg, og veldig inspirerende. brødet så fantastisk godt ut, syns jeg kunne kjenne duften spre seg.
Jeg hadde også bakedag i går.. bakte flere eplekaker. Det er så godt å ha slikt i frysern når det plutselig kommer besøk. men litt måtte vi jo smake når de var ferske og varme;))
Nydelig vær for tiden...nesten ikke snø, flotte temperaturer rundt 6 plussgrader..og masse sol og lys...vårstemning i januar!
Åååååå, så godt dette så ut!! Nå ble jeg jammen inspirert til å bake litt! :)
Hei Hulda :)
...du imponerer igjen du...denne gongen med ditt vakre bakst. SÅ utrulig godt det ser ut...og såå fint du har fletta den...og ikkje minst så fint rundt bakverket.
Denne fekk eg lyst å prøve. Koselig at du ville dele oppskrifta med oss :)..skal jammen prøve å bake denne :) Ha en fin søndag Hulda :)klem frå :Johanne
Supert innlegg!
Morro å prøve nye oppskrifter, og denne så bare så god ut... En får jo også straks lyst til å prøve når det ser så innbydende og lekkert ut!
Ønsker deg en flott søndag!!
Kjempekoselig det, jeg har linket deg for leeenge siden! :)
Ser godt ut... Man burde helt klart vært mye flinkere til å bruke vakre ting når man lager mat også, ikke bare den evindelige plasten...
Ønsker deg en fin søndag!
Heia! Ja det kan du si!! Skikkelig deprimerende at det skal sitte sånne som skal være der for oss og svare oss sånn! Ja ja!! Jeg skal iallefall aldri ringe dit mere.
Håper du er frisk Hulda!!
Hører det går over hele norges land!
Søndags "uten smitte" klem!
Mmmmmm! It looks delicious! I like rosmarin!
Have a nice Sunday!
Vale
Innom for å ønske deg ein herlig søndag, Hulda :) Håper du har det fint!
Godklem til deg
Jaha, ja. Nå ble jeg sulten.
Så fint bollesett du har.
Ha en herlig søndag.
Så gøy at du er med i konkurransen! :-) Ha en fin, ny uke! Klem-Mia
Du er et naturtalent til å få det du blogger om fantastikstisk Hulda. Du sier du ikke har tatt bilder av mat før, men når du gjør det, så gjør du det med stil.
Dette så virkelig godt ut, noe jeg tror jeg skal prøve.
Ønsker deg en fin kveld. Klem fra meg
Så lekkert og god ut dette så ut da, Hulda! I helgen bladde jeg tilfeldigvis gjennom noen gamle Lev Landlig-blader, og jeg så denne oppskriften. Og når jeg nå ser det ferdige brødet her hos deg, så må jeg si at ditt ser om mulig enda bedre ut enn det i bladet. Dette ser faktisk så godt ut at jeg er fristet til å prøve selv. Bildene dine av hele bakeseansen og det ferdige brødet er virkelig lekre, så jeg ser gjerne flere matinnlegg hos deg.
Vilka helt udnerbaar bilder Hulda!! Vilken mysstämning och romantik, fin trälåda och tyger med rosor på och så gott brödet såg ut!! Mari.
Mmm...no sprer rosmarindufta seg her i huset òg! Eg får nemleg besøk i kveld og vart inspirert til å prøve rosmarinflette. Takk for oppskrifta! :)
Legg inn en kommentar